Jaké pohlaví dítěte jste si přály a proč?
Ahoj, mám takový dotaz.. co jste si přály za pohlaví miminka? A pokud to bylo to druhé, byly jste zklamané? Já jsem máma dvou chlapečků, staršímu je 8 let a mladšímu necelé tři měsíce. Jsem naprosto spokojená, už od chvíle, kdy jsem si někdy ve svých 18ti letech uvědomila, že chci mít děti, jsem toužila po klukách. Ale ty kecy lidí v okolí? Všichni se mě ptají, jestli jsem nechtěla holku, a když řeknu že ne, že jsem naopak chtěla kluky, tak na mě všichni (hlavně ženský) čumí jako na blázna. 🤦♀️ Dokonce se mi stalo, že když se mladší syn narodil a přišla ho ošetřit dětská sestra, tak se mě rovnou po porodu na sále zeptala, jestli jsem aspoň to druhé nechtěla holku 😡 Nechápu to prostě! Doufám, že mě za to neodsoudíte, ale já vlastně malé holčičky z duše nesnáším.. a proč? No právě proto, že je všechny ženy tak hrozně upřednostňují a dělají, jako by snad bylo něco špatného na tom, když se narodí chlapeček. 🙄 A prostě celkově ten holčičí svět mi je jaksi cizí, nedovedu si představit kupovat růžové oblečení, panenky, atd. A hlavně kdykoliv vidím někde malou holčičku, cca do šesti let, tak mi připadá jako rozmazlenej fracek, jenom ječí kvůli každý blbosti a snaží se na sebe upoutat pozornost. To bych fakt nesnesla, kluci jsou prostě podle mě mnohem víc v pohodě! Neříkám, že bych dceru neměla ráda, to asi ano.. ale jsem doopravdy ráda, že jí nemám, z důvodů které jsem už zmínila. Jak to máte vy? A prosím, nesuďte mě! 🙏
@martinka_33 hele může se stát, moje kamarádka je člověk sportovně založenej a potkáš ji víc v pohorach než v šatech, ale dceru má čančavou, nejlíp všechno růžový a s flitry, lakovat nehty a šopovat, kde to vzala nevim
@lis6 u nas to same 😅 Ja som hrala futbal, hokej, strielala z praku, vkuse len v rozthanych teplakoch vonku s klukmi. Mamka ma nevedela navliect do siat alebo sukne. Doteraz nemam rada sukne/saty, nelakujem si nechty, nosim minimum sperkov, davam si len rasenku a celkovo nejsom taka ta nafintena zena.
A moje holky su nacancane, ruzovo-fialove, trpitive, duhové, jednorozcove princezne pre ktore rifle a tricko je sproste slovo. Ja vzdy hovorim, ze to majú po taťkovi 😅
Ale myslim, ze sa mi narodili preto, aby zo mna spravili viac zenu 🤷🏼♀️ Casto ma tlacia do tych zenskych veci aby som si dala saty a sperky a musela som sa naucit pliest copanky 😂
@jannym no jako Majdus, byla živá, ukecaná, veselá, ale hodná, bez vzdoru, od malá sportovala, ale i se cancala. Teď je jí 12,5 a zatím je to úžasný puberťák, který ale furt chce trávit čas i s námi. Marek je malý šílenec, tvrdohlavý, divoký ale tak, že fakt nejde nebýt rázná, povahou hodný, neubližuje, ale jede si své a autoritu moc neuznává, což pro mě, profesí policajta, je zkouška trpělivosti 😃🤣 a jater, kolikrát jak usne si musím dát dvojku 🤣
Klasický případ toho, že soudíš něco s čím nemáš zkušenost. Manžel si přál dceru a určitě to není žádná princeznička. 😀 Normálně ve 3 letech běhá se železným mečem, pomáhá tatínkovi s opravami a prací v dílně. Pořád někam leze a přes léto jsem se styděla za její nohy - jedna modřina vedle druhé ze všech těch lumpáren a hraní fotbalu.
@maggie287 ja chtěla kluka, ale to asi kvuli tomu že pro něj jsme měli jméno hnedka😊 a pro holku jsme vůbec nevěděli 😁😊
Nakonec nám dr. oznamil že holka a teď musím říct, že to je boží... 😊A že kdybych měla mit druhý třeba někdy tak bych asi chtěla zase holčičku.. 😊 Ta moje je klidná, hodná, citliva, pomůže... Pomůže i mladším, menším dětem 😊
Třeba co znám chlapečky kolem nás, tak to jsou strašný raubiri, maj svoji hlavu, někdy neposlouchají a právě ječej, křičej, vydavaj různý zvuky aut, dinosaurů atd.. 😁😅A me to kolikrát tak trha uši 😂a chvíli neposedej.. Protože tohle od holky neznám, nemá důvod asi řvát jako miminko nebo nějak se víc projevovat.. 😁🤷 ta si v klidu vždycky prohlížela knížky, hrala si s kostkama, legem, panenkama, kreslila si😁😊
Kluci me přijdou u ničeho nevydržej a potřebujou me prijde větší pozornost.. 🤷 Toť můj názor z toho co mám vypozorovane. 😊😁
@marketa1218 Holku jsem fakt nechtěla, o tom je celý můj příspěvek, ale neva...😅 Tvoje věc jak si to vykládáš.
@maggie287 A tak i tobě vadí že jsi ženská, nebo to tak nebereš?
@95newmommy2020 Trauma z dětství? No rozvedli se mi rodiče když mi byly 4, máma si pak brzo našla nového muže, který mě moc nemusel a když mi bylo 5, narodil se brácha. Připadala jsem si děsně odstrčená, jako bych už ani nepatřila do rodiny. Ale myslím si, že takhle v určitém věku reaguje na narození sourozence každé dítě, nepovažuji to za trauma..
@klokanka31 Že jsem ženská mi nevadí, ale myslím si, že to prostě kluci/chlapi mají v životě jednodušší 🤷♀️ Podívej se na to třeba takhle: chlap může jít úplně v pohodě sám do společnosti se bavit, ale když to udělá ženská? Je podle všech hned laciná d*vka..🙄 Nebo nevím jak to je třeba ve městech, tam na to asi lidi nahlíží zejména v dnešní době už jinak, ale já bydlím na vesnici, kde je necelá tisícovka obyvatel a posledních 5 let si mě tady skoro všichni berou do huby jednom kvůli tomu, že jsem odešla od manžela (který mi ubližoval a celkově se choval příšerně) a našla si jiného muže.. jako bych snad byla jediná na světě nebo co!! 😡 Je to tady u nás prostě trochu středověk no.. A hlavně si v neposlední řadě myslím, že chlapa prostě všichni a všude celkově berou mnohem víc vážně než ženskou.. což je vlastně taky důvod, proč jsem za žádnou cenu nechtěla holky - aby moje děti měly jednodušší život, než mám já.
@maggie287 Tak to máš pravdu. Chlapi můžou cokoliv, ale jak to udělá ženská, je problém. Já nesnáším i ty řeči že chlap si musí odpočinout, musí se pořádně vyspat, musí si jít vyčistit hlavu do hospody atd., ale žena si to přece nemůže dovolit...🤦♀️
Já si vždy říkala, že by bylo fajn mít dvě děti a že by bylo zajímavé mít od každého pohlaví jedno, ať si člověk vyzkouší každý z těch "odlišných" světů. Sama jsem jedináček, manžel taky. Narodila se napřed dcera, pak syn a užívám si tedy obou světů, protože každý je typický představitel toho svého. Navíc dcera je úplně stejná jako já (takže jí dokonale rozumím), syn má zas povahu blíže manželovi (takže mě často vytáčí 😀 ale taky mu rozumím). Ještě jsem ideálně chtěla, aby měly děti vlasy po manželovi (má krásné černé megahusté), ale obě mají potvůrky po mně jemné hnědé chmýří, tak nic 😀 Ale to je rouhání, hlavně že jsou zdravé a že je s nimi vše v pořádku. Každý bude postupně pomáhat v rodině ve svém "oboru", budou se dobře doplňovat. A narodily se i v "dobrým" pořadí, starší je rozumnější a hodně pomáhá.
@klokanka31 Přesně tak to vnímám taky 👍
Hlavně já tedy nechápu proč by holčička nemohla být princezna v šatech, proč se tu prezentuje, že lepší je když je holka jako kluk. Leze špinavá,roztrhaná po stromech.. To jako v čem je to lepší? Moje dcery byly jako malé typické holčičky,co milovaly různou a tylové skukynky, hrály si celé dny na princezny. Od mala byly velké parádnice, kabelky, korale, milovaly typické holčičí hračky. Kočárky, miminka, Barbie, lolky, plyšáky, koníky. A mé pravé tohle se hrozně libilo a užívala jsem si to..
@izz76 Nezlob se, ale já právě přesně tohle na těch holkách nesnášim, nevim proč, ale je mi to extrémně protivný. Malá holka co drží panenku v ruce, na hlavě dva culíky a ještě je navlečená do růžových šatiček? To fakt nedávám a nechápu, co na nich všem přijde tak strašně roztomilé... třeba můj přítel má z předchozího vztahu šestiletou dceru a já jí nenávidím! Znám jí od jejích dvou let a je to typická holka - uječenej parchant, kterej když nemá všechnu pozornost světa, tak okamžitě spustí takovej ten falešnej řev a dělá scény. Fuj 🤮 Sorry, ale jsem fakt nadevše na světě šťastná, že mám kluky a tohle nemusím mít doma.
@maggie287 A jsme doma. Zakopaný pes bude v tom, že už jednu dceru má a ty jí nesnášíš.
Sorry, ale psát o ní, že je parchant a všechno to okolo o tobě dost vypovídá.....žárlivost je svině. 🤷
@maggie287 Tak teď už tomu rozumím, máš to jako asociaci, vídáš ji?
@maggie287 já tedy nevím, ale toho rozmazleného parchanta - (jak jsi ji moc mile nazvala) z ní někdo musel udělat. Znám spoustu holčiček co jsou bezvadný, hrají se i s klučičíma věcma.. vždyť uječenej může být i kluk 🤷♀️ úplně tvému nazoru nerozumím.. každopádně další dítě si nedělej, pro případ že by to byla holčička, tak by byla chudák. Vědět že mě maminka nesnáší jen skrz to že jsem holka? 🤦🏼♀️
Bylo mi to jedno i po třetí, důležité je zdraví. Moje nejstarší byla typická holčička, kamarádka ma stejně starého syna typického kluka, ale uknouranejsi dítě jsem snad nezažila. A sice holky a kluci jsou různí, ale je to jedno, oboje je skvělí. A možná by bylo fajn přenést se přes svou žárlivost na dceru partnera a bratra a kouknout se na zbytek populace holčiček objektivně.

Tvl kopnete ji nekdo...