Je cena těhotenské karty odpovídající službám?
Ahoj holky,
Mám řešit těhotenskou kartu a u mého gyn. stojí 4.500,- tis. Zdá se mi to hodně.
Je v ní toto:
vyšetření hormonů štítné žlázy na začátku těhotenství
použití jednorázových vyšetřovacích pomůcek po dobu těhotenství (zkumavky, gynekologické zrcadla, odběrové sety, jednorázové přezůvky)
zasílání výsledků SMS / emailem
UZ vyšetření vitality plodu při každé návštěvě porodníka
fotografie plodu na přání pacientky
biometrické měření plodu (3x během gravidity), posouzení množství vody plodové a stavu placenty
zajištění UZ screeningu ve III.trimestru gravidity (u nás na klinice)
průtoky v pupečníku plodu a v arteria cerebri media plodu po 32. týdnu gravidity
možnost přítomnosti partnera při ultrazvukovém vyšetření
cervikometrie 3x – snížení rizika nepředvídaného předčasného porodu
detekce ozev plodu (záznam 2x 10 minut)
Myslíte že takto je to v pořádku?
Děkuji.
@saraca tak mě přijde pan doktor vyloženě jako zloděj a darebák, nahlásila bych ho na lékařskou komoru, protože tohle se běžně těhotným hradí z pojištění v rámci prenagální péče, kterou máme na dobré úrovni, abychom měli zdravou populaci a ne podporovat zloděje, co chce okrádat těhule nebo opít rohlíkem, nedala bych mu nic!!!
@2hanah https://www.perinatologie.eu/wp-content/uploads...
Ne, to co autorka popisuje fakt není standardní péče, hrazená pojišťovnou.
@saraca neplatila jsem nikdy nic, jen rejzujou a vyuzovaji rozcitlivelost tehotnych.
@drep a nestaci mi to, co je hrazeno pojistovnou? Kdyz bych chtela neco navic, tak ne cely balicek ale mozna separe prutok pupecni snurou. Ale kdyby to bylo potreba, tak by mi to lekar stejne sdelil ze je to potreba z nejakeho duvodu ne? Nebo ne? Nebo se na me vykasle? Do hlavy jim stejne nevidim.
@saraca Jsem z Plzně, u své dr. platím ročně 200,- a za tehotensky balíček jsem platila 1000,- (+ 1. A 2.Screening na genetice 1500+1000,-) Oproti Praze je to málo, ale moje dr je kvalitní, chodím k ní spoustu let, takže bych ani neměla problém zaplatit ji víc. Za tu její péči mi to stojí.
Pokud ale s klinikou nejsi spokojená, tak bych jim nic neplatila a hledala bych jinou. I za to, že tam budeš platit také.
@saraca Jasne ze staci to, co je hrazene pojistovnou. Pokud behem tehotenstvi vznikne problem, stejne Te poslou do rizikove poradny a tam uz si potrebna vysetreni indikuji sami a pojistovna to pochopitelne hradi.
@saraca Jediné, co bych hradila navíc, tak jsou screeningy - ať už první dva nebo všechny 3. Ale jinak ano, jakmile by se něco s miminkem dělo, tak má pravdu @somalicats a musí ti to vyšetření udělat na pojišťovnu a pošle tě třeba rovnou do rizikovky. A jen tak okrajově - pokud budeš mít těhu cukrovku, automaticky přecházíš do rizikovky a tam ti ten balíček bude pěkně k "víš čemu".
Děkuji moc za užitečné rady ❤️🍀🍀
@saraca jasně, že stačí! Čím dýl dělám medicínu, tím víc jsem přesvědčená, že víc vyšetření se nerovná lepší péče, spíš naopak. A že overdiagnosis a overtreatment jsou reálný problém ( a obzvlášt si to myslím po vlastním těhotenství, kdy jsem ke konci chodila na Usg á dva dny a výtěžnost 0, stres pro matku 100)…
Jsem z Prahy a neplatim ani registracni poplatek ani jsem nikdy neplatila zadny tehotensky balicek. Necekala jsem nijak dlouho, lekarna v budove, takze koupit zkumavku za 10 Kc no problem, deti pohlidala sestra bez poplatku 😀, utz jsem mela kazdou prohlidku, i kdyz za sebe bych to nepotrebovala, na screeningy jsem se objednavala k MUDr. Brestakovi, nejaka xyz klinika by mi urcite lepsi neudelala. Komplikace v prvnim tehotenstvi se resily primo v porodnici. Od 36tt jsem chodila ke sve PA, ktera se mnou pak byla u porodu, a tam jsem si peci hradila, ale to uz je jina pohadka, penize za toto jsou pro me daleko lepe investovane nez za fotecky zdarma.
@felixfelicis pan Brestak je uzasny pan dr 🙏🏻
@vladienka jojo, ty ultrazvuky byly vzdycky zazitek 🙂
Nejsem pražská, ale navíc jsem hradila screening v 1. trimestru. Ty další velké utz prý byly už od pojišťovny hrazené. Měla jsem je v Sanusu, Hradec Králové. Třeba ty zkumavky jsem si kupovala. Jinak jsem nic nepotrebovala, neplatila. Fotky jsem měla za celé těhotenství asi 3, ale to mi opravdu stačilo. Průtoky mi dělaly v nemocnici, když jsem přenášela. Od 38tt mi měřili ozvy.
Péče mi přišla naprosto v pořádku a dostačující.
@drep Dobře, ale přeci všechna vyšetření se takto běžně dělají, nikdy jsem za ně nic neplatila a přeci, pokud bude třeba a byla by ona nebo dítě i v malém ohrožení, vyšetřuje se bez poplatků, hlavně i ty průtoky. Jistě, připouštím, že máte pravdu, nehádám se, ale já bych od takového doktora odešla.
@2hanah ano, hradí se to při komplikacích, rizikovém průběhu, atd. Neprovádí se u nerizikové těhotné. Pokud je nízkoriziková těhotná chce provést, její věc, ale pak mi na tom, že si to zaplatí, nepřijde nic zlodějského a nemorálního. Zlodějské je, pokud to gynekolog kóduje pojišťovně a my všichni pak platíme 15 minutový ultrazvuk při každé kontrola k hledání nejhezčí polohy na fotečku (jo, taky platím horentní sumy za zdravotní pojištění, ale zároveň tu péči poskytuju a vím, kolik co stojí a stojím si za tím, že za nesmyslná vyšetření utratí erár víc než za předražené přístroje).
@saraca tak já chodím k soukromému gynekologovi v Praze. Jsem aktuálně těhotná a žádny balíček jsem neplatila. Platila jsem 1700kč za první screening - Můj dr ho nedělá, byla jsem na klinice na Praze 4 a 1500kč mi proplatila pojišťovna. Pak jsem platila 150kč za fotky, 50kč za zrcadlo a jednorázový poplatek 500kč za pásy na které chodím pravidelně. Druhý a třetí screening jsem měla u svého doktora bezplatně, každou návštěvu vyšetření bezplatně, dvakrát krev bezplatně (zjišťovali krevní skupinu a pohlavní choroby). Naposledy mi opět dělal ultrazvuk a měřil miminko. Nikdy nečekám víc jak 5 minut a jsem objednaná na čas (v této covid době mi to přijde normální). Doktor i sestrička jsou oba moc hodní a na výsledky si mohu zavolat bezproblému. Tento týden jsem byla v poradně již v nemocnici - čekala jsem dvě a půl hodiny a opět jsem nic neplatila. Takže dohromady jsem platila 900korun (já jsem si teda musela platit jěště injekci co dávají při RH krevním faktoru -) a s péči nemám problém. Co se týče štítné žlázy, tu gynekolog nevyšetřuje, ale bez problému vystaví žádanku (na ní se léčim a doplácím pouze léky). Slušně se jich na to zeptej a když tak, tak zkus soukromého gynekologa. I když nevím jestli tě v těhotenství někde vezmou - to moc dělat nechtějí 🤷🏻♀️ Jinak používam aplikaci zdravotní pojišťovny, kde vidím všechny hrazené úkony, kolik přesně za mě bylo uhrazeno a kde 😉
@jahodalahoda jo a zkumavku jsem dostala taky zdarma 😊
90% z úkonů, které jsou tam uvedené normálně hradí zdravotní pojišťovna. Pracuji v soukromé gynekologické ambulanci a neplatí se u nás nic. Jen 50kc za tisk fotky z ultrazvuku, mailem posíláme zdarma. A dovolím si říct, že péče u nás je více než výborná.
@jahodalahoda zkumavky mě taky pobavily 😂
Šmarja to se někde v ČR platí, jo? Tak jsem podruhé těhotná, ale platila jsem jen screeningová vyšetření s velkými ultrazvuky, ale pojišťovna přispívá. U mé gynekoložky platím max.fotku mrňouska.
Ahoj, tak přikládám ceník gynekologie pro ty, kteřé se nebudou chtít napálit a snad si to zjistí dříve u svého gynekologa než já.
https://www.ambicare.eu/cz/praha4/gynekologie/s...
Protože jednání ke kterému se dopracujete ze strany gynekologie, pokud hned nezaplatíte, je dost smutné. Bohužel nejde jen o peníze ale spíš služby a jednání mi moc neodpovídají nadstandardu. Kdyby se lékaři chovali slušně a s úctou a trapně by vás nenutili do karet a že je už to nebaví a že zprávu od lékaře po něm nechtěl nikdo 17 let… hm… No kdyby se chovali slušně, platba za kartu by proběhla asi bez problémů tak či tak, ale teď teda s negativní odezvou a následky.
@marses to ráda slyším. Kdyby se tam aspoň chovali slušně, ale to co předvedli na posledních mých kontrolách- no hamba. Člověk by neměl problém zaplatit, kdyby cítil bezpečí, slušné jednání a starost. https://www.ambicare.eu/cz/praha4/gynekologie/s...
@jola777 u nás je to i včetně štítné žlázy... Stejně si to vyuctuje na pojišťovnu doktor. Jsou fakt vydridusi. U mě si zas nechala zubařka zaplatit plombu v těhotenství a pojišťovna mi pak napsala, že jako těhotná mám nárok na opravu zubů zdarma. Takhle se vydělává na lidech. Nechat si to zaplatit a ještě podojit i pojišťovnu 🤷♀️

Brouci, jsem taky z Prahy a to teda hledím! Já jsem nikdy žádný registrační poplatek a ani za žádný balíček nikdy neplatila 😲