icon

Přítel dítě nechce. Co byste v mém případě dělali?

nikuska.v
17. led 2021

Dobrý den,prosím o radu . zjistila jsem že jsem těhotná ,bohužel přítel momentálně žádné dítě nechce jelikož řešíme že by jsme chtěli baráček. Máme spolu už 7mi letého syna.
Já samozřejmě mimčo chci a syn by rád sourozence ,ale přítel je názoru že mám jít raději na interupci. Co by jste v mém případě dělali? Už jsem z toho zoufalá..

Strana
z3
bramarfi
19. led 2021

@tinaprofi Hele, já s tebou souhlasím v tom, že chlap má být rovnocenný partner a šít na něj nějaké habaďůry je hnus. Zastávám názor, že při rozchodech/rozvodech má muž na dítě stejné právo jako matka. Jsem i přesvědčená, že spousta žen využívá dítěte a chlapem cloumá a manipuluje a nakonec tím ublíží nejvíc vlastnímu dítěti. Schválně. Ale (když se oprostíme od této konkrétní situace a budeme uvažovat v obecné rovině) nesouhlasím s tím, aby o těhotenství (které už je) ženy rozhodoval muž. To ona musí dítě odnosit a porodit, je to její tělesná integrita.

sudylichozrout
19. led 2021

@bramarfi Tak👍

michaela666
19. led 2021

@tinaprofi Pokud spolu dva dospělí lidi spí a dostatečně se nechrání, tak musí počítat s následky. Žádná antikoncepce není 100%, ale když další dítě opravdu nechtějí dá se kombinovat více druhů dohromady nebo si to "pojistit" nějakým medicínským zákrokem.
Mě zas přijde debilní, když si spolu užívají, nic neřeší ( ideálně spoléhají jenom na to pilulky, protože sex s kondomem je nahouby - to je dost častý argument chlapů ) a pak je průser. Slyšet akorát " Tak běž na potrat, já děcko nechci. Jinak se sbalím, půjdu do háje a ty si zůstaň s děckem sama." To si na něm měl radši udělat uzel, když se k tomu staví takhle.
Ano jsou ženské, které toho využívají, aby měly na chlapa páku a myslí si že si ho tím pojistí. To přiznávám. Ale o potratu by se měla žena rozhodnout sama, ne do toho být natlačená. Většinou to pak chlapovi vyčítá a vztah jde stejně do kopru.

levandule_k
19. led 2021

@tinaprofi Oni někteří chlapi velmi neradi používají kondom, že sex s tím není ono. Nemám tušení, jestli tady to byla nehoda, selhala antikoncepce, ale když se to stalo, tak by se k tomu měli postavit čelem. Jinak ten chlap určitě souložil dobrovolně, jestli nechtěl další děti, měl podstoupit vasektomii.

tinaprofi
19. led 2021

@levandule_k na žebříčku nejhorších výmluv kondom jednoznačně vede, o tom žádná. Ale ženská je součástí aktu, oba mají zodpovědnost za to co se pak může stát a stát se může i to, že jeden z partnerů dítě odmítne. Polemizovat o souloži dvou lidí, kteří doufají, že to nějak dopadne se mi moc nechce, to nestojí moc za komentáře.

bramarfi
19. led 2021

@tinaprofi To nepochybně. A když jeden z partnerů dítě odmítne, ten druhý se k tomu musí nějak postavit. Ale svobodně. Buď se žena rozhodne pro potrat (svobodně), nebo si dítě nechá (i s rizikem, že to rozklíží partnerský vztah). Jakmile do toho vstupuje nátlak, je to špatně. (ze všech možných stran)

tinaprofi
19. led 2021

@bramarfi dítě je - tedy mělo by být - vždycky rozhodnutí obou partnerů. Źenská to odnosí a porodí, chlap je ten, kterej svoji rodinu musí zabezpečit, nakrmit, dát jim střechu nad hlavou. To je jeho povinnost. Kterou automaticky žena očekává. Rozhhodně nejsem lobistka za práva chlapů, vím dobře, jací to umí být zmetci. Ale osobně mě drtí výroky - jééé, překvapení a on nechce, hajzl jeden nedobrej... I ten pro někoho "jenom chlap" je jednou partner a má dokonce právo se sám rozhodnout, jestli to "překvápko" chce. Kor v situaci, kdy se oba partneři jasně dohodli na nějakým životním postupu, třeba ta pitomá hypotéka, zlepšení a zaměření na progres výchovy současného dítěte atd. To, že ženská otěhotní není přece jasným ultimátem toho, že svět se zase přehodí pro jednoho naruby a pojede se jenom podle jednoho partnera. Protože to tak je, to je to o čem mluvím - ženská rozhodne, postaví ho před hotovou věc a ještě jak tady padlo - vyždímej z toho zmetka co nejvíc, ať cáluje, na sebe výzivný, na děcka výživný, at se třeba pose*e...Já bejt chlap, tak si to hodim.

bramarfi
19. led 2021

@tinaprofi V tomhle ti rozumím. A to dokonce velmi, protože s jednou takovou osobou jsem bohužel měla tu "čest" v osobním životě. A je to konec, protože chlap z toho nemůže vyjít s čistým štítem, ať udělá cokoli, ať se snaží sebevíc. Osobně se do nějakých odsuzovačných komentářů nepouštím, protože co já vím, že... Jen si nedovedu představit tu "potratovou politiku", kdyby i tady byl muž postaven na roveň (to vyjádření je pitomý, vím, ale nevím, jak jinak to definovat). Co když muž dítě nechce, musí žena na potrat? To přece nejde...

levandule_k
19. led 2021

@tinaprofi Na jednu stranu souhlasím, že dítě by mělo být rozhodnutí obou jedinců, ale strašně se mi příčí myšlenka, že muž nutí ženu do potratu. Potrat není jen takový bezvýznamný zákrok.

Pokud žena "naplánuje" dítě tajným vysazením antikoncepce, aby udržela vztah, tak je to strašná manipulace a chápu toho chlapa, že ji nutí na potrat, ale potrat pro mě není správně.

tinaprofi
19. led 2021

@bramarfi jasně, samozřejmě, že žena na potrat nemusí, ostatně chápu, že žena má silnou potřebu zachovat život, to je normální. Ale situace se má mnohdy tak, že ženy v manželství, dlouhodobém vztahu už jen předpokládají, že je to automatika. Otěhotním, no problém, jooo von chtěl starej barák, vytvořit silné zázemí pro eventuelně příchozího potomka v budoucnu, abysme se nemuseli tlačit v tý dvojce, abych třeba mohl pár let vydělávat, abych si pár let odpočinul / tvl ty nemáš nárok odpočívat, vždyt se o všechno stárám stejně já/ atd...Žena je v tomto případě ta, která rozhodne v jenom momentě o osudu 3 lidí najednou. A to je na tom to děsivý, že když se chlap šprajcne a nechce, tak je to zmetek. Když odejte od rodiny, kde už nadosmrti nebude platit nic, na čem zálezí jemu, je to zmetek. Ona "vyhraje?" Sama s 2 dětma, živoření x let, nervy, článek v statistice o samoživitelkách. On "prohraje?" Místo snu o tom, jak si postaví dům se svou rodinou prožije dalších 20 let v garsonce, protože sen s hypetkou mu vezmou alíky měsíčně. Tohle by měli dlouhodobí partneři zvládnout i z tohodle hlediska. Připravenej nést roozhodnutí těžší než sedačku, kterou člověk vybere do novýho baráku.

sudylichozrout
19. led 2021

@tinaprofi Na tohle ma ale chlap myslet a pouzivat kondom, pokud nechce, aby zena otehotnela. Kondom neni hormonalni, neni to zasah do tela, je to nejsnazsi. Jenze chlapi jsou na to pohodlni. Pokud ani on sam neprispel k chranenemu styku (i kdyby alespon prerusovane) a pak zenskou posle na potrat, tak je to dusevni mrzak. Bud na to mel myslet predtim, nez zasunul, nebo pak podporit zenu v jejim rozhodnuti. Nikro ho nenutil soulozit.

tinaprofi
19. led 2021

@sudylichozrout no on ji asi taky neznásilnil, že 🙂 v tomto případě člověk samozřejmě nemůže tušit, kde je pravda. Já nemám jediný důvod věřit tvrzení, že antikoncepce po 7 letech selhala, protože ty lidi neznám a tady člověk může vypustit absolutně cokoliv. Ostatně to by si mohli říct, při každé souloži, ze které by vzešlo dítě, že...selhalo to, je to tvoje chyba, že sis nevzal kondom 🙂) pls...

martt
19. led 2021

@tinaprofi Já chápu tvůj pristup na jednu stranu s tebou i souhlasím, že by muž měl mít nějaký slovo k tomu jestli si dítě nechat nebo jít na potrat. Ale spoustu můžu, a to bohužel vidím docela často. Přistupují k nechtěnému těhotenství tak, že to je vlastně nechtěná "věc", kterou můžeš jen tak "vrátit". Často si neuvedomuji to, že žena to ma psychicky i citově jinak, protože to ditko vyrůstá v ní. I rizika spojená s potratem si nijak neuvedomuji. Pak se diví, když žena souhlasí s potratem, že se psychicky z toho zhroutí nebo, že jim to vyčítá. Tím pádem by měl k tomu přistupovat i s ohledem k té ženě.
Nečetla jsem všechny komentáře co se týče tohohle případů, ale stačill mi jen začátek a upřímně podle mne nemá vztah k tomu staršímu, takže ani k tomu mladšímu mít nebude. A ted záleží na tazatele buď bude samoživitelkou s dvěma detma . Nebo půjde na potrat a stejně jim to ten vztah podle mne poznamená a do budoucna spolu nebudou.

tinaprofi
19. led 2021

@martt tyhle nezdravé vztahy stejně nemají budoucnost, je většinou otázka času, kdy se to zhroutí celý. A osobně bych se raději dostávala ze zhroucenýho vztahu s jedním dítětem, který navíc potřebuje spešl péči, než s dvěma a strávit dalších x let s vědomím, že to celý mohlo dopadnout jinak. Ať do dopadně jak chce, hlavně ať to dopadne co možná nejlíp.

martt
19. led 2021

@tinaprofi To vědomí, že to mohlo dopadnout jinak bude žít tak jako tak. Pokud se rozhodne jít na potrat bude se uzirat tím, že mohla mít další ditko, byl by to kluk nebo holka?a podobne otázky ... Pokud na potrat nepůjde budou otázky typu bylo by to jiné kdybych šla? Temhle uvaham se bohužel nevyhne ani v jedné variantě. Každopádně doufám aby to dopadlo co nejlépe.

jakreb
19. led 2021

@dominika295 Prepac, ale to co mas za exota?Ty si plánovala?! A on bol kde keď striekal naplno bez ochrany?!
@tinaprofi Ženský stavi chlapi?! Ahaaa, takže ženská sa ma chrániť lebo fesacik chce striekat bez ochrany. Si ma pobavila.👍😀😀😀
A ano ak kkt nechce deti nech sa chráni aj on alebo rieši moznosti a nielen "vopchat" a potom mat podobne kecy....

ariadna12
21. led 2021

Nesla bych

babetak
1. únor 2022

@nikuska.v já bych si miminko nechala a přítele poslala tam, kde slunce nesvítí ...

nikuska.v
autor
1. únor 2022

@babetak Už máme doma skoro 5ti měsíčního špunta,ono ho to po chvilce přešlo a začal se i těšit hlavne když zjistil ze to bude zase kluk 🤣a viděl i jak byl starší šťastný ze bude mít brachu 🙂

levandule_k
Autor odpověď smazal
babetak
1. únor 2022

@nikuska.v jeee to chápu, sama mám. 5 dětí a sice s manželem, ale co se týče péče nebo domácnosti, to jde mimo něho...

babetak
1. únor 2022

@nikuska.v jeee, já si nevšimla roku 🙈 vyskočil na mě příspěvek až dnes. Tak to je super, že to tak dobře dopadlo 👍😉

Strana
z3