Odtok plodové vody. Je třeba volat sanitku? Jak jste jely do porodnice Vy?
Holky když vám začali bolesti nebo praskla voda volali ste si sanitku? Slyšela jsem, že někdo jede taxikem nebo se do porodnice dopraví i sám. Jak ste to měli vy?
Jak tu ctu nektere fakt hnusne komentare o "zneuziti" RZ, tak se i bojim vyjadrit. Samozrejme je nejlepsi kdyz do porodnice odveze partner, o tom zadna, ale kdyz to do porodnice na jakoukoliv svetovou stranu mate minimalne hodinu cesty, partner je ridic MKD, tudiz doma jen o vikendech a proste neni nikdo jiny kdo by vas odvezl po odtoku plodovky ve vsedni dny, tak si proste tu RZ volat budu! Skoro vsechny se tady vyjadrujete, ze treba i taxi nebo mhd, jasne, uz vidim, jak byste za taxi platili nekolik tisic a jeste na nej minimalne pul hodiny (v miste meho bydliste spis hodinu) cekali a mhd? Ne kazdy bydli ve velkem meste 😉 jo, a vyjezdy atd se neplati z dani, ale ze zdravotniho pojisteni, pojistovne pri zamestnani zaplatite x tisic rocne, sta tisice za zivot, tudiz me vazne nebude trapit to, ze za me pojistovna z penez co ode me vybrala zaplati ani ne setinu toho za to, ze si zavolam RZ. Jine je to samozrejme u chronicky nepracujicich obcanu, tam pojisteni plati stat, tudiz danovy poplatnici, ale jako radne zamestnana osoba, co si plati pojisteni vazne nebudu mit vycitky za to, ze pojistovna schudne ani ne o miliontinu sveho rocniho obratu za to, ze me kvuli porodu odvezla RZ.
@papousekpaja Víte ono některé dámy zde se chovají, jako kdyby jim ten jeden odvoz šel z vlastní kapsy, myslím si to samé co vy. Já tu třeba položila jen otázku a některé damy si všechno domyslely a vydedukovaly stejně samy. Lépe neřešit už 🙂
Mě jen fascinuje, že porodit bez lékaře se dnes považuje za skoro nemožné, to se z porodu dělá kdo ví jak patologická záležitost, která se bez nich a jejich zásahů neobejde, protože jinak u toho všichni umřou (nebo tak něco). Ale jak si k tomu chce žena přivolat záchranku, na kterou má samozřejmě nárok, pokud si není jistá, tak se z toho dělá zločin, protože najednou jí nic není, najednou jen rodí a je to v klídku. Ach, ach.
Dvakrát mě vezl manžel, poveze, doufám, i potřetí...ale jakmile se mi jen na chvíli bude zdát, že to jde rychleji, než čekám nebo budu mít strach, protože se mi něco nebude zdát, cokoli...tak volám záchranku, i kdybych měla doma třeba tři manžely a pět taxíků.
Ja třeba vím že rodičí mě tu taxi nevezme, jsem sama partner odešel,rodinu nekomentuju.. Takze podle tohoto pohledu MHD abych nebyla za trapnou krávu v sanitce. To teda doufám že nebudu rodit v noci..

@lucie_j a ještě k tomu kdyz sem sedala do auta měla sem kontrakce po 4 minutách,a celkem na klid,ale v autě se to šílené rozjelo,tak to měl zastavit a čekat na sanitku??bydlíme 10 minut od porodnice!!!!!!celkem sme projeli 2 semafory 🤦😘