icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

2hanah
10. srp 2019

@zelenaesmolda A Ty bys řekla své dospělé těhotné dceři "táhni na potrat, sem se s miminem nevejdeš??? Musíš být milující màma😂 Já bych svou dceru podpořila, když už se stalo a jsou rodiny, co mají i čtyři děti a vejdou se a taky nevíš, jak staří Ti sourozenci jsou a kdy půjdou z domu oni.

denny27
11. srp 2019

Tvl, ženský...tady to jede už asi 3.den jak kolovrátek.🙄😆😆🤣
,,A že si nenajde práci, že ji nevezmou, že to neutahne....
To, že zrovna Vám to nevyšlo s prací/brigádou při rodičaku neznamená, že to nevyjde ani zadavatelce.🤔😂

citadella88
11. srp 2019

Pokud byl otec dítěte takovej "frajer", že dokáže bez problémů dva roky zahybat, uvedla bych ho do rodného listů, ať aspoň máte s dítětem nějakej finance, jinak to bude ještě o kus těžší, ale pokud tvoje rodina funguje, tak zázemí mít budete, přeji hodně sil a váz si toho, že čekáš miminko, je nás tady spousta zlomenych ženských x potraty, které by za mimi dali všechno... Hodně štěstí ♥️🍀

zelenaesmolda
11. srp 2019

@2hanah
tak pise,ze jsou tri mladsi sourozenci takze uz ted je jich v byte pet.Kdyz pribude dite a ona tak jich v byte bude 7,to musi byt lahudka treba v byte 3plus1 ze?Tady nejde o to,jestli jsi nebo nejsi milujici mama ale na dite musis mit podminky coz 7 lidi v jednom byte rozhodne vhodne podminky nejsou.Prichod mimina je velky zasah do chodu rodiny a nevidim duvod proc by meli mladsi sourozenci odskakat jeji nezodpovednost.Ja bych dceri rekla,at se rozhodne jak chce,ze ji pomuzu jak budu moct ale bydlet bych ji s tim,ze mam dalsi tri deti u sebe nenechala.Kdyz byla dost stara na to,aby to tahla se zenacem dva roky tak ted musi nest nasledky.

zelenaesmolda
11. srp 2019

@denny27
kolikrat jsi hledala praci s malym ditetem? :D

denny27
11. srp 2019

@zelenaesmolda asi takhle.. já práci s malým dítětem ještě nehledala😃 zatím nemám(e) tu potřebu..

zelenaesmolda
11. srp 2019

@denny27
tak vidis,nejdriv to zkus a pak uvidis 🙂

denny27
11. srp 2019

@zelenaesmolda když člověk CHCE, má tu sebedůvěru a umí trochu mluvit, tak práci sežene i s dítětem.😃
Je zvláštní, kolik věštců už teď ví, že bude matka samoživitelka na dávkách bez práce/brigády.🤔

zelenaesmolda
11. srp 2019

@denny27
rikam,nejdriv to zkus a pak poucuj 🙂
ono to neni tak snadne pokud nesedis nekde v kanclu kde delas 9-17.Vetsina zamestnavatelu vyzaduje casovou flexibilitu,smennost coz s malym ditetem nejde.
A brigada ji fakt neuzivi.

dominikaromanova
11. srp 2019

@zelenaesmolda, já nevěděla, ze mas doma křišťálovou kouli. 😂

mourovatakocka
11. srp 2019

@dominikaromanova Ty nevíš, že tahle dáma jich doma vlastní několik?? V každé diskuzi ví všechno líp než člověk, kterého se to týká 😂😂

zelenaesmolda
11. srp 2019

@mourovatakocka
a tebe se snad tahle diskuze nejak tyka?aspon nemam narozdil od ostatnich hlavu v oblacich a neradim vsem bez rozmyslu at si dite nechaji.a ze tady uz byla diskuze,ze si ma nechat dite i 15 leta holka

dominikaromanova
11. srp 2019

@zelenaesmolda, to je pravda, Ty nemáš hlavu v oblacích.... Sice některé Tvé odpovědi jsou rozumné, ale některé jsou mimo.
Vůbec nevíš co má autorka původního příspěvku za VŠ, je spousta oboru, které lze úplně bez problému provádět z domu i při mateřské. A dokonce sehnat práci při mateřské není až takový problém. A ano, já měla u druhého a i teď u třetího ditete práci, ne proto, ze bychom to potřebovali, ale proto, ze mě to proste baví a naplňuje. Takže jak zde již někdo psal, když se chce, všechno jde.
Možná pro nekoho náročné a nepředstavitelne, ale pro nekoho je to hnací motor a časem i náplň jeho života.

Ano, je zde spousta žen co tvrdí, ze si dite má nechat, pak ty co tvrdí, ze má raději dite dat pryč a počkat až bude zabezpečena a mít zázemí. Ale? Pak je zde spousta těch, které čekaly, budovala kariéry, čekaly na toho správného manžela a teď po třicítce fnukaji, ze nemohou otěhotnět, lítají po dokrorech a umělých oplodněných. Vše má své pro a proti.

Autorka se musí rozhodnout sama, dle toho jak to cítí a vše vnímá. Nikdo z nás ji nemůže říct, ze jedno nebo druhé rozhodnutí je to spravne, protože zadna z nás nezná ji a nežije její život.

marcicek84
11. srp 2019

@gabri14 jsem toho nazoru,ze kdyz zenska otehotni a ten chlap to dite nechce (coz se u zenace da predpokladat) a ta zena si to dite necha,at po tom chlapovi nic nechce...ono ty milenky kolikrat tehotenstvi navlecou a pak se divi(nerikam,ze tvuj pripad)...taky mi prijde sileny jak se radi vymahani alimentu...hele kdyz nekdo je s zenacem tak zna rizika...Tedy pokud chces byt fer musela bys byt samozivotelka nebo jit na potrat nebo to dat k adopci...a pokud nemas na to zvladnou sama,tak zvol jinou variantu nez si dite nechat a potrat neni jedina moznost...adopci aspon pomuzes bezdetnemu paru a ani nevim,zda je moznost nejake otevrene adopce,ze ti o diteti budou davat zpravy,nezajimala jsem se...popremyslej...

zelenaesmolda
11. srp 2019

@marcicek84
at po nem nic nechce?a on snad s ni v te posteli nebyl?pokud nechtel dite tak se mel chranit ne?proc by to mela vsechno tahnout sama?

zelenaesmolda
11. srp 2019

@dominikaromanova
ano,je pravda,ze spousta cekalo az bylo pozde ale to snad nebude jeji pripad,je jeste mlada a casu ma dost.kazdy to ma nastavene jinak,ja osobne bych za tehle situace dite nechtela 🙂

martiina_k
11. srp 2019

@zelenaesmolda @dominikaromanova sice spousta žen po třicítce má problém otěhotnět, ale otázkou je, jestli by třeba v 25 otěhotněly snadno. Možná ano, možná ale ne … a třeba nečekaly jen proto, že si chtěly užívat, ale třeba neměly partnera, třeba věděly, že nejsou zajištěné, že žijou tzv. z ruky do huby a dítě by opravdu nezvládly... těch možností je prostě víc, nic není černobílé.

zelenaesmolda
11. srp 2019

@martiina_k
to je pravda,ze by ani v tech 25 nemusely otehotnet snadno

karlajasmine
11. srp 2019

@sudylichozrout ano je to nemravne a chce to dávku naivity, ale která z nás nebyla za mlada naivní. Já tedy ano. A je těžké respektovat něčí manželství když ho nerespektuje jeden z manželů. Zakladatelka na rozdíl od manžela neslibila věrnost jeho manželce.

dominikaromanova
11. srp 2019

@martiina_k, nevytrhavej to z celeho textu, protože takto to dává úplně jiný smysl než to bylo myšleno. Byl to jen příklad a poukazani na některé komentáře zde.

martiina_k
11. srp 2019

@dominikaromanova to byl spíš komentář na poslední stránku příspěvků obecně... asi jsem tě tam neměla označovat.

dominikaromanova
11. srp 2019

@marcicek84, hmmm, zajímavý názor a co tak právo ditete? Ne matka, ale dite má právo na výživné od otce. Jasne, matka muže zažádat o výživné na sebe, ale o tom se zde nikdo nebaví.
Mimochodem, ona asi frajera nespoutala a neznasilnila, aby mohla otěhotnět. Nikdo z nás neví co vše ji namluvil, když vztah trval tak dlouho. Pokud by ten chlap měl mozek v hlavě a ne v kalhotech, chránil by se sám a nebo ještě lepte, užíval by si doma jen s manželkou.

2hanah
11. srp 2019

@zelenaesmolda Tak hlavně tolik dětí v 3 plus 1 by bylo divný už od jejich rodičů, když tady řešíš podmínky pro pořízení dítěte a velikost bytu...

zelenaesmolda
11. srp 2019

@2hanah
tak 3 plus 1 a tri deti to jeste jde,zije takhle vice rodin

2hanah
11. srp 2019

@zelenaesmolda To je věc nàzoru, Ty bys jí to dala vyžrat a řekla, ať se odstěhuje, já bych takhle tvrdá ke svojí dceři, když je jí možná nejhůř, nikdy nebyla. Byla bych ráda, že vystudovala, že je to chytrà holka a zodpovědná jinak, ten zbytek je její věc, každý si vedeme život po svèm a jinak, nebudu nazývat její dítě chybou, protože to tak není, mrně se narodí, každý ho pak miluje a najednou si nikdo nepamatuje, jak jí podstrkovali, že dělá chybu. A moje poslední dítě je třeba tak úžasný, že se žàdné potíže nebo narušení chodu domácnosti vůbec nekoná, naopak je tady víc làsky, radosti, smíchu, mazlení a ohleduplnosti.

zelenaesmolda
11. srp 2019

@2hanah
nedala bych ji to vyzrat ale prece nemuze cekat,ze kdyz mam tri deti tak se tam jeste pristehuje ona s miminem?jako 7 lidi dejme tomu v 3 plus 1 to fakt nejde...

2hanah
11. srp 2019

@zelenaesmolda Tak ale doteď tam byli 4 děti, protože psala, že žije u rodičů, jestli jsem dobře četla. A víš, je spousta času to řešit, ale potrat už zpět nikdy nevezme.

moncicacek1991
11. srp 2019

Ono také záleží na tom jak dlouho je slečna těhotná a jak dlouho zvažuje potrat já bych osobně nesla radši bych s Malím byla sama než psát nějakého chlapa kvůli nějakým penězům do RL

zelenaesmolda
11. srp 2019

@2hanah
tak kdyz si necha dite a bude toho litovat tak to taky zpet nevezme ale dite si muze poridit i pozdeji za lepsich podminek

zelenaesmolda
11. srp 2019

@moncicacek1991
hrdost je krasna vec ale plenky za ni nekoupis.navic to dite ma pravo na otce nebo minimalne na vyzivne,nejsou to penize pro tebe ale pro nej.

Strana