icon

Jsem ve 36.tt, včera malý kopal jako splašený a dnes nic. Mám panikařit?

vanesahudgens
13. srp 2019

Ahoj, jsem 36+0 dnes maly me vcera kopal jak splaseny a dnes nic skoro ho necitim jen citim “jakoze tam je” ale ladné pohyby snad chápete žádné extra kopance+tvrdnuti bricha. Myslite, ze mam panikarit?😀🤔

denny27
•
13. srp 2019

Miminka mívají občas období klidu, kdy jen spinkají a občas se zavrtí. Pokud mu vyhovuje poloha, tak se tolik nehybe...nebo je klid před bouří a narodí se před TP☺️😃 Kdyby byly pohyby naopak nějak agresivnější a opravdu časté, tak se nech klidně zkontrolovat.

denca033
•
13. srp 2019

@vanesahudgens mívají období klidu. A v 36tt už je poměrně velký a nemá tolik místa na pohyb.

gruyerre
•
13. srp 2019

@vanesahudgens a tak to já bych zase radila, (vzhledem k tomu, že se ti to asi zrovna moc nezdá a máš strach, když si sem jdeš pro radu), na nic nečekat a jet na pohotovost. Připomínám, že lepší být za hysterku a odjet po kontrole pěkně v klídku domů, než to jednou podcenit. Konec těhotenství přináší jistá rizika, dítě může být v tísni. Tím nechci strašit a pevně doufám, že je vše v pořádku, ale opravdu apeluji, když se ti to nezdá, jeď.

jironymou
•
13. srp 2019

@vanesahudgens take se rika: miminka se pred porodem uklidni a pak to zacne 🙂

sahrazad1
•
13. srp 2019

Radsi byt jednou za hysterku, než odcházet z porodnice s prázdnou náručí. Jela bych ihned na pohotovost.

zelenaesmolda
•
13. srp 2019

Jela bych hned na pohotovost,pokud vim tak se to doporucuje pokud zaznamenas zmeny v pohybu a mas jakekoliv podezreni,ze je neco spatne.

cinam
•
13. srp 2019

Nám v porodnici také radili jet když se nám něco nezdá. Jednou jsem opravdu jela když se malej ozval jen jedním tukancem za půl dne. Vše bylo v pořádku, ale stejně jsem ráda že jsem jela. V porodnici byli milí

loylii
•
13. srp 2019

@vanesahudgens radim dat si něco sladkého.. čokoládu, nebo i kakao teple.. mě to vždy pomohlo, rozhybalo je to..😉 ale je pravda, ze já poslední dva měsíce byla na pohotovosti 4x ve své porodnici... pro sychr🙂

lucie01
•
13. srp 2019

Prcek měl občas takový klidný den po dni, kdy řadil jako černá ruka. Když už jsem z toho začala být nervózní, stačilo si vzít kousek čokolády a to se vždy po chvíli ozval. Každopádně kdyby prcek nereagoval na sladké a ani na " dloubnuti" do břicha, asi bych pro jistotu jela.

verusch
•
13. srp 2019

Nevim ale ja todle resir tak me tam maji furt pokud ho citi tak bych to asi az tak neresila....nas prcek byl aktivni asi do 35 36tt a ted o nevim jen vim ze s emi zavlni brisko a to je vsechno maji tam uz malo mista

merope
•
13. srp 2019

Já takto jela z podobného důvodu na pohotovost a do 3 dnů byl malý venku císařem - přestávala mi fungovat placenta. Nepanikařit, jet prostě do porodnice a tam se podívají na monitor a zkontrolují. Jinak před tím jsem jednou taky skoro přestala cítit pohyby, resp. jsem cítila, že jsou, ale byly dost jiné - a bylo to tím, že se malý přetočil a tak kopal prostě jinak. Obojí je možné, ale jistota je jistota.

claire90
•
13. srp 2019

Lepsi 100x zbytecne, nez jednou pozde 😉 kdyz se ti neco nezda, jed na pohotovost 😉
Na predporodnim kurzu nam rikali, ze kdyz budem chtit dite rozpohybovat, tak dlouze se nadechnout nosem do bricha a pomalicku vydechovat pusou, to fakt rozhybalo i nase lenochy, pripadne zkusit neco sladkeho.
Ale nez delat psi kusy pri pochybach, lepsi se nechat prohlednout 😉

zelenaesmolda
•
14. srp 2019

@vanesahudgens
jelas nakonec nebo ne?

amazonkajanik
•
14. srp 2019

V pohodě,já o drobkovi nevěděla pomalu celý den. Ráno buch a další až večer. A když přišel den porodu,byla jsem akorát na predporodni kontrole a na monitoru řádil jak kdyby chtěl utéct 😁nikdo netušil,že za 10h tam budeme zpátky a on přijde na svět 😂

jironymou
•
14. srp 2019

@zelenaesmolda asi rodi...kdyz nereaguje? 🙂 mimi se vzdy pred porodem uklidni...

amazonkajanik
•
14. srp 2019

@jironymou nemusí,mě kopal od rána jako snad nikdy a uklidnil se až 2h před porodem,s tím,že jsme přijeli z výletu,doma jsem šla do sprchy,že mě asi tlačí prdy,cca v 18:05 mi praskla voda,18:25 příjezd do porodnice,18:55 byl malej na světě 😂😂😂

jironymou
•
14. srp 2019

@amazonkajanik tak to mame stejne.Taky jsem malem jako prvorodicka nedojela do porodnice 😀 a to mi na odezvech rikali 12h do porodu.Prdlajs 😀 kdyz jsem lezla na kozu...tak uz byla hlava pomalu venku.

amazonkajanik
•
14. srp 2019

@jironymou Jj,mě se ptali,jestli dojdu na sál,nebo to dáme na vysetrovne 😂

natysnovec
•
14. srp 2019

Ze by🙂🙂

denca033
•
14. srp 2019

@amazonkajanik ty brdo to byl rychle porod Teda

amazonkajanik
•
14. srp 2019

@denca033 Jj,to byl 😁 ale asi je to v rodině,mamka segru porodila na hekacce 😂všichni jsme do dvou hodin od příjezdu do porodnice (4 děti)

zelenaesmolda
•
15. srp 2019

@jironymou
to jsou dneska lidi,nemaji data nebo co? :D