Mám pozitivní test. Jak překonat strach z potratu?
Ahoj holky,
vcera jsem zjistila zenjsem tehotna (uz 3 dny mi bylo soatne od zaludka, bolela ma hlava ) udelala jsem si test 2 dny pred MS (digitalny) a vysiel pozitivne. V lednu jsem potratila. Uz mam 2 rocne dieta ale tuzime po druhom a mam zas strach aby nedoslo na najhorsie. Zacali sme skusat od aprila a sup hned na poprve vyslo. Mali ste to niekto ze po potrate sa podarilo donosit dokonca? Dakujem
@liana2552 potratila jsem 4 a páté těhotenství bylo úplně v pořádku až do konce a teď už jsou dceři 2 roky
@liana2552 Já první těhotenství mimoděložní, druhé potrat, a hned další měsíc třetí těhotenství, a z toho mám skoro 5 letou holčičku 😊
Mam 17ti letou dceru. Pak potrat v r.2015 v 5tt a loni v červnu potrat v 7tt. Teď jsem ve 28tt. Příroda vi, co dela, si myslim... těžko se jedna dle hesla mysli pozitivně, ale v podstatě ani není jiná cesta 🤷🏼♀️ taky jsem měla strach a uklidnila jsem se asi teprve ve 24tt, když už ty holátka zachraňuji.
Přišla jsem o první dítě ve 24tt, další tři těhotenství dopadla dobře 🙂 Otěhotněla jsem devět měsíců po. Držím palce 🍀🍀🍀
Jo a strach jsem měla všechna tři těhotenství od začátku až do konce
Když jsme přišli o prvního syna v 38tt, báli jsme se celé druhé těhotenství. Pomáhal nám doppler, abychom se z toho nezbláznili. U třetího syna už ten strach byl menší, ale jen proto, že nás zaměstnával syn. Je to vždy těžké a pokaždé ten strach bude.
Když jsme přišli o prvního syna v 38tt, báli jsme se celé druhé těhotenství. Pomáhal nám doppler, abychom se z toho nezbláznili. U třetího syna už ten strach byl menší, ale jen proto, že nás zaměstnával syn. Je to vždy těžké a pokaždé ten strach bude.
@martulka88 Jé, já úplně přehlédla, že máte miminko.... ☺️ Přeju hlavně zdraví...
Já mám za sebou 4 porody a 3 sp.potraty ( mám 4. syny, manžela máma to komentovala tak, že nejspíš neumím donosit holčičky - přiznám, že tu poznámku jsem ji nezapomněla). Jinak těhotenství po potratech byla bezproblémová....
Prisla jsem o prvni miminko po roce “snazeni” v 11 tydnu, bez zadnych priznaku. Dalsi se nam povedlo po 7 mesicich a mela sem psychostavy - nechtela sem o tehotenstvi mluvit, schovavala sem ho.. bala sem se ze kdyz to reknu, zase se to pokazi. Dopadlo to dobre, mam krasnou, zdravou 3letou dceru. Druha dcerka prisla po 3 mesicich “snazeni” a take bylo vse v poradku. Uz ten strach nebyl tak veliky, ale porad tam byl. S tim asi nic neudelas… Pomahal mi angelsound, ale pouzivala sem do pohybu a jen jednou tydne protoze nekteri tvrdi, ze muze skodit.
Já mám za sebou 4 porody a 3 sp.potraty ( mám 4. syny, manžela máma to komentovala tak, že nejspíš neumím donosit holčičky - přiznám, že tu poznámku jsem ji nezapomněla). Jinak těhotenství po potratech byla bezproblémová....
Také mám 3 syny a několik potratů...před 50 lety se předpokládalo,že opožděná a silnější menstruace o 14 dní i více může také znamenat časný potrat...lékaři to moc neřešili...vím od kamarádky která už nechtěla další děti ,že jí při vynechané menstruaci píchali injekci a za pár dní menstruace přišla...
@liana2552 potratila jsem prvni dve, dalsi dve donosila. V prvnim tehotenstvi po potratu jsem chodila na terapie, pomohlo mi to moc.
@martulka88 Jéé ty máš další mimčo gratuluju 🍀🍀🍀
Já jsem 2x potratila a bohužel neporadím. Myslím, že budu mít velké obavy během dalšího těhotenství.
Důležité ale asi je míra těch obav. Je to něco co ti nedá spát? Nebo to přechází až do paniky či úzkostí? Pokud ano, tak se objednej na terapii, určitě postačí pár sezení a bude ti lépe...
Pokud to jsou " pouze" obavy, tak se snaž se zazdrojovat nějakými koníčky, dělej věci u kterých relaxuješ nebo víš, že ti zaměstnají hlavu. Snaž se ty obavy vždy stopnout v pravý čas, aby se nerozjely do silných obav. Věř svému tělu i miminku 🥰 Nic jiného asi ani nezbývá..🙏
@martulka88 Jéé ty máš další mimčo gratuluju 🍀🍀🍀
@rnika
@klokanka31 Děkuju 😊 Opět jsme to nikde neříkali, že to nevěděli ani sousedi 🤣 Jsem to maskovala šálou.

Ano, třetí dítě v pořadí jsem potratila, čtvrté se normálně narodilo zdravé. Je to běžné. Statisticky potratem končí každé 3. těhotenství, není to tedy žádná výjimka, i když je to vždycky smutné, je to bohužel život. Mysli pozitivně🙂