icon

Jméno pro chlapečka - Valentýn. Jaký máte názor?

salinecka
8. únor 2021

Ahojte maminky
Mam otazku na jmeno pro chlapce.
Mam uz 3 mesice pred porodem a nevim jaky jmeno dat.
Uz jsem byla rozhodnuta , ze dam jmeno Valentýn ( prijmeni- Malik) ale vsichni mi to chteji vymluvit ze je to jmeno jak pro nejakyho teplouše. A to se me trochu dotklo😥 . tak chci slyset i jiny názor od vas.
Děkuji předem vsem za vase odpovedi.

Strana
z3
klokanka31
8. únor 2021

@orisek56 A co třeba Leopold... 😃

leniczka23
8. únor 2021

@klokanka31 tak podle mě je Mikuláš slabej odvar. Ale prostě je to úhel pohledu.

klokanka31
8. únor 2021

@leniczka23 Když to není Adolf nebo Bonifác tak jde o houby ☺

martiniquest
8. únor 2021

Muj nazor je ten, ze nikdy, ale fakt nikdy nesdeluju rodine jmeno predem. Udelala jsem to u syna, snesla se snuzka kecu (jmeno Vaclav), tak jsme to zmenili a oznamili po porodu. Stejne tak s dcerou. Nikdo nema pravo vam kecat do vyberu jmena. Takze za me oznamovat po porodu jako hotovou vec

klokanka31
8. únor 2021

@martiniquest Václav je krásné jméno, taky jsem nad ním uvažovala.

zuuzzkkaaa
8. únor 2021

@salinecka mě se to moc nelíbí, nedovedu si představit dospělého chlapa s tím jménem. Je to jen můj názor. Vy si ho tak klidně pojmenujte ale aby to jméno pak on sám měl rád, když s ním bude muset žít.

martiniquest
8. únor 2021

@zuuzzkkaaa Toto ale muzes rict o jakemkoli jmenu - aby to jmeno mel pak on rad. Je to naprosto normalni jmeno, zadna vystrednost.
Za me stokrát radeji Valentyn nez milionpadesaty Tobias Mathyas a nevim co jeste.

zuuzzkkaaa
8. únor 2021

@martiniquest proč na to reagujete vy? Nejste autorka. Je to muj názor, autorka se ptala, tak odpovídám, nikomu to necpu, Tobiasove atd. se mi take nelibi. Vám nemusím nic vysvětlovat.

klokanka31
8. únor 2021

@zuuzzkkaaa A to mě by se líbilo mít doma Valentýna... Lepší než obyčejný Honza, Martin, Mirek...

martiniquest
8. únor 2021

@zuuzzkkaaa 🙈🤣🤣

dyechampion
8. únor 2021

Jezismarja to sou tady reci. Hlavne, ze Mikulas uz je normalne zajety jmeno a nikdo to neresi. Valentyn je uplne to samy. Me teda prijde dost trapny davat porad jmena jako Jan, Jakub, Jiri, Martin Novak...nikdo si je nebude pamatovat. A decko ktery se mu ve skole nedej boze bude posmivat da jen najevo z jaky rodiny pochazi. Stejne za 6-7 let tady bude uz tolik cizich jmen, ze to decka ani nebudou resit. A v dospelosti se ozeni s osobou co ho bude milovat kvuli nemu a ne kvuli jmenu. Takze asi tak.

surikata131
8. únor 2021

@klokanka31 no zrovna těch Mirků bych tipovala, že v mladší generaci moc nebude. Určitě míň, než “kreativních” Matyášů, Mathiasů, Oliverů apod. Jméno Valentýn bych nedala, lidi si ho můžou spojovat s východním původem (Rusko, Ukrajina), o co bych asi nestála

surikata131
8. únor 2021

@dyechampion ono lepší, když si nekoho pamatuješ na základě jeho činů a schopností, než jen jména. Zajímavé jméno ještě neznamená, že to bude génius a budou ho znát v dobrém.

rejalin
8. únor 2021

Podle mě je to pěkné jméno, na ostatní se vyprdni. Jediný, kdo ti do toho může kecat, je manžel 😉 a hlavně, až se malý narodí, tak už si na to všichni pak zvyknou a nebudou to řešit jako během těhotenství. Tchýně nám naříkala během mého těhotenství, že to jméno je jak pro psa, ale teď ji to ani nepřijde a normálně Bena oslovuje .. hlavně že mají kocoura Kubu 🤦😂

dyechampion
8. únor 2021

@surikata131 vzdyt jo 🙂 ale fuuurt lepsi nez opakovani Honzove a Pepici 😉

te_reza
8. únor 2021

Je spousta jmen, co se někomu líbí a někomu ne. V tom je to kouzlo, že rozhodnutí je na vás. Mě osobně se taky nelíbí, protože mě v souvislosti s Valentýnou zní víc žensky a u dospělého chlapa si ho nedovedu představit.

budouci_maminka
8. únor 2021

@klokanka31 ano na každé jméno jde najít posmesek.jenze neobvyklá jmena na sebe vic upozorňují...jakožto introvert by mi to vadilo. Navic jména budí emoce. Žijeme v internetové době, casto si píšeme nebo mluvíme s lidmi které ani nevidíme, slyšíme jen jejich jméno v telefonu při představování nebo vidíme jejich podpis v emailu. Musím říct ze kdyby mi volal Valentýn z O2 nebo Valentýn z finančního úřadu tak budu chvíli přemýšlet jestli je to nejakej průzkum nebo reklama a moc mu to na vážnosti sdělení zprávy nepřidá

orisek56
8. únor 2021

@klokanka31 ne, to se mi nelíbí 😄 ale proti gustu.... Zase, bylo to o docela slavný jméno v dřívějších dobách 😄

budouci_maminka
8. únor 2021

Jinak mne se treba hodne líbil Timotej, Eduard a Albert...bohužel přes partnera neprošlo🙂

fifinka2020
8. únor 2021

@budouci_maminka Prijde mi, ze to je hodne jednostranny nazor... Mam maleho syna a co jsme mohli jeste na krouzky, setkala jsem se s hodne vystrednimi jmeny... takove ty typicky ceske skoro zadne. A i kdyz pro me nektere byly "coze?", NIKDY jsem se nesetkala ze strany maminek s nejakymi posmesnymi komentari nebo usklebky, ale s respektem... i kdyz jsme si pak o tom povidaly soukrome. Prijde mi, ze kazde jmeno je o zvyku - spoustu jmen pro me bylo "zvlastnich", ale kdyz ho nekdo v mem okoli pouzival, za nejakou dobu mi prislo uplne normalni. A Valentyn mi prijde jeste jako jedno z mene vystrednich 🙂. A na skole si deti delaji zel legraci ze "slabsich" (a je jedno, jak se jmenuji)...

barmil
8. únor 2021

@budouci_maminka my máme Alberta😍

te_reza
8. únor 2021

@budouci_maminka timotej chtěla hodně dlouho moje šéfová a pak jednou přišla a už ve dveřích říká,:"ty wole, to nemůže bejt timotej, dyt to je šampon" 😂

budouci_maminka
8. únor 2021

@te_reza ano to mi právě kvůli tomu chlap zakázal...a Alberta zas kvuli obchoďáku..holku jsem chtěla strasne Karin
@fifinka2020 to je zajímavý označení-ze mam jednostrannej názor...to jo no, zatím schizofrenii netrpim

te_reza
8. únor 2021

@budouci_maminka Albert se mi taky nelíbí, sousedi měli rotvajlera Alberta no a to jméno na toho psa úplně sedí 🙃

budouci_maminka
8. únor 2021

@te_reza teta ma psa Bertíka, nehezkého yorkshira z mnozirny, takže mi tu zdrobnelinu taky trochu negativne ovlivnila
Tím jsem hlavně chtěla říct ze jsem taky uvažovala nad ne úplně tradicnima jmenama ale právě jsme přemýšleli z pohledu toho dítěte-ne z pohledu rodice "nam se to jméno líbí no a co at si říká kdo chce co chce". Jméno je vypálený celoživotní cejch

codal
8. únor 2021

Já mám to jméno spojené s filmem pro pamětníky, tam byl Valentýn Dobrotivý. Jako mě se to jméno vlastně celkem líbí a rozhodně by mě na pískovišti nijak nepřekvapilo. Dneska se tolik dětí jmenuje netradičně, že tohle je vlastně ještě docela normální jméno a ani jako jméno dospělého chlapa mě nijak neodpuzuje.

izz76
8. únor 2021

Jméno Valentýn se mi nelíbí, vnímám ho jako preslazene a nechlapske, svoje dítě bych tak nepojmenovala..

me_druhe_ja
8. únor 2021

Mě fascinuje, jak se dokážou zenský pohadat i kvůli jménu. 😀
Jinak za mě: žádný jméno není "trapný", i když se tak třeba jmenuje milion lidí. Pokud se líbí rodičům, je to tak v pořádku, a rozhodně na tom není nic trapnyho. Žádnej trapnej Honza, Tobias ani Emma.

K tématu: jméno Valentýn se mi nelibi, ale to te vůbec nemusí zajímat.

klokanka31
8. únor 2021

@orisek56 Jako já bych se asi zarazila kdyby mě na úřadě přivítal Leopold než Valentýn... U Leopolda bych asi bouchla smíchy ☺

dyechampion
8. únor 2021

@te_reza
@budouci_maminka timotej? To slysim prvne..je to na seznamu?😅

Strana
z3