Chlapi a těhotenství. Jak ho s vámi prožívali?
Ahoj holky.Chtěla bych se zeptat jak s Vámi partneři prožívali těhotenství?jsem teď ve 4 měsíci a přítel to semnou zatím neprožívá vůbec😞jako když přijdu od doktora tak se zeptá zda je vše v pořádku ale to je tak všechno.Když mu ukazuju fotku z utz a celá nadšená vyprávím,tak sice poslouchá ale na fotce prý stejně nic nevidí.Jen jednou jedinkrát chtěl slyšet srdíčko přes angelsounds ale to se zrovna nedařilo najít od té doby nic...On nikdy nebyl žádnej citlivka a kde jaký vyznavač lásky,je to spís seběvědomej sobeckej a trochu bezcitnej chlap🙂🙂možná že to prožívá sám se sebou a jen mi to nedává najevo..těžko říct.Samozřejmě mi řekne že mě miluje,řekne že je rád že všechny výsledky jsou ok..Však miminko chceme oba..mrzí mě že momentálně od něj necítím žádnou podporu nebo nevím jak to říct.🤔je pravda že zatím asi neni co moc prožívat-nemám bříško,pohyby zatím žádné,těhotně se taky moc necítím...Pořád doufám že se do toho dostane a třeba až budu mít větší břicho a mimco bude kopat, začne si to taky užívat.jasně každej chlap je jinej některej by byl těhotněj misto ženský😂😂😂ale i přesto že je takovej jakej je,ho miluju...sme spolu 7 let...asi sem holt teď větší citlivka a pracujou hormony...
@nazka Ja taky. A dokonce kdyz jsem rodila prvni dite, tak jsem rvala "ja asi fakt rodim" a manzel z toho ma dodneska srandu. Proste jsem cekala, ze budu jak zfetovana litat na oblacku, ucvrkavat z kazdeho pohybu mimina a ono se to nestalo. Proste jsem si deti zamilovala postupne a az po porodu. Do porodu to pro me bylo az prilis abstraktni. Myslela jsem, ze u druheho to bude jine a nebylo. Jen ten porod uz jsem vnimala jinak.
@martiniquest jo, přesně, jak píšeš. Měla jsem problémy třeba prát a připravovat na ně rozený dítě, strašně mě to nebavilo, protože to bylo pro něco, co ještě "není".. Taky jsem čekala průvan lásky a ne, vše hezky postupně. A druhý porod už jsem taky vnímala jinak, jak píšeš. Já teda měla dva císaře. Ale u druhyho jsem bulela radosti, že je vše v pořádku. To jsem si v druhém těhotenství uvědomovala víc, jaká jsou rizika.
Tak já mám zase nestandardního chlapa. 😃 na gyn semnou chodil pokaždé. Na všechny UTZ. U porodu byl taky. Vlastně u obou.
Na kontrolu po sestinedeli šel taky. 😃
Ale je pravda, ze si dost rozumí s dr. 😃😃
Tak v tom případě to chápu, můj manžel je úplně stejný 😉 vím, že hormony pracují, ale neřeš to 😉 ono se to změní až se prcek narodí 😁🍀
Jinak když už začaly být pohyby na břiše hodně patrné, v tom 7.-9. měsíci, tak říkám manželovi ať si sáhne, když malá kopala a jeho odpověď? "Ne ne ježiši dyť je to jak vetřelec" 🤦🏼♀️😅😅 a prostě si na břicho nesáhl 🤷♀️🤦🏼♀️😅
A kdyz on si bude uzivat leta, kde budes ty? Si delas srandu, ne....
Ahoj, jelikož vidím chlapa tak max z letadla, někdy cca 4-6 dnů v měsíci,mám to podobné. Na UZ pokud je doma chodí semnou, kvůli práci ale,byť to mám za pár,moc ruku k dílu ohledně Mimi nepriloží. Je rád, že zvládne za čas strávený doma chlapskou práci,ale zase mi dává naprosto volnou ruku. Ano,nepostavil postýlku, nestará se o nákupy oblečení, ale stará se o finance a dům. Je třeba si vybrat 😉. Na Mimi se těší,plánuje,vydělává a rekonstruuje dům a domácnost,ale nádobí a vysavač,natož těhu stavy ho taky moc neberou. Každý to má jinak
@hasara33 vetrelec👍👍🙈🙈🙈to je hezky😂😂😂no sem rada ze je takovych chlapu vic,docela ste me uklidnili..ja ho nechci do niceho tlacit nebo neco podobneho,tak holt budu cekat az ho to chytne nak samo a budu doufat te chytne...ja mu vcera rikam ze uz mi asi mimco bubla v brise ze citim neco divnyho...a on mi na to rek jak jako bubla to mas urcite vetry😂😂😂
@lucca35 tak v tomhle smeru musim rict ze je skvelej a nekdy to az moc prehani...s uklidem jedem na pul,lita kolem baraku,vytira,kdyz varim ja meju nadobi on utira..a samozrejme taky chodi do prace a vydelava ale veci na mimi si budu porizovat sama krom tech velkych vydaju protoze on olati uplne vsechno kolem baraku coz me zase cela vyplata zbyva,jedine me vydaje jsou za jidlo...asi bych toho po nem chtela moc...vubec nechapu proc to resim,on je takovy necitelny uz od sameho zacatku a pry byl takovy vzdycky...ale ted mi to prislo asi trochu lito ze to semnou tolik neproziva....
Jako fakt jsem ráda, že nejsem jediná. 😀 Já si občas připadám jak exot, že nemám v rámečku fotky z UTZ (ani nevím, kde jsou 😀), že nebrecim nad tlukotem srdíčka a že od rána do večera neřeším výbavu, neperu, nežehlím a nevybiram věci. 😀 První porod mě hodně zklamal, tam bylo vše špatně, teď druhej byl naprosto úžasnej. Ale prostě dokud to dítě nevidím, nedokážu to prožívat. 🤷
To víš, že chytne 😉 a hlavně pak čím bude dítě starší tak ti chlapi si to pak teprve začínají užívat, já to vidím teď když má malá 16 měsíců a je to úplně jiný než začátku kdy byla ležící miminko a ten chlap má prostě strach aby mu neublížil 😉 jinak u porodu byl manžel úplně skvělý, dával na mě pozor, na vše se ptal (když chtěli zavést vyvolávací tabletu tak se ptal proč a jak, nebo když mi cokoli chtěli píchnout tak opět se na vše ptal a chtěl prostě přese vědět, co mi dávají a jak je na tom miminko atd...o mě se také snažil starat, ale já jsem teda na něj byla spíš protivná 😅🤦🏼♀️ já jsem se s tím potřebovala vypořádat sama a ne ještě aby na mě někdo sahal 😅 a potom vlastně malou choval když mě šili takže opravdu se to pak určitě změní zvlášť jestli taky tvůj muž plánuje být u porodu 😉
Jinak k tomu bublání, technicky to fakt mohou být větry 😅😅 první pohyby jsou tomu dost podobný takže těžko se to rozeznává 😅
U nás je to tak, že přítel pracuje přes týden v Německu a vrací se jen v pátek večer na víkendy a v neděli už zase odjíždí, takže beztak jsem na celé těhotenství sama a maximálně, když mě trápily poslední 3 týdny nevolnosti, tak o víkendu uvařil nebo pomohl doma. Co se týká jeho zájmu, tak mi na rovinu řekl, že ho to moc nezajímá, že se nejvíc stejně těší až bude ten špunt venku :D Samozřejmě, když jdu na kontrolu, tak hned pak píšu hlášení, že je vše ok a to je rád, ale že by to se mnou nějak prožíval? To fakt ne :D Naopak říkám, že to prožívám za nás za oba :D Navíc jsme teď v 11. týdnu, takže ani to bříško ještě není. Na debatu o porodu mi řekl, že tam nechce (to si doufám ještě rozmyslí, až bude bříško :D ) a ani neví jestli to stihne, že si max vezme týden před termínem volno a pak samozrejme zustane třeba 3 týdny doma, aby si nás užil 🙂 Ještě doplňuji, že rozhodně není z kamene, city projevuje dost, doma se tulíme, na mimčo se oba těšíme, u Psího poslání si pobrečíme, ale prostě těhotenství to je jeden velkej ignor 😂
Ještě jsem si vzpomněla, že když jsem přinesla domů první fotku z utz a poslala jsem mu ji, tak reakce byla Hmm... nic nevidím, jen nějakou čmouhu 😂 Navíc i kdyby v této době chtěl jít na screening nebo normální kontrolu, tak už jsem si ověřovala, že ho nikde nepustí, takže by měl stejně smůlu
Teda když to tak čtu, já myslela že každý chlap chce k porodu 😮 nebo možná nechce, ale jde... 😄
U nas se to projevilo az byl malý ma světě. To dokonce chlapovi i slza ukapla. Jinak předtím chtěl jen vědět jestli je syn zdravý, ale nějaké pohyby břicha atd. to ho nějak nevzrusovalo. Všechno se otocilo po porodu 😊

Manžel mě těhotenství také nějak zvlášť neprožíval. K doktorů se mnou nechtěl, fotky mi odkýval, ale bylo vidět, že ho to zas tak moc nebere, moc se ani neangažoval v přípravě věcí (což mě štvalo, ptz mě to také dvakrát nebavilo a bylo by fajn mít pomoc), břicho nemazal.. ale pak u porodu byl úplně úžasný. Moc me podporoval, dával mi napít atd (a to jsem rodila 20h a z toho tak 8h tam byl se mnou), dokonce si našel článek jak mám dýchat a pak vždycky hledal v jaké jsem fázi 😂🤦 a narození prcka obrecel, to bych do něj vůbec neřekla 🙂