Čerstvé kravské mléko v těhotenství - ano/ne?

Pijete v těhotenství čerstvé mléko? Rovnou od krávy, či převařené?
llluckaaa
27. zář 2013
@miwu V těhotenství i mimo těhotenství zásadně převařené, pasterizované nebo UHT.
lenicka07
27. zář 2013
Rozhodně převařit. Je to zbytečné riskování. Sice jsme ho jako děcka pily nepřevařené (a stejně tak i kozí), měly jsme domácí, tenkrát se to vůbec neřešilo a nikdy s tím nebyl sebemenší problém. Dneska bych se ale už bála, a v těhotenství obzvlášť.
dana3262
28. zář 2013
Prevarenim se znici, ale pasterizaci by projít mělo.
mmaleckovaa
13. bře 2014
Nepasterizované Selské mléko z farmy jsem zvyklá pít již několit let. Až během těhotenství jsem se dozvěděla, že nepasterizované mléko některé matkly odmítají kvůli strachu z listerie. Samozřejmě, že nějaké riziko existuje vždycky, třeba jako že dostanete HIV od vašeho zubaře. Pokud se ale čerstvé pije opravdu čerstvé, riziko bude minimální. Přesto chápu tyto obavy a sama jsem pak doma toto čerstvé mléko převařovala, protože ke krabicovým výrobkům už se nechci vracet.
calleen
10. dub 2014
Kvuli možné alergii na laktozu mi Dr. doporucila vsechny mlecne vyrobky jen kysane.
sarkar
30. dub 2014
Doteď jsem pila čerstvé mléko i nepřevařené, ale jen třeba když jsem si dělala kakao, takže to nebylo moc často, ale teď co jsem těhu asi budu pasterovat na 70st.
vercik83
30. dub 2014
Holky,já ho přijmu neprevarene,někdy si ho teda ohřeji jen.kdyz oňo je samo tak dobře.myslim,ze když je chov hlídany a znáte ho, tak listě říše nebude problém.
majvik
30. dub 2014
než jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem byla zvyklá pít čerstvé mléko přímo od krávy - upíjela jsem z konve rovnou při dojení 😃 po objevení dvou čárek jsem dostala strach, protože přeci jenom vím jak vypadají rozbory našeho mléka při veterinární kontrole - nic co by člověku vážně ublížilo, ale v těhotenství mívá listerioza o dost těžší průběh... nicméně v průběhu těhotenství mi trochu otrnulo a taky po přesvědčování celé rodiny, že všechny těhotné u nich mléko vždycky pily a nic se nestalo jsem nakonec trochu polevila a občas si udělala kakao...
zuzka833
19. zář 2014
A myslíte, že stačí "ohřát" (cca 2 a půl minuty) mléko v mikrovlnce, když si z něj dělám kakao? To by těch 70°C dát mohla, ne?
chris_n
19. zář 2014
@zuzka833 mělo by se fakt převařit varem
evabelk
19. zář 2014
Já mlíko z krávomatu převařuju i mimo těhotenství, ale v těhu jsem měla strach ještě větší 🙂 nechám ho dojít k varu, a pak rychle chladím a vracím do lednice...
mirkapalcr
19. zář 2014
Priamo od kravy by som nepila - pre istotu. Radsej prevarene, ked uz.
cottie
29. zář 2014
Když mléko převaříte, nebo necháte projít varem tak to už rovnou můžete pít vodu. Ta pasterizace ještě no, na 60°C půl hodiny nebo 70°C a hned zchladit, jedině tak v mléce zachováte prospěšné látky.... My máme kravky doma a od nich piju mléko i syrové, na hygienu atd sama dohlížím. Jinak od farmářů a z mlékomatů bych asi pasterovala na těch 60°C. O mléce z krabice se ani nezmiňuji, to není mléko....
abalajda
29. zář 2014
Určitě NE,jedine prevarene....
sarkaadavid
19. bře 2017
Me by zajimalo jen kdyz sme u tech mlek tak normalne co je v kramu krabice mleka dat si jednu sklenku denne nebo spis obden na ten vapnik sem nekde cetla a staci co si koupim v kramu polotucne obyc dekuji