icon

Jméno Albert. Opravdu mu ve škole říkají Lidl?

vendulaaaha
21. čer 2024

Dobrý den,

mám dotaz na maminky, které mají doma nebo v okolí chlapečky Bertíky (Alberty). S manželem jsme po mnoha měsících vybrali pro syna jméno Albert, jsme z něj nadšení, ale rodina muže nám ho dost nevybíravě vyhejtila s tím, že to snad nemůžeme myslet vážně, že mu ve škole budou říkat Lidl 🙄.

Máte někdo negativní zkušenost? Popravdě mě by to fakt nenapadlo. Děkuju za všechny postřehy

Strana
z2
vendulaaaha
autor
21. čer 2024

@lucifux ja jsem si vyslechla, ze musime napsat do Alberta, ze jsme podle nich pojmenovali dite a ze at nam pry daji slevu na nakup 🙄. To jsem zustala stat zarazena asi hodne dlouho nez se mi dostalo slov 😅

esmeralda11
21. čer 2024

Já chtěla taky dát jméno Albert, ale manžel řekl "supermarket" a přes to nejel vlak🙄 Podle mě je to úplna blbost, jméno je to krásné a já bych ho úplně s klidem dala.
Takovéhle řeči najdete skoro na každé jméno, vůbec bych to neřešila. Za pár let obchod beztak přejmenují.

rayasisu
22. čer 2024

Mám ve třídě Alberta a vůbec mě přirovnání se supermarketem nenapadlo. 🤷 Kdo chce, tak si u každého jmena najde důvod k posměchu.

hanka_12345
22. čer 2024

Me se Albert libi moc ale abych byla uprimna, vybirali jsme jmeno pro syna a Albert byl na seznamu ale prave kvuli tomu ze si hned predstavim obcchodak jsem ho vyskrtla. Nejak sem se s tim nedokazala zžít :D

rnika
22. čer 2024

Albert je moc pěkné jméno .... ( mě se ještě o fousek víc líbí Adalbert - toho jsem měla ve výběru já). Zasada- nikdy neříkat jméno před porodem (nedodržela jsem ji u nejstaršího a co jsem si vyslechla na Zachariáše 😅 škoda mluvit), ostatní jména jsme po té zkusenosti řekli až po porodu. Jeden ze synů má druhé jméno Vincent a taky jsme několikrát slyšeli narážky na Vincentku 🙈

bertoldina
22. čer 2024

@vendulaaaha Krásné jméno, nám bohužel nešlo k příjmení.

barmil
22. čer 2024

@vendulaaaha mám syna Alberta a jiného v okolí nemáme. Říkáme Berte, Bertiku, Bertolde, Alberte..vtip na obchod jsem doted neslysela. Jsou mu 4.

zuzkasim
22. čer 2024

Kamarádi mají Alberta, jako jo, obchod nás napadl taky v první chvíli, ale myslím, že se mu s tím jménem žije dobře, je to už puberťák.

teate
22. čer 2024

@palja To si děláš prču, ty jo. Já miluju jméno Simona. Má ho i moje mamka. Ale nechtěla jsem dávat prosincový, když je holka prosincová (což Vy máte že, jsme ve stejné skupině). A taky máme ještě Markétu, trapný jméno ze sedmdesátek, který ale každej hned radostně opěvuje slovy: No to je už dnes neobvyklý jméno, to je krásný. 🫶♥️

Albert je hezký. Měla jsem spolužáka 9 let, ale Bertik to nikdy nebyl. Vždyt Albert, Albik nebo Albáč 🤦🏻‍♀️🤣 Malý děcka, no.

miriam1989
23. čer 2024

@vendulaaaha Taky jsme tyhle řeči poslouchali, nedali na ně, doma mu převážně teď říkáme teda Bertík 💙 Ale lepší jméno, který by k němu padlo víc jsme vybrat určitě nemohli. Albert 3M zdraví 😊

vendulaaaha
autor
23. čer 2024

@miriam1989 ten je 😍

emillyhk
23. čer 2024

Na každé jméno se dá něco najít, vůbec se tím netrap. Dejte co se vám líbí a hodí k příjmení a kecy ostatních neřešte. 😉
Já třeba chtěla jméno pro syna nechat pro rodinu jako překvapení, manžel to nevydržel a svěřil se. No tak si taky vyslechl, no. 🤦‍♀️ Neodradilo nás to a nelitujeme.

anetka1701
23. čer 2024

Rodině jméno NEŘÍKAT!!! A bude klid 😅 Albert je boží jméno, jděte do něj ❤️

evik19
23. čer 2024

@vendulaaaha Říká se, že děti jsou v posmívání kruté, ale pravda je taková, že nejvíc mají tendenci se posmívat právě postarší příbuzní. My máme ve škole různá za mě dost zvláštní jména a neposmívá se jim nikdo. Albert je úplně v pohodě a děti ani nenapadne, že by se za to mohly spolužákovi smát…dokud jim to tedy rodiče nebo prarodiče neporadí.

sarad
23. čer 2024

@vendulaaaha A ja mam zase doma Noru a lidi se me porad ptali, zda vim, ze to zni jako ta nora kde bydli liska?

dejvitka
23. čer 2024

@vendulaaaha Albert je krasne jmemo. Kamaradka ma Bertika, ale je predskolak, takze doposud se s nejakym hanlivym oznacenim nesetkal, mezi nami dospelymi se vsem jmeno moc libi. Uprimne, ono se na kazde jmeno ci prijmeni da vymyslet neco nehezkeho, nebo ho s necim spojit, ale kdy se to deje ? Tak na prvnim stupni ZS. A kdyz to bude bezny Honza, budou se mu smat za neco jineho (pokud to bude spatny kolektiv). Dejte co se libi vam, neohlizejte se na rodinu, jednou vas to muze mrzet. Vy citite nejlip jak se ma chlapecek jmenovat. A zasada - nesdelovat jmeno v rodine - tu jsme drzeli do porodu nejen my, ale drzi to tak i nasi sourozenci a mnoho nasich pratel. Neco na tom bude 🙂. Drzim pesti, at vyberete co se vam jako rodicum libi.

vendulaaaha
autor
23. čer 2024

@sarad boze, co na to rict 🙄

pampelina18
11. črc 2024

Jde i to jak se dítě bude taky chovat. Spíš než Lidl mu budou říkat obchode apod... Ale nevím jedno ze sta děti mu tak třeba rekne. Lepší jak Robert 😂

antoinet
11. črc 2024

Jako je potřeba si přiznat, že to spojení Albert = obchod je na místě, protože davy lidí tam denně nakupují a prostě to říkají, že jdou do Alberta. Není to dávná vzpomínka na S tebou mě baví svět. Takže dítě musí pak být sebevědomé a ustát to.
Můj syn je Karel a taky s sebou cukne při každém spojení s jeho jménem a že toho v ČR je (Karlův most, Vary, univerzita...).

pampelina18
13. črc 2024

Pokud se musíš ptát na to, zda to je dobrý nápad tak to nedavej. Hele budeš mít kluka Alberta, tak pak už stačí jen holka Billa , Penny a Tesco a budete mít skoro komplet. Počítej s tím, že si z něho děti budou dělat srandu, zvlášť v pubertě. Albert je prostě obchod, ale tak si udělejte Alberta a Billu a bude to ok

vendulaaaha
autor
14. črc 2024

@pampelina18 neptala jsem se, zda je to dobry napad, otazka byla mirena na lidi, kteri maji doma nebo v okoli Alberty a jakou maji zkusenost. Zajima me prave ta realna zkusenost, ne co si nekdo mysli o tomto jmene 🙂

veru181
14. črc 2024

@rosalindamelinda Ale tak děti si najdou něco vždycky, když budou chtít, ne?

@vendulaaaha Mně se jméno zrovna moc nelíbí, ale teda že by mu říkali Lidl si neumím představit 😀. Jinak jsme zrovna vedly rozhovor s mamkou, jak má právě každý jiný vkus a jak jí někteří lidé říkají tak, jak by ji to v životě nenapadlo, v dobrém i ve zlém. Vlastně ani tomu dítěti se nezavděčíš, jméno se mu může a nemusí líbit - mám třeba kamarádku Elišku, já to jméno zbožňuju a ona nesnáší. Souhlasím s ostatními - pokud se vám líbí a netluče se s příjmením, neřešte okolí (zase to není taková exotika 🙂).

Strana
z2