icon

Hodnota Downova syndromu. Někdo podobně a nepotvrdil se?

andysek1235
28. lis 2025

Zdravím děvčata prosím o radu ze screeningu mi vyšla hodnota 1:136 na downuv syndrom . Je tu některá maminka která to měla stejně nebo podobné a pak se to na dalších testech nepotvrdilo? Posílají nás na genetické testy do fetmedu děkuji za odpovědi 🙂

bereni
28. lis 2025

@andysek1235 Me vysly hodnoty ted v rijnu jinak 1:505, byla jsem v sede zone, mam 35 let takze genetika - tam me doporucili bud NIPT nebo plodovku. Domluvila jsem se, ze jeste udelaji integrovany test v 15 tt - ten zlepsil hodnoty na 1.3700. Nakonec jsem pro klid duse sla v 17 tt na NIPT a ten vysel na vse negativne.

radi51cka
28. lis 2025

Hele, úplně chápu, že tě to vyděsilo… tyhle čísla člověka prostě vystresují, i když často vůbec nic neznamenají.
Jen pro klid duše – 1:136 je pořád jen zvýšené riziko, ne výsledek, a screening umí dělat falešné poplachy úplně běžně. Tady na fóru už jsem viděla hromadu maminek, které měly podobná nebo i horší čísla (1:80, 1:50…), šly na podrobnější testy (NIPT, genetika, fetmed) a všechno bylo nakonec úplně v pořádku. 🙂 ♥

darris43
28. lis 2025

Neboj, ten screening je spíš takový „radar“ ... jakmile něco trošku vybočí, posílají dál, aby měli jistotu. 🙂

rebe
28. lis 2025

Riziko 1:136 znamená, že ze 136 žen se zcela stejnými výsledky se 135 narodilo zdravé dítě. Takže ano, žen se stejnými i horšími výseldky, kterým se to u dalších testů nepotvrdilo, je naprosto a zásadně víc než těch druhých. Obecně, za pozitivní se považují výsledky pod 1:100, u šedé zóny, v níž jsi, se dále testuje pro jistotu.

evaviki
28. lis 2025

1:120 a je ok..

andysek1235
autor
30. lis 2025

Holky moc děkuji za uklidnění .... A jak postupují v tom fetmedu máte stín některá zkušenost ? Odebírají jen krev nebo budou dělat i nový utz?? ...

ludmilka90
3. pro 2025
@andysek1235

Holky moc děkuji za uklidnění .... A jak postupují v tom fetmedu máte stín některá zkušenost ? Odebírají jen krev nebo budou dělat i nový utz?? ...

@andysek1235 Ahoj, já měla 1:112 a vše v pohodě, po konzultaci s genetikem ve Fetmedu jsem byla na odběru plodové vody.

marty154
3. pro 2025
@andysek1235

@andysek1235 Riziko jsem mela 1:299 a po konzultaci na genetice a dalsim UZV vse v poradku,dalsi UZV ve 22.tt taky vse OK,ted jsem 31tt a ceka nas posledni UZV......nebyla jsem ani na odberu plodovky,ani na krvi za 12tis.....riziko mi vyslo,kvuli veku....drzim palce❤️

aedoss
Včera v 07:43

Já měla 1:25. Moc jsem o tom tehdy nevěděla, ale úplně nejdřív mi udělali nějaký hodně podrobný ultrazvuk, kde neviděli vůbec nic, co by něčemu nasvědčovalo, byli hrozně milí, uklidnili mě a tedy doporučili pro jistotu odběr plodové vody. Ten jsem podstoupila a vše se ukázalo ok. Držím palce, ať je to ok i vás. 🍀

pavulka
Včera v 19:07

Měla jsem riziko 1:4 a syn je v pořádku. Ve 13 tt jsem z důvodu vysokého rizika podstoupila odběr choriových klků z placenty.