Gynekolog nabídl potrat vymodleného miminka, cítím se hrozně
Holky zdravím,
potřebuji se vypovídat. Ještě o mimi nikdo neví proto anonym. Čekáme 3 dítě, je plánované a dost vymodlene. Snažili jsme se opravdu dlouho a o 2 jsme přišli, úplně na začátku. Pouze na začátku pozitivní test a pak po chvíli krvácení. Nebyla potřeba revize ani nic podobného. Gynekoložka o tom ví.
A teď k věci, šla jsem na gynekologii. Trošku v euforii a nedočkavě, že poprvé uvidím mimi.
Mojí gynekoložku zastupoval jiný doktor.
Přišla jsem a vypadal mile. Pak kouknul do karty a ptá se jestli už mám dvě děti. Tak jsem odpověděla že ano. On na to tak si sednete a vypíšem tu zadanku na interupci. Tím mě tak zaskočil, že jsem nebyla schopná se pohnout. Jen jsem vykoktala, že ne že interupci nechci. Prostě úplně šok. On že udělá vyšetření a půjdu tam a tam a že jsem se měla chránit, v mém věku bych na to měla mít dost rozumu. Ještě něco říkal, já vůbec nemohla reagovat a měla jsem knedlík v krku. Málem jsem se rozbrecela, pak se ve mě něco hnulo, asi zbytek sebezáchovy a zvedla se odešla.
Jen si na to vzpomenu a celá se třesu. Strašně si vycitam že jsem mu měla něco říct. Ale bylo to jako by mi dal facku. Teď po víkendu kdy jsem o všem přemýšlela, si říkám že asi sepíšu stížnost. Nevím jméno, nemám ani zprávu, nic. A promluvim o t
om s doktorkou, jen se potřebuji trochu sebrat.
Asi je to zmatené, ale potřebuju to že sebe dostat. A asi se ma to podívat s odstupem. Děkuji všem co to dočetli až sem.
To je dobrý idiot, určitě bych to aspoň té gynelokožce řekla, ať ví, kdo jí tam chodí jako záskok. Já mám teda taky úžasnou gynelokožku, ale bohužel její sestra zas stojí za to, to je taky hrozná kráva a velice ráda lidem vnucuje svoje názory ohledně toho, že by lidi měli mít jen jedno dítě. Já byla nedávno na kontrole, protože jsem rok a půl od císaře a chtěla jsem vědět, jestli je to ok a mohli bychom se snažit o miminko a sestřička mi tam začala vyprávět, jak jsem nezodpovědná, ať prostě počkám, že nechápe proč na další spěchám a že mi stejně nikdo nezajistí, že to jizva vydrží a já pak vykrvacím dřív, než mě dovezou na sál, zabiju se sebou i nenarozené dítě a ještě tady nechám dítě bez matky. A když už to přežiju, tak nebudu mít ani na jedno čas a živit tolik dětí, v dnešní době, to je prostě hrozná blbost. Taky jsem jen seděla a koukala a nevěděla, co k tomu dodat.
JJ souhlasím, většinou je přístup doktorů fajn, nebo v mezích normálu, ale někdy člověk natrefí na hovado, a to buď od přírody, nebo je doktor vyhořelý. To se může stát.
Podle mě jsi dobrá, že jsi odtamtud odešla a nenechala jsi se vyšetřit, i když máš pocit, že jsi mu něco měla říct.
Ať se nám to líbí, nebo ne, máme sklon poslouchat autority. Docela dobře to dokazuje Milgramův experiment https://psychologie.cz/milgramuv-brutalni-exper...
@cherie24 To je taky dobrý zjištění, že matky, co mají děti s rozestupem okolo 2 let, na ně nemají čas.
@kelerub za chvíli mi bude 35
Já si na kontrole po spontánním potratu (snažíme se rok) užila zacházení jak kdyby mi bylo 15 a nevěděla jsem, co je kondom. Jako jak nechcete antikoncepci? To pak budete pořád jako takhle těhotnět... Jsem se zmohla akorát na "to byl účel".
A až zpětně mi taky docvaklo, co to bylo za kokota a strašně jsem se zpětně naštvala.
Jenom doufám, že jestli (až) se mi konečně zadaří, tak tohle hovado nepotkám u porodu.
A tobě gratuluji k miminku, přeju ti, ať vše probíhá, jak má, a taky ti hrozně závidím 🙂
No to snad nemyslíš vážně?! 35? Já myslela že aspoň 50 dle reakce toho "doktora"..
Budu se opakovat. Mám 4 děti a čtvrtého syna jsem porodila v 35, nikdo se nad tím nikdy nikde nepozastavoval. A myslím, že dnes se nikdo nediví ani porodům kolem 40let. Jako ten doktor je vážně úplně mimo...
@jako_mala_holka ano souhlasím ať má každý dětí kolik chce a nebo když je nechce vůbec tak je to také každého rozhodnutí. Musím říct že většinou se setkávám s hodnymi a slušnými lidmi. Napíšu hezkou stížnost a pak taky pár pochval na doktory a sestry ke kterým chodím a jsou skvělí. Aspoň si tím správním náladu a snad udělám i někomu radost.
35? Já myslela, že ti bude aspoň 42.
@cherie24 to je teda taky hrozný. Taky jsem chtěla děti blízko po sobě, bohužel se to úplně nevedlo. Takové chování opravdu nechápu. Co je té sestře do toho. Však jste šla k doktoru aby bylo vidět že je vše v pořádku.
@levandule_k děkuji jsem ráda že alespoň to jsem udělala, že jsem odešla.
Tak to musel být dobrý idiot :( Na druhou stranu, jsou prostě lidi, kteří absolutně nechápou, že by někdo mohl mít více dětí...od svých rodičů jsem se dokonce dozvěděla, že zpětně by si hodně rozmysleli, zda mít děti do dnešní doby...když jsem kdysi řekla, že chceme 3 až 4, tak jsem byla seřvána (jo, vážně, skoro ve 30), jak můžu být tak nezodpovědná...že budeme všem jen pro smích (???)... pro ostudu rodině, že neumíme použít kondom...že si budou lidi myslet, že jsme věřící, protože jen ti mají tolik dětí (??? no a, i kdyby) a podobné výžblebty...na druhou stranu ovšem nutno podotknout, že naše dvě děti milují, věnují se jim a fakt nám pomáhají ve více směrech...ale pokud přijde třetí, z jejich strany zřejmě radost nebude, aspon na začátku. To jen jako k tomu, že jsou fakt lidi, pro které prostě představa více než dvou dětí je úplně mimo realitu. Doktor by ale měl mít trochu taktu teda. Jinak já znám ve svém okolí ted více rodin se třemi a více dětmi než s méně 🙂
Udelal jsi moc dobre,ze ssles nenechala vysetrit!!! 👍 Kdovi, co by Ti udelal.
A ono odejit stredem, a ze Ti nestal za slovo.... muze byt lepsi, nez se s nim hadat. To je teda material.
Stiznost podej! Dekujeme za vsechny ostatni.
@sarkoc Taky dobrá podpora od rodičů co? 🙄 Nechápu co mají rodiče pořád chutě žvanit dospělým dětem do života, kolik mají mít dětí, a vyhrožovat co si ostatní pomyslí. Jako asi jsem divná, ale tuhle jsem potkala rodinku se 4 dětmi, a nemyslela jsem si fakt vůbec nic. Je to každého věc...
Holky nebojte se toho. Mne a mymy kamoskam je vic, deti mame vic, mektery mame hidne deti hodne po sobe, nekdo s vetsim odstuoem, 2-3 deti 6 toho jsou po 40. A neslysely jsme kecy o veku.
Zrejme samozřejmost, zs jakou ty deti chceme a čekáme, je citit.
Pouze jednou v nemocnici mel jeden lekar poznamku o veku, ta byla v souv.s vys.a velmi taktni.
Jinak na nejaky interrupce se odpovídá neco ve smyslu: jaka interupce? To je chtene a plánované dite!! A to zas pak nejak nemaji slova oni.
Driv mely zeny 8-12 deti, posledni nekdy kol 48. Rodiny, ktery znam ja, vychovaly vsechny do dospelosti, pokud nekdo neumrel na uraz. Az ti komunisti to tady pozmenili. Ve 20 svatba, 2 deti a slus. Ale to souviselo taky se změnou vic okolností.
Já to znám i z pohledu dítěte z početné rodiny. Všude, kam jsme s mamkou přišli, se všichni mamky ptali, jestli to jsou všechno její, ti drzejší se nestyděli zeptat, jestli jako s jedním tatínkem. Člověk vnímal i ty pohledy a nebylo to nic příjemného.
Mamka říkala, že si vždycky dávala ještě o to víc záležet na tom, abychom byli všichni čistí a hezky oblečení, abychom netrpěli nějakých výsměchem nebo tak.
Já jsem takhle měla zážitek v Bille. Byli jsme nakoupit a manželem, měli jsme za ruku dceru 2,5r, v kočárku druhou 1,5r a byla jsem v 9. měsíci se třetí dcerou. Všechny plánované, chtěné, milované a hlavně se o všechny postaráme a rozhodně nevypadají, že by nějak strádaly.
A paní prodavačka se nestyděla přímo před námi začít rozebírat s další pokladní, jak ona by teda tolik dětí neměla, ne tak blízko u sebe a jaká je to vlastně nezodpovědnost... No taky jsem se tehdy nezmohla na slovo, jen jsem rychle naskládala nákup do kočárku a radši šla, abych nebyla sprostá.
Neskutečné, co si někteří lidé dovolí.
Gratuluju k miminku, ať krásně roste ❤️
Nápis stížnost, promluv si o tom se svou lékařkou, aby ses s ním už nikdy nepotkala ani jako se zástupem. Pak si dej nějakou mlsku a už na toho mamlase nemysli 🌞
Jen pro pobavení, jak čtu diskuzi, napadlo mě, že já si teda něco pomyslim, když potkám rodinu s více dětma - myslím si, že jsou fakt jako hustokrutopřísní, že to dávají. Já mám dojem, že jsem občas zralá na uzavřené oddělení 🤭
35? Vždyť to je úplně v pohodě, moje mamka měla ségru ve 39 a nepamatuju si, že by měl někdo řeči... Fakt síla... Já se zas včera dozvěděla, že MUSÍME mít ještě druhé, protože jedno dítě je o strach 🤔 ale tři taky ne, to už je prý moc, jen dvě 👍😄 někdy čumím, co si kdo dovolí, fakt že jo, ať už z rodiny nebo cizích lidí
@inssomnia takový lidi by neměli dělat na gynekologii a v porodnictvi ani s dětmi. Je pravda že proti takovému chování pomáhá jen stížnost. Přeji ti aby se Vám také brzo zadarilo. Já se raději ještě moc neraduju. Až jak vše dopadne, ale moc děkuji. 😉
@jako_mala_holka tyhle propočty výpočty jsou fakt neuvěřitelný.. jako by člověk nebyl svéprávný a neustále potřeboval nějakou radu.. co se týče počtu potomků to je určitě každého věc a je neuvěřitelný,kolik lidí má potřebu to řešit.. co mají podle těchto matematiků dělat třeba ti, kteří mají jako to druhé dítko dvojčata?
Mně jednou trojdetny kamarad požádal, meli jsme jedno 2,5 co chodilo, mimina dvojčata v kočárku a ja 3/4 roku v satku. To neni uplne poznat, jak maly velky to mimino je. Dva dospělý na 4 deti je lepší nez 1 na 3, ze. 😆Tu vychazku jsem si skvostne uzila. Ty pohledy, jak jsme to jako udelali.... nebo jestli jsou to trojcata... nebo museli pocitat, ze nekdo je asi nedonosenej, ale kdo... o kolik... 🤣 To me bavilo. Lepší jak jit do divadla na nějakou komedii.
@sarkoc každá doba má něco, nikdy člověk neví co přijde. Za dob válek se taky děti rodili. Mě mamka řekla, že ať máme dětí klidně 10 ona je bude milovat všechny. A co tak sleduju tak ty zámožné rodiny mají 5 i 6 dětí. Ale je fajn že vnoučata mají rádi a věnují se jim. Určitě i na 3 by si zvykli.
@netopejr ano podám stížnost. Taky si říkám co mi mohl udělat. Odejít bylo jidine co jsem v tu chvíli zvládla. Pak jsem si pobrecela v autě, ale to už on neviděl. A to jsem taky ráda.

Tyjo, to je teda fakt šílené, jak si to může dovolit? Sama mám jedno dítě, ale velké rodiny jsou moc fajn, samozřejmě když to tak člověk chce, fandím tomu, ať má každý tolik děti kolik chce a zvládne... A i v práci (jsem zdravotník) bych si nedovolila se k tomuto vyjadřovat, ať už si myslím cokoliv, to je fakt ubohé a arogantní... Držím palce se stiznosti, jen tak se snad neco změní 👍 a s miminkem ať je všechno ok 🙂🍀