icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

michaela_2
11. srp 2019

@zelenaesmolda to bacha hele, znám tři ženský, který byly na potratu a když se pak snažily za nějakou dobu otěhotnět, tak potratily samovolně a nebo to nějakou dobu nešlo. A jedny doktor i sám řekl, že to JE následek te interrupce. Teď už teda dítě má.
Takže srovnávat zákrok, na který buď mohu jít a nebo nemusím, s tím, že mě muže srazit auto, není zrovna dvakrát výstižný ..

dominikaromanova
11. srp 2019

@moncicacek1991, já to nějak nechápu, z jakého konkrétního důvodu upřít dítěti výživné na které má nárok ze zákona? Je snad úplně jedno zda ten chlap je či není ženatý. Výši vyzivneho stejně určuje soud pokud se ti dva nedohodnou.

moncicacek1991
11. srp 2019

@dominikaromanova je to její problém

dominikaromanova
11. srp 2019

@moncicacek1991, co je její problém? Ty jsi psala o tom, že ženatí muži jsou svině a že Ty bys od nich žádné výživné nepožadovala, mě tedy zajímá z jakého konkrétního důvodu bys toto upřela dítěti, které na to má nárok? Jen proto, že jsi tak hrdá, vzdělaná a finančně zabezpečená nebo k tomu máš jiný důvod. Takže Tvá odpověď je mimo a nic neříkající.

moncicacek1991
11. srp 2019

@dominikaromanova já bych to dítěti upřela úplně z jiných důvodu i když na to ma nárok

marcicek84
11. srp 2019

@zelenaesmolda @dominikaromanova a ona když s ním lezla do postele nevěděla, že je ženatý??? holky, na co si to tady hrajete, ona to věděla, ona se uvolila k tomu, aby on mohl podvádět svou ženu, tak co teď vlastně chce??? Takže když by vaši chlapi podváděli s někým vás, tak je to jako ok, to byste se pořád na "těhotné" milenky svých mužů dívaji shovívavě??? Blblost, jste shovívavé jen proto, že se se nejedná o vás. Ve chvíli, kdy přijímám roli milenky, tak nemůžu očekávat podporu ženatého muže v ničem a jestli pak jdu brečet na diskuzi, že po 2 letech najednou otěhotním (zajímavé, že ten čas mi přijde takový zralý na gesto jako rozhodni se, rozveď se, budeš mít rodinu i se mnou) a dotyčné to nevyšlo, protože on je zjevně rovádět nechce a pochybuju, že po 2 letech si dotyčná tohoto faktu nebude vědoma, tak najednou se jde radit co dál.
Každá milenka, která má žaludek na to spát se ženáčem musí mít dostatek odvahy na to řešit si pak případné průsery a ne tu poplakávat na diskuzích a ještě abych se přidala k stádu a radila ji, jak rozbít vztah toho ženáče, kde jsou jistojistě také děti, tak na to zas žaudek nemám já. A upřímně on taky není bez viny, ale vyjádřil se jasně, díte s ní nechce, byla jen milenka na sex pro zábavu, táta na sílu? To asi fungvat nebude a jako peněženka, no tak pak aby se holka nedivila, jak se ji před to děcko bude mstít, bude si ho půjčovat a ještě ho očkovat proti ní a nedej bože kdyby se kvůli toho rozvedl, takže ta rada zapsání do RL je opravdu nad zlato...
Navíc co riskuje, když ho nezapíše, nedostane výživné od něj ale bude muset mít živ. minimum a to ji tak jak jako tak dá stát,ten ji vlastně i zaplatí nájem bytu 1+1. Ale po škole bez praxe zas hodit diplom do záchodu a jít na mateřskou...pokud nemá pisatelka podporu rodiny je nemyslitelné si dítě nechat...

pavlinar
11. srp 2019

Pokud bych po diteti touzila, tak bych si ho nechala. Ono to jako nejak pujde, i kdyz tezce. A bez pomoci rodicu spis vubec.

Pokud ta touha neni a dite bych si mela nechat "jen proto", ze uz je na ceste, tak mi to hraje spis pro potrat. Ale jak to poneses, to asi ani nejde odhadnout. Urcite je to sileny sram na dusi nadosmrti.
Kdyz pominu financni stranku veci, tak je proste pekny se na dite tesit spolecne, vybirat jmeno, a smat se jak je tata z decka celej poprdenej.
Proste to prozivat s milujicim partnerem a ne s nekym, s kym jsme na noze, dite je na obtiz atd..

Za par let muzes vse s novym partnerem prozivat. Nebo taky ne ze, to nikdo nevi.

Taky mi prijde sobecky to tak nejak hodit na rodice s tim, ze maji dalsi 3 deti, tak vlastne za dalsi budou nejspis jeste radi. Jasne, ze bych sve dceri v teto situaci pomohla. Ale... takze opravdu hodne zalezi co na to oni. A to ze s nimi zije bych ja nenazvala, ze zazemi ma, takhle ja detsky pokojik pravdepodobne sdileny s dalsim sourozencem neberu.

Ohledne prace na home office, to je pekna vec. Ale neresi to otazku "kam s nim". Ok, chuva ci jesle je reseni. Ale to pak vlastne uz ani nepotrebuji HO...

denny27
11. srp 2019

@gabri14 prosimtě, nemohla bys nám alespoň napsat, jestli už si to rodičům řekla a co oni na to??😃 Protože jinak se to tady bude dohadovat ještě dalších 5 let🤣

dominikaromanova
11. srp 2019

@marcicek84, nevím kde jsi přišla na to, že to věděla, také ji klidně nějakou dobu mohl tvrdit, že je svobodný a holčina se zamilovala, jako zamilovaná vše viděla jinak. Nebo jí klidně mohl tvrdit, že je v rozvodovém řízeni, nikdo z nás neví jak to vše bylo a je.
A ano, možná vše věděla již od začátku a on se teď chtěl rozejít a ona si ho chtěla “pojistit“ dítětem, pak tedy je opravdu velice hloupá.
Každopádně i on se měl chránit, za tuto situaci mohou oba. A pokud už se ona rozhodne pro dítě, on by se k tomu měl postavit čelem. Nejde o peněženku, ale o zodpovědnost i z jeho strany. Mimochodem, děti se nepůjčují, nejsou to věci.

zelenaesmolda
11. srp 2019

@michaela_2
treba by samovolne potratily i bez te predchozi interupce...

zelenaesmolda
11. srp 2019

@pavlinar
tak sehnat dneska jesle to je taky docela fuska,vetsina je soukromych a za ne das cely rodicak,nekdy i vic takze se to moc nevyplati dat dite do jesli a jit do prace

marcicek84
11. srp 2019

@dominikaromanova - ve chvíli kdy mi někdo tají že je ženatý a dovím se to později, např. po měsíci dvou tak logicky takový vztah končím, nebo ty bys dle té své teorie byla dál se lhářem? A kdybys s ním lezla daší 2 roky do postele a pořád ti lhal jak se rozvede nebo bla bla to bys mu pořád věřila tak ale víš, že v té chvíli kdy s ním spíš stále ženaty je...každopádně od chvíle kdy vím, že je někdo ženatý, tak od toho logicky dávám ruce pryč, za prvé mám svou hrdost a za druhé bych se nechtěla dostat o pozice tazatelky ...
nakonec nechápu co tady bráníš, milenky ženatých mužů, víš jsou i takové co využijí manželské krize a chlapa rozvedou...
Souhlasím s tím, že vina je na obou stranách, ale pokud se jedna strana jasně vyjádří ohledně potratu a druhá nesouhlasí, tak pak někoho psát do RL mi přijde uvalené, protože s tím může být více problémů jak užitku...ano je jedno, jestli tomu říkáš střídání nebo půjčování, ale pokud dítě vyrůstá s matkou a nemají střídavu péči a on bude platit na dítě, tak má nárok na vídání dítěte a to je jeden víkend za 14 dní určitě, tento model mi však přijde jen jako půjčování, protože větší čast péče připadá na matku...

marketa11112
11. srp 2019

psala jsi, ze mas 28 let. v takovem veku bych si dite uz nechala. kdysi davno v 23 letech jsem se rozchazela s pritelem. bylo to mesic pred svatbou, meli jsme nove auto, byt, neco nasetreno. ja si nechavala byt, on zbytek. kdyz se odstehoval, ms nikde. silela jsem... co kdyz.. co pak? potrat? dite si nechat a nerict mu to? dite si nechat a rict mu to? (coz by bylo nejhorsi, nechtela jsem se s nim vidat. ublizil mi, zmenil sve chovani ze dne na den po radach otce. a ja si to nenechala libit). ja nastesti tehotna nebyla, vse bylo z nervu. co bych delala, nevim.
dnes je mi 36, mam dve deti po fakt hnusnych tehotenstvich . mam za sebou predcasny porod. a deti jsou pro me zazrak.
ve veku kolem tricitky, bych si uz dite nechala , ikdybych na to mela byt sama. priznavam, ze s zenatym bych si nezacala. jednou jsem prilezitost mela, hezky muz, docela uspesny, ale doma 3 deti. pro nej to nebylo prekazkou, pro me ano. poslala jsem ho k sipku. ale jak to ma, jsem vedela predem. nebyla jsem zamilovana, nestihl mi naslibovat hory doly a pod.
ale ciste hypoteticky, cekat dite s zenacem, byt mi kolem te 30, nechala bych si ho ..... chtela bych aby priznal otcovstvi, chtela bych alimenty i vyzivne na matku, oznamila bych to jeho zene (pokud by to neucinil sam) i pres jeho nelibost (stejne by se to dozvedela diky soudnim obsilkam),aby i ona videla, co ma doma za poklad... jo, byla bych mrcha.
zalezelo by hodne na jeho pristupu. treba by se chtel nechat zapsat sam , podilet se na vyzive ditete, na peci o nej a pod....pak bych byla milostivejsi a mozna nechala vse mezi nami. tezko rict.

marcicek84
11. srp 2019

@dominikaromanova a jeste jedna vec to zapsani do RL neni jen tak musi s tim souhlasot,pokud nesouhlasi cekaji ji soudni tahanice a jeste k tomu geneticke testy otcovstvi, pokud bude na vse sama tak o problemy postarane...
A k te tve teorii,holka na skola kdyz ho potkala bylo ji 22 let,se nemela zapotrebi se zenatym tahat,mela dost jinych moznosti,mozna ji vyhovala jeho financni podpora,i takhle nektete studentky z chudych pomeru ziji...mozna by si tazatelka mela dat ruku na srdce a rict si jak to meli a co je teda fer...

marcicek84
11. srp 2019

Holky a neprijde vam to tu silene,napise matka tehotna co ji podvadi chlap jeho milenka a i jeji chlap je nejhorsi,pak napise milenka co otehotni zas je nejhorsi ten chlap,tak mu to pekne osolime,ono me uz prijde skoro,ze ti chlapi muzou vzdycky za vsechno,jenze kazda mince ma dve strany...

zelenaesmolda
11. srp 2019

@marketa11112
je ji 24,ne 28

marcicek84
11. srp 2019

@marketa11112 to,ze bys hrala mrchu by se taky mohlo otocit proti tobe,manzelky jsou taky zenske s umi se mstit i milenkam i pres deti milenky,ktera sice muze vyhrat aliky a vyzivne na sebe,ale pak az bude muset potomek k tatovi,tak se manzelka postara o ockovani vuci mame milence,ono kdyz clovek seje vitr sklidi bouri...takze bych byla velmi opatrna...a aby pak moje dite nevedelo co je a co neni pravda a jeste muselo chodit k psychologovi,tak to fakt ne...
A nebo milospan zaplati vyzivne jen nekolikrat do roka a s tim se tak nic nedeje,vymahani slozite...porad jen tahanice,to pak bez financnich rezerv neni moc fajn zivot,mam kamaradku co to tak ma a masakr,od vyplaty pridavku k vyplate,same soudy...preziva jen z dobre vule lidi,nema pribuzne uz nezije,nema kde sehnat financni podporu...

superkousky
11. srp 2019

@marketkaticha Jaká doba? Nevěra byla, je a bude. Jen se to teď díky technologiím častěji proflákne.

marketa11112
11. srp 2019

@zelenaesmolda nekde jsem zahledla prispevek... to je fuk. 24 a 28 je rozdil, to ano. sama opravdu nevim, co bych delala. je to silene rozhodovani.
@marcicek84 manzelky je mi lito, deti take. chlapa vubec.. on vi, co provadel. a milenka? z pohledu manzelky mrcha, to ano. pokud navic vedela, ze pan je zenaty, ma deti... myslim si o tom sve. pokud treba delsi cas nic nevedela.. je mi ji trosku lito. ja sama bych to resila hned, kdybych se to treba dozvedela pozdeji, a jednodusse s zenacem nechodila. ale to jsem ja. udelat mi neco takoveho manzel, letel by jako namydleny blesk. a milenka s nim.
ty myslis, ze takova manzelstvi prezivaji dal? ja ziju v tom, ze zeny v takovem pripade muze vyhodi, nasleduje rozvod a pod. pokud neco takoveho zena odpusti, nema hrdost? nebo nekdy jde o penize? nebo.. ja nevim, je skvely otec? nebo je ji milenka fuk, je zvykla? nebo podvadi oba? i to je mozne..🙂. o tom jsem popravde nepremyslela. tedy, ze by spolu zustali a ,,spolecne,, se mstili milence. to by byl take masakr.
to neplaceni alimentu je pruser, to je pravda. nemam v okoli takove muze. rozvedeni, co znam, plati. ale pripada mi uz silene, ze tech rozvedenych je vice , nez lidi v manzelstvi. to tady vsichni podvadeji,lzou, hadaji se , bijou se, pijou, fetujou a pod.? je hrozne, kam tohle speje. je mi lito cele te generace deti, ktere nemaji zdarny priklad v rodicich, v pospojitosti rodiny a pod. a pak se spolecnost divi, co z nich roste.
no, porad je moznost si dite nechat a pana nezapsat. ovsem vybruslil by z toho moc lehce, ne? zena se ma starat, vse resit, zit v nouzi? a pan .. pohoda? nic se nestalo?
nebo potrat. jo, take moznost. riskovat, ze uz nebude zena mit dalsi dite. nebo problem donosit. nebo psychicke problemy, vycitky a pod. tohle si musi poresit kazdy sam, zda to da ci neda.
kdyz jsem lezela v nemocnici na udrzeni tehotenstvi a oddaleni porodu, hned vedle byl pokoj pro zeny po interupcich. schazeli jsme se prakticky v jidelne. maminky s briskama na ne hledely spis nenavistne. vetsina bojovala za zivot ditete ci jeho zdravi. a vedle se zivot prakticky nicil. jedna z tech tehotnych (mensina , no), sama vypravela, jak byla na trech potratech. a pohoda. neresila, ne? je to jako vyhodit rohlik do popelnice. pro ni ano. otehotnela, jak jinak, zase bez problemu. holt nekteri to tak maji. a maji stesti. jini se snazi o mimco radu let a nedockaji s e nikdy. v tomhle je priroda strasna svine.

dominikaromanova
11. srp 2019

@marcicek84,

nikoho neobhajuji (nebráním), proto si mé příspěvky přečti ještě jednou. To, že jsem napsala, že to mohlo být vše úplně jinak než si zde všechny myslíme není ničí obhajoba. Zamilovaní lidé dělají spoustu špatných rozhodnutí pro které není rozumné vysvětlení.
Proto bych hned někoho neodsuzovala hlavně, když jsou zde jen informace z jedné strany a to ještě velmi neúplné.
Když bych zde již chtěla někoho obhajovat (bránit) budou to práva nezletilého dítěte, nikoli matky nebo otce.
Máš pravdu v tom, že pokud by domnělý otec nesouhlasil se zapsáním do RL souhlasným prohlášením na Matrice je zde jen jedna možnost, podat Žalobu na určení otcovství (pokud si dobře pamatuji, tato Žaloba je osvobozena od soudních poplatků), bude tedy na místě, aby soud zjišťoval, zda spolu v rozhodné době vedli intimní soužití, pokud-li by však tento fakt nevedl k určení otcovství, bude přistoupeno k vypracování znaleckého posudku, kterým se po zkoumání DNA určí skutečný otec.
A ano, může se milence manželka i otec mstít přes dítě, ale také nemusí, pokud se jedná o inteligentní lidi, nebudou do toho zatahovat dítě (a ano, moc dobře vím, že inteligentních lidí je v ČR velice málo). Také se může stát, že o dítě (otec) nebude vůbec jevit zájem a stýkat se s ním. Stejně tak by se mohlo stát, že otec zažádá o svěření dítěte do péče a výživné bude muset platit matka. Ale toto jsou stále jen spekulace a nikdo z nás neví, jak to vše je a bude.

To, že má Tvá kamarádka problémy podobného rázu je mi moc líto, ale ne vždy to tak musí být. Myslím si, že nemá smysl o tom dále debatovat co by bylo, kdyby…..
My to zde nevyřešíme, o tom všem si musí rozhodnout autorka sama a nést případné následky svého rozhodnutí, je již jedno jaké její rozhodnutí bude.

2hanah
11. srp 2019

@zelenaesmolda To nejde, to je pravda, ale ona se nepřistěhuje, ona tam stále bydlí, takže myslím a doufám, že to bydlení mají větší a taky jsem psala, že třeba by našli do porodu i jiné řešení, nevidíme do toho, názory si tady přečte, je to na ní/nich.

priefi
11. srp 2019

@vineta vidim to stejne 😉

zelenaesmolda
11. srp 2019

@2hanah
tak je pravda,ze ona tam sice porad bydli ale treba tedka muze sdilet pokoj se sourozenci ale s miminem ho uz s nimi sdilet nebude moct takze budou potrebovat mistnost navic.pokud misto maji tak fajn,pokud ne je to pruser a vuci tem sourozencum to taky neni uplne fer

marcicek84
11. srp 2019

@marketa11112 no spis mi prijde,ze v sobe,kdy vymirame se malokdo rozhidne dat dite k adopci (potrat je nejjednodussi reseni),mit dite a starat se sam zase to nejtezsi...o u te adopce je lhuta,ze si to matka muze rozmyslet a dite si nakonec nechat...

@dominikaromanova no ono to je asi spis o tom,co my se tady nedovime,vsechny okolnosti toho vztahu i poceti a co kdo vedel a ne a s cim mel ci nemel pocitat...
Pro me vsak vedoma milenka nema narok si na cokoli stezovat

O on,ze by vyvazl jen tak,hele jestli byl fer a ona vsechno vedela tak mi to neprijde sileny,pokud on sam ma treba 2-3 deti tak zase znicit derstci vsem tem detem a nakonec i tomu svemu,jako ono je ke zvazeni,zda toro opravdu autorka diskuze by chtela,kdyz by ho hnala po soudech,protoze nez soud o urceni otcovstci rozhodne,to se taky rok muze tahnout a pokud on od toho da ruce pryc vybavicku koupi z ceho a jak ten rok bude zivorit?

No kazdopadne tohle za nikoho nerozhodnem,min. pouceni pro ostatni zensky nic si s zenaci nezacinat...

2hanah
11. srp 2019

@zelenaesmolda To ale taky není jisté, že si ho bude moci pořídit později a není to věc, kterou teď "vrátí do obchodu", aby si později koupila jinou, ale to už je otázka na její psychiku.

marketa11112
11. srp 2019

@marcicek84 a ty by jsi sve dite,ktere nosis 9 mesicu, hladis pupik,mluvis na nej, kope te,dokazala dat k adopci? Ja priznam,ze nee. A fakt si neumim predstavit , co a jaka situace by me k tomu donutila. Nastesti u nas ,at se nam to libi ci ne, funguje socialno, a zenam ,ktere chteji a potrebuji to,je pomozeno. A i kdyz je to urcite hodne tezke, zvladaji to. Na jednu stranu se mi tento system nelibi,na druhou,diky bohu za nej. Ale to uz je vec jina. Ja vzdy rikavam,ze deti maji prijit do manzelstvi, dle meho tato cesta je spravna, ale ne vzdy se to holt povede. A to dite za to nemuze. Holt ti,co to zpusobi,si to maji vyzrat. Holt trest za nezodpovednost a nizsi mravy.

marcicek84
11. srp 2019

@marketa11112 tak ja hlavne jsem se do takove situace nedostala a myslim,ze uz ani nedostanu,vzhledem k veku a k tomu,ze ziju v manzelstvi...a vyhybala jsem se takovym situacim jak z moralnich duvofu tak proto,at nemusim resit takove sofiiny volby...
Tak potrestana je tazatekla dostarecne o tom zadna,kazda z danych voleb s sebou nese napor na psychiku...lito mi ji neni,to mi je jen toho nenarozeneho ditete...
A co bych udelala ja?V prve rade bych nechrapala s zenatym chlapem...

zelenaesmolda
12. srp 2019

@2hanah
jisteho neni nikdy v zivote nic...

vanilkacka
12. srp 2019

Nečetla jsem všechny příspěvky. Je mi šumák, jak se zakladatelka rozhodne. Chlap ji může opustit svobodny i ženaty. Manžel se vždycky směje, jak jsem nervózní, když mi vykládá, kolik mají v práci mladých holek a že některý shání tak okatě chlapa a je jim úplně jedno, jestli je chlap zadanej nebo má i rodinu. Bylo to tak vždycky nebo jsem jen já žila v nějaké bubline, kdy všechno holky v mém okolí ctily zásadu, že zadaný ci ženac je tabu?

caverina
12. srp 2019

Myslim si,ze dnes spousta z nas zije v jakesi bubline....dokazuji to vyroky typu to by se mi-nam stat nemohlo....uz jen to ze si to clovek mysli je nejkratsi cesta k tomu,aby se to prave nam stalo...

Strana