Gynekolog nabídl potrat vymodleného miminka, cítím se hrozně

17. kvě 2021

Holky zdravím,
potřebuji se vypovídat. Ještě o mimi nikdo neví proto anonym. Čekáme 3 dítě, je plánované a dost vymodlene. Snažili jsme se opravdu dlouho a o 2 jsme přišli, úplně na začátku. Pouze na začátku pozitivní test a pak po chvíli krvácení. Nebyla potřeba revize ani nic podobného. Gynekoložka o tom ví.

A teď k věci, šla jsem na gynekologii. Trošku v euforii a nedočkavě, že poprvé uvidím mimi.
Mojí gynekoložku zastupoval jiný doktor.
Přišla jsem a vypadal mile. Pak kouknul do karty a ptá se jestli už mám dvě děti. Tak jsem odpověděla že ano. On na to tak si sednete a vypíšem tu zadanku na interupci. Tím mě tak zaskočil, že jsem nebyla schopná se pohnout. Jen jsem vykoktala, že ne že interupci nechci. Prostě úplně šok. On že udělá vyšetření a půjdu tam a tam a že jsem se měla chránit, v mém věku bych na to měla mít dost rozumu. Ještě něco říkal, já vůbec nemohla reagovat a měla jsem knedlík v krku. Málem jsem se rozbrecela, pak se ve mě něco hnulo, asi zbytek sebezáchovy a zvedla se odešla.

Jen si na to vzpomenu a celá se třesu. Strašně si vycitam že jsem mu měla něco říct. Ale bylo to jako by mi dal facku. Teď po víkendu kdy jsem o všem přemýšlela, si říkám že asi sepíšu stížnost. Nevím jméno, nemám ani zprávu, nic. A promluvim o t
om s doktorkou, jen se potřebuji trochu sebrat.

Asi je to zmatené, ale potřebuju to že sebe dostat. A asi se ma to podívat s odstupem. Děkuji všem co to dočetli až sem.

drakenn
17. kvě 2021

To je neuvěřitelné! Co to bylo za vola!
Jednej pouze se svou gynekolozkou, ta ti určitě řekne, kdo ji zastupoval. A nedej se.
Drž se! Přeji zdravé miminko

krtikkrtovaty
17. kvě 2021

Tohle snad není možné... 😭
To musel být hrozný zážitek.

orisek56
17. kvě 2021

A můj starý gynekolog, stará škola se naopak vždycky usměje a je rad, kdyz vidí rozrůstající se rodinu. Podporuje heslo, že čim víc děti, tím lip.

jajulin
17. kvě 2021

Tak to by mě vytočilo do vrtule, ale chápu, že ses v tu chvíli nezmohla na nic. Od své doktorky bych určitě zjistila jméno a napsala stížnost. Na lékařskou komoru nebo někdo poradí lépe.

autor
17. kvě 2021

@drakenn ještě teď se klepu jen na to vzpomenu. Ale nechci to tak nechat. Moje gynekoložka je skvělá, určitě to s ní proberu. Šla jsem tam do přátelského prostředí, proto mě to tak ochromilo.

madbetka
17. kvě 2021

To je strašný zážitek.
Když jsem přišla za svou gynekoložkou potřetí těhotná (a rychle po sobě), tak se ptala, jestli je to dobrá zpráva. V podstatě se tak asi ptala na totéž, totiž jestli miminko chceme a jestli z toho třeba nejsme trochu v šoku, ale velmi citlivě a empaticky. A když jsem jí s úsměvem oznámila, že ano, že je to dobrá zpráva, tak mi gratulovala a víc v tom nijak nešťourala.

Stěžuj si, takové chování je naprosto nepřípustné.

autor
17. kvě 2021

Děkuji já právě tohle vůbec nečekala. K tomu ještě hormony působí. Mě teď rozbrečí i pečený kuře. Určitě to nenechám být, jen jsem to potřebovala ze sebe dostat. Dost mě to vzalo. Nejradši bych mu jí teď flakla, ale v tu chvíli jsem úplně zamrzla.

kvmatonka
17. kvě 2021

Určitě si stěžuj! Jsem vážně ráda za svého dr, který se se mnou po kontrole 6nedělí loučí se slovy: tak příště se třetím těhotenstvím 😁 A jiné maminky kolikrát přemlouvá ke třetímu dítěti, když neplánovaně otěhotní. Sám má 3 děti a kupu vnoučat. Jinak gratuluji k vytouženému 3 miminku ☺🌸

autor
17. kvě 2021

@orisek56 moje gynekoložka také, proto mě vůbec nenapadlo že se takhle někdo zachová. Ještě to proberu s mamkou a ségrou a sepiseme stížnost.

autor
17. kvě 2021

@kvmatonka určitě si budu stěžovat. Nechápu proč dělá se ženami.

autor
17. kvě 2021

@madbetka to bych pochopila, ale přece tam musí mít poznamenáno, že jsem o nějaké přišla a že miminko plánujeme. Vůbec to nedokážu pochopit. Ale stížnost bude.

orchidis
17. kvě 2021

Stížnost, stížnost, stížnost. Jinak se nikdy nic nezmění.

autor
17. kvě 2021

@krtikkrtovaty ano byl, ale už jsem to asi trochu rozdychala. Manžel se nabídl, že půjde příště se mnou, ale gynekolozce věřím. Ta je fajn, proberu to s ní v klidu mezi 4 očima.

autor
17. kvě 2021

@orchidis ano napíšu stížnost nebojte

janina228
17. kvě 2021

Člověk při návštěvě Dr je přípraven obzvlášť po předchozích zkušenostech na vše,ale na tohle se opravdu připravit nedá.. stěžovala bych si taky.. nepřijde mi to ani trochu jako profesionální přístup.. jasně, mohl celou situaci pochopit a vyhodnotit jinak - to by ale měla v každém případě následovat z jeho strany omluva.

treasurka
17. kvě 2021

Je to debil, Napiš stížnost a hoď to za hlavu, Znám to dobře, je mi 38 a dovolila jsem si počtvrté plánovaně otěhotnět. Už jsem si u doktorů vyslechla kecy o tom, že jsem profesionální matka, že kdy půjdu do práce a další a další. Zvednutá obočí, kroucení hlavou a hlubohé významné povzdechy ani nepočítám. Ser na lidi, buď šťastná, že jsi v tom ;)

autor
17. kvě 2021

@janina228 na 4 pokus jsem našla skvělou doktorku, opravdu k ní i ráda chodím. Mám ji skoro až jako kamarádku. Tak na tohle jsem prostě nebyla připravená. Uf stížnost a hodit za hlavu...

klokanka31
17. kvě 2021

Teda to je příšerný, já bych na něj stížnost podala. Však tvoje doktorka bude vědět kdo ji zastupuje.

autor
17. kvě 2021

@treasurka ale já nechápu, proč se tak chovají. Může jim do toho být kulovy. Znám rodiny se 6 dětmi. A hodně dobře situovane. I já podnikám celou mateřskou.

krtikkrtovaty
17. kvě 2021

Přeji, ať je vše v pořádku a můžete se těšit na prcka... Určitě to své gynekoložce řekněte, ať ví, co tam má za příšerný záskok.

klokanka31
17. kvě 2021

@treasurka To si jako fakt někdo dovolí jo?😡

treasurka
17. kvě 2021

@klokanka31 Oni mají asi pocit, že jsou děsně vtipní, protože za tím pak následuje salva smíchu většinou. Nejvíc mě štve, že mě v tu chvíli nenapadne, co říct, až když pak vyjdu ven a trochu se oklepu, tak to vymyslím, ale už je pozdě.

klokanka31
17. kvě 2021

@treasurka To je příšerný. Ale je pravda že mě taky vždycky vhodná odpověď napadne až pozdě.

autor
17. kvě 2021

@krtikkrtovaty děkuji řeknu

treasurka
17. kvě 2021

Taky nevim, částečně asi takový ten doktorský pocit ndřazenosti, který z části z nich prostě cítím, no a pak asi stejně jako v běžné polupaci je určitá část lidí bez taktu a slušnosti, zato s pocitem, že se musí všude ke všemu vyjadřovat a dávat nevyžádané rady a moudra, tak i tady, no... Snažím se od toho prostě oprostit, protože to, co říkají o mně vůůůbec nic nevypovídá, a tak mě to nemusí zajímat. Jedním uchem tam, druhým ven. Ale je to někdy těžký, teda...

levandule_k
17. kvě 2021

To je hrůza, ten doktor je fakt (doplnit spoustu sprostých slov). Jako nutit někoho do potratu?!? Je dobře, že jsi se vzpamatovala a odešla. Držím palečky ať se tobě a miminku daří ❤
@treasurka Ti doktoři mají fakt starosti.

autor
17. kvě 2021

@treasurka ano to je přesně ono. Člověka v tu chvíli nenapadne odpověď aby je setrel. Je to fakt hrozný. Ale je hezké mít tolik dětí. Naštěstí většinou jsou lidi hodní.

rnika
17. kvě 2021

Neskutečný... s tím jsem se naštěstí nikdy nesetkala a to máme děti 4. Ale přesně vím, že bych také "zamrzla" a nebyla bych schopná ho odpálkovat. Teda fuj... Určitě stížnost, ať mu to trochu srazí ten arogantní hřebínek. A pak ten zážitek co nejrychleji vypustit a jen se těšit na děťátko...

autor
17. kvě 2021

@levandule_k děkuji pokusím to hodit za hlavu, většinou se setkávám s dobrým přístupem, ale tohle byl šok. Ale napíšu mu hezkou stížnost.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru