icon

Všechno je v pořádku ale....

helena1033
2. pro 2020

Holky já sem úplně zdeptana i když možná zbytečně nevím....... Sem po úspěšné inseminaci, teď jsem 8+0 .... Z kliniky mne odeslali k mému gynekologovi, doktorka na klinice viděla na utz srdíčko velikost v pořádku prý je to cvalik. Pogratulovala dala dáreček a dopis pro doktora ať vystaví těhotenské průkaz. Zároveň jsem ve sledování na hematoligii a picham si 0.2 clexane a každý večer progesteron Vaginalne. Dnes jsem tedy po 14dnech byla na první kontrole u svého gynekologa. Vždy byl v pohodě....... Dnes změřil malého kosmonauta, srdíčko bylo vše v pořádku podle utz jsem 7+4 dle menstruace 8+0 to je prý v pořádku...... No ale těhotenské průkaz nevystavil to až za 14dni , kdyby se něco stalo ať se zbytečnej neruší, fotečku mi nedal prý je to potom takové smutné když se to nepovede, sex s přítelem raději ještě pořád ne. Sledovat kdybych začala krvácet hned volat. A ty injekce zavolat na hematoligii jestli jsou nutné že by to už nepichal..... Ale zároveň mi řekl ať si zavolám na prediko a objednám se na screening.
Je možné že jen tak opatrný? Mám za sebou před rokem a puk zamkle 9tt a jedno biochemické od té doby se zadařilo až teď při 3. insrminaci. Říkala sem mu že je mi den špatně na zvracení a pak třeba dva dny nic jen žaludek na vodě....... No to občas se zamklym bývá že vymizí příznaky........ Já jsem šťastná že malé je v pořádku 14mm, srdíčko, hlava, zárodky rukou nohou...... A zároveň vyděšená a sleduju úplně všechno....... Těch 14dni budou muka.
Máte některá podobnou zkušenost s dopadlo vše ok?

Strana
z2
rickym
2. pro 2020

Moje Dr dává průkazku taky až kolem 10tt. Poprvé jsem byla na kontrole 7+3 a průkazku jsem dostala 9+3 😉

helena1033
autor
2. pro 2020

Já právě nevím, ale sestra když otěhotněla ( a to se to povedlo prezident prášky a cestu byla v 4tt v nemocnici tam to zjistila) tak doktorka ji vystavila tehotensky průkaz už 5+3 hned jak zjistila srdíčko. Tak sem taková nervózní............. Asi se jen zbytečně stresující, jen se nemám koho zeptat. Tajíme to , ještě to nikdo neví....... Chceme to oznámit až tak po 13tt

rnika
2. pro 2020

u nás dávají průkazku až kolem 10tt, myslím, že je to běžná praxe ;)

markis33
2. pro 2020

Nemáš se vůbec čím stresovat, hodně doktoru dává prukazku až po screeningu (genetice ve 12tt), 2 dny sem a dva dny tam, 14mm naměřit je dost umění.a to ze nedal fotecku, na mě taky s první zapomněl a na druhou stranu jsem si říkala ze tam je stejně ještě prd vidět. Příště ho popros a vyfot si ji do mobilu 😉a s nevolnosti to bude jako na houpačce, s první to byla pohoda, střídalo se mi to taky, teď se druhou to byl masakr😂držím palečky ať je vše v pořádku a hlavně klid 🙂

ajja87
2. pro 2020

Ja u prvního dostala kolem 9 týdne, u druheho, ted dokonce až ve dvanáctym... Bud v klidu, těhotenství přece není o tom kdy dostaneš průkazku.... A hlavně tím stresem si ublizujes, nejen sobě, ale i tomu malému.... Bud v klidu a všechno bude v pořádku (i když vím, že je to těžké)

any2any
2. pro 2020

U nas se prukazka dava az po 10tt.

mourovatakocka
2. pro 2020

@helena1033 Na průkazku nespěchej, často se opravdu vystavuje později, o nic nepřicházíš. Mně po prvních dvou zbyly jen ty fotky z ultrazvuku, takže to by mě mrzelo víc. Příště v klidu popros, že fotku určitě chceš. Nejspíš je jen opatrný a je to tak dobře. Šetři se, usmivej se na svět, hlavně co nejmíň nervů, dva týdny uběhnou jako voda a všechno bude v pořádku 🍀

pe_tu_ss_ka
2. pro 2020

@helena1033 já také dostala průkazku až nějak těsně před 1 screeningem ve 12tt.. ale já na to nijak nespěchala..

katy48
2. pro 2020

Můj doktor mi nedal průkazku dřív než ve 12tt. Je to naprosto normální a taky jsem byla odeslana z CARu i kdyz se povedlo normalni cestou hlidana jsem byla tam a léky davali taky tam. Takze se niceho neboj je to v pořádku

1monicka1
2. pro 2020

Je to normální, já jsem měla průběh klasické oplodnění, vše v pořádku a průkazku jsek dostala až ve 12 tt🙂

katule1990
2. pro 2020

@helena1033 Jsem po IVF, taky mě z CAR pak odeslali na mojí gyndu a nedostala jsem těhotenskou průlazku hned. Myslím, že mi ji dali až v 11tt, kdy mě i poprvé zvážili. To už jsem měla díky nevolnostem o 3 kg míň než před otěhotněním. Srdíčko u vás tluče, mimčo cca odpovídá, věřím, že to bude v pořádku, držím palce 🍀 . Pobavilo mě, že ti řekli někdy v 7tt o embryu, které má sotva pár mm, že je to cvalík 😀.

helena1033
autor
2. pro 2020

@katule1990 ji melo 4mm a paní doktorka říkala krásné roste je to cvalik 😉 .... Mně to hrozně uklidnilo.

helena1033
autor
2. pro 2020

Holky děkuju, asi je opravdu vše ok. Teď už jen přežít od zítřka, pracuji jako prodavačka a zítra otvíráme obchod. Tak snad to přežijeme oba ve zdraví 😂

lachtanice86
2. pro 2020

@helena1033 muj doktor dava průkazku až po 1.screeningu, tedy někdy ve 14-15tt a nevidím na tom nic špatného.

nikolite
2. pro 2020

Já jsem dostala průkaz až po 1. screeningu v 15 tt

b91
2. pro 2020

Já dostala průkazku až asi 11tt ❤️. Bude to dobré, klid 🙏🏼.

pincola
2. pro 2020

neplaš, kdyby něco nebylo OK musel by ti říct! Je to v právěch pacienta. Já byla u třech gyndařu a pokaždé mi dali průkazku jindy. Minule v 6 tt. Teď až v 13 a to jsem musela říct, že už jí fakt chci. Na screeningu jsem ji ještě stále neměla. Chodila jsem různě po doktorech a všude chtěli průkazku a já ji neměla. 1. gyndař neřekl slovo. když ses nezeptala mlčel a dal ti jen termín další kontroly. Totální mlčoch. 2.gyndař, ukecaný, lidový, vřelý, uklidňoval, podporoval a mohlas s ním mluvit o čemkoliv. 3.gyndařka náladová, někdy uklidňuje, někdy straší, asi podle svého cyklu.
ten miniheparin píchej dál, když ho máš z hematologie.

kmarie81
2. pro 2020

Nic v tom nehledej, tehotenskou průkazku jsem taky nedostala hned. hlavně klid a pokus se moc nestresovat 🙂 Já vím to se hezky píše, ale nebuj většina z nás se takhle bála, Já teda taky stresila vždycky už 3-4 den po jakýmkoli vyšetření a uklidnění, že je vše v pořádku a další doba do další kontroly jsem si furt říkala, jestli se něco nestalo, jestli tam ještě vůbec je atd. Už abych cítila pohyby... no a teď sem ve 29tt a pro změnu mě přepadají pochyby, že se dneska malá nějak málo - moc hýbe. Asi mi do porodu vážně hrábne 😀 ... Takže klid tyhle pocity má skoro každá z nás, nejsi v tom rozhodně sama.

sajul
2. pro 2020

Ja dostala těhu průkazku až na prvním screeningu 😉

martt
2. pro 2020

@helena1033 Já jsem u obou těhotenství dostala tehotenskou průkazku až ve 12 týdnu.

squezy
2. pro 2020

@helena1033 Ja dostala prukazku az ve 12tt. Neber si to tak. Těšila si se, ale raduj se z těhotenství. Máš potvrzené srdíčko, vše je v pořádku, tak se raduj ;)

natysnovec
2. pro 2020

Me u obou deti 10tt😍😇

milebr
2. pro 2020

Já dostala průkazku až ve 12tt, po testech na HIV, syfilis, krevní skupinu a hladinu cukru. Fotku až na screeningu (NT+) ve 14tt. Každý gynekolog má jinou praxi, kdy ji vydává... Není to podle mě o Tobě a Tvém těhotenství a zbytečné opatrnosti. Přeji, ať je vše v pořádku a převažuje radost nad strachem! 🙂 Zrovna chystám dotazník na strachy a obavy v těhotenství, zkusím Ti ho pak poslat, pokud bys mi chtěla odpovědět. Chystám něco pro těhule v této době.

eviks
2. pro 2020

@helena1033 moje doktorka v obou tehotenstvich dala prukazku az po prvotrimestralnim screeningu a pry to tak dela vzdycky. Prvni trim je hodne rizikovy, tak staci takto. Vubec bych to neresila, na tom zacatku se to stejne poradne neda ovlivnit, jak to dopadne, nestresuj se!

nita1984
2. pro 2020

U nás se kalsicky dává průkazka až po 1. screeningu

simone5
2. pro 2020

@helena1033 Jestli tě to uklidní, já dostala průkazku až po 1. screeningu. 😀 A pokud to jde, zkus si z toho doktora nic moc nedělat. Je to doktor, je zaměřený jen na patologie, tak vidí všechno hned černě. Osobně si myslím, že poznámku o tom, že průkazku nebude dávat, kdyby se něco pokazilo, si mohl nechat od cesty. Tím tě jen zbytečně vyděsil. Ber to tak, že pokud bylo srdíčko, tak výrazně klesá riziko potratu, takže gratuluju! 😉

sayast
2. pro 2020

Já u prvního v 8.tt, to jsem ho vysloveně ukecala. U dalších dvou až ve 13. Týdnu a nekompromisně. Gratuluji 😍

klchudik
2. pro 2020

Z jakého důvodu si pichas clexane? Z důvodu laidenske mutace?

helena1033
autor
2. pro 2020

@klchudik trombofilie sem i ve sledování na hematoligii, měření ti jestli je to ta mutace nebo jiný důvod vzniku přišli na to je to cca 3 měsíce...... Já se v těch vyřazení ještě ztrácím...... Píchl si 0.2

klchudik
2. pro 2020

@helena1033 Jo jo to je ono, no 100% budeš píchat až do konce šestinedělí. Protože jinak by to bylo nebezpečné pro tebe i to malé... Časem ti nejspíš zvednou dávku. Já si píchala 0.4, teď picham 0.6 a říkala mi na hematologii, že ke konci těhotenství zvednou na 0.8.

Strana
z2