Nečekané těhotenství přes tělísko. Co teď dělat?
Ahoj, potřebuju se asi trochu vypovídat a možná i poradit, ikdyž vím, že rozhodnutí je na mě 🙈. Nečekaně jsem otěhotněla. Přes tělísko. Jsem v 8. týdnu. Mě je 30, partnerovi bude 50. Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná. U něj je hlavně problém, že nechce se mnou a mými dětmi bydlet. Mám už dvě holky, které nejsou jeho. Jediná varianta, pro něj snesitelná je, že budeme nadále bydlet odděleně, a jen se navštěvovat, jako doposud. Pro mě je to divné, pendlovat takhle s malinkým miminkem. Mě přijde nejschůdnější varianta rozejít se a zůstat s miminkem sama. Ale to nechci, to budeme trpět všichni. S partnerem se milujeme, jen prostě dítě do toho všeho nezapadá. A já mám vlastně strach, zůstat sama, co finance a to všechno okolo. Ale potrat, jen protože on nechce společné bydlení mi taky přijde moc. A vlastně ani nemám moc času na rozhodnutí, je to strašné 🙈
@ai30 ale houbelec. Zajímavé, že když na to přijde, tak se tu člověk v diskuzích dozví, jak chlapům už po 40 ubývá energie, nemají zájem o děti, bla bla a najednou hrozné překvápko, že padesátník nestojí o dítě. Tenhle si navíc i s tou mladou partnerkou nastavil život tak, aby ten klid měl. Nebo je hřebec každý chlap, co má sex? A každý, kdo nechce mít děti by sex mít neměl?
@suzanna123 Ja moc nevim, jak na to odpovedet, protoze sis podle me precetla neco jineho, nez jsem ja napsala...
@suzanna123 Tak pokud někomu po čtyřicítce ubývá energie, tak by se měl nad sebou hodně zamyslet a začít se sebou něco dělat a asi se i nechat proklepnou t od lékaře, protože není normální, aby čtyřicetiletému člověku ubývala energie.
Jo, kdyby to napsal padesátník, tak možná, ale čtyřicet je na ubývání energie sakra nízký věk.
Ale padesátník s ubývající energií si snad nic nezačne s třicetiletou ženskou, ale najde si nějakou k sobě.
Jo, tenhle padesátník si to nastavil výborně, našel si mladou ženskou, na to má energie dost, ale když přijde "problém", tak už energii nemá a cítí se starý.
@alianan Můžu se zeptat, kolik ti je? Jaké máš zkušenosti s množstvím energie po 40. roce věku? Protože mě bude za chvilku 46, mám zkušenosti vlastní i vrstevníků. Věř mi, že je zcela normální a biologicky podmíněné, že po 40 energie ubývá, ne najednou, ale postupně, ne úderem 40. narozenin, ale jednoduše v tomto období. Už si nemůžu dovolit ponocovat několik dnů po sobě, víc myslím na udržení sil, hospodařím s nimi, nejedu na doraz, protože vím, že se mi to dlouhodobě nevyplatí. Jsem lehce pohodlnější. Začínají drobné zdravotní neduhy. Doktor už nález komentuje "vzhledem k věku je to normální stav", takže i doktoři dobře ví, že ten stav se věkem mění a něco jiného je normou ve 20 a něco jiného ve 40. Nikdo neříká, že ve 40 člověk už nežije aktivně, ale ty síly začínají pomalu ubývat stejně jako se ztrácí elasticita pokožky atd. To prostě neobčůráš. Můžeš se o sebe starat, to jo, ale některé věci nezměníš a musíš s tím počítat.
@alianan Můžu se zeptat, kolik ti je? Jaké máš zkušenosti s množstvím energie po 40. roce věku? Protože mě bude za chvilku 46, mám zkušenosti vlastní i vrstevníků. Věř mi, že je zcela normální a biologicky podmíněné, že po 40 energie ubývá, ne najednou, ale postupně, ne úderem 40. narozenin, ale jednoduše v tomto období. Už si nemůžu dovolit ponocovat několik dnů po sobě, víc myslím na udržení sil, hospodařím s nimi, nejedu na doraz, protože vím, že se mi to dlouhodobě nevyplatí. Jsem lehce pohodlnější. Začínají drobné zdravotní neduhy. Doktor už nález komentuje "vzhledem k věku je to normální stav", takže i doktoři dobře ví, že ten stav se věkem mění a něco jiného je normou ve 20 a něco jiného ve 40. Nikdo neříká, že ve 40 člověk už nežije aktivně, ale ty síly začínají pomalu ubývat stejně jako se ztrácí elasticita pokožky atd. To prostě neobčůráš. Můžeš se o sebe starat, to jo, ale některé věci nezměníš a musíš s tím počítat.
@zuzkasim 42, mám dvě maličké děti a další dvě už školou povinné, zatím energii neztrácím a ani si nemůžu dovolit ji ztrácet, ale já jsem nikdy nebyla akční, nikdy jsem energií neplýtvala a nikdy jsem neponocovala několik nocí po sobě.
Zdravotně naprosto v pohodě, řeším po boreliozový stav, ale to bych řešila i v osmnácti, to je prostě smůla a ne věkem.
No a jako správna koníkovka, vyoadám o deset let mladší, to je jasné.😅
Jako zatím fakt v pohodě, změny nepociťuji, akorát už mě lidi neoslovují slečno, ale mladá pani.
Manžel je o sedm let mladší a také stále stejné, má v háji záda, ale to měl i ve dvaceti.
@zuzkasim 42, mám dvě maličké děti a další dvě už školou povinné, zatím energii neztrácím a ani si nemůžu dovolit ji ztrácet, ale já jsem nikdy nebyla akční, nikdy jsem energií neplýtvala a nikdy jsem neponocovala několik nocí po sobě.
Zdravotně naprosto v pohodě, řeším po boreliozový stav, ale to bych řešila i v osmnácti, to je prostě smůla a ne věkem.
No a jako správna koníkovka, vyoadám o deset let mladší, to je jasné.😅
Jako zatím fakt v pohodě, změny nepociťuji, akorát už mě lidi neoslovují slečno, ale mladá pani.
Manžel je o sedm let mladší a také stále stejné, má v háji záda, ale to měl i ve dvaceti.
@alianan Moc ti to přeju! Ono to u každého přijde jindy, myslím, že jsi to nepocítila třeba i proto, že máš mladšího muže. Protože u nás se změny začaly výrazně dřív projevovat u muže. A já si taky nebudu nic nalhávat, vydržím méně než před 10 lety (ale jsem starší jak ty). A i to, že pro ostatní lidi už vypadáš jako "paní", hraje svou roli. Já to nejvíc vidím na ostatních, takový školní sraz, tam to bylo vidět hodně, já si totiž tím, jak se denně vidím, připadám furt stejná. Zatímco spolužáci mi připadali "zestárlí", změnění. Děti mám už docela velké a jsem za to moc ráda. Možná je taky vidět to, že už jim tu energii věnuju 20 let, takže mám něco za sebou🙂
@alianan Moc ti to přeju! Ono to u každého přijde jindy, myslím, že jsi to nepocítila třeba i proto, že máš mladšího muže. Protože u nás se změny začaly výrazně dřív projevovat u muže. A já si taky nebudu nic nalhávat, vydržím méně než před 10 lety (ale jsem starší jak ty). A i to, že pro ostatní lidi už vypadáš jako "paní", hraje svou roli. Já to nejvíc vidím na ostatních, takový školní sraz, tam to bylo vidět hodně, já si totiž tím, jak se denně vidím, připadám furt stejná. Zatímco spolužáci mi připadali "zestárlí", změnění. Děti mám už docela velké a jsem za to moc ráda. Možná je taky vidět to, že už jim tu energii věnuju 20 let, takže mám něco za sebou🙂
@zuzkasim Ježiš, ne mladší, ale o sedm let starší, už také stářím blbnu.😅
Já mám už jedno dítě dospělé a nejmladšímu jsou dva roky, takže se také dvacet let starám jen o děti a rodinu, jako někdy vtipkujeme,že by to ještě jedno dítě chtělo a asi bych se i nebránila, ale mám teď rozhozenou autoimunitu a mám strach to nějak pokušet, tak uvidíme, třeba se za pár měsíců rozhoupeme, ale už asi ne.
ALe ne kvuli strachu, že dítě nezvládneme, spíš nás děsí budoucí náklady na školy, u nás je jasné, že živitel bude vždy manžel, já budu ráda, když uživím sama sebe.
@zuzkasim Ježiš, ne mladší, ale o sedm let starší, už také stářím blbnu.😅
Já mám už jedno dítě dospělé a nejmladšímu jsou dva roky, takže se také dvacet let starám jen o děti a rodinu, jako někdy vtipkujeme,že by to ještě jedno dítě chtělo a asi bych se i nebránila, ale mám teď rozhozenou autoimunitu a mám strach to nějak pokušet, tak uvidíme, třeba se za pár měsíců rozhoupeme, ale už asi ne.
ALe ne kvuli strachu, že dítě nezvládneme, spíš nás děsí budoucí náklady na školy, u nás je jasné, že živitel bude vždy manžel, já budu ráda, když uživím sama sebe.
@alianan No jo, tak to je jiná🙂
@suzanna123 No jasne, vzdyt to je na kazdem paru. U nas taky, zaroven v partnerstvich, kde neni tak velky vekovy rozdil dochazi k tomu, ze jak se muz dostava do veku, kdy uz na male dite nema nervy nebo/a energii, tak zene klesa plodnost, tak to neni zas tak dramaticke. Tady je problem v tom, ze ten chlap chce byt zaroven hrebec, co ma mladou partnerku a vetchy starec, ktery potrebuje klid.
@ai30 Proč by měl být vetchý stařec? Mně je 30, vetchá stařenka teda fakt nejsem a další děti už rozhodně nechci, bohatě stačilo. Ne každý je stavěný na to se 3/4 života otravovat s batolatama, když to řeknu na rovinu. 🤷♀️ Chlap může být prachobyčejně klidný a zodpovědný, prostě už s dalším dítětem nepočítal, ví, že už na něho nemá sílu (a to nesouvisí s věkem), navíc ví, že za 10 let bude důchodového věku a ne někde čutat s 10 letým dítětem, možná logicky přemýšlí, jak ho v 70 uživí na vysoké. Za mě mnohem moudřejší rozhodnutí to říct ženě teď narovinu než odkývat a buď být na rodinu hnusný, protože to psychicky (a možná i fyzicky a finančně) nedává a nebo za pár let zdrhnout a stejně to na že ženě nechat. Aspoň teď ví, jak na tom je a může to rozhodnout.
Zrovna dneska tématický článek ohledně stárnutí 😀
@krtcice to je neco jinyho kdyz to ten chlap chce. Je videt ze tvuj muz má deti rád a vude urcite skvelý, i kdyz starsi tatínek ❤️ Jinak jak to strejda zvladnul po financni strance? Popravde, z tiho ja mam strach ze nebudeme moct nejmladsi dopřát studium, ze to proste neutahnem, kdyz muz uz bude v duchodu.
@martinka_33 moc se omlouvám za pozdní odpověď. Byli jsme na menší dovolené a nebyl tam moc signál. Ohledně atudia sestřenky, ona šla na učňák kde se vyučila, pak na druhý a teď dělá nástavbu na maturitu. Platil se intr, doprava, jídlo plus kapesné a věcibso školy, což bylo v pohodě. Nyní je jí 22 let a už od 17 let si přivydělává na brigádách.
@medvidekpu2025 A nenapadla vás varianta si miminko nechat a dát mu krásný život u někoho,kdo po dítěti touží? Napište mi sz,řeknu vám více. Pomohli bychom vám v těhotenství,vyřešili všechny dokumenty.. s přímou adopcí už máme zkušenost.. budu moc ráda,když mi napíšete 🙂
@medvidekpu2025 A nenapadla vás varianta si miminko nechat a dát mu krásný život u někoho,kdo po dítěti touží? Napište mi sz,řeknu vám více. Pomohli bychom vám v těhotenství,vyřešili všechny dokumenty.. s přímou adopcí už máme zkušenost.. budu moc ráda,když mi napíšete 🙂
@fotbalistka3 spíš bych zkusila štěstí tady: https://www.modrykonik.cz/forum/jsem-jiny-clovek/potrat-po-14-tydnu-v-anglii-jak-na-to/#post-81398519

@suzanna123 Tak pokud někomu po čtyřicítce ubývá energie, tak by se měl nad sebou hodně zamyslet a začít se sebou něco dělat a asi se i nechat proklepnou t od lékaře, protože není normální, aby čtyřicetiletému člověku ubývala energie.
Jo, kdyby to napsal padesátník, tak možná, ale čtyřicet je na ubývání energie sakra nízký věk.
Ale padesátník s ubývající energií si snad nic nezačne s třicetiletou ženskou, ale najde si nějakou k sobě.
Jo, tenhle padesátník si to nastavil výborně, našel si mladou ženskou, na to má energie dost, ale když přijde "problém", tak už energii nemá a cítí se starý.
@alianan mně to vykládat nemusíš, já jen říkám, že to tu je v každé diskuzi na tohle téma. A znova - to, že chlap má energii a chuť na to, aby trávil čas s jedno jak starou ženou je jedna věc, druhá chtít s ní zakládat rodinu. Na to má naprosto právo, zejména když jí ani nic takového nesliboval a ona to od něj neočekávala. Stejně jako má kterákoliv žena právo říct, že děti, co už má, jí stačí a na další se necítí.