Mindráky a zklamání na konci těhotenství

bednaluca
14. čer 2016

Přeji pěkný den-opět píši s naprostou banalitou.. spíše jen potřebuji slyšet že v tom nejsem sama..
Samozřejmě jsem věděla, že se těhotenstvím vše mění.. Miminko je vytoužené a neskutečně moc se na něj všichni těšíme..
Věděla jsem, že nikdy už nic nebude jako dřív.. Čím více se ale porod blíží, tím hůř si připadám.. Necítím se jako žena, už jen jako matka.. Manžel na mě nesmí takřka ani sáhnout, při pohledu do zrcadla pláču.. Měřím 156 cm, nabrala jsem zatím jen 9kg.. Od začátku těhotenství se mažu a mažu, kvalitními oleji a přípravky proti tvorbě strií..Mám je ale všude.. boky, zadek až do čtvrtiny zad, podbřišek, stehna ze všech stran až ke kolenům a nyní se začínají tvořit i na lýtkách.. Mám asi nějak moc náchylnou kůži. Chápu, že to časem vybledne, nějak se ale nemohu smířit s tím, že už si nikdy nebudu připadat krásná.. že už si nedám šortky nebo plavky s pocitem, že vypadám dobře.
Cítily jste se některá na konci těhotenství méněcenně, ošklivě? Jsem šťastná a své miminko miluji, ale nějak jsem zklamaná z toho, jak vypadám.
Nikdy jsem nebyla závislá na svém vzhledu-nelíčím se a nepotrpím si na extra moderní kousky.. Ale měla jsem ráda některé věci na svém těle.. Teď jediné, co na svém těle miluji, je naše malá princezna schovaná v bříšku..
Ráda jsem doma chodila nahá, s manželem jsem se cítila jako bohyně.. Teď si připadám k ničemu a zamindrákovaná.. Mohou za to hormony? Přejde to?

aklin
14. čer 2016

Nabrala jsem 20 kilo, takze jsem se citila jak naprosto neschopny tlustokozec, jeste jsem se nesnasela, ze mam stehna jak mastodont. A slyset narazky, nrmela bysto nosit, protoze se to nehodi, me dostavalo vzdy do place. Po porodu jsem se se necitila o moc lepe.

verka4d
14. čer 2016

@bednaluca Neboj,po porodu dřív nebo později všechny nedostatky vymizí 🙂 Já jsem u prvního přibrala 12kg a do třech měsíců jsem měla zpátky svou postavu. Strie jsem měla asi tak jako ty,časem vybledly a dneska nejdou prakticky vidět,vím o nich jen já. Jsem matkou čtyř dětí a i když je všechny nesmírně miluji a jsem vděčná za to,že je máme,nikdy jsem se nepřestala cítit být ženou a manželkou. S manželem to chce občas strávit čas jen spolu sami dva,bez dětí,i když u nás to s hlídáním není nic moc,tak aspoň společné večery,když děti spí. A asi mi hodně pomohlo a pomáhá,že mě manžel neustále ujišťuje,jak mě miluje,jak mi to sluší,jak jsem po všech těch těhotenstvích zkrásněla,i když z původní váhy 49kg mám 58kg. Hodně záleží na partnerovi. A tvé obavy a špatné pocity se určitě rozplynou a zcela vymizí,až se maličké narodí a ty budeš tou nejšťastnější maminkou pod sluncem. Pak budeš každému s hrdostí říkat,jsem pyšnou maminkou tohoto našeho pokladu. Hodně štěstí a sil! 😉

lauranosi
14. čer 2016

"Chápu, že to časem vybledne, nějak se ale nemohu smířit s tím, že už si nikdy nebudu připadat krásná.. že už si nedám šortky nebo plavky s pocitem, že vypadám dobře." Ale to je věc rozhodnutí. Krásná si žena může připadat i s řadou "nedostatků". Tohle rozhoduje hlava, ne to, jak člověk skutečně vypadá ;)

ladie
14. čer 2016

@bednaluca víš co - nebudu ti tady mazat med kolem pusy ala "až se to maličké narodí, bude ti jedno jak vypadáš." Nebo "všehno to vykojíš a zase budeš dokonalá"...

Já mám po dvou dětech 4 kila nahoře, rozšířenou pánev (musela jsem vyhodit veškeré předtěhotenské kalhoty, sukně), na břiše pneumatiku (holt po dvou císařích už to do kupy nedám)... a víš co? Připadám si krásná! Naučila jsem se mít ráda, mám ženské tvary, nedostatky zamaskuju pěkným oblečením. A i v plavkách si přijdu sexy 😉

janickajana
14. čer 2016

To je asi normální, takhle se cítí asi většina. Když to člověk čte, vidí trochu i sám sebe.
Já když někam jdu a mám se obléct řvu, že se do ničeho nevejdu, naposledy jsem řvala v kabince, když jsem si kupovala plavky. Všichni mi říkají jak vypadám dobře a já vidím něco jiného. Asi je to normální ☺

karlajasmine
14. čer 2016

ja nevim ale ja si pripadala krasna na konci tehotenstvi a pripadam si krasna i 7 mesicu po porodu. Jo, brisko mam trosku vic ''tlusty'' nez driv, panev mam trochu sirsi, prsa daleko vetsi kvuli kojeni (a u me to opravdu neni prednost.. velka prsa jsem mela pred tehotenstvim, ted je mam velky az moc), strie jsem mela taky ale uz vybledly a nejsou skoro videt... a pripadam si krasna, protoze moje telo vytvorilo uzasny maly milovany detatko, a predtim jsem zvladala byt manzelka, ted zvladam byt nejen manzelka ale i matka.... Tohle je vsechno o tvoji hlave. Ja jsem kila shodila vsechny, akorat mam to telo trosku jiny... ale chlapi se mnou flirtujou uplne stejne, jako predtim, mozna snad i vic, protoze ze me vyzaruje spokojenost a laska... Ver mi, ze zadnymu chlapovi nezalezi na tom, jestli mas velikost 38 nebo 40, nebo 42 nebo 44... nebo jestli mas plochy brisko nebo trosku mekky bricho... tohle je o tobe a o tom, jak si to nastavis v hlave..

lajla
14. čer 2016

@bednaluca neboj to bude v pohodě,jsi Malinka,tam jde každé kilco vidět víc...a hlavně je to i hormony...po porodu bude lip...cekas první miminko, za chvíli se zaklimatizujete...a můžeš začít cvičit i s miminkem...bude léto, co takhle pořídit si kočárek na běhání? Strie vyblednou, chce to vytrvat v mazání...a co vím, dají se i laserem odstranit?
Já první začínala na 65 kg a teď po 4 dětech mám 57 kg na 173cm...ano postava je jiná, mám široké boky a nohy, aspoň pro mě, 0 prsa - co já bych dala aspoň za 2😉, od druhého dítěte krecaky...stále kojim, tak s tím nic nemůžu dělat, bříško také je...ale vím že to je moje chyba- necvicim, vše se dá když se chce...a asi taky do sebe půjdu😉 jinak co se chlapů týče, usmívají se jako měsíčci...a nikdo mi 4 děti opravdu nevěří😂 neboj,bude to dobrý...

petralauf
14. čer 2016

Zkuste své zklamání nepřisuzovat těhotenství. Přibrala jste málo, z těch 9 kg může být břicho třeba 5 a jestli se po zbytku těla rozkládají cca 4 kg a strie se přesto tvoří i na lýtkách, vytvořily by se pravděpodobně při jakémkoli váhovém nárůstu nebo zvětšení svalů (já mám takhle pod každým bicepsem docela dlouhou čáru, protože jsem jednu dobu chodila cvičit a kůže další nárůst svalů nezvládla), možná i únavou kůže. Za strie na břiše těhotenství bezpochyby může, ale zřejmě by se časem vytvořily i bez něj. Chlácholte se aspoň tím, že takhle jste díky miminku přišla na to, jak moc citlivou kůži máte, a o to víc budete své tělo chránit.

kamiska
14. čer 2016

Sem asi divna, ale ja mam strie z tehotenstvi rada. Je to vzpominka na to, ze jsem odnosila a porodila dite.

gracinka7
14. čer 2016

Já tě chápu. Půl roku po porodu mám navrch 6 kilo a nejde to dolů. Zůstala mi rozšířená pánev a mé ploché břicho je minulostí. Taky si přijdu ošklivá ☹

evaamy
14. čer 2016

Moje postava taky už není co bejvalo, ale když jsem oblečená, tak vypadám stejně a k vodě jsem si koupila jednodílné plavky. Taky jsem byla chvíli v šoku z toho jak vypadám, ale nějak mě to brzo přešlo, beru to s nadhledem a mam i jiné starosti a priority než dřív. A cítím se dobře.

jitkaak
14. čer 2016

Tak zrovna dnes jsem se divala, jestli tu neni taková nějaká diskuze, protoze ja jsem dnes úplně otrávena. Přibrala jsem taky zatim 9kg, mam 168cm. Strie mam jeste z puberty, kdy jsem se rychle vytáhla a doufám, ze ted uz se žádné neudělali. Ted mě nejvíc ale stve, ze mam všude akné, a po něm fleky, mela jsem krásnou pleť a ted zadá výstřih i obličej plný tmavých fleku. Pořad se mi to nehoji a jsem uz zoufalá, přemýšlím, jestli mazat hemagelem nebo něčím podobným. Nehledě na to, ze cele tehu je rizikove, ted poslední měsíc jsem si chtela užit, ne ležet, konečně...- nejdřív jsem ležela 3 týdny se zánětem dutin, min. Tyden chytla střevní chripku a ted mam zánět spojivek, na těhotenské foceni snad uz ani nemam sílu. Jsem nastvana. Miluju toho broucka u mě v bříšku, ale dnes to na mě tak padlo... Takže neboj, nejsi v tom sama...a verim, ze bude lip, jen teda dnes mam náladu pod psa
Držím pěsti at je brzy lip

te_reza
14. čer 2016

9 kg je nic, co mají říkat ty, co naberou 20 kg a víc? 🙂 hoď se do klidu, protože po porodu to v tomhle směru nebude lepší, povislé břicho, vytaná prsa z kojení, atp.

jamia
14. čer 2016

Věř mi, že pokud tě muž miluje, tak mu připadáš krásná i teď a budeš mu připadat ještě krásnější i se všemi striemi a dočasně povislým břichem. Vždyť je to znak toho, že jsi mu dala dítě 🙂 a to není jen klišé. Pokud není pitomec, tak v tobě tu bohyni vidí pořád.

Ale chápu tě, taky jsem byla po prvním těhotenství šokovaná svým tělem, a to jsem přibrala 7 kilo. Ale začala jsem na sobě makat a před druhým otěhotněním jsem byla ve své životní formě, s lepší postavou než v devatenácti. Teď jsem znovu na začátku. Strie mi nevadí, ani jizva po císaři, nepřistupuju k nim a priori jako k něčemu ošklivému, ale naopak jako ke vzpomínce na dobu, kdy jsem holky nosila pod srdcem.

michelette
14. čer 2016

Já v těhotenství přibrala 17kg. Teď jsem 2 měsíce po porodu a mám pořád 10 nahoře. 😔 K tomu povislé břicho, totálně rozjetý pupik ( v těhotenství jsem vypadala jako maly slon a jak se mi břicho natahovalo, tak i pupek) a o pánvi radši nemluvit. Posledně jsem zjistila, že vlastně nemám nic na sebe, protože se do toho nevlezu. Do toho připomínky typu: že větsinou se po porodu rychle hubne, protože péče o dítě je náročná, nemáš něco na stáhnutí toho břicha atd. to mi taky moc nepřidá. Cvičení začlo po šestinedělí, ale jde to pomalu. Takže mé dřívější sebevědomí je dávno pryč a stále si připadám jako malý slon. 😔

verka4d
14. čer 2016

@lajla To není možné,úplně jsem se v tom tvém popisu poznala!! 🙂 Taktéž 4 dítka,taky mi to nikdo nahádá,taky prsa 0 (no možná 1) ,křečáky,boky,stehna,povislé bříško-lenivost ke cvičení... 😀 Je fajn vědět,že je tady někdo hodně podobný... 😉

hapovab
14. čer 2016

Ja jsem mela na konci tehu tak otekly ksicht a nohy ze me lide nepoznavalu,no radeji jsem se nikde moc neukazovala,to jsem mela paradni depku.

lajla
14. čer 2016

@verka4d taky bych se přikláněla k číslu 1😂😂😂

verusky
14. čer 2016

@bednaluca prejde to... strie vyblednou, casem se opalis (za rok, dva)... neboj, budes nejkrasnejsi maminka... konec tehotentsvi často neseme spatne... u nas dokonce prenaseni vedlo k totalni krizi a jsem sama na deti 🙂 jo, jo, musíme vydrzet a chlap pripadne taky...
nedivej se na sebe, radsi si cti, maluj, něco pěkného, tvoriveho delej... uz pak nebude tolik casu... uzij toho slastného volna (nemáš-li další deti).
hlavu vzhuru a po porodu se to zlepsi!! ja uz v porodnici mivala radost, jak se zacne tvorit pas (i když mam vak jak klokanice 🙂) kazdym dnem je lip...
at Ti to utece a at najdes cinnost, co Te zabavi 🙂 muzes taky cist o přirozenostech porodu, at vic v klidu rodis...

puresin
14. čer 2016

@bednaluca Přejde to. Já to měla dvakrát a chystám se na třetí depku. 😀
Mně vyskočila celulitida i na rukách a po půl roce od porodu se mě drželo strašlivých 13kg. Začala jsem cvičit a nepřejídat se, skákat na trampolínkách. Celulitida pryč, kila jako na střední, postava jako nikdy. 🙂
Budeš zase krásná, jen když budeš chtít a nesmíříš se stím, že jsi holt jen ta máma. A strie fakt vyblednou, to moje porodní žilky po celých nohách jsou trvalé. Prostě je na jaře co nejdřív vystrkuju na sluníčko, nejsou pak tak vidět.

marinm
14. čer 2016

@jitkaak Ahoj, s tím akné to mám úplně stejně (obličej, dekolt, záda, ramena). Byla jsem až na kožnim, tam mi doporučila mastičku vitella ictamo, ta je na nadměrný kožní maz, mažu si to 3-4x denně, záleží taky jestli někam nejdu, ona je hodně tuhá a drží se a pak na recept mi dala Aknemycin, to mám 1x denně, je to vodička. Jizvy sice zůstaly ale pupínky se hojí rychle.

jitkaak
15. čer 2016

@marinm děkuji moc za tip, podívám se po tom v lékárně, nebo začnu řešit taky kožní. Dekuji 😀 dnes uz se cítím trochu lépe, viděla jsem vcera prcka na utz, tak mi to spravilo náladu.

marinm
15. čer 2016

@jitkaak neni za co 😉 Je to krásný vidět, jak si tam lebedí šmudlíci 🙂

dajulem
27. črc 2016

@bednaluca
ahoj naprosto tě chápu, připadám si hnusná, neatraktivni, nechtěná.. Přítel mi řekl že moje bříško je antieroticky takže jak to maj těhule zvykem, rozbulela sem se.. Jsem už v 8 měsíci a nemůžu se dočkat až bude náš mrňous venku

verusky
27. črc 2016

@dajulem hlavne z toho nesmutni... ti chlapi, to je katastrofa ☹ mam po trech dcerach syna, pul roku a uz ted se tesim, ze z nej vychovam poradneho chlapa, ale i s empatii, aby se jednou nepodelal z toho, ze na nej zena v tehotenstvi nebo s miminem zvysi hlas, da rozkaz (prosim Te, vynes kos) a aby netlapal v citlive dobe zeny (teh., sestinedeli) takove tlapaniny (jsi antieroticka...) !!!!!

dajulem
27. črc 2016

Diky🙂 snažím se to obejít.. Však já mu jednou taky něco "příjemnýho " řeknu.. Bohužel se v těhu nedá nějak zvednout sebevědomí :-/

salenas
27. črc 2016

@jitkaak na tyhle fleky je dobrej Bi-oil, zkus ho, mě moc pomáhá

verusky
27. črc 2016

@dajulem neda... mysli na miminko... to si ted spokojene hovi, nic ho netrapi... ja vymyslela pisnicku (jen text na pisen, u dcery na spi detatko spi (ivusko mila, nase rozmila, bylas v brisku u maminky, ted budeme davat plinky..., u syna na tichou noc, svatou noc (muj kubicku, dam hubicku na rucky, na nozky, pohladim tvoji hlavenecku, mlickem naplnim pusinecku...)), kterou jsem vzdy detatku zpivala vecer, kdyz jsem mazala brisko. a to jsem si rikala, ze mam krasne brisko a v nem nadherne miminko...
vydrz, utece to a pak se to uplne vymaze 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru