icon

HCG při mimoděložním těhu (GEU), napište zkušenosti

llenka_li
7. led 2017

Maminky, napište mi prosím zkušenosti s mimodeloznim tehu, zajímají me hlavne hodnoty hcg, jak byly vysoké a jak rostly?

Lezim v nemocnici a je u me podezření na GEU, neboť jsem dnes 4+0 a hcg postupuje pomalu, ct 470 (2+5tt), so 570, po 680, str uz jenom 730, ale vcera tedy v patek 1011. Na UTZ nikde nic. Jsem bez obtíží a nyní cekam na dalsi krev a UTZ v pondeli.

Strana
z5
llenka_li
autor
11. led 2017

@beruska1889 uz ne, pujdu ráno rovnou na sál. Utz dělali dnes. Snad tim nezabiju zdravé mimi...

beruska1889
11. led 2017

@llenka_li když dnes na Uz nic nebylo tak určitě nezabiješ zdravé mimi, hlavně nad tím takhle nepřemýšlej, jinak se z toho zblázníš ☹ bude to dobré a příště to vyjde...

hanyas
11. led 2017

Netrap se takovými úvahami. Při takové hodnotě hCG už by asi fakt muselo být něco vidět, pokud by mimčo bylo v pořádku... Ber to tak, že jde taky o tebe a důležitý je, abys i TY byla v pořádku. Aby ses dala rychle dohromady a mohla se pokoušet o další miminko.

llenka_li
autor
11. led 2017

Jsem 4+4, takze to ze neni neco vidět, neni asi az tak divny. Ale je pravda, ze takhle nad tim nemuzu přemýšlet. Musim byt hlavne brzy doma.

monunkaaa
11. led 2017

Illenka_li.. Nechci nejak rypat.. Ale ja bych mela byt v 5 tydnu a sestricka me objednala na pristi

monunkaaa
11. led 2017

tyden,

monunkaaa
11. led 2017

s tim,ze ted urcite nic nebude videt a zbytecne by me tam hnali..

monunkaaa
11. led 2017

Omlouvam se,zlobi mi mobil..

hanyas
11. led 2017

Jako

linee
11. led 2017

@llenka_li ahoj, jdu te povzbudit. Ja na tom byla podobne jako ty, ale bohuzel to u mne bylo zamlkle, ne mimodelozni. Lezis na Kladne, ze? Uz jsem te videla i v jine diskuze. Jedna vec je ta, ze mas vice nez 1000 a na utz neni vubec nic videt, ale dalsi dulezita vec ta, ze ti hcg stoupa opravdu hodne pomalu. U zdraveho tehotenstvi by se ti hcg melo co 2-3 dny zvojnasobovat, a to pokud pocitam opravdu neni:( Dvojnasobek je az za tyden, a to je opravdu malo:(
Moc mne to mrzi, ale take to moc dobre nevidim:( Rada bych te povzbudila, ale ver, ze to budes mit zitra za sebou, brzy se budes moci snazit o zdrave miminko. Kdo je tvuj osetrujici lekar? (klidne do IP).
Hlavne se snaz, i kdyz vim, ze je to silene tezke, trochu vyspat. A nebo zkus rict sestre, ze nemuzes spat, at ti neco na to da. Klidne si i pobrec. Ja byla silna a pak jsem se na pooperacnim rozbrecela, az se sestra bala, zda mi neco neni fyzicky. Proste jsem se probudila a brecela a brecela a brecela.

At ti zitra vse dobre dopadne. Neboj, jsou tam i na pooperacnim hrozne hodni, vi, co to je, zazivaji to tam bohuzel dnes a denne. A moc ti preji a pevne verim, ze se brzy dockas!

hanyas
11. led 2017

Jako jo, je to celkem brzo. Ale to hCG i pripada vysoky. Treba te objednali pozdej, aby uz bylo videt i miminko nce jen vacek...

luscilla
11. led 2017

Ahoj, ja mela podezreni podezření na GEU prosinec 2014 (

luscilla
11. led 2017

(Resp.muj dr), tt 2dny pred ms pozitivni, slabe spineni, na utz nic a v deloze tekutina...nastup nástup do nem, hlidani te tekutiny, hcg bylo kolem 500, kazdy den rano krev a hcg rostlo, v deloze nic, tekutiny vice, po 3dnech udelali laparoskopii, tekutina nebyla krev, geu vyloucili, ale v deloze pořád nic, pak mi rekli, ze kdyz bude hcg nad 800 dalsi den, ze to bude tehu a pusti me, bylo vysoke myslim 850, tou dobou jsem mela byt 3tt, na utz pidi tečka, ktera nemusela být plod, ko za tyden, to uz byl gestacni vacek, sice jsi vic tydnu, nez než byla ja, ale mas vysoke hcg, ja bych tomu verila, na vejcovodu si myslim uz by to poznali, drzim palce 🙂

llenka_li
autor
17. led 2017

Holky bylo to mimodelozni těhotenství. Jsem po laparoskopii a odebrali mi pravý vejcovod.

Bylo to šílené, pred operaci jsem si malem vybrecela oči, ale po operaci uz prisla jen uleva. Nyní jsem na tom psychicky dobre. Jinak jsem mela hrozne bolesti po operaci a myslela jsem, ze se snad ani nepostavim, ale uz je dobre. Vcera me pustili domu 🙂

Ted uz jen řeším, kdy se začít znovu snažit, protoze vsichni říkají počkat 3mesice, jsem po revizi i laparo, ale ja mam pocit, ze tech 6 týdnu musi bohaté stacit...

kstablova
17. led 2017

@llenka_li jsem ráda, že jsi v pořádku. Držím palce při dalším snažení. Já teda po revizi nechala přejít jeden cyklus a pak jsme se už snažili, ale nic a teď už mám po druhé MS po revizi a snažíme se dál. Doktorka mi říkala také 3 měsíce. Záleží asi hodně na tom, jestli jsi fyzicky a psychicky v pořádku. Prostě jak se cítíš.

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li Ahojky, je mi líto, že to dopadlo takhle ☹ hlavně že jsi v pořádku a doma 🙂 taky už se těším na další snažení, ale stále ještě čekám na 1.MS po operaci ☹ ach jo... přijde mi to nekonečné ☹ jinak mi taky důrazně doporučovali minimálně 3 měsíce neotěhotnět, tak nevím ☹ cítím se dobře a klidně bych to už zkusila... asi to udělám tak, že počkám 2x na MS a pak si už prostě nebudem dávat pozor a buď to vyjde nebo ne... uvidí se..... hlavně ať jsi brzy fit 😉 bude to dobré a příště už to vyjde a dopadne to dobře... 🙂

luscilla
17. led 2017

@beruska1889 ty tri mesice docela odpovidaji....po prvnim snazeni o druhe dite jsem musela na revizi v 9tt, zamkle tehu, u mne rekli cekat 3m, jenze ja na to kaslala, utikal mi cas (navazat rodicaky na sebe) a hned po prvni ms, ktera dosla brzy po revizi jsne se snazili, ale teda otehotnela jsem opravdu az ten 3.mesic, tedy 12.zari revize, konec prosince pozitivni tt. Takze nic neutece, tělo se potrebuje srovnat s tim, ze najednou neni těhotné..a kor, kdyz ma nekdo za sebou odebrani vejcovodu, to je velky zásah do tela... Jinak drzim palce, at se zadari, jak ma 🙂

beruska1889
17. led 2017

@luscilla děkuju moc, tak já na to až tak nespěchám, čas mě netlačí, dle doktorů jsem mladá a prý mám spoustu času 😀 což teda nevím, letí mi to hrozně, ale spíš jde o to že jsme se snažili 2 roky než se povedlo a stejně to nedopadlo ☹ a doma zatím nemáme prcka žádného tak bychom si ho už moc přáli... zvlášť manžel, který je o pár let starší... ale máš pravdu, tělo taky potřebuje čas na zotavenou, tak snad na druhý pokus nebudeme znovu čekat tak dlouho ☹

llenka_li
autor
17. led 2017

Ja si myslim, ze ta laparoskopie neni takový problem, tam odebrali vejcovod a toho se tehu tykat nebude a toho vejcovodu, který mi zůstal, toho se operace netýkala. Spis se bojim kvuli te revizi, ze je ted tenka děložní sliznice a těhotenství se neudrží, ale také nevim, no. Cítím se dobre. Psychicky uplne v pohode a fyzicky jsem na tom také dobre a za měsíc budu uz uplne v pohode. Na miminko se těšíme a nemam v sobe pocit, strach, ze by se toto opakovalo...ani nevim, jak se připadne chránit, myslim, ze sexuálně začneme fungovat hodne brzy a kondomy nesnáším 😝

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li jo, taky si myslím, že by ta sliznice dostatečeně nedorostla, když ji při té revizi "zhoblovali" do hladka, tak by mimčo nemělo se jak a kam pořádně zavrtat, proto je prý lepší počkat pár cyklů ať se hezky obnoví a doroste.... 😉 taky jsem se z toho překvapivě dostala celkem brzy 😉 a už teď se těším na další snažení a doufám, že se nám tentokrát povede dřív než za 2 roky jako teď a dopadne to konečně dobře se zdravým mimčem 😉 přeci jen na toho prvního prcka se člověk těší asi nejvíc a to čekání se zdá nekonečné.... kondomy taky nemusím, takže u nás je to jasné - přerušovaná... i když není spolehlivá ale u nás nikdy neselhala takže asi dobrý... 😉

llenka_li
autor
17. led 2017

Moje tchyně treba v sestinedeli po revizi otehotnela a je z toho muj přítel 😄 a znám takových případu víc. Rikam si, ze s MS sliznice také odejde a do dalsi MS stihne dorůst....ale tak asi je lepsi alespon ty dvě MS vydržet...😉

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li jasně, takový případů je spousta 😉 ale já radši ty 2 cykly počkám, není kam spěchat a za tu "chvíli" mi snad nic neuteče 😉 záleží jak moc to tam při té revizi "vybrali" s ms odejde jen část sliznice, nevím jak do hloubky to vzali doktoři při tom zákroku.... samozřejmě to záleží na Tobě... 😉 konečné rozhodnutí je Tvoje a Tvé drahé polovičky 🙂

llenka_li
autor
17. led 2017

@beruska1889 myslim, ze po prvni MS se chodi na kontrolu na gyndu, nevim, jestli je to pravidlo. V patek jdu na vyndani stehů, tak se optam. Tak bych se dr urcite optala po te 1.MS, jak to tam vypada a jak je děložní sliznice silna....ale také bych to asi videla, ze na tu 2.MS raději počkám. Jak dlouho po zákroku jsi mela prvni sex?

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li tak já byla za týden po propuštění z nemocnice na vytažení stehů a za další týden na kontrole u svého gynekologa a to je vše.... už tam nemusím, jen pak někdy zas na prevenci... no mně všichni doktoři řekli počkat ty 3 měsíce, jak ti v nemocnici, tak můj gyndař při kontrole a pak i jedna kamarádka gynekoložka, mojí kamarádky, která to s ní řešila, tak na tom asi něco bude, někde dokonce chtějí 3 - 6 měsíců a to už je fakt hodně a přijde mi to jako zbytečná ztráta času ☹ jsem zvědavá kdy dojde 1.ms po zákroku.... ☹ už bych ráda aby proběhla, ať se zase o kousek posuneme a "něco" se děje.... 😉 na první sex jsem měla chuť pár dní po zákroku 😀 divné.... 😀 ale nakonec jsme počkali 4 týdny... radši... od doktora při propuštění jsem měla dovoleno po 14 dnech když se budu cítit dobře....

llenka_li
autor
17. led 2017

@beruska1889 je to fakt divné, taky si prijdu divná, ale ja uz bych klidne mohla sex nyní, ale zakázali mi ho na 4-6tydnu 🙄 ze pry kvuli infekci...Jj, neco na tom bude, ty 2-3mesice to asi bude chtit. Kolik dnu jsi po zákroku, ze čekas na 1.MS?

llenka_li
autor
17. led 2017

@beruska1889 jinak jsem ted četla tve příspěvky zpatky, takze uz vím, ze neco málo asi pres 4tydny, viď? Ale došla jsem k informaci, jak te bolelo břicho. Ja jsem dva dny po operaci myslela, ze umru 😏 a revizi ti také dělali, kdyz přesně věděli, ze je to mimo?

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li tak u mě to bylo hodně i tím, že jsem neměla sex i dlouho před revizí.... ☹ tak pak byla chuť brzy no... 😀 ☹ no tak mně řekl doktor že za 14 dní po revizi sex mít můžu, ale dřív ne, právě kvůli té infekci.... jsem 29 dní od operace... tak už by mrcha mohla každým dnem přijít... jo do operace mi nebylo nic a po operaci to bylo teda drsné no... hlavně jak mě sestry večer hnaly do sprchy a já se nemohla ani zvednout z postele jak mě bolelo břicho a navíc jsem v něm měla takový divný pocit, že jsem měla strach aby mi tam něco neprasklo.... ☹ je fakt že každým dnem se to zlepšovalo a teď už bych ani neřekla že mám něco takového za sebou a tak nedávno... řekla bych že už je to věčnost... v tomhle mi ten čas nějak rychle utekl... 😉 🙂 😀 jo revizi mi dělali i když věděli že je to mimo, měla jsem hodně vysokou sliznici (aby ne když jsem byla těhotná) a prý by to dělalo binec, tak mi to rovnou udělali taky...

llenka_li
autor
17. led 2017

@beruska1889 přesně jako popisuješ, ja sla na sál az ve 4, takze do sprchy me hnali ráno, ale jak píšeš, silena bolest a taky jsem mela tenhle hrozny pocit, ze je urcite neco spatne, kdyz to tak bolí a táhne. Mela jsem strach, aby to pri pohybu neprasklo...ale kazdy den o velký kus lepsi. Dneska jsem 5 dnu po operaci a uz je vsechno dobre. Ja meladelozni sliznici 7mm, i kdyz jsem byla 4+4 . Te sliznice se bojím, abych ji nemela málo.

beruska1889
17. led 2017

@llenka_li to já jsem měla štěstí, na sál jsem byla vypsaná první, takže jsem šla hned v 8 a měla jsem to brzy za sebou, nemusela jsem se celý den nervovat zbytečně a mít strach co mě čeká... i když i tak jsem v noci předtím skoro nespala... měla jsem hrůzu z toho do čeho jdu, tohle byla moje první operace a první narkóza a já se bála že se třeba ani neprobudím... byla to šílená noc... ☹ jsem ráda, že už je Ti dobře... 😉 já byla na operaci v úterý a ve čtvrtek mě pustili domů... takže docela rychlovka... a to mě chtěli pustit už druhý den, to jsem ale nechtěla já, necítila jsem se, pořád to dost bolelo.... nejhorší bylo několik dní po tom jít na wc... ☹ to byla taky bolest jak se to břicho napínalo a zatínalo... ☹ já měla sliznici přes 10mm byla jsem těhotná asi víc, nikdo mi sice neřekl kolik tt jsem byla, ale otěhotněla jsem v půlce listopadu a na operaci jsem šla 20.12. na sliznici je super kontryhelový čaj, piju ho už přes rok a vžycky jsem měla supr výsledky na UZ, jak mi dojde první ms, začínám s ním znovu 🙂

werysek3131
17. led 2017

Dobrý večer,chtěla se zeptat.Poslední ms jsem měla 7.12.2016 na začatku ledna mi vyšlo asi 5 pozitivních testu a menstruace nikde,v pondělí 16 jsem byla u mudr a ta viděla jen vysokou sliznici v děloze nic nebylo ale mimo dělohu se chvilema jak hýbala utz oběvovala malá tečka ale ona to nedokázala upřesnit,zítra jdu znova na utz,vystrasila me mimodeložním ..mate s tím někdo prosím skušenost ??

Strana
z5