Bere vás dětský lékař přednostně, pokud jste těhotné?

hojda
5. říj 2011

Zajímalo by mě, zda mám jako těhule nárok na přednostní odbavení🙂?

gumidek
5. říj 2011

No, k doktorovi nejdeš ty, ale dítě a nějak nevidím důvod, proč by tě měli brát přednostně 😉

iluss
5. říj 2011

Tak u nás neee, musím si hezky vysedět frontu v čekárně 🙂
I když jdu ke svému dospěláckému praktickému doktorovi, tak i tam musím čekat frontu. Snad ještě nikdy mě nevzali přednostně.

smardik
5. říj 2011

ne k dr. chodí dítě a ne já není důvod mě brát přednostně, navíc někdy je tam fakt těhulek více a to by bral jen je a na některé by se vůbec nedostalo.

u nás se přednostně berou vážné stavy-když jde fakt na dítěti vidět že není OK, děti po operaci atd

ja.na81
5. říj 2011

tak ja tedy podruhe tehule jeste nejsem, ale u naseho dr. je to tak, ze vzdy dostanu termin, kdy se mame dostavit, takze pak tam prijdu az na ten stanoveny cas (a chvilku tam teda cekam ,to je jasne)... a co jsem videla v cekarne maminky s briskem a deckem 😉 tak ty taky normalne cekaly...

kristi
5. říj 2011

netusim, ale u nas kdyz je dite nemocne, tak jsou jine ord. hodiny, tzn. je brano prednostne....nebo mimo oord. hodiny dojede mudra domu. Ale jinak byvame ve fronte

katchi
5. říj 2011

Tak zatim mam jen jedno ditko, ale vzhledem k tomu, ze se k detske objednavam vzdy na urcity cas, tak jdu vzdy presne. A pokud je neco akutniho, tak stejne volam sestre, aby o nas vedela.
Stejne tak u meho obvodaka, kdyz nechci cekat v cekarne, tak cinknu sestre a nemusim cekat...

kachna_hadi
5. říj 2011

Ahoj, ono ani nejde tak o to, jestli jdeš na prohlídku ty nebo dítě, jako spíš o to, abys v čekárně kde se vyskytují další nemocní ještě něco nechytila. Uvědomělý lékař by měl těhulky brát přednostně.

bertica.h
5. říj 2011

nie a nevidím ani dovod aby sa na tom niečo menilo.
kachna-prečo?ked sa bojí že niečo chytí,nech ide s dietatom niekto iný.
u nás to máme rozdlené-su ordin.hodiny pre chorých a poradne..
ked má už jedno dieta chorobám sa nevyhne ani počas tehotenstva,zas nemyslím,že treba takto izolovat tehotné..moj sukromný názor.tiež som bola tehotná,malá chodila so mnoui všade,v každej jednej poradni bola somnou...aj ona bola chorá a všetko sa zvládlo.
nemyslím,že to treba nejako prehánat a chciet výhody aj tam,kde niesu adekvátne

jajulin
5. říj 2011

Popravdě řečno, vůbec mě nenapadlo, že bych jako těhotná měla něco takového požadovat. Pokud bych se bála, že se nakazím, tak bych holt s dítkem poslala manžela - i za cenu toho, že by si třeba musel vzít půldenní dovolenou v práci. Já zhruba v půlce těhotenství strávila 10 dní se synem v nemocnici, kde se to nemocemi jen hemžilo. Prosili jsme o nadstandard, abych se byla od těch bacilů aspoň trochu stranu a mohla se střídat i s manželem - a stejně nám ho nedali, protože nadstandard byl pro děti od 6 let.

jasekd
5. říj 2011

Me vzali na detskem prednostne tesne pred porodem, kdy se narychlo vyrizovaly akutni vysetreni pro syna, aby se to stihlo, nez porodim, ale to byla jejich dobra vule. Sama bych se snazila tehotnou tesne pred porodem nenechat v cekarne dlouho, pokud to ovsem nebude na ukor akutnich pripadu a prilis nezdrzi pacienty objednane na termin, povinnost to neni. Ja se synem absolvovala vsechno sama, jen rtg manzel, moznost poslat nekoho jineho misto sebe jsem nemela, a vse v pohode 🙂

coxa
6. říj 2011

Ne, vždycky jsem čekala. Ale je fakt, že buď jsme objednaní na čas mezi zdravé na prohlídku a ordinační hodiny pro nemocné jsou vymezené. Ale i tak u nás těhulky dopředu nechodí. Ani u dětského, ani u mé doktorky.

verbalinka
6. říj 2011

Musím přiznat, že mě tohle už taky napadlo. Naposled jsem se dost bála, abychom si domů ještě něco nepřinesli a hlavně já třeba neštovice apod. 😅 Ale nepředběhla jsem a radši jsme odešli dolů na něco dobrýho a vrátili se později. Ale pokud není nemocný, tak chodíme na objednání na čas 🙂
A svojí dr jsem změnila právě kvůli tomu, že jsem musela v těhotenství kvůli obyčejnému vyšetření čekat v čekárně plné nemocných lidí. Teď jsem u soukr doktorů a chodí se na objednání 🙂

sussanah
6. říj 2011

Zalezi na situaci a doktorovi 🙂 Kdyz jsem sla s mladym rano kvuli moci a byla plna cekarna smrkajicih deti ruzneho veku, tak me vzala prednostne, abych to tam nemusela dychat. Jinak ale chodime v dobe pred obedem a tam jsme vetsinou sami. Kdyz jsem sla na kontrolu k memu lekari, tak me vzala taky prednostne a to byla plna cekarna lidi.

svatule
7. říj 2011

naše paní dr neakutní případy, očkování a poradny objednává na konkrétní hodinu, takže nečekáme, jinak bere akutní případy dle svého zvážení, je fakt, že pokud si člověk dopředu zavolá není problém i s nemocným dítětem dojít mimo ordinační hodiny. takže asi opravdu záleží na lékaři...

helcenka
7. říj 2011

Ahojky,
ono asi záleží na tom s čím tam jdeš. Např. naše pediatrička má vymezené hodiny pro zdravé děti a pak pro kojence a batolata.
Pokud jdeme jen na očkování, tak nás bere sestra a k mudře vůbec nechodíme.

Jinak já za těhu byla u doktorky se starším dítkem 2x - s jakousi virózou, jednou jsem si volala a domluvila se se setřičkou, že si zaklepema a ona nás vezme. Podruhé tam byli asi 2 dětičky, tak jsme normálka počkali v čekárně. Pokud by tam bylo lidí asi víc, tak bych se domluvila, že přijdu později nebo druhý den, aby nás vzala hned.
Myslím, že to není žádná povinnost brát těhulky přednostně. Ale na druhou stranu "normální" lékař má určitě pochopení a všechno záleží na domluvě.

babulinkab
7. říj 2011

tohle by mě tedy nenapadlo, mám už vytypované hodiny, kdy je tam nejmíň lidí, tak jsem případně chodila v tuto dobu a nemusela to řešit 😉

adlin27
7. říj 2011

ahoj,tak já jako těhu poprvé jsem právě k vůli nemocnosti musela jako učitelka v zimním období plném epidemií zůstat doma. Jinak když nebylo dobře mně tak jsem šla co nejdříve abych byla mezi prvními a pak poprosila ostatní,jestli by nebyli tak hodní a s břichem mne nepustili. Pokud chodím s malým tak taky buď zavolám doktorce a nebo jdu v hodiny kdy tam už nikdo nebývá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru