Nechat či jít na potrat?
Ahoj holky, mám velkou prosbu o radu. Mám už jen týden na rozmyšlenou. Doma mám skoro 5ti letaka a teď čekám dvojčata. Přítel se nejdříve moc těšil, ale teď úplně otočil. Nadává mi, říká ať potratim a že mě už nechce. Nevím co mám dělat. Zvládnu to nebo raději přerušení. Práci mám na pul úvazku, tak chci myslet na budoucnost, abych nebyla sobecka, když si je nechám. Díky za rady a zkušenosti
@dominge Záleží asi, jestli máš podporu u své rodiny, kolik je ti let... Jednoduché to nebude, rozhodnout se musíš sama. Já za sebe bych na potrat nešla, ani teď ve svém věku, ani za "mlada". Snad se dobře rozhodneš. PS:a partnera bych poslala okamžitě k vodě, ať se rozhodneš jakkoli, nebude dobrým partnerem a otcem pravděpodobně také ne.
@dominge jeho kopnout do zadku a jestli zvládneš sama dvojčata a syna musíš vědět ty sama. Neznáme tvé zázemí, možnost pomoci od rodiny, atd.
Chceš jít na potrat ve 12.týdnu s dvojčatama? To bude velmi rizikový výkon...
Rodina nebo spíš maminka za mnou bude vždy stát i když říká, že se z toho po.... Byt mám svůj 2+1 a jeho jsem už do zadku samosebou kopla. Spíš mi jde o finance do budoucna, obávám se totiž, že od něj neuvidím ani korunu. Tak jestli se to dá zvládnout. Já se hrozně těším, ale zároveň neuvěřitelně bojim
A je mi 32
@dominge Nedovedu si predstavit, ze bych sla kvuli tomu, abych zachranila vztah na potrat. A nedovedu si predstavit, ze bych mela po potratu s clovekem, ktery me na nej poslal, normalni vztah a delali bychom, jakoze se nic nestalo. Takze... Osobne bych panacka kopla promptne do riti a sla si po svem i s dvojcatky pod srdcem.
@sudylichozrout nejde o záchranu vztahu, toho jsem poslala k šipku. Mě jde spíš o finance. Jestli se to dá v budoucnu zvládnout, když si myslím, že od něj nedostanu ani korunu
@dominge Ja jsem to akorat mela rozepsane, kdyz jsi to napsala. Je to vul a dobre jsi udelala, klobouk dolu za rozhodnuti. Finance musis spocitat ty, my ti do rozpoctu nevidime. Ale alimenty muzes nechat strhavat exekucne, takze neco od nej mit snad budes. Ale vseobecne vzato, zvladnout se to da. Musi 🙂 Nebudu ti psat, jak se mas rozhodnout, myslim, ze muj nazor je tak nejak zrejmy. Ale rozhodni se tak, abys nikdy nezalitovala. At tak ci tak, bud rozhodnuta na sto procent. Drzim palce.
@sudylichozrout asi tak.
A co se financí týče, Zakladatelko, máš přece právní nárok na alimenty, i kdyby tě "přítel" podporovat "odmítal". Navíc nežijeme v Africe, je tady systém sociální podpory právě pro tyhle situace.
Každopádně rozhoduj se podle sebe, ne podle partnera.
dítě je dar..dle mne..buďto budeš tohle přijímat stejně..ať už s přítelem či bez...a poridíš...a nebo se vzdáš...ale čekej nádledky..výčitky..pochybnosti.atd
@dominge Financne to asi narocne bude. Budete patrne muset dokazovat otcovstvi, pokud se k nemu pritel neprihlasi. Ale pak bude muset platit. Navic ma povinnost tri roky po porodu podporovat i vas. Jestli mate rodinu, ktera vam pomuze, a vyresene bydleni, verim, ze se to zvladnout da. Navic dnes maminky samozivitelky podporuji nadace/neziskovky, ty vam mohou taky pomoci. Ale musite to samozrejme zhodnotit sama, jake mate moznosti. Preji vam hodne sil!
Holky díky. Furt jen brečí a hrozně se bojím, ale hrozně těším. Věřím si, že to dám, ale všichni známý v okolí mě odrazuji, tak jsem na pochybách
@dominge neblbni..ty děti už teď citi maminku...das to..my zeny jsmr drsne!!!!!! a verim ze ve Tvem okoli Ti pomuzou!!!!!!!!!
@dominge Dvě základní a velmi důležité věci už máš. Svůj byt a podporu rodiny. To je dobrý začátek 😉 Jak už je psáno, máme štědrý systém sociální podpory, tak se to podle mého zvládnout dá. Pokud se těšíš a chceš je, tak není co řešit. Okolí a lidé, kteří nežijí tvůj život, budou mít vždy opačný názor už jen z principu 😉
@andycr souhlas!
@loylii a kvuli potrebe tatinka nesmi zit?!
@loylii V ideálním světě samozřejmě ano, ale kolik rodin je v dnešní době úplných? To z těch dětí přece nedělá horší lidi, přece se jich člověk nezbaví jen proto, že by neměli mít otce?
Dokonce teď schválili to, že můžeš exe pokud nebude platit alimenty dát žalovat, budou dám nějaké podmínky, ale měl by ti po dobu 2let vyplácet stát měsíčně 3 tisíce korun. A pak to vymáhat po něm. Ano je to zneužitelné, uvidíme, ale na některé jako je tvůj již bývalý, by to bylo asi správne.
@levandulka_fialova jsem ze 3 deti a moje mama se rozvedla když mi bylo 6 a věřte, ze si to období pamatuju velmi živě. A to nejen kvůli financím, prázdným bytu bez nábytku po rozvodu, maminym soudům kvůli alimentum, nemožnosti jejího chození do prace, protože se to casove nedalo zkloubit. Atd.. neměla auto, musela s nama vsude busem, takže když si jedno dítě udělalo úraz, musela sbalit všechny 3 a jet s nima do nemocnice atd. Naštěstí vše dobre dopadlo a našla si skvělého chlapa, kterému jsme hned začali říkat tato. A doted je skvělý. Ale klobouk dolu před nim. Jinak já dvojcata mám, a bez partnera bych už byla v Bohnicich. Ale samozřejmě nikdo nikomu neradí, aby sel na přerušení, jen říkám, ze je to ukrutně těžký a každý musí sám za sebe posoudit jestli na to má. Já bych si je nechala, ale musela bych hodně využívat pomoci kolem sebe. Zakladatelko jdi do toho💜
Chápu, ze mas obavy. Ale nechod na potrat. Litovala bys moc. Ty deti k tobe prisly a jsou dar. I pro tvého syna🙂Peníze jsou dulezite ale verim, ze i kdyby bylo nejhůř, pomoc se najde. Zda se to ale lidi jsou mnohdy hodni. Pokud nemas hlidaci a pomahaci rodice, najdi si mahradni babicku. Dnes ma spousta prarodicu děti daleko a radi budou pomahat🙂Drzim pesti🙂
Zvládnete to i sama.Takoví chlap za to nestojí.A ty miminka nemůžou za to že chlap je pitomec.A sobecké by bylo kdyby jste děti dala pryč!
Mimochodem já má děti rok po sobě což je ještě větší masakr než dvojčata.Ještě když to první bylo narozené předčasně a to druhé takhle brzo v plánu nebylo.Ale zvládla jsem to protože i když jsem chlapa měla o děti jsem se vždy starala sama.A financí moc nebylo.Pak k nim přibilo ještě jedno.A já od chlapa nakonec odešla.A zvládla jsem to sama krásně bylo mi ještě líp než s ním.Neboj se ono to nebude tak zlé jak to teď vypadá.Navíc ti bude muset platit alimenty a jestli s ním máš i první tak budeš dostávat na alimentech slušnou částku.A on musí platit jinak to můžeš vymáhat exekučně.Hodně sil ale ty děti ti to jednou vrátí
Neposlouchal kecy nějakého chuja , a pokud ty chceš tak si děti nech , jednoduché 🤷
@dominge Je dobře, že už s ním nejsi. Osobně si dvojčata neumím představit, tvoje máma má rozhodně pravdu, že se z toho po... Bude to ale krásné po# 🙂 pokud máš své zázemí, podporu rodiny, není co řešit. Otec byl u jejich zrodu taky, nikdo mu zbraň u hlavy nedržel, takže šup vyřešit otcovství a alimenty, jak to jen pujde. Vybavička se dá sehnat za pár šupů, největší investice bude nejspíš kočárek pro dvojčata, ale vše se dá shánět po bazarech. Do budoucna bude případný tvůj přivýdělek záležet na tom, jak budou spolupracovat děti 😁 a hlídací babička. Máš rozhodně ale lepší startovní pozici než leckdo jiný a my ženské jsme opravdu neskutečně silné, když nám jde o mláďata ❤️
@dominge prosím vás jestli vy si věříte, že to zvládnete a máte, kde bydlet, rodina bude stát za vámi, nerozhodujte se podle keců okolí. Já sama otěhotněla v ne úplně vhodné situaci, ale ne neřešitelné, na miminko jsem se těšila a byla jsem fakt překvapená kolik lidí se mě místo gratulace zeptalo a tak půjdeš na potrat ne? Ty si to fakt necháš? A jsi normální, vždyť si zničíš život a dokonce i když jsme to radostně oznamovali dnes už v ex partnerově rodině, zeptal se nás jeho děda, jestli už je pozdě to ukončit. Víc lidí se mě zeptalo na potrat, než by mi řeklo, že je to super a popřáli mi do života. Nevím co to s dnešní dobou je a docela dost mě ty reakce mrzely i to že lidi dneska k těhotenství přistupují dost zvláštním způsobem teda ... Podle mě pokud lidi nechtějí poradit nebo říct něco pěkného, měly by radši zavřít klapačku a nechat si to pro sebe, ne ještě k situaci nasazovat.
Upřímně nevím, jak může někdo tedy takhle otočit. Ale podle mě by žena měla dát na své vnitřní rozhodnutí. Pokud jste se na miminka těšila a máte kolem sebe rodinu, co bude oporou, proč byste na ně nemohla být sama? 🤗 Protože s takovým partnerem asi člověk děti vychovávat nechce. Otázka je finanční stránka, ale i to se dá vždy nějak vyřešit. Jen je rozdíl, být sama s jedním dítětem a se třemi .... Ale pořád lepší sama, než tohle. Miminka za chování druhých nemůžou 🙈. Záleží čistě na Vás, zda jim dáte život nebo jim ho vezmete. Pamatuju si, když naše matka u mé druhé sestry nevěděla, zda si ji nechat nebo ne. Nechtěla být na to sama...a nakonec byla šťastná a já mám tu nejúžasnější sestru vůbec! Neumím si ani představit, že by tu nebyla.... Sama jsem teď těhotná a vím, že to tak mělo být, i když to nebylo v plánu 👌🏼. Podle mě se tyhle věci nedějí náhodou. Ale rozhodnutí je na Vás....

@dominge No, nevím, jak se vztahem, ten při takové masáži potrat dvojčat nezachrání, to jako nevím, jestli se dá fungovat s chlapem, který má takové kecy... 😔. Mám doma šestileťáka a 2,5 letá dvojčata a je to to nejkrásnější, co nás mohlo v životě potkat...