Jména pro miminka. Jaká plánujete a podle čeho se rozhodujete?
Jaká jména pro miminka letošního roku plánujete ❤️ ? A podle čeho se rozhodujete ☺️ Nebo i když miminko nečekáte, jaké jméno by se vám aktuálně líbilo 🤩 ?
My máme Barunku, kdyby se podařilo ještě to druhé, líbí se mi na holčičku Vaneska, Melinka na kluka Kryštof nebo Tobiáš, Štěpán. Nejdu podle nějakého trendu, co zrovna frčí, ale ať se nám to také hodí k příjmení a samozřejmě také podle manžela.
My máme doma Jáchyma, holčička měla být Nela. Teď bych volila pro holku - Valentýna, Mariana, Markéta, Lýdie, Barbora, Sára, Nikola nebo Alice. Tam by se dalo vybrat 🙂 Pro kluka bychom volili - Hynek nebo Martin (po tátovi). Dál jsme v pasti😀 Ještě možná Eliáš? I tenkrát bylo pro nás těžké vymyslet jméno pro kluka, které by se nám líbilo a shodli jsme se něm oba 🙂
@hanka_12345 záleží taky na štěstí, já mám obě děti jmény v top10 a kluk potkal jmenovce až na ZŠ a holka neměla jmenovkyni ani ve školce, nemá ani ve škole
Zdravím 🙂 sice jsem teprve 11tt ale jména máme jasné 🙂
Holička : Emma 🥰
Chlapeček : Tadeáš 🥰
Chtěla jsem holčičku Sávu ale to mi doma neprošlo 😄
@katerinablumova31 to je dobře, že to neprošlo, Sáva je mužské jméno 😉
My čekáme Elenku nebo Ellenku 😄 jméno jsem navrhla já, je stejneho původu jako Helena, což byla lékařka, která nás opravdu hodně nakopla k otěhotnění. Helena mi neprošla, Elen/Ellen ano 😄 muj muz chce se dvěma "L" a me to je asi fuk. Ještě mám starší dceru Annu, podle babičky, kterou jsem nikdy nepoznala, tak budu mít Anninku a Ellenku 🥰❤️🤩
@hkosakova1984 Nina je moc krásné jméno ❤️
Mám Elišku... Chtěla jsem hrozně moc Adrianu ale ta mi neprošla u manžela.. Kdyby to byl kluk byl by to David.
@verca22k doma máme Johanku, ale té už je 13. Jména pro miminko jsme vybíraly spolu.
Podle ničeho jsme se nerozhodovali jeden navrhl jméno a buď druhý na to kývl nebo ne u holek stačilo opravdu říct jedno jméno a hned jsme na to kyvli máme Elišku, Leontýnku, Marušku,jméno pro kluka jsme měli Matyáš,ještě se mi líbí jméno Valentýnka
@monny3 vybírali jsme tak, aby ve své generaci nebyli x-tá Emma,Ema, Ellen, Sofie, Sophie atd, aby nemuseli vysvětlovat jak se píše jejich jméno (jedno L, dvě L, ElizabeTH atd), aby bylo jméno tvárné a jak pro dítě,tak dospělého (např. Vítek bych prostě nedala, nic proti němu, ale třeba představa 2 metrového Vítka mě pobaví). Takže máme dvě holky Hana, Alice a kluka jménem Ivo. Zatím jsme potkali jednu Haničku (za 11 let) a jednu Alici (za téměř pět let) a jednoho Iva (za téměř 10 let). Dneska bych se rozhodla stejně.
My mame Karin a Alici. Dalsi holka by byla asi Greta, nebo Vanda. Klucici se mi libi Albert, Robert, Rafael😊
My vybirali kazdy jedno pohlavi. A cekali kdo se trefi (nevedeli jsme co cekame), s tim, ze ten druhy mel pravo Veta a musel jmeno odsouhlasit. Ja taky vybirala tak, aby jich nebylo hodne okolo. Kolem me je napriklad milion Rozalii a milion Amalii a kazdy si myslel, ze je originalni a ojedinely, kdyz ho daval 🙂 My meli prvni kolo Magdalena nebo Vilem a v druhem kole Antonie a Hynek. Zaroven nevybiram podle toho co frci.. 🙂
Čekám třetího chlapečka a vybírat klučičí jméno bylo náročné už u prvního a druhého těhotenství. Nakonec jsme se shodli na jméně Lukáš. K přijmení krásně pasuje. Vhodné jméno bych volila na základě přijmení a ne podle toho, co frčí.
@monny3 máme Olivera doma, pro holku jsme měli jméno Laura... A rozhodovali jsme se podle toho co se nám líbí, a taky ať se mu/jí to hodí k příjmení 🙂
Mám syna Radka a dceru Adinu, s nynějším partnerem čekáme holčičku a bude Magdaléna. Statistiky neřeším, jen zdanto sedí k příjmení, uměla bych se víc upustit ze řetězu nov se mi líbí Meda, Lada, Běla, ale doma mi to neprošlo...
@simonasimka Kdybyste náhodou měli kluka i holku, tak by se to i hodilo pěkně k sobě pro sourozence Oliver a Laura ☺️
Pro zajímavost top jména ze Slovenska 2023:
Holčička 🩷
Sofia
Eliška
Viktória
Nina
Natália
Ema
Sára
Nela
Olívia
Mia