icon

Jména pro miminka. Jaká plánujete a podle čeho se rozhodujete?

monny3
26. bře 2025

Jaká jména pro miminka letošního roku plánujete ❤️ ? A podle čeho se rozhodujete ☺️ Nebo i když miminko nečekáte, jaké jméno by se vám aktuálně líbilo 🤩 ?

Strana
z2
martina1317
27. bře 2025

Anetka, Matej, Antonin, Tereza - drzime se klasiky

marketa1218
27. bře 2025

My máme Barunku, kdyby se podařilo ještě to druhé, líbí se mi na holčičku Vaneska, Melinka na kluka Kryštof nebo Tobiáš, Štěpán. Nejdu podle nějakého trendu, co zrovna frčí, ale ať se nám to také hodí k příjmení a samozřejmě také podle manžela.

xxxmarket
27. bře 2025

My máme doma Jáchyma, holčička měla být Nela. Teď bych volila pro holku - Valentýna, Mariana, Markéta, Lýdie, Barbora, Sára, Nikola nebo Alice. Tam by se dalo vybrat 🙂 Pro kluka bychom volili - Hynek nebo Martin (po tátovi). Dál jsme v pasti😀 Ještě možná Eliáš? I tenkrát bylo pro nás těžké vymyslet jméno pro kluka, které by se nám líbilo a shodli jsme se něm oba 🙂

dashyyy
27. bře 2025

@hanka_12345 záleží taky na štěstí, já mám obě děti jmény v top10 a kluk potkal jmenovce až na ZŠ a holka neměla jmenovkyni ani ve školce, nemá ani ve škole

monny3
autor
27. bře 2025

@dashyyy jo ona se prý popularita některých jmen projevuje spíš ve městě a jiné spíš na vesnici (jako fakt statisticky zpracované, ne že někoho dojem 🤭 )

katerinablumova31
27. bře 2025

Zdravím 🙂 sice jsem teprve 11tt ale jména máme jasné 🙂
Holička : Emma 🥰
Chlapeček : Tadeáš 🥰

Chtěla jsem holčičku Sávu ale to mi doma neprošlo 😄

verusak87
27. bře 2025

@katerinablumova31 to je dobře, že to neprošlo, Sáva je mužské jméno 😉

felis
27. bře 2025

My čekáme Elenku nebo Ellenku 😄 jméno jsem navrhla já, je stejneho původu jako Helena, což byla lékařka, která nás opravdu hodně nakopla k otěhotnění. Helena mi neprošla, Elen/Ellen ano 😄 muj muz chce se dvěma "L" a me to je asi fuk. Ještě mám starší dceru Annu, podle babičky, kterou jsem nikdy nepoznala, tak budu mít Anninku a Ellenku 🥰❤️🤩

morgan
27. bře 2025

@verusak87 tak teď jsem se pobavila. To jsem vůbec netušila 😀 vždycky jsem to brala za ženské jméno, ale koukám, že fakt mužské 🤭

xxxmarket
28. bře 2025

@verusak87 přesně tak. Taky znám jednoho Sávu - kluka 😃🙂

wessy01
28. bře 2025

@monny3 my jsme teď dali Karolínku 🙂 původně to měla být Šarlotka, ale reakce okolí mě zviklaly… a Viktorka, ale tam mě zase odrazila charakteristika osobnosti podle jména 😄 a kluk by byl Adam, tam se mi skoro nic nelíbí 😄

verca22k
28. bře 2025

@hkosakova1984 Nina je moc krásné jméno ❤️

mikeska2020
28. bře 2025

Mám Elišku... Chtěla jsem hrozně moc Adrianu ale ta mi neprošla u manžela.. Kdyby to byl kluk byl by to David.

hkosakova1984
28. bře 2025

@verca22k doma máme Johanku, ale té už je 13. Jména pro miminko jsme vybíraly spolu.

monny3
autor
28. bře 2025

@wessy01 a co bylo na Šarlotu za reakce, že tě to tak ovlivnilo 🤭 ? To je ošemetné, říkat to jméno předem, že 🙈

martinka0209
28. bře 2025

Podle ničeho jsme se nerozhodovali jeden navrhl jméno a buď druhý na to kývl nebo ne u holek stačilo opravdu říct jedno jméno a hned jsme na to kyvli máme Elišku, Leontýnku, Marušku,jméno pro kluka jsme měli Matyáš,ještě se mi líbí jméno Valentýnka

ferda90
28. bře 2025

@monny3 my mame doma chlapečka Filipka a ted v unoru se nam narodila Rozárka-ne Rozalie nebo Rozarie, ale Rozárka 🙂 Vahali jsme mezi ni a Eliškou, nakonec nam s vyberem jmena poradily sestricky v porodnici hned po porodu 🙂

lujhu
28. bře 2025

@monny3 Jenifer, Melissa, Laura nebo Rozarie 🌸

vetyver
28. bře 2025

@monny3 vybírali jsme tak, aby ve své generaci nebyli x-tá Emma,Ema, Ellen, Sofie, Sophie atd, aby nemuseli vysvětlovat jak se píše jejich jméno (jedno L, dvě L, ElizabeTH atd), aby bylo jméno tvárné a jak pro dítě,tak dospělého (např. Vítek bych prostě nedala, nic proti němu, ale třeba představa 2 metrového Vítka mě pobaví). Takže máme dvě holky Hana, Alice a kluka jménem Ivo. Zatím jsme potkali jednu Haničku (za 11 let) a jednu Alici (za téměř pět let) a jednoho Iva (za téměř 10 let). Dneska bych se rozhodla stejně.

monny3
autor
28. bře 2025

@ferda90 takže prostě v občance má Rozárka a je jasno ☺️ Mně přijde zvláštní verze Rozálie, protože pak to zdrobněle není Rozárka ale RozáLka 🤷🏻‍♀️

dasasa1
28. bře 2025

My mame Karin a Alici. Dalsi holka by byla asi Greta, nebo Vanda. Klucici se mi libi Albert, Robert, Rafael😊

ferda90
29. bře 2025

@monny3 jj chtěli jsme proste Rozárku 🙂 a kdyz jde mit jmeno Armani Lakatoš😁🫣tak proc ne Rozárka🤗

klika1881
29. bře 2025

My vybirali kazdy jedno pohlavi. A cekali kdo se trefi (nevedeli jsme co cekame), s tim, ze ten druhy mel pravo Veta a musel jmeno odsouhlasit. Ja taky vybirala tak, aby jich nebylo hodne okolo. Kolem me je napriklad milion Rozalii a milion Amalii a kazdy si myslel, ze je originalni a ojedinely, kdyz ho daval 🙂 My meli prvni kolo Magdalena nebo Vilem a v druhem kole Antonie a Hynek. Zaroven nevybiram podle toho co frci.. 🙂

osicenka
29. bře 2025

@monny3 jednu Rozálku znám a je to opravdu nezvyk, musím si dávat pozor, abych neřekla Rozárko, protože její maminka to nemá moc ráda 😅

Jinak my jsme dali dětem jména Matěj a Michaela a pořád se mi ta jména líbí, kdybych měla rodit, dám je klidně znovu 😁

antanyela
29. bře 2025

Čekám třetího chlapečka a vybírat klučičí jméno bylo náročné už u prvního a druhého těhotenství. Nakonec jsme se shodli na jméně Lukáš. K přijmení krásně pasuje. Vhodné jméno bych volila na základě přijmení a ne podle toho, co frčí.

simonasimka
29. bře 2025

@monny3 máme Olivera doma, pro holku jsme měli jméno Laura... A rozhodovali jsme se podle toho co se nám líbí, a taky ať se mu/jí to hodí k příjmení 🙂

karamelkka
29. bře 2025

Mám syna Radka a dceru Adinu, s nynějším partnerem čekáme holčičku a bude Magdaléna. Statistiky neřeším, jen zdanto sedí k příjmení, uměla bych se víc upustit ze řetězu nov se mi líbí Meda, Lada, Běla, ale doma mi to neprošlo...

monny3
autor
10. dub 2025

@simonasimka Kdybyste náhodou měli kluka i holku, tak by se to i hodilo pěkně k sobě pro sourozence Oliver a Laura ☺️

monny3
autor
27. dub 2025

Pro zajímavost top jména ze Slovenska 2023:

Holčička 🩷
Sofia
Eliška
Viktória
Nina
Natália
Ema
Sára