Potrat po 14. týdnu v Anglii. Jak na to?
Ahoj😞
Než mě začněte obviňovat.. Mimi jsem si strašně přála a chtěla jsem být mladá máma, až teď na mě ale dopadlo to, čeho jsem se bála😞 matka mě kvůli tomu že jsem otěhotněla a rozešla jsem se s bývalým kvůli tomu že mě podváděl se značně mladou, ještě k tomu byla pod zákonem.. nechce moc doma, a já nyní bydlím na azylu, kde jsem úplně sama a nemám si s kým pokecat, jediný s kým se dá pokecat když tam je, je jedna ze sociálních pracovnic, jenže já už to nedávám a těhotenství bych chtěla ukončit, aby se vše vrátilo zpět do normálu (největší hrozbou pro mě je že možná kvůli tomuto těhotenství už bych v životě neviděla moje malé sourozence což si neumím ani ve snu představit😭), jak to bylo před tím😞 jsem momentálně ve 14tt a vím, že v ČR už nejsou potraty povoleny po 11tt+6.. a našla jsem na internetu že se dá podstoupit umělé ukončení těhotenství v Anglii, s tím že sice ano, je to riskantní, každopádně bych nebyla první ani poslední která by to podstoupila😞 neodsuzujte mě, nechci nějaké názory, chci pouze nějakou psychickou podporu😞 nemám na to ani peníze, jelikož žiju pouze z nemocenské a napadlo mě, jestli si myslíte, než se na to dnes v azylu zeptám, jestli by mi i oni mohli nějakou část přispět, jestli si myslíte že by mi pomohli když jsem byla blbá a nešla na potrat dřív 😞 já byla strašně nadšená z toho těhotenství ale teď? Teď se cítím jako troska a radši bych se toho dítka zbavila když je ještě tato poslední možnost než riskovat, že už ty malé sourozence nikdy neuvidím😞 děkuji za radu a za případnou psychickou podporu😞
Ukončení těhotenství v Anglii ti nikdo nezaplatí. Dítě budeš muset donosit a dát k adopci nebo si ho nechat. Nevím, proč do toho teď pleteš své sourozence, však je ještě uvidíš, ale teď se starej o sebe.
@kamilaa1234 a nepřemýšlela jsi nad možností adopce? Je spoustu páru co vlastní dítě mít nemůžou a dětí právně volných je jak šafránu. Nemusela by jsi na potrat a mohla žít s tím, že jsi aspoň vytvořila spokojenou rodinu jinde.
@ele_nka já si nedokážu představit že bych to po porodu dala pryč, proto je pro mě lepší toto řešení..
@kamilaa1234 a víš že ve 14tt nejspíš bude porod a víš jak v tt teď už bude miminko vypadat ,cítit atd...jako spíš mi přijdeš hodne nevyrovnaná co kontaktovat centrum pro pomoc a sourozence teď bych neřešila ale sebe
@kamilaa1234 jestli ses na miminko těšila a teď máš ty nejčernější myšlenky jen proto, že se to takhle všechno podělalo, na potrat nechoď, protože nejednáš racionálně. Teď se to nezdá, ale bude jednou lépe a pokud potrat podstoupíš, budeš toho velmi litovat až bude lépe. Opravdu v Anglii nemáš nikoho, kdo by ti pomohl, kdo by tě nějak podpořil? Kamarádku? ....Co v Čechách? Prarodiče třeba, u kterých bys mohla být?
@kamilaa1234 jestli ses na miminko těšila a teď máš ty nejčernější myšlenky jen proto, že se to takhle všechno podělalo, na potrat nechoď, protože nejednáš racionálně. Teď se to nezdá, ale bude jednou lépe a pokud potrat podstoupíš, budeš toho velmi litovat až bude lépe. Opravdu v Anglii nemáš nikoho, kdo by ti pomohl, kdo by tě nějak podpořil? Kamarádku? ....Co v Čechách? Prarodiče třeba, u kterých bys mohla být?
@hasara33 Bydlí v Čechách, do Anglie chce pouze na zákrok. Jenže ono to není jen tak, za potratem se tam jen tak vyjet nedá. Měla by se soustředit na donošení miminka, od toho je v azyláku, aby jí tam sociální pracovnice pomohla, když její maminka nepomůže.
@kamilaa1234 Teda, jednoduché to určitě nemáš a soudit tě nebudu. Nicméně tohle už je opravdu vysoký týden na ukončení těhotenství. Snažila bych se dát do kupy, sociální pracovnice ti určitě pomůže (ne k potratu). Po porodu uvidíš, buď si ho necháš a věřím, že to dáš a nebo ho dáš k adopci. Držím palce , teď jsi pod vlivem velkých emocí.
@hasara33 Bydlí v Čechách, do Anglie chce pouze na zákrok. Jenže ono to není jen tak, za potratem se tam jen tak vyjet nedá. Měla by se soustředit na donošení miminka, od toho je v azyláku, aby jí tam sociální pracovnice pomohla, když její maminka nepomůže.
@1pomnenka jo takhle, já to z toho nějak špatně pochopila.... no každopádně tím lépe
Nevím no 14tt.dítě už se pryč nedá dát. A s tou Anglií si to představuješ moc jednoduše. To neklapne.Těš se na potomka a neblbni. Oni ti pomůžou a čas vše vyřeší co se týče matky a tvé rodiny.Uvidíš.Držím palce.
Tak bych zvážila možnost adopce. Na potrat už je pozdě. Dítě není jen tak něco, co se dá rozmyslet, když už jsi v tomto stupni těhotenství. Jsou rozhodnutí, která ovlivní celý Tvůj život už navždy, ale to už asi teď víš. Svěř se té sociální pracovnici, jak se cítíš a jistě s Tebou probere všechny možnosti. Ovšem předpokládám, že bez potratové turistiky. Promysli, jestli si zvládneš dítě nechat, kde budeš bydlet, jak s financemi, co Tvoje vzdělání, taky budoucí otec má nějakou odpovědnost, atd. Nebo dej dítě k adopci a nějakou rodinu uděláš moc šťastnou. Pak bych teprve soustředila na to, co Tvoje rodina, matka a sourozenci.
Tak když pominu vše kolem, jen ten samotný potrat v UK vyjde na nějakých 20000 Kč (minimálně, pokud by ti tam na to přispěly charity). Hádám, že ty nemáš ani na cestu. Takže doporučuji se smířit s tím, že tudy cesta nevede a s tím, že dítě budeš muset odnosit.
Tak když pominu vše kolem, jen ten samotný potrat v UK vyjde na nějakých 20000 Kč (minimálně, pokud by ti tam na to přispěly charity). Hádám, že ty nemáš ani na cestu. Takže doporučuji se smířit s tím, že tudy cesta nevede a s tím, že dítě budeš muset odnosit.
@suzanna123 Klidně i 40.000Kč, pokud tam nejsi zaregistrovaná u praktického lékaře, který by ti vystavil žádanku.
@suzanna123 Klidně i 40.000Kč, pokud tam nejsi zaregistrovaná u praktického lékaře, který by ti vystavil žádanku.
@1pomnenka já to googlila a když ti na to přispěje charita, tak je to od nějakých 750 liber. Dál jsem nehledala. Plus cesta, plus ubytování, protože těžko tam jeden den přijedeš, tohle podstoupíš a zase rovnou odjedeš, že... Každopádně hádám, že v tomhle případě je i těch 750 liber nereálná částka, stejně jako to, že by si to dotyčná byla schopná vykomunikovat.
Jak píší holky, myslí teď NA SEBE. Co si přeješ ty? Dítě donosit a být mu dobrou mámou? Nebo ho nechceš a opravdu chceš potrat? Jaké jsou důvody pro potrat?
Pokud jsou tvé důvody pro potrat ze STRACHU ( bojíš se že neuvidíš sourozence, že tě máma nepříjme, že to nezvládneš.. ) nedělej to. Utečeš teď, budeš utíkat vždy. Navíc to není racionální rozhodnutí kdy zhodnotíš situaci, ale emocionální rozhodnutí, kdy nejsi schopná zhodnotit i důsledky.
A ano, plod ve 14tt už bude muset být porozen. To je něco co si opravdu poneseš v paměti. Takže při rozhodování zvaž o to.
Každopádně teď se zaměř na sebe!! Druhé lidi můžeš řešit potom.
@1pomnenka já to googlila a když ti na to přispěje charita, tak je to od nějakých 750 liber. Dál jsem nehledala. Plus cesta, plus ubytování, protože těžko tam jeden den přijedeš, tohle podstoupíš a zase rovnou odjedeš, že... Každopádně hádám, že v tomhle případě je i těch 750 liber nereálná částka, stejně jako to, že by si to dotyčná byla schopná vykomunikovat.
@suzanna123 Já našla částku 1500 liber. Příspěvek charity bude jen pro místní, ne? Pokud ne, nedokáže si ho sama z ČR vyřídit. Je jen jediná cesta, porodit za pár měsíců miminko.
@suzanna123 Já našla částku 1500 liber. Příspěvek charity bude jen pro místní, ne? Pokud ne, nedokáže si ho sama z ČR vyřídit. Je jen jediná cesta, porodit za pár měsíců miminko.
@1pomnenka já myslím, že to je úplně fuk - nikdo jí nezaplatí ani cestu, ani těch 750 nebo 1500 liber, takže zbytečná diskuze
Pokud jsi byla z dítěte nadšená, tak pokud ho dáš pryč, tak to stejně dost výrazně pošramotí vztah s rodiči, pokud tě k tomu potratu dotlačí. Resp. cítím, že na něj chceš jít ne proto, že bys chtěla ty sama - ale jen a pouze proto, že tě vlastně za to vyhodili z domu. Čili i kdybys ho dosáhla, obávám se, že vztah doma to nespraví.¨
Co vidím jako možné řešení, je (a s tím ti snad azylák i pomůže) přitáhnout pořádně k odpovědnosti otce dítěte - nejenom že ti musí platit na dítě, ale je povinnen ti platit i na tebe, snad do 2 let věku dítěte. Jo, nebude to snadné, ale určitě ho z toho nenech jen tak vyklouznout (i když pokud měl něco s holkou "pod zákonem", tak nejspíš půjde sedět - teda pokud s ní opravdu něco měl - a pak z něj nic nedostaneš).

@kamilaa1234 a nepřemýšlela jsi nad možností adopce? Je spoustu páru co vlastní dítě mít nemůžou a dětí právně volných je jak šafránu. Nemusela by jsi na potrat a mohla žít s tím, že jsi aspoň vytvořila spokojenou rodinu jinde.