Vadí v těhotenství hermelín?

15. listopadu 2016 
Ahojky holky. Čtu tady na koníkovi že některá jedla hermelín a některá ne. Já teda takové chutě zatím nemám, ale když si dám třeba na chlebíček kousek tak to snad nevadí,ne? Díky za odpovědi Ivča jsem v 11tt
1. dub 2011 ve 13:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
plisnove syry a syry co nejsou z pasterizovaneho mleka by tehotny zeny a maly deti nemeli jist. je tam riziko listeriozy a preci jen to ''plisen''. ja mam citlivy zazivani (nekolikrat jsem mela salmonelosu, otravu jidlem a pod) takze ja jbych miminko tomu riziku nevystavovala.
1. dub 2011 ve 13:26  • Odpověz  •  To se mi líbí (15)
Myslím, že když nebudeš jíst nějaký prošlý nebo v nějakém pochybném kiosku, tak si pár plátku na chleba můžeš s naprostým klidem dát...Ono se to všechno moc dramatizuje...
1. dub 2011 ve 14:24  • Odpověz  •  To se mi líbí (12)
Taky myslim, ze v pohode, dr. rikala, ze jsou to povery . Ja teda hermelin miluju, sem tam si dam a ok, listeriozu jsem nikdy nemela.
1. dub 2011 ve 14:40  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Já se v 1.trimestru vyhýbala plísňovým sýrům a syrovému masu.Ale ted jím plísňáky normálně a marinované ryby taky(i když i z toho někdo dělá problém).Akorát toho tataráka si radši nedávám v hospodě,ale přemražené maso(doma dělaný tatarák) by mělo být naprosto v pořádku.
Žádné potíže z toho nemám,nikdy předtím jsem neměla. Taky normálně kořením tymiánem apod.Vše naprosto v pořádku.Nic se nemá přehánět,všeho s mírou
4. dub 2011 ve 13:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
já jsem se tláskala vším nepohrdla sem ani tatarákem...v přiměřeném množství a kvalitní potravina nikoho ještě nezabila jak říkala moje babička co se s chutí sní na krev se obrátí....
4. dub 2011 ve 13:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
já si jako těhu dávala normálně v hospodě nákladaný hermelín i jedla normální. brala jsem to tak, že na to prostě mimísek měl chuť neodříkala jsem si tedy nic na co mě přepadla chuť
4. dub 2011 ve 13:17  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Taky jsem jedla vše a tatárák jsem měla taky .). Ale spíš jsem to jedla až po prvním trimestru. Tatarák jsem měla asi 2x. Hermelín jím vcelku dost a neměla jsem s ním problémy ani v těhotenství.
4. dub 2011 ve 13:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Docela mě zajímalo, jak se vlastně plíšňáci dělají a ejhle...je to z pasterovaného mléka, takže bych se max., pokud máš sklony k vaginálním plísním, bála té plísně, než salmonely. http://www.sedlcansky.cz/jak-se-rodi-pepa/ ...Ale v malém množství to asi je v pohodě. Taky jsem si občas dala a všechno ok.
4. dub 2011 ve 13:31  • Odpověz  •  To se mi líbí (5)
Tak o tom, že by se nesměl hermelín, jsem ani nevěděla. Myslím, že ona ušlechtilá plíseň nemůže v malém množství uškodit. Nejím tatarák, ten z oněch zakázaných potravin jako jediný. Nivě, hermelínu ani uzenýmu lososovi nelze odolat. Můj alergolog mi doporučil kvůli ekzému plísňové sýru nejíst, ale prostě to nejde
4. dub 2011 ve 14:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jsem jedla úplně všechno i hodně zrající sýry, tatarák a hovězí steaky. A nic se nestalo...
5. dub 2011 ve 14:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
Nejedla jsem... pro jistotu. A jak mi bylo smutno u pultů s nezdravýma salátama s majonézou a sýrama a to je normálně vůbec nejím.
5. dub 2011 ve 14:39  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
Já plísňáky ve velkém nejedla, ani kupované saláty ve kterých je majonéza - ty jsem nejdla vůbec. Ale hermoš na chuť určtiě neuškodí
5. dub 2011 ve 14:43  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
já sem v těhu hermelín jedla jak zjednaná, a počítat sem to mohla né na kousky, ale na sežraný krabičky Takže kouskem na chlebíčku si rozhodně vrásky nedělej
5. dub 2011 ve 14:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Nejedla jsem ani hermelín, ani nivu, paštiky, hotové saláty na pultech rychlého občerstvení ani majonézy či tatarské omáčky. Nechtělo se mi riskovat a pak si za čas vyčítat jo holka kdybys to nejedla....
5. dub 2011 ve 14:55  • Odpověz  •  To se mi líbí (6)
Já bych se teda hermelínu nebála, já jím vše krom tataráku a sushi, ikdyž je miluju, ale i třeba medium steak si dám a nebojím se toho.
5. dub 2011 v 15:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
I já jedla a jím všechno. Pracuju v gastronomii a vím, jak je to s tadytěma strašákama Je to neškodné - v podstatě bys nemohla jíst nic, kdyby chtěla něčemu zabránit. listeriozu můžeš chytit i ze zeleniny....
5. dub 2011 v 15:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
já v těhu teda hermelín a nivu nejedla přece jen hrozí listerioza a proč riskovat potrat že když to člověk muže vydržet ale to je muj názor.ani tatarky v občerstvení atd.ale je to každého věc já zase ujížděla na jiných věcech.
5. dub 2011 v 15:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já hermelín ani nivu nejím, nechutná mi to. Ale myslím, že když si kousek jednou za čas dáš, že z toho nějaká trága nebude. Já měla strašný chutě na majonézový saláty, no, tak jsem si ho taky asi 2x koupila, ikdyž se to normálně snažím nejíst.
5. dub 2011 v 18:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já teda při prvním těhu nejedla,ale při druhém jíst budu .Já byla trošku prdlá ,když jsem někde vyčetla,že těhotný něco nesmí,okamžitě jsem to přestala jíst ,ale pak jsem přišla na to,že bych asi musela začít držet hladovku .Kámoška to třeba ani neveděla,že nemá jíst plíšňáky a futrovala je celé těhu a bez problémů .Pokud budou čerstvé,tak bych si s klidem dala
10. dub 2011 v 18:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
zajimavy,jak každy ma jiny nazor
jedna lekařka,co se zabyva celostni medicinou řika,že by se to nemuselo jist ani v "netěhotenskem obdobi",protože ta plisen,co se chova jako ušlechtila,se v lidskem organizmu může chovat jako neušlechtilá.
už zalezi na kazdem organizmu,jak se s tim vyporada.nekdy sniš nechtic i třeba plesnivy chleba,ale je to zbytečna zatěž na jatra apod...
11. dub 2011 v 07:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky, mě říkala lékařka, že plísňové sýry můžu, ale jen ty kvalitnější ... popravdě miluju hermelín a jednou za čas si ho dám . Jediné před čím mě varovala jsou saláty s majonézou a točená zmrzlina, to prý fakt neee.
11. dub 2011 v 07:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak si ho dej smažený nebo na pizze apod., když se bojíš... Listerie se ničí při 60st.
10. kvě 2011 ve 22:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jsem syrový nejedla. A jestli malý nebo velký kousek podle mne nehraje roli, pokud v něm nákaza je.
11. kvě 2011 v 19:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
já sýry jedna v těhotenství o obou, jedla jsem vše jen s rozumem, těhotenství není nemoc abych nemohla nic jíst. stejně jako jsem si v těhotenství v létě občas dala na zahrádce malé pivo
11. kvě 2011 v 19:55  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Ja hermelin miluju a v tehotenstvi jsem ho jedla dal, ale mozna trochu min nez normalne. A dala jsem si i nakladany a v pohode...
11. kvě 2011 ve 20:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jedla vše, kromě alkoholu. A sýry obzvlášť, miluju je, Nivu, Hermelín, různé další i s plísní, i uherák..... Pokud jsou dobře skladované a nejsou prošlé (kdo by to jedl ), tak podle mě žádný problém. Moc se to dramatizuje.
11. kvě 2011 ve 20:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
Pokud vím, listerioza může být pouze z nepasterizovaného mléka.
Hermelíny, které se prodávají normálně třeba v supermarketu jsou určitě z pasterizovaného mléka, myslím, že výrobci by si to na triko nevzali. Možná bych se trochu bála takových těch "farmářských", ty můžou být z nepasterizovaného mléka.
Co se týče plísně, nikdy jsem neslyšela o tom, že by to nedělalo dobrotu, ale ráda se nechám poučit
Nakonec ale můžeš stejně dávat sebevíc bacha a neohlídáš to. Já si dneska koupila ementál v tescu, měla jsem na něj šílenou chuť a když jsem kus snědla, zjistila jsem, že je plesnivej. A to jsem dala kus i Mikulášovi Tak doufám, že mimi v břiše i M. jsou odolný
13. kvě 2011 ve 20:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
já osobně bych plísňové sýry neriskovala.... ano, těhotenství není nemoc, když jsem čekala Adélku, dala jsem si i skleničku piva, protože mě šíleně pálila žáha ale plísňový sýr, tatarák apod. bych neriskovala, abych si za pár měsíců říkala "neměla jsem to jíst, teď by se to nestalo..."
18. kvě 2011 v 15:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek