Jóga pro těhotné, znáte dobrou v Brně? Co jiného cvičíte?

deniskapotrusilova
20. zář 2014

Ahoj těhulky,
jsem ve 23tt a stále chodím několikrát týdně běhat, na silový aerobic a makat do fitka. Před těhu jsem obden uběhla 1/2 maraton a fitness pro mě bylo téměř každodenní záležitost. Chtěla bych zkusit nějakou dobrou jogu v Brně. Máte některá z vás dobré zkušenosti? Cvičíte jógu, pilates a nebo jiné styly cvičení? 😃

zuzka833
20. zář 2014

Taky jsem se chtěla (po čase znovu) vrhnout na jógu, konkrétně teda na powerjógu, ale skoro všude jsem se dočetla, že to není v těhotenství úplně ideální a že buď tedy speciálně pro těhotné tzv. gravijógu, nebo chodit tam, kde má cvičitelka kurz i z gravijógy a bude ochotná ti říct u konkrétních cviků, co můžeš a co ne, nebo jak to cvičit jinak. Konkrétní cvičitele ti neporadím, taky teprve hledám ;)

deniskapotrusilova
autor
20. zář 2014

Poweryoga, hatha yoga a jiné odnože mají problém v tom ze spousta tzv. Assan není pro nás těhotné vhodné ať už tím, že bychom napínala bříška, ležela na nich nebo z jiných důvodů. 😒 pro nás jedině ta gravid. Tak jsem zvědavá na vaše zkušenosti 😉

ghana
21. zář 2014

Ahoj, jsem v 27tt, a taky jsem hledala neco,co bych mohla idealne provozovat az do konce tehotenstvi, byla jsem taky zvykla se hodne hybat. zvolila jsem powerjogu a sla tam poprve ve 4. mesici. Delala jsem vsechno, ted jak mi narostlo trosku brisko, tak nektere pozice vynechavam a nahrazuji necim jinym nebo nechodim az do maxima (treba v rotacich). cvicitelka mi az tak moc neradi, tak jsem koukla na nevhodne cviky pro tehotne na netu. a hlavne se snazim poslouchat svoje telo, kdyz mi to neni prijemne, nedelam to.
Jelikoz jsem nenavstivila zadnou jinou hodinu jogy, chystam se vyzkouset hodinu prave gravidjogy, abych mela srovnani.

verrunn
3. říj 2014

Ahoj, chodím na kurzy cvičení pro těhotné k Majce na Hybešce a můžu dporučit

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru