icon

Jméno pro chlapečka - Valentýn. Jaký máte názor?

salinecka
8. únor 2021

Ahojte maminky
Mam otazku na jmeno pro chlapce.
Mam uz 3 mesice pred porodem a nevim jaky jmeno dat.
Uz jsem byla rozhodnuta , ze dam jmeno Valentýn ( prijmeni- Malik) ale vsichni mi to chteji vymluvit ze je to jmeno jak pro nejakyho teplouše. A to se me trochu dotklo😥 . tak chci slyset i jiny názor od vas.
Děkuji předem vsem za vase odpovedi.

Strana
z3
orisek56
8. únor 2021

@klokanka31 a třeba i to bude časem v kurzu, proč ne?

priefi
8. únor 2021

@salinecka já to napíšu asi takto, za mě už je to jméno předem dáno. Takže vol srdcem a na ostatní neber ohled. Nikdo Vám do toho s partnerem nemá co kecat. Náš mladší syn má třeba jméno, u kterého, kdyby mi ještě někdo před těhu řekl, že se takto bude jmenovat, klepu si na čelo a říkám nikdy. Jméno se mi nikdy nelíbilo. Pak jsem otěhotněla, nevím, co se stalo, ale nějak mi to jméno k němu sedělo. Sice jsme ho s manžel pořád shazovali ze stolu, ale bylo to jediné kompromisní jméno, co jsme měli a nahlásili jsme ho až v porodnici. To jméno mu neskutečně sedí. Takže za mě, pokud se Ti jméno Valentýn líbí, pokud cítíš, že to je TO jméno, neřeš okolí a dejte mu to jméno. Zní hezky a bude originální. I když... Originální... My taky měli originální a nakonec z toho byl skokan roku 😂

budouci_maminka
8. únor 2021

@dyechampion v českém kalendáři není, je ve slovenském, 24.ledna má svátek

zelenaesmolda
8. únor 2021

@priefi a jak se teda jmenuje?

veruuu_kubesovic
8. únor 2021

@salinecka
a proc ne? Máme dceru Anabel a syna Eliáše, vybírali jsme s manželem dětem netradiční jména, nám se libili a že se nemusí líbit všem...ano o tom to je...taky nikomu necpu, že pro mě je mimo mísu Franta, Karel...

dyechampion
8. únor 2021

@budouci_maminka jo aha no takze kdo ho bude chtit tady musi zadat na matrice

budouci_maminka
8. únor 2021

@dyechampion to netušim, tak daleko jsme se nedostali, bylo mi zatrhnuto..

zelenaesmolda
8. únor 2021

@veruuu_kubesovic za me super

veruuu_kubesovic
8. únor 2021

@budouci_maminka Timotej?

hope09
8. únor 2021

Mně přijde Valentýn v pohodě 😉 Rozhodněte se sami za sebe a ostatním jen oznamte. Vždycky se najde někdo, komu se jméno nebude líbit. Ale až babičkám ke jménu dodáte i miminko, tak se budou rozplývat i nad jménem 🙂

jiss
8. únor 2021

@salinecka dala bych Valentin s krátkým měkkým i. Lépe to koresponduje s i v příjmení a nebudete mít problém s diakritikou. Ale možná je to jen můj problém, nemám totiž ráda počeštěná jména s tvrdým dlouhým ý, přijdou mi humpolácká... Valentýn vs Valentin, Justin vs Justýn atd.

te_reza
9. únor 2021

@dyechampion myslím, že ve slovenském kalendáři normálně je

priefi
9. únor 2021

@zelenaesmolda Mikuláš

zelenaesmolda
9. únor 2021

@priefi mame jednoho v rodine,hezke jmeno 🙂

piggy123
9. únor 2021

@salinecka jelikož píšeš, že žijete v Německu, určitě bych volila mezinárodní podobu jména Valentin či Valentino. S českou variantou Valentýn by měl akorát problémy a musel všude hláskovat, jak se to píše, i když výslovnost by byla stejná.

Jinak jméno samo o sobě se mi moc líbí. Je pravda, že v ČR to jméno může znít sladce a nikdo si pod jménem Valentýn asi na první dojem nepředstaví sexy mačo chlapa... Ale v Německu bych to neřešila. Jiný kraj, jiný mrav. Tam je to jméno naprosto normální, určitě i jako zde u nás ve Švýcarsku. Nikdo se nad tím nepozastavuje 👍

teryem
9. únor 2021

Souhlasím s variantou Valentin, pokud bydlíte v cizině.. Valentin Malik je krásný 👌 a at si každej říká co chce.. Byla jsem zarytý zastánce toho, že by se neměly dávat jména po rodičích. .. No u syna buzerovali, že tohle ne, tohle je blbý a bla bla bla tak jsme dáli po tatínkovi 😀 měli po hehe.. Teď čekáme holku... Tak prudili až se bude jmenovat po mě. 😃 hele vyslechnem si ještě milionkrát, ale mně už jsou ostatní tak strašně jedno.. Co z nich mám.. Udělejte po svým

priefi
9. únor 2021

@zelenaesmolda děkuji 😊 ale jak jsem psala před tím, se mi vůbec, ale vůbec nelíbilo. Když jsem slyšela Mikuláš, tak jsem si představila sv.Mikuláše, zejména takovou tu škaredou papírovou českou masku 🙈 ale v těhu se to vše změnilo a přišlo mi hezké. Po narození syna mi přišlo krásné a že mu neskutečně sedí. Ale říkali jsme si, že bude mít originální jméno, chyba lávky, skokan roku. Ale to samé i starší syn, když jsme vybírali jméno, neznali jsme jediného Matyáše, když jsem byla v 8.m těhu, roztrhl se s nimi pytel a mysleli jsme, že jméno změníme, ale nakonec jsme mu ho nechali. Mysleli jsme, jak budeme originální a nakonec taky to bylo jedno z nejoblíbenějších jmén 😂

moncas2
9. únor 2021

Znám dospělého Valentina. Říká se mu Viluš.

budouci_maminka
10. únor 2021

@moncas2 a představuje se jako viluš nebo valentin? že viluš samozřejmě zní víc "drsně" nebo jak to napsat, tak zda si tu formu předělal sám nebo okolí

Strana
z3