Preindukce. Máte zkušenos?
Ahoj holky, jsem dnes 41+1, pokud během dvou dnů neporodim, čeká mě ve čtvrtek nástup na preindukci, protože porodní cesty nejsou vůbec připravené. Jsem prvorodicka. Mate některá zkušenosti s preindukci? Většinou jsem narazila na zkušenosti už rovnou s indukci. Hlavička je sestoupla, ale hrdlo úplně uzavřené a Hamilton nebyl možný. Nemáte třeba informace o tom, proč telo na porod se ne a ne připravit? Mam strach i z toho, ze porod nebude postupovat a ze do mě narvou hodně medikace, aby to neublížilo miminku.. uvítám každou pozitivní zkušenost. Dekuji 😊
První porod byl vyvolávaný z plně uzavřeného hrdla a nepřipravených cest kvůli cukrovce. První den preindukce, což znamenalo zavádění prostaglandinovych tablet k hrdlu (zavádějí pouze dopoledne, aby nerozjeli porod na noc). Krom neustálých kontrol se nic nedělo (chce to knížku/počítač/dost vlastní zábavy). Druhý den už bylo hrdlo prostupné na prst, takže se přešlo na indukci: opět ty samé tablety ale teď už skrz hrdlo. Před obědem jsem chytila první poslíčky, při obědě zmizeli, usnula jsem... Ve tři při kontrole praskla voda, takže posun na porodní sál, kam už volají i manžela a v šest byl malý na světě. Žádný oxitocin nebyl, porod jel i tak dost rychle.
@hvezdicka09 bylo to děsně rychle nakonec 😁 za což jsem ráda. Plačtivej začal být až doma v porodnici byl hodnej. Kojení se mj rozjelo pátý den doma bez problémů. To spíš teď ve dvou měsících bojujeme 😁
@klokanka31 jak říkám ale bez toho císaře 😁 jinak samotnej porod mi nepřišel tak strašnej právě 🤷 možná proto, že to šlo strašně rychle
@martaskaaa mě tam píchali kdesi cosi. Já nevnímala 😁 byl by to taky rychlý porod ale jak viděli, že při tlačení má malej nulové ozvy tak si to nelazli. V tu chvíli mi bylo jedno co se mnou dělají hlavně aby jsme byli všichni v pořádku 🥰
@hvezdicka09 aha.. Takže důvod není.. No ja rodila poslední den 42.tydne a byla jsem s lékařem domluvená, že dokud je v pořádku dítě, placenta, průtoky, ozvy a já, tak popohanet nebudeme.. Porod spouští dítě a vyvolání proto může skončit císařem.. Jak už zde uváděly ostatní, padají pak ozvy atd... Vyzkoušej opět všechny babske rady, orgasmus, masáž bradavek, to spouští oxitocin a v neposlední řadě popřemýšlet proč ještě nerodim, zda to neblokuji sama a promluvit s miminkem. Zní to pro někoho možná moc ezo.. Ale vlastní zkušenost.. Vecer jsem během dvou hodin porodila. Do té doby zamkla na milion zapadu... Držím pěsti

Ahoj,já nastoupila na preindukci v pátek odpoledne (ne teď,už je to rok a půl) doktor mi zavedl tabletu. V jedenáct večer mi začaly slabší kontrakce a ty postupně sílily. Ve čtyři ráno,bez spánku jsem šla za sestrou a už si mě nechala na monitorech. Pořád se jim to nelíbilo,tak mi praskli vodu a dali monitor malé na hlavičku. Ozvy nebyly dobré,tak to skončilo akutním císařem. Bylo mi řečeno,že preindukce málo kdy vyvolá kontrakce 🤷♀️ no naštěstí to dopadlo vše dobře 🙏 přeji hodně štěstí. Taky jsem zkusila vše možné a nic nezabralo.