Je normální mít černé myšlenky před porodem? Co dělat?
Černé myšlenky před porodem
Zdravím,
jdu si sem pro podporu nebo asi i nějaké ujištění od žen co už porodily a bály se jako se bojím já.
Mám v průběhu následujícího měsíce rodit a posledních par dnů bojuji s brutálně černými myšlenkami. Úplně mám pocit, že je to nějaký šestý smysl, předtucha nebo tak..
Bojím se že při nebo po porodu umřu já nebo miminko. Mám pocit, že to proste nemůžeme zvládnout, že se něco pokazí. Miminko bude následkem porodu postižené, no prostě hrůza. Pořád se mi to motá v hlavě i když se snažím být silná a pozitivní i treba občas zapomenu, vždycky to přijde znovu.
Mám za sebou dva potraty a tohle vytoužené miminko už je na dosah ruky a já se strašlivě bojím, že to zase nevyjde. Proste si nějak neumím představit, že se to povede.
Už máme kompletní vybavičku, obě babičky si teď pořizují postýlky a nakupuji hračky a oblečky já jenom čumím a nejradši bych jim řekla ať to nekupují, že ještě nevíme, jestli vše klapne, ale nedokážu to vyslovit, tak jenom dělám jakože nic, přitom přemýšlím jestli pak věci prodáme kdyby se něco pokazilo. No hrůza..
Teď to píšu a poprvé pláču, protože jsem ti to připustila a prožívám šílený strach…
Co se sebou?
Možná se zkusím svěřit v porodnici, ale hůř se mi teď ovládají emoce a začnu tam hned bulit, zároveň se stydím, chci být silná.. Ale je mi jasný, ze když půjdu rodit takhle negativní, tak to nebude dobrý.
Moc se mi nechce o tom mluvit osobně s někým blízkým, nechci návštěvu psychologa (pravděpodobně bych to už ani nestihla).
Spíš, jestli je to normální? Nebo třeba nějaký nápad co s tím?
drzim palce ❤️👍
Tak snaha přirozeného vyvolání porodu. Procházky, plavání, sex 🙂 půjdeš s vědomím, že jsi udělala maximum. Držím palce 🍀
Držím palce, ať je to dobré. Známá zkoušela nějako bylinkovou nápařku, aby se jí rozjel porod a nemuselo se to vyvolávat, ale dítě mělo snad 4,5 kg, ale ona je zase docela velká. (Teda tak to říkala, nemusí to být úplně přesná informace, jelikož známá občas upravuje pravdu.)
@kackabis Procházka, známé takhle "naplánoval" porod její manžel na víkend, šla na túru asi 15 km, aby se jí rozjel porod a rozjel.
To se hezky čte! Držím palce! Myslím, že to, že jsi drobek, nemusí znamenat, že v dobré poloze bys nemohla porodit větší miminko. 🙂 Taky jsem drobná, dítě mělo 4 kila a mám po porodu asi jen dva vnitřní stehy, jinak nic.

Děkuji všem za reakce a podporu! Opravdu jsem cítila obrovskou dávku pomoci. Jste fakt úžasné! ❤️
Pár dnů jsem o tom všem přemýšlela a věnovala se tomu problému. Byla jsem v kontaktu s porodní asistentkou a vypadalo to dobře. Bohužel aktualně situaci moc nepřidalo, že je miminko větší než má být. Odhad porodní váhy je kolem 4kg+.
A já jsem drobek.
Otevřeně jsem o tom promluvila s doktorkou a probrali jsme možné scénáře porodu. Překvapilo mě, že sama zmínila i plánovaného císaře nicméně mě motivovala k přirozenému porodu, avšak samozřejmě i vyvolání porodu je zde pravděpodobné. Dle vyšetření se totiž prcek ještě ven nechystá.
Vzhledem k mým předchozím ztrátám mi dala ještě žádanku k porodní terapeutce, se kterou to příští týden probereme do detailu a vybereme variantu porodu, která pro mě bude nejlepší.
Docela mě uklidnilo, že mám vlastně možnost volby, ale ještě o tom musím popřemýšlet. Opravdu teď nevím.
Bolesti se nebojím vůbec a nějaké selhání v případě císaře bych necítila. Jen teď zvažuju, co bude pro mě a miminko asi nejlepší. Mám ještě par dnů na rozmyšlenou.
Vyvolávaný porod je nic moc, tam hrozí riziko akutního císaře v celkové narkóze. Jenže pokud se mi nerozjede přirozený porod včas, tak se kvůli větší hmotnosti vyvolání nevyhnu. No a rizika císaře sem psát nemusím. Ach Ach..
@jerrabina
@magdaveselkova
@luu25
@gbp
@michaela666
@elfka21
@kackabis
@rebe
@levandule_k
@irmamala
@gbp
@pilzzee