Jméno pro chlapečka - Valentýn. Jaký máte názor?
Ahojte maminky
Mam otazku na jmeno pro chlapce.
Mam uz 3 mesice pred porodem a nevim jaky jmeno dat.
Uz jsem byla rozhodnuta , ze dam jmeno Valentýn ( prijmeni- Malik) ale vsichni mi to chteji vymluvit ze je to jmeno jak pro nejakyho teplouše. A to se me trochu dotklo😥 . tak chci slyset i jiny názor od vas.
Děkuji předem vsem za vase odpovedi.
@klokanka31 tak podle mě je Mikuláš slabej odvar. Ale prostě je to úhel pohledu.
@leniczka23 Když to není Adolf nebo Bonifác tak jde o houby ☺
Muj nazor je ten, ze nikdy, ale fakt nikdy nesdeluju rodine jmeno predem. Udelala jsem to u syna, snesla se snuzka kecu (jmeno Vaclav), tak jsme to zmenili a oznamili po porodu. Stejne tak s dcerou. Nikdo nema pravo vam kecat do vyberu jmena. Takze za me oznamovat po porodu jako hotovou vec
@martiniquest Václav je krásné jméno, taky jsem nad ním uvažovala.
@salinecka mě se to moc nelíbí, nedovedu si představit dospělého chlapa s tím jménem. Je to jen můj názor. Vy si ho tak klidně pojmenujte ale aby to jméno pak on sám měl rád, když s ním bude muset žít.
@zuuzzkkaaa Toto ale muzes rict o jakemkoli jmenu - aby to jmeno mel pak on rad. Je to naprosto normalni jmeno, zadna vystrednost.
Za me stokrát radeji Valentyn nez milionpadesaty Tobias Mathyas a nevim co jeste.
@martiniquest proč na to reagujete vy? Nejste autorka. Je to muj názor, autorka se ptala, tak odpovídám, nikomu to necpu, Tobiasove atd. se mi take nelibi. Vám nemusím nic vysvětlovat.
@zuuzzkkaaa A to mě by se líbilo mít doma Valentýna... Lepší než obyčejný Honza, Martin, Mirek...
@zuuzzkkaaa 🙈🤣🤣
Jezismarja to sou tady reci. Hlavne, ze Mikulas uz je normalne zajety jmeno a nikdo to neresi. Valentyn je uplne to samy. Me teda prijde dost trapny davat porad jmena jako Jan, Jakub, Jiri, Martin Novak...nikdo si je nebude pamatovat. A decko ktery se mu ve skole nedej boze bude posmivat da jen najevo z jaky rodiny pochazi. Stejne za 6-7 let tady bude uz tolik cizich jmen, ze to decka ani nebudou resit. A v dospelosti se ozeni s osobou co ho bude milovat kvuli nemu a ne kvuli jmenu. Takze asi tak.
@klokanka31 no zrovna těch Mirků bych tipovala, že v mladší generaci moc nebude. Určitě míň, než “kreativních” Matyášů, Mathiasů, Oliverů apod. Jméno Valentýn bych nedala, lidi si ho můžou spojovat s východním původem (Rusko, Ukrajina), o co bych asi nestála
@dyechampion ono lepší, když si nekoho pamatuješ na základě jeho činů a schopností, než jen jména. Zajímavé jméno ještě neznamená, že to bude génius a budou ho znát v dobrém.
Podle mě je to pěkné jméno, na ostatní se vyprdni. Jediný, kdo ti do toho může kecat, je manžel 😉 a hlavně, až se malý narodí, tak už si na to všichni pak zvyknou a nebudou to řešit jako během těhotenství. Tchýně nám naříkala během mého těhotenství, že to jméno je jak pro psa, ale teď ji to ani nepřijde a normálně Bena oslovuje .. hlavně že mají kocoura Kubu 🤦😂
@surikata131 vzdyt jo 🙂 ale fuuurt lepsi nez opakovani Honzove a Pepici 😉
Je spousta jmen, co se někomu líbí a někomu ne. V tom je to kouzlo, že rozhodnutí je na vás. Mě osobně se taky nelíbí, protože mě v souvislosti s Valentýnou zní víc žensky a u dospělého chlapa si ho nedovedu představit.
@klokanka31 ano na každé jméno jde najít posmesek.jenze neobvyklá jmena na sebe vic upozorňují...jakožto introvert by mi to vadilo. Navic jména budí emoce. Žijeme v internetové době, casto si píšeme nebo mluvíme s lidmi které ani nevidíme, slyšíme jen jejich jméno v telefonu při představování nebo vidíme jejich podpis v emailu. Musím říct ze kdyby mi volal Valentýn z O2 nebo Valentýn z finančního úřadu tak budu chvíli přemýšlet jestli je to nejakej průzkum nebo reklama a moc mu to na vážnosti sdělení zprávy nepřidá
@klokanka31 ne, to se mi nelíbí 😄 ale proti gustu.... Zase, bylo to o docela slavný jméno v dřívějších dobách 😄
Jinak mne se treba hodne líbil Timotej, Eduard a Albert...bohužel přes partnera neprošlo🙂
@budouci_maminka Prijde mi, ze to je hodne jednostranny nazor... Mam maleho syna a co jsme mohli jeste na krouzky, setkala jsem se s hodne vystrednimi jmeny... takove ty typicky ceske skoro zadne. A i kdyz pro me nektere byly "coze?", NIKDY jsem se nesetkala ze strany maminek s nejakymi posmesnymi komentari nebo usklebky, ale s respektem... i kdyz jsme si pak o tom povidaly soukrome. Prijde mi, ze kazde jmeno je o zvyku - spoustu jmen pro me bylo "zvlastnich", ale kdyz ho nekdo v mem okoli pouzival, za nejakou dobu mi prislo uplne normalni. A Valentyn mi prijde jeste jako jedno z mene vystrednich 🙂. A na skole si deti delaji zel legraci ze "slabsich" (a je jedno, jak se jmenuji)...
@budouci_maminka my máme Alberta😍
@budouci_maminka timotej chtěla hodně dlouho moje šéfová a pak jednou přišla a už ve dveřích říká,:"ty wole, to nemůže bejt timotej, dyt to je šampon" 😂
@te_reza ano to mi právě kvůli tomu chlap zakázal...a Alberta zas kvuli obchoďáku..holku jsem chtěla strasne Karin
@fifinka2020 to je zajímavý označení-ze mam jednostrannej názor...to jo no, zatím schizofrenii netrpim
@budouci_maminka Albert se mi taky nelíbí, sousedi měli rotvajlera Alberta no a to jméno na toho psa úplně sedí 🙃
@te_reza teta ma psa Bertíka, nehezkého yorkshira z mnozirny, takže mi tu zdrobnelinu taky trochu negativne ovlivnila
Tím jsem hlavně chtěla říct ze jsem taky uvažovala nad ne úplně tradicnima jmenama ale právě jsme přemýšleli z pohledu toho dítěte-ne z pohledu rodice "nam se to jméno líbí no a co at si říká kdo chce co chce". Jméno je vypálený celoživotní cejch
Já mám to jméno spojené s filmem pro pamětníky, tam byl Valentýn Dobrotivý. Jako mě se to jméno vlastně celkem líbí a rozhodně by mě na pískovišti nijak nepřekvapilo. Dneska se tolik dětí jmenuje netradičně, že tohle je vlastně ještě docela normální jméno a ani jako jméno dospělého chlapa mě nijak neodpuzuje.
Jméno Valentýn se mi nelíbí, vnímám ho jako preslazene a nechlapske, svoje dítě bych tak nepojmenovala..
Mě fascinuje, jak se dokážou zenský pohadat i kvůli jménu. 😀
Jinak za mě: žádný jméno není "trapný", i když se tak třeba jmenuje milion lidí. Pokud se líbí rodičům, je to tak v pořádku, a rozhodně na tom není nic trapnyho. Žádnej trapnej Honza, Tobias ani Emma.
K tématu: jméno Valentýn se mi nelibi, ale to te vůbec nemusí zajímat.
@orisek56 Jako já bych se asi zarazila kdyby mě na úřadě přivítal Leopold než Valentýn... U Leopolda bych asi bouchla smíchy ☺
@te_reza
@budouci_maminka timotej? To slysim prvne..je to na seznamu?😅

@orisek56 A co třeba Leopold... 😃