Čekám trojčata.
Ahoj, čekám trojčata a jsem z toho úplně na dne. Mám strach že to nezvládnu, štrašne se toho bojím. Občas přemýšlím že dám jedno nebo dva děti k adopci. Vím že je to blbost,ale fakt hodně se toho bojím.
To cekas prirozene, nebo jsi byla na IVF a nechala sis zavest vice embryi?
Strach je zbytecny,zvladnes to. Az je porodis, uvidis, ze bys ani jedno nedala z ruky. Budes mit naopak vyhodu, ze vsechna tri ditka budou vyzadovat to same. Ja mam tri deti s velmi malymi vekovymi rozestupy a sice jsou si blizko vekove i vztahove, ale kazde uz je jinde a potrebuje neco jineho. A to je teprve mazec.
@mzacikova vážně to nemyslím, ale občas mám takové myšlenky
Myšlenky jsou normální. Kolikrát i žena co čeká jedno dítě nevi co bude dělat. Co rodina? Určitě pomůžou. A partner
@sudylichozrout čekám přirozeně, strach podle mně není zbytečni. I tady si čtu jak to matka nezvládá s jedním dítětem, a co teprva ja. Doma už jedno dítko mám, mám fakt velký strach že to prostě nezvládnu.
@mzacikova jo,určitě mi všichni pomůžou, jsem zato ráda. Ale na druhou stranu se mnou nebudou nonstop, a já mám strach jak to budu zvládat. Až se třeba všichni tři rozbrečí,a ja nebudu vědět které dříve utešit, nebo jak to bude s kojením.
Vsak si poradis. Jedni ditko na hrudniku, dve primazlene k telu z kazde strany. Kojeni + UM, kdyby bylo nejhur. Hele, zvladly to tisice zenpred tebou, zvladnes to take.
Myslím, že tyhle myšlenky jsou úplně normální, strach by měla každá z nás! Kolik je staršímu dítku? Výhodu máš v tom, že nebudeš prvorodička, víš už, co péče o dítě představuje, ze spousty věcí nebudeš překvapená. No, ale taky trochu víš, co čeho vlastně jdeš🙂 V kterém jsi týdnu? Jestli jsi úplně na začátku, tak se toho může ještě hodně změnit... Určitě všichni kolem pomůžou, musíš jim pak přesně říct, co bys po nich ráda chtěla (mami, prosím, nechoď na návštěvu po obědě, mrňata spí, ráda si lehnu s nima, ale jestli chceš, vem v tu dobu nejstaršího na procházku, nebo klidně kámošce přiznej, jestli se jí chce uvařit kotel polévky či zapečené maso s něčím, že za to budeš vděčná víc jak za další hračky pro mimina). Bude to záhul, ale zvládneš to, jestli budete všichni zdraví, bude to to největší štěstí, jaké sis mohla přát!
Máš to stejně jako to měla ségra. Jedno doma, a přirozeně trojčátka.
Z praktických věci poradím a ať si na socialce tuším, možná na obci pozadáš o pomocnici. Máš na ni nárok a platí ji obec ( stát) to už si přesně nepamatuju. Pomáhá v domácnosti.
Pokud potřebuješ podporu,i víc informací na FB je skupina pouze maminek s trojcaty.
Koukni na ins czechtriplets 😉
Tak to je mazec, poridime si jeste jedno a nakonec mas ctyri 😆 To je kupa stesti na jedne hromade, gratulace 👏🏻
Ahoj, nejdrive ti gratuluji. Nevim, v jakem jsi tydnu, ale dost casto se stava, ze z trojcat muzou byt dvojcata (tzv. Syndrom mizejiciho dvojcete). My mame dvojcata a narodily se kdyz byly starsi dceri 2 roky, takze to byls fakt jizda. Zvladnete to! Ver mi, ze jsem se taky bala, ale uplne nejvic jsem se bala, kdyz se holky narodily predcasne s vahou malo pres kilo. Vim, ze trojcata jsou zas o dost narocnejsi nez dvojcata, ale ono to narocne obdobi utece a pak uz vam bude hej. Nase holky maji nyni 5 let starsi a dvojcata 3r a uz je to super. Preji at deti donosis co nejdele, to je bych rekla to nejdulezitejsi a at jsou zdrave. Od toho se pak odviji vse ostatni.
G
Tak co si budeme povídat, bude to fičák hodně velký fičák. Na druhou stranu, když se žena hodně obává bývají tyto děti za odměnu. Pěkně spí, bašti...já z druhého měla fakt strach a teda je milionovej. Po 3 hod jen na baštu a hned to zalomil. Myšlenky jsou oprávněné, ale pokud jinak nestradate bydlení finance atd utěšuje se tím že to nejhorší bude jen cca půl roku. Pak už to budou parťáci... hodně štěstí 🍀🍀
Jsem z trojcat. Brachovi byli 3 roky, kdyz jsme se se sestrama narodily. A mamka zvladala. Jasne, rikala, ze to bylo narocne hlavne zpocatku. Ale pak ze jsme si spolu krasne vyhrali vsichni deti a ona nam stihla i sit stejne obleceni (je svadlena). Nemazlili se s nami doma. Zadny uspavani s rodici, sup do postylky a odchod. Nekojila nas, byly jsme na UM. Jinak tu pomocnici ji taky nabizeli, tehdy to odmitla. Ale nemyslim si, ze bys to mela udelat i ty. Drive pomohly babicky. Ted ale babicky nejsou v duchodu, ale v praci 😢 takze bych pomocnici neodmitala
Mám staršího a dvojčata. Dáš to, neodmítej jakoukoli pomoc, která se naskytne. Posílám pohlazení!

Odkud jsi? Mohla bych ti, co se týče kojení, porodu, rané péče, doporučit dulu a LP v jednom, která mě podpořila při dvojčatech a má zkušenosti i s maminkou trojčat, která také měla už starší dítě. Určitě bys jí mohla i jen zavolat a podpořila by tě i po telefonu... Působí v Praze, Střední Čechy (Beroun, Rakovník, Příbram, ale i Plzeň atd.). Kdyžtak pisni IP.
Myslím, že tyhle myšlenky strachu, zda- li to zvládneš by měla většina žen, i já!!! Naprosto tě chápu. Nicméně věřím, že to zvládneš! Nevím, v jakém týdnu těhotenství jsi, stát se může opravdu všelicos, ale držím ti pěsti at je vše v pořádku. Hodně štěstí přeji.
Vůbec se ti nedivím, ze mas strach, taky bych měla. Dobrý je, ze budeš mít alespoň nějakou podporu v rodině, jak pises. Moc držím palce a drz se!! Určitě to nakonec zvládnete a budete radi, ze je mate.
Wauu. Předem Ti gratuluji.
Máš rodinu, která Ti může v prvních měsících pomáhat?
Pokud ano, tak věř, že to zvládneš.
Ze začátku to bude asi náročné v tom, že se třeba budou děti střídat v krmení, ve spaní, ale od toho je šestinedělí, aby si všechno hezky postupně sedlo.
Držím palce.🍀🍀🍀🍀
Viděla jsi film Blízcí neznámí? Je to podle pravdy, kdysi v USA zkoumali, jaký má vliv na děti rozdělit trojcata.. To říkám jen pro zajímavost, nepředpokládám, že bys je rozdělila 😁 ale Tvoje myšlenky naprosto chápu. Já vždycky tvrdila, že kdybych čekala víc děti na jednou, nechala bych si jedno vzít. Jenže to byly jen kecy. Nedokázala bych to, nedokázala bych s tím pak žít. Nicméně Ti fakt rozumím. Já se bála jednoho, bála se druhého. Jestli Ti to malinko pomůže, péče o druhé dítě je pro mě snazší než o první, jak už vím co a jak. Bude to mazec, nebudu nalhávat. Ber každou pomoc. Ale odměna za to bude velká. Ten mazec bude hlavně na začátku, pak se to zlepší. Trojcatkum závidím sourozence, taky bych si přála být z tolika děti 🙂 v jakém jsi týdnu a jak to zvládáš, co se týče fyzické stránky? Držím Ti palce.
Teď vidím, že to je anonymní diskuze, vyhledej si na netu dulu Martinu Šebestovou, má také fb a je opravdu úžasná a podporující už po telefonu. Odkaž se klidně na Olgu, se kterou byla před dvěma lety s dvojčaty v Rakovníku. Bude vědět. 🍀
Znama ma doma 2 ditka a k tomu ted prirozene trojcatka. Na obci si zazadala o pomocnici do domacnosti, rodina, kamaradi - vsichni se anazi pomahat 🙂 neboj, to zvladnes. Ja se bala uz jednoho.
Určitě máš při tolika dětech nárok na pečovatelku placenou obcí. Jdi se zeptat na Odbor sociálních věcí a domluvit se. Je to stanové zákonem o sociálních službách.
@mzacikova To se ti to keca, kdyz je necekas 🙂 Koho nikdy nenapadlo, jake by to bylo bez druheho/tretiho/xteho ditete, necht hodi kamenem
@sudylichozrout A i presto travis spoustu casu na MK, coz je dukaz, ze i tri se daji zvladnout 😎👍
Zakladatelko, gratuluji a drzim pesti. Urcite si zazadej o pomoc. Jak bylo psano vyse, mas narok na pomocnici. Nedokazu si predstavit byt ve tve situaci. Mam doma dva, s odstupem 40 mesicu a i tak obcas melu hubou o zem. Ale to zna kazda mama. Na druhou stranu je to kompenzovano temi krasnymi okamziky.
@martiniquest tak👍😋
A jak jsou na tom miminka, nevyjádřili se lékaři, jestli má každé vlastní placentu, a co doporučují?
Myslím, že každou z nás by vyděsilo, kdyby nám doktor řekl, že k staršímu prckovi přibudou hned tři sourozenci. Nejen, že to bude náročné po narození, ale ono i trojčetné těhotenství je samozřejmě spojené s rizikem a možnými komplikacemi. Takže máš můj velký období, že ses rozhodla do toho jít a věřím, že to zvládneš /zvládnete. Tvoje obavy a strach je přirozený, ale on ti teď nikdo neřekne, jaké to bude, takže asi nemá smysl se tím stresovat dopředu, ale řešit to, až to bude aktuální. Pokud máš podporu v manželovi a rodině, tak to společně dáte! Držím pěsti ❤️..

A to jako vážně?
Vše se dá zvládnout, i když to bude těžké.
NIKDY bych nedala dítě k adopci. Obzvlášť je dát od sebe. To je radši dejte k adopci nějakému vhodnému páru všechny. Ještě si třeba vybrat které budete chtít 🤦♀️