icon

Proč chcete v těhotenství vědět, jestli čekáte chlapečka/holčičku?

puhelin
2. únor 2019

Cekame druhe miminko a ani v prvnim tehotenstvi jsme pohlavi znat nechteli. Tesili jsme se na to, az vykoukne a my to zjistime opravdu "najisto". Okoli nas nechapalo 🙂 Pritom jsem alespon nenakupovala zbytecnosti, obleceni jsem nakupovala vesmes neuralnich barev (vcetne kocarku) a to i potom, co se nam narodila dcerka, takze ho muzeme pouzit i kdyby priste byl chlapecek.
Tak me zajima, proc jste chteli uz v tehotenstvi znat pohlavi miminka. Ptam se proto, ze me nenapadl zadny duvod, proc to vedet. Zato ale spousta duvodu proc to nevedet predem 🙂

Strana
z6
m.e.l
31. kvě 2019

U prvniho to bylo jen potvrzeni toho co jsem vnitrne vedela, plus v te dobe na tom manzel nebyl zdravotne nejlepe a ja potrebovala "neco" . . . U druheho jsem vahala a nakonec si nechala pohlavi rict, strasne jsem verila ze to bude holcicka. . . to sdeleni na UTZ me ochranilo pred "zklamanim" po porodu, ze je to kluk. . . byt nejdulezitejsi bylo, aby miminko bylo zdrave neb prvorozeny je postizeny.

bamak
31. kvě 2019

@puhelin nechtěla, ale to bych musela u každého ultrazvuku zavřít oči 😃, navíc jsem to "cítila" u obou už v prvních týdnech... Ale to si možná jen namlouvat.

zelenaesmolda
31. kvě 2019

@cikitkapb tak vzhledem k tomu kolik se rodi deti je tech pet pripadu jeste dobre cislo 🙂

iris92
31. kvě 2019

Protoze jsem byla proste zvedava 🙂 a navic jsme s manzelem prali holcicku, mame kluka a takhle jsme se s nim mohli szit a nebyt treba po porodu zklamani. I kdyz to je blbost, protoze bych ho nikdy nedala a nedovedu si ted predstavit mit misto nej holku 😀

soleilll
31. kvě 2019

Jsem praktický člověk, takže proto. Pohlaví dítěte jsem v těhotenství teda sama nepoznala a ani nevěřím na tyhle vsugerované pocity, že to je určitě holka/kluk. Stejně tak nechápu většinu žen, proč tak strašně stojí o holky. Ale k otázce - nelíbí se mi děti v neutrálních barvách - všechny ty béžové a zelené většině mimin ani nesluší. Tím samozřejmě netvrdím, že každá holčička musí být od hlavy po paty v růžové a kluk v modré. Rozhodně bylo praktické vědět dopředu pohlaví, i vzhledem k tomu, kolik kamarádek nabízelo oblečení a další věci po svých dětech. A taky se nám snáz vybíralo jméno.
V dnešní době upřímně nechápu lidi, kteří při UTZ zavírají oči - když ta možnost je. Ale respektuju to, každého věc. Nejhorší je, když budoucí rodiče pohlaví ví, ale hrajou na ostatní divadlo "my víme, ale nepovíme".

jane46
31. kvě 2019

Abychom mohli miminku rikat jmenem. A jelikoz jsem u obou byla na odberu plodove vody, bylo pohlavi z testu 100% a nemuseli jsme se bat, ze rikame nekolik mesicu holcicce Vasiku a naopak.
Plus nemam rada prekvapeni (i na narozeniny a Vanoce dostava rodina seznam i s odkazy na pripadne e-shopy).

hadruska
10. čer 2019

Ja to vedet nechtela.Je jasny,ze to bude miminko a zo mi stacilo 😁😁

bylinka36
10. čer 2019

U obou jsem od prvopocatku vedela co cekam bez UTZ, ten to vzdy potvrdil. Pro me je treba dulezite mluvit na detatko jmenem, nedokazu si predstavit jim rikat jako to nebo ono, je to od prvnich tydnu Maruska a Vasik...

eldrag
10. čer 2019

pro mě je pocit nejistoty nebo jakákoliv absence informací celkem stresující :D

radullah
10. čer 2019

U prvního, protože jsem byla ukrutně zvědavá :D Byla jsem ráda, že jsem mohla ladit drobnosti do barvy pohlaví miminka a to i přes to, že všchny základní věci (kočárek, povlečení, autosedačka...) mám v neutrálních barvách, aby šlo použít i pro případného dalšího sourozence. U druhého zase chci vědět, jestli se mám zbavovat té růžové bomby, co mám uložené ve sklepě v krabicích, což by pro chlapečka nepřicházelo v úvahu ..tak bych to poslala dál, dokud to jsou pořád hezké moderní kousky. 🙂 A navíc, už když mám miminko v bříšku, mluvím na něj ráda a často a i když dcerky "pracovní jméno" bylo prvních 20týdnů Branimír 😂 , tak jsem jí pak ráda oslovovala jejím skutečným jménem.

barumat
10. čer 2019

Kdyby to zjistit nešlo (špatná poloha), bylo by mi to fuk. Ale když to vidět je, chci to vědět. Nechci o miminku uvažovat bezpohlavně, chci o něm nebo o ní mluvit už konkrétně, u holčičky očíhnout předem náušničky, a teď i starší dceři říct, že má u mě v břiše sestřičku. Vybrat jméno a spojit si to s tím, kdo mě v břiše kope. Chápu, že někdo tu potřebu nemá, ale já jo.

barumat
10. čer 2019

@soleilll Přesně to bych jim nejradši vždycky s úsměvem řekla "tak si to strčte do prd..." A odešla.

baraskaska
10. čer 2019

Já bych to taky napsala přesně jak @biedronka10 ale je pravda že teď zpětné už to vidím jinak a mít tu šanci se znovu rozhodnout, nechtěla bych to u druhého mimca vědět. Kdyby se náhodou v budoucnu mel stat omyl a bylo by třetí, už si to říct nenechám, říkám si že to překvápko musí být na jednu stranu krasne 🙂

verunka15
10. čer 2019

MY to měli stejné jako vy....překvapení😊a podruhé bysme udělali stejně,bylo to boží a nepopsatelné💖

bemo
10. čer 2019

@puhelin máme pět dětí a prvních čtyř jsme pohlaví nechtěli vědět. U pátého miminka jsme si to nechali prozradit z čistě praktických důvodů, jednak abych případně zbytečně nechystala oblečení pro holčičku a pak taky kvůli synovi. Který měl doma 3 sestřičky a hodně si přál brášku a nechtěla jsem aby byl zklamaný, tak jako u poslední dcery, když se narodila 😀 tak aby se s tím mohl smířit a měl čas se na to připravit. Nakonec jsme to stejně netušili. Protože můj gynekolog tvrdil že to bude holčička a na genetice nám řekli že bude chlapeček 🙂 Nakonec se ke klukovi přiklonil i můj dr, ale to až asi týden před porodem. A chlapeček se nám opravdu narodil.

biedronka10
Autor odpověď smazal
bemo
10. čer 2019

Ale to kouzlo toho, že člověk neví co nosí v bříšku a dozví se to až se miminko narodí, to je fakt krásné. Ale je fakt, že jsme se nejednou setkala s tím, že to prostě lidi nechápali a ač jsme se to snažili vysvětlit sebelíp, tak to prostě nepobrali. Vždycky když jsme pak jeli rodit a řekli jsme že nevíme co čekáme, tak z toho měli porodní asistentky velkou radost a těšili se na to až nám to oznámí 😀

petaov
10. čer 2019

Ani u jednoho jsem to vědět nechtěla,ale monitor na prohlídkách byl vždycky namířen přímo na mě a prostě to nešlo přehlédnout 😉 Stejně jsem ale nakupovala v neutrálních barvách, protože je mám radši,a co kdyby...

marketa11112
10. čer 2019

U manzela v rodine se rodi prevazne chlapecci. U nas to je pul na pul. U prvniho tehotenstvi jsem byla sikene zvedava,pripravena na chlapecka. A byl tam. Po predcasnem porodu jsem vedela,ze je uuuplne fuk,co mame,hlavne at ditko prezije a je zdrave. Jinak i pribuzenstvo stale vyzvidalo. Pri druhem tehotenstvi jsem si rikala,ze to bude zase kluk. Byla jsem v pohode,bude partak pro syna, vse mame nacviceno. Rikala jsem si,ze bude alespon duvod,mit treti ditko. Ze manzela snaz ukecam. Ale ta jiskricka,ze to bude holcicka,ze bych vsem vypalila rybnik,tam byla. V manzelovo rodine,se preci rodi jen kluci. 🙂). Na screeningu nam rekli,ze to asi bude holcicka, Od 24. Tydne jsme meli jistotu. Nejdrive jsem byla prekvapena,ale vystridala to silena radost. A ja se zacala ucit sit v holcicich barvach. Dnes ma syn 4 roky,mala skoro dva. A snazim se nektere veci sit ze stejnych latek. Syn si to moc preje.
Kdyby nahodou jeste bylo treti ditko,chtela bych si to nechat jako prekvapko na sal. Ale asi to nevydrzim. Jsem tak zvedava. Ale bylo by mi uplne fuk,zda to bude holcicka ci kluk. Oboji je skvele.

cital
10. čer 2019

Já jsem teď těhotná po třetí a neplánovaně... A mám dilema jestli říct, nerict...
U prvního jsem cítila, že je to kluk a kluk to je...
U druhého jsem si vsugerovala holku a mám kluka. Byla jsem strašně zklamaná, že mi holka nevyšla. 14 dnů mi trvalo než jsem se s tím smirila.
A teď babo rad... Říct.. nerict?
U kluků jsem na utz i já sama poznala, že jsou to kluci. Manžel vždy chtěl vědět pohlaví, já bych brala i překvápko.
Chtěla bych si u porodu užít překvápko.. Jenže se bojím, abych nebyla zklamaná, že zase nevyšla holka. Mele se to ve mě neskutečně... Ikdyz vím, že ikdyz to bude zase Klouček, budu ho milovat nejvíc.. Ale na druhou stranu bych ráda pocítila jaké to je mít vztah matka-dcera.
Bojím se prostě te sve reakce, ještě pod tihou těch šílených hormonů.
Co by jste mi poradily? 😁

cital
10. čer 2019

Jináč barvičky a nákupy mám úplně u zadku 😎

baraskaska
10. čer 2019

@cital zřejmě to máme podobné, u první jsem cítila že to holka bude a je u druhé jsem si vsugeroval že to bude kluk, všecko tomu nasvědčovalo všecky babský rady a je to druhá holka, hlavně jsem si strašně kluka prala, je to malicherný ale trvalo mi než jsem si v palicci urovnala priority, Jak jsem psala pokud bych omylem otěhotněla rozhodne bych si to říct nenechala už jen protože bych doposledka mohla věřit v kluka a kdyby nebyl tak to láska po porodu všecko urovná hned 😉

cital
10. čer 2019

@baraskaska Přesně jak píšeš.. Ta láska po porodu... S druhým to bylo něco. Něco tak krásného a velkého ♥️. Proto jsem si i říkala, že bych třeba prubla ještě třetí, abych to ještě jednou mohla zažít. To jsem nečekala, že mi to matka příroda tak rychle splní 😁.
Kdežto s prvním to bylo něco... Kdo to jako je? Trvalo než mu došlo, že on byl v tom břiše 😁.

baraskaska
10. čer 2019

@cital jako by jsi mluvila o mně přesně takhle jsem to měla ja s holkama. U té druhé to bylo mnohem silnější ale možná to bylo i tím že jsem měla úplně jiný porod hezčí, prirozenejsi. Já být tebou vydržím až do porodu. Aspoň budeš mít i trochu adrenalinu a tím že k vám přišlo nečekaně je to o to jednodušší protože k vám přišlo náhodou a ne z nějakého očekávání který stejně nezastres ikdybys chtěla.😉já u druhé ikdyz jsem sebevíc chtěla, tam prostě to očekávání kluka bylo.

cital
10. čer 2019

@baraskaska asi ano, asi vydržím. Zvedava jsem strašně, ale chtěla bych si to "užít" se vším všudy. No snad nepůjdu císařem.. To by mě naštvalo. Manžel sice prudi, ať si to necháme říct, ale spíš kvůli mě, abych nebyla pak smutná.
On tvrdí, že kluky neumí. V jeho rodině jsou opravdu jen sami kluci. Ale tak nějak budu počítat spíš a chlapeckem a tu malou naději si ponechám.
Taky jsem měla druhý porod lepší, rychlejší a méně bolestivejsi. Ten první byl neskutečně dlouhý, byla jsem zcela vysilena.

baraskaska
10. čer 2019

@cital to víš že budou proudit okolí bude proudit ale to vzruso za to stojí. My už třetí nechceme ale skoro mě to mrzí protože to musí být fakt úžasnej zážitek u toho porodu začne brečet mimco a oni na tebe maminko je to kluk nebo maminko je to holčička.

baraskaska
10. čer 2019

@cital já ten první měla sice takovej klasický dlouhém ale zato od začátku bolestivej takže jsem mezi kontrakcemi spala vyčerpáním. U druhé byl neskutečně dlouhaj ale 85% toho porodu byli bolesti jako normlni menstruace navíc jsem byla doma a přijela a za 4 hoďky měla odrodino coz u první jsem tam tvdla už dva dny před porodem no humus ten první porod.

cital
10. čer 2019

@baraskaska okolí neřeším... Rodina je sice zvědavá, ale nenaleha ohledně pohlavi. Spíš byli v soku, že čekáme třetí. Ale to byli i my. Opožděna ovulace o 14 dnů, manžel si "dal" bacha... Nikdy nevíš, třeba si k vám miminko cestu najde.
Tak to jsme měli podobné... Já s prvním taky 2 dny v porodnici. No a s druhým do poslední chvíle doma, bolesti jako MS a za 1,5 hodky od příjezdu odrozeno. Já rodim skoro 5 kg děti a to i přesto, že jsem hubená 😁. No jsem zvedava na třetí porod a i na váhu miminka. Snad to bude dobrý.

puhelin
autor
11. čer 2019

@petaov To je skoda, ze to bylo videt. Moje dr. dela utz miminka jen okolo 20. a 30. tt, jinak vaginalni, kdy zmeri cipek. A i ty velke utz miminka dela tak, ze tam vubec nemiri, popr. me upozorni, at se chvili divam jinam. Proziva to se mnou a nechava nas v te nevedomosti ;)

puhelin
autor
11. čer 2019

@cital Ver mi, ze zklamana nebudes. Kdyz se podivss do tech malych oci, ktere na tebe hledi a pro ktere jsi vsechno na svete, zamilujes se, at bude mit pohlavi klucici nebo holcici. Proste je to i takova pojistka.
Manzel ted zapijel druheho syna sveho kamarada, kde byl i jejich spolecny kamarad, ktery taky ceka druheho syna. Oba pry byli dost zklamani, ze druhe neni holcicka a dlouho to nechteli prijmout. My to ani ted nevime a proste to nemusime resit, nebo se na neco upinat. ;) Mozna vic pocitam s tim, ze ted mam pod srdcem chlapecka, protoze dcerka mu vybrala jmeno a holcici vybirat nechce. Tak uvidime...

Strana
z6