icon

Kouření v těhotenství. Bude mít malý abstinenční příznaky nebo něco vážného?

pavlina2949
9. dub 2021

Cauky holky, mám dotaz. Bohužel jsem celé těhotenství kouřila i krabičku denně stydím se, ale už s tím bohužel nic neudělám. Teď v 35tt jsem přestala s krabičkou a kouřím 5 denně myslíte, že bude mít malej abstinenční příznaky? Případně že mu hrozí něco vážného? Prosím o nějaké zkušenosti. A nekuřácky prosím bez komentáře opravdu vím že to byla hloupost.

Strana
z2
juliemichal
10. dub 2021

@ema90 ano souhlasím,to se nedá obhájit,proto tady to kouření ani neobhajuji,jen jsem psala z jakého důvodu se kluci narodili tak brzo.a o váze jsem tu taky jednou psala,mě mamka 5 dnů přenášela,vážila jsem 3100g,ségru přenášela taky 5 dnů a ta měla 3200g a druhá ségra se narodila v 37tt z váhou 2600g a to podotýkám mamka nikdy v životě nekouřila.ale fakt kouření neobhajuji.stačilo to minule.

pampeliska1313
10. dub 2021

@juliemichal ale tady nejde jen o předčasný porod nebo nízkou porodní váhu. Samozřejmě, že se tohle netýká úplně každýho dítěte kuřačky bez výjimky. Jen je to hodně častý. Ta škála dopadů je o dost širší, než jen tohle.

juliemichal
10. dub 2021

@pampeliska1313 vím je to širší,já musím zaklepat,že můžu být ráda,že klukům nic není a jsou relativně zdraví,švagrovi a manželovi taky nic není a jsou zdraví (tchyně taky kouřila v těhotenství),ale těch věcí je hodně co z toho kouření může být,proto to tu už neobhajuji a jsem ráda,že mé děti jsou relativně zdravé ♥ teď si dám max 3 cigarety denně,někdy ani to ne.snažím se přestat,ale moc to nejde.

pampeliska1313
10. dub 2021

@juliemichal Já se omlouvám, samozřejmě Vaši rodinu neznám, ale mám trochu problém tomu věřit, že jsou všichni zdravý. A to nemyslím nijak zle. Každopádně pokud tomu tak opravdu je, tak můžete být jedině rádi. A je super, že jste to stáhla.

chumlee71
10. dub 2021

@pampeliska1313 nechci slovickarit, ale píše že kluci jsou relativně zdravý.....

pampeliska1313
10. dub 2021

@chumlee71 máte pravdu, ale netuším jestli to “relativně” je důsledek kouření, nebo to s tím opravdu nesouvisí.🙂

siima12
10. dub 2021

Sestry v těhotenství kouřily. A mají zdravé děti nic nim není. A to měli přes 3 kila. Žádný absťák, nebo že by furt řvali. Následky žádné nemají a to už jim je 5 let. Prostě zdravé děti veselé.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
hezz17
10. dub 2021

@sudylichozrout co ta pravopisna chyba? 😱

sudylichozrout
10. dub 2021

@zuzroko Moje maminka je celoživotní nekuřačka a já měla ve dvou měsících těžký zápal plic. To s kouřením nemusí mít souvislost.

sudylichozrout
10. dub 2021

@hezz17 Teď, jak si pročítám odpovědi od začátku, už to nešlo opravit, tak jsem to smázla a napsala raději znovu. Kdybys měla dnes za sebou tolik písmenek jako já, nedivila by ses mi, jsem úplně vymletá 😀 (31 527 znaků) 😀

hezz17
10. dub 2021

@sudylichozrout 😀😀😀 sorry, u tebe me to bouchlo do oci 😅

sudylichozrout
10. dub 2021

@hezz17 Je mi to úplně jasné, nestávái se mi to moc často, což? 😀 Ale dnes mám fakt nárok, nedokážu se už asi ani podepsat správně.

zuzroko
10. dub 2021

@sudylichozrout Samozřejmě, že se to může stát i tak. Já píšu jen zkušenost z mé rodiny a co na to řekli doktoři. Každopadně to, že z toho z velké části jsou opravdu zdravotní problémy nikdo nemůže zapřít ☺️

klokanka31
10. dub 2021

Tak si říkám jestli to zas nebyl troll, aby rozvášnil debatu? Ať koukám jak koukám, tazatelka už nic nenapsala...

ema90
10. dub 2021

@klokanka31 Beztak jo, taky me to odpoledne napadlo 😀

rebe
10. dub 2021

Ano, pravděpodobně bude mít abstinenční příznaky a hrozí mu zdravotní problémy kvůli tomu, že jsi v těhotenství hodně kouřila. Ale hrozí mu mnohem méně, než kdybys stále pokračovala. Je skvělé, že ses to rozhodla omezit a dokázal jsi to. Pokud dokážeš úplně přestat, jeho zdraví tím rozhodně prospěješ. Kouřit v těhotenství je velký problém a hodně to do budoucna miminko zatíží. Ale ty sis to uvědomila. I přes tu chybu můžeš být báječná máma a tu chybu mu vynaharazovat spoustou jiných věcí.

sebestka
11. dub 2021

Moje teta pracovala na novorozeneckém a několikrát mně říkala, že když nějaké mimino pořád brečelo a oni už nevěděli, co s ním, vzali ho do místnosti, kde se kouřilo. Mimino se 2x nadechlo a spokojeně usnulo. Takže ano, abstinenční příznaky může mít. Na druhou stranu, příbuzná je docela silná kuřačka a když čekala dvojčata, dr. ji říkal, že to má omezit, ale přestavat úplně nemusí. Prý je lepší si radši 3x zapálit, než být nervózní. Dnes mají 14 let a nic jim není . On je dokonce nadaný fotbalista.
@juliemichal Nechci se tě nějak dotknout a být zlá, ale zrovna před chvílí si psala na zeď, že máš dítě ve " speciální" škole a bude opakovat ročník. I tohle může být následek kouření.☹️

juliemichal
11. dub 2021

@sebestka chápu,ale má toto po tatínkovi,manžel taky chodil do speciální školy,měl dys a to má i Dáda.a v PPP a paí psycholožka mi říkali,že dys je dědičné.

sebestka
11. dub 2021

@juliemichal Jasně, chápu. Tak teď opatrně a ať se daří.🙂

juliemichal
11. dub 2021

@sebestka děkuji ♥ fakt dodržuji 3 denně a někdy zkouším i to,že si nedám ani jednu.

kesinka89
22. črc 2021

@pavlina2949 Bože ženský, proč si ty děti pořizujete, když pro ně ani nechcete přestat kouřit? 🙄 Teď se zdá třeba v pohodě ale řeknu vám, moje mamka taky kouřila když mě čekala. Ne moc, 3-5 cigár denně. A já mám hypotonii, astigmatismus, zákalky ve sklivci, zdeformovaný promáčklý hrudník a plno dalších problémů. Když čekala mamka moje bráchy tak nekouřila a ani jeden z nich nemá to co já. Že by náhoda? Nemyslím si.

Strana
z2