Jméno Benedikt. Jak mu doma říkáte? A tipy na další jména?
Je tu někdo, kdo má syna jménem Benedikt? Jak mu říkáte?
Vybíráme jméno a nemůžu nic vybrat, nic se mi nelíbí...
Anebo mi rovnou i napište prosím tipy na klučičí jména, díky 🫶🏻
Všem, které znám, říkají Ben. Oblíbené jméno pro psa, takže bych nedala. Benedikt i Benjamin se mi moc líbí.
Můj bratranec je Benedikt. Ale nelíbí se mi, že se mu říká Benda..
Sousedi u nás malému Benediktovi řikají Benetku.
Benedikt je krásné jméno. Říkala bych mu Beni, Bendží 😆, Beníku Bendíku, Beňo😁...
@azaliah A co Mikuláš?
@cherie24 A proč se vám nelíbí?
@1pomnenka Líbí se vám, ale nedala byste, protože se jim říká Ben a je to jako pro psa?
@klokanka31 Mikuláš spíš ne.
@pipi_puncocha Také nejsme věřící, ale tak to mi nepřijde, že by mělo vadit, ne? 🙂
@cherie24 A proč se vám nelíbí?
@1pomnenka Líbí se vám, ale nedala byste, protože se jim říká Ben a je to jako pro psa?
@klokanka31 Mikuláš spíš ne.
@pipi_puncocha Také nejsme věřící, ale tak to mi nepřijde, že by mělo vadit, ne? 🙂
@azaliah Přesně tak, jen v naší ulici jsou dva psi jménem Ben. Proto bych to jméno nedala.
Skrze toho psa to tak nevnímej. Já měla fenu Báru, sousedi Zuzanku a znám jedny co měli ořecha Kubíka. 😄. A když jsem vybírala pro první dceru jméno, tak Nelinka jsou taky prej psi a teď máme vybranou Miu, když to bude holka. A to má kámošky máma čivavu.😄
Mne se Benedikt líbí a přezdívky jako Ben apod. dobrý.🙂
Já bývám k "originálním" jménům někdy skeptická, ale Benedikt se mi líbí 🙂.
Skrze toho psa to tak nevnímej. Já měla fenu Báru, sousedi Zuzanku a znám jedny co měli ořecha Kubíka. 😄. A když jsem vybírala pro první dceru jméno, tak Nelinka jsou taky prej psi a teď máme vybranou Miu, když to bude holka. A to má kámošky máma čivavu.😄
Mne se Benedikt líbí a přezdívky jako Ben apod. dobrý.🙂
@nanyh Jako také jsem znala psa Bena, ale nepřijde mi to asi tak hrozné, že by se to nedalo dát... Ale nevím 🤔
Ještě nás napadlo Adrian.
@nanyh Jako také jsem znala psa Bena, ale nepřijde mi to asi tak hrozné, že by se to nedalo dát... Ale nevím 🤔
Ještě nás napadlo Adrian.
@azaliah Vyberte tak, jak to cítíte Vy. Na okolí zřetel neberte. 🍀 Já jsem akorát z toho vzteklá, jak každý do každýho cpe svůj negativní názor. Je to Vaše dítě, Vaše volba. Za mě je nejlepší jméno neprozrazovat a až se narodí, tak přijít s hotovou věcí. 😆👍🏼
Jméno neni špatné, me by vadilo, ze mu asi nikdo nikdy neřekne v základním tvaru Benedikte, vsichni budou komolit. Ben je v pohodě, ale Češi umí zprznit jména a myslim, ze se mu bude říkat všelijak. Bendo, Béňo a to uz mi nepřijde hezke.,
@azaliah Mně se líbí spoustu klučičích jmen😅 Já bych se asi zapotila u výběru jména pro holku :D
Benedikt nemám spojeno s jménem pro psa. Ano, zkrácenina jména Bendedikt je Ben, ale spíš se mi vybaví Ben Christovao než Ben pes. V okolí nikdo psa Bena nemá.
Mně se jako první vybavil s tímto jménem papež Benedikt XVI., ale nepovažuji to za nějaké echt křesťanské jméno. Považuji ho trochu v ČR neobvyklé, ale za mě v pohodě.
@azaliah Mně se líbí spoustu klučičích jmen😅 Já bych se asi zapotila u výběru jména pro holku :D
Benedikt nemám spojeno s jménem pro psa. Ano, zkrácenina jména Bendedikt je Ben, ale spíš se mi vybaví Ben Christovao než Ben pes. V okolí nikdo psa Bena nemá.
Mně se jako první vybavil s tímto jménem papež Benedikt XVI., ale nepovažuji to za nějaké echt křesťanské jméno. Považuji ho trochu v ČR neobvyklé, ale za mě v pohodě.
@levandule_k Já to mám přesně naopak, pro holku jich mám mraky a kluk prostě nic 😭😀
Benedikt bude stejně jako Benjamín prostě Ben. Mně se v poslední době hodně začalo líbit jméno Teodor.
Co Oliver, Sebastian, Bertram, Tobiáš, Dominik..
Benedikt je ale jinak krásný jméno🥰
Co Oliver, Sebastian, Bertram, Tobiáš, Dominik..
Benedikt je ale jinak krásný jméno🥰
@reeeza Jo, Dominik jsme uvažovali, ale je to taková jistota a nějak jsem si k němu nedokázala najít vztah. A ostatní nevím, moc se nám nehodí k příjmení, nebo se nám nelíbí :D :( Bertram mě tedy zaujalo, ale to nevím, zda už není moc nevšední...
@nanyh ja znam lidi, co na psa volaji Elisko a na dceru Agi (jako fakt). Takze argument co se hodi jako jmeno pro psa uz neberu 😂
@levandule_k ja bych zase holcicek pojmenovala klidne dvacet, ale pro kluka se mi nezdalo zadny 😅
@nanyh ja znam lidi, co na psa volaji Elisko a na dceru Agi (jako fakt). Takze argument co se hodi jako jmeno pro psa uz neberu 😂
@levandule_k ja bych zase holcicek pojmenovala klidne dvacet, ale pro kluka se mi nezdalo zadny 😅
@mysh_me No já i manžel máme s tím klučičím šílený problém, jako fakt se nám nelíbí nic, dcera měla jméno už asi od 3. měsíce těhotenství 😀
Dominiku je ted v našem okolo moc. Benedikt je krásný jméno (a jednoho fakt hezkého nositele jsem znala na vejsce😄). Bertram se mi taky líbí.
@mysh_me No já i manžel máme s tím klučičím šílený problém, jako fakt se nám nelíbí nic, dcera měla jméno už asi od 3. měsíce těhotenství 😀
@azaliah my jsme nakonec neco vybrali, ale do posledni chvile jsme o tom nebyli uplne presvedceny. Jako ze tohle je “to ono” jmeno pro naseho syna. Pamatuju si, ze jeste na porodnim sale jsem mezi kontrakcema rikala manzelovi, ze jestli to jeste chce zmenit a prepsat na moznost cislo 2 nebo 3, ze mi to asi nevadi, ze si tim nejsem tak jista… no ale manzel mi rekl ze ted uz to menit nebudeme a at neresim jmeno kdyz mam rodit 😅 a pointa je takova, ze synovi to jmeno nakonec 100% sedi a uz od prvniho dne v porodnici jsem videla, jak se k nemu hodi a ze by nemohl mit jine 😍
@azaliah my jsme nakonec neco vybrali, ale do posledni chvile jsme o tom nebyli uplne presvedceny. Jako ze tohle je “to ono” jmeno pro naseho syna. Pamatuju si, ze jeste na porodnim sale jsem mezi kontrakcema rikala manzelovi, ze jestli to jeste chce zmenit a prepsat na moznost cislo 2 nebo 3, ze mi to asi nevadi, ze si tim nejsem tak jista… no ale manzel mi rekl ze ted uz to menit nebudeme a at neresim jmeno kdyz mam rodit 😅 a pointa je takova, ze synovi to jmeno nakonec 100% sedi a uz od prvniho dne v porodnici jsem videla, jak se k nemu hodi a ze by nemohl mit jine 😍
@mysh_me To jsem hodně krát slyšela, ale nevím, jak se může stát, že pak prostě to jméno fakt sedí 😀 Bojím se, že nám nebude sedět nic 😭😀
@mysh_me To jsem hodně krát slyšela, ale nevím, jak se může stát, že pak prostě to jméno fakt sedí 😀 Bojím se, že nám nebude sedět nic 😭😀
@azaliah kdyztak se muzes rozhodnout i po porodu 😉 ja jsem teda vedela, ze nam by to moc nepomohlo a nechtela jsem to nechavat otevrene 😅 ale nekdo to tak ma, ze miminku vybere jmeno snaz az kdyz ho uvidi, je na to dost casu i po narozeni 😊
@azaliah kdyztak se muzes rozhodnout i po porodu 😉 ja jsem teda vedela, ze nam by to moc nepomohlo a nechtela jsem to nechavat otevrene 😅 ale nekdo to tak ma, ze miminku vybere jmeno snaz az kdyz ho uvidi, je na to dost casu i po narozeni 😊
@mysh_me No právě já si taky myslím, že nám to nepomůže a nechci to nechávat až po porodu 😀
Benedikt je moc hezké a netradiční jméno. Dominiků je všude plno. V každé třídě minimálně dva.
Benedikt je krásný jméno ✨ V mladším věku je oslovení hlavně na vás, my říkáme synovi od mala základním tvarem Maxim, když byl echt miminko tak někdy Maximek a přijali to i prarodiče a nikdo mu neříkal Max 😉 teď ve školním věku už sám řekne, jestli mu vadí, když mu někdo řekne Max...
Takže když mu budete říkat Benedikte, bude to normální i pro okolí a nikdo z něj nemusí dělat Bendu 🤭

Benedikt je krásné jméno, měli jsme ho v užším výběru, nabízí se oslovení Ben. Nakonec jsme nevybrali kvůli významu jména, nejsme věřící.
Podobně mi zní i Benjamin.