Jméno pro holčičku: Je Tessa dobrá volba?
Ahoj, ma se nám narodit druhá dcera. Uvažujeme nad jménem Tessa, co myslíte? Máme cizí příjmení a nechci něco jako jessica apod. Ale ani typicky české by k tomu příjmení nešly. Padla i varianta Natalia, ale u te nam vadí velká četnost a nechci aby na ni někdo ve škole zavolal Natálka a otočilo se jich 5 :/ samozřejmě musíme brát v úvahu i to, že se jednou vda pravděpodobně za Čecha, takže stejně skončí u českého příjmení, ale Tessa- Tess se nám opravdu dost zalíbila
@jana866 Zara je krásne jméno.
@dendy1007 k Emily mi nejhezčeji zní Laura.
@felixfelicis mne se taky hodně líbí, ale přítel to ma spojené s více Laurama, které zná a ma k tomu určitý odpor 😀 nicméně jsem mu řekla, že tak jako tak si prosadim svou a nakonec se mu to ještě bude líbit:D
Jelikož znám několik psů jménem Tess, Tessie, tak to pro mě není úplně bezva volba. Nicméně nic mi po tom není a naše děti se nad méně obvyklými jmény nijak nepozastavují, dnes to tak prostě je.
@dendy1007 no hele, jestli té to uklidní. Jaam rodit za cca 3 týdny.... A ještě jsme jméno nezačali ani vybírat. Ale tam bude problém u mě, protože u kluka máme jasno od začátku, u holky vůbec, respektive tam nás zásobník těch, co se nám líbil máme už vystrileny na našich holkách.... Tak snad aby to kvůli tu byl ten kluk 😂 jinak budu přemýšlet ještě na porodním sále jako JOJO.
@orisek56 te potěšim.. Máš na to ještě měsíc po porodu si to promyslet..kdyby byla holčina.
@chrystyanna joo to nevím vůbec 😂 no mohlo by se to stát, ale zase nechce se mi mít měsíc dítě bezejmenne, přijde mi to divné.
@dendy1007 nu mě je ti jedno co to bude, jen s tím klukem by to bylo tentokráte snazší. Už druhé jméno u dcery musel vymyslet manžel, jinak bych nevěděla ani v porodnici. Naštěstí vybral dobře a krásné. Prvorozenou jsem si osefovala naopak už někde v 16 týdnů po zjištění že je to holka. To bylo takové to TOP jméno od mala. A pak jsem u druhorozene začala tápat.
Tessa není špatný, dokonce je to moc hezký.. Moje onlibeny je Scarlett a Gréta
Kamarádka má také cizí příjmení a navíc velmi komplikované a dcera se jmenuje Natálka a pasuje to hezky. Na nějakou četnost jmen bych se vykašlala. Moje jméno taky vždycky patřilo mezi TOP 10 jmen a v reálu jsem potkala asi jen tři lidi, co tohle jméno měli.
Jinak Tessa mi připomíná spíše Tesla, Tara se jmenoval náš pes a Mia tu dávají hlavně příslušníci menšiny... ještě, že nemám cizí příjmení 🙂
Pokud máte cizí příjmení, tak to chce vybírat něco aby to pasovalo a také to bylo použitelné v ČR. Jakého původu je vaše příjmení, ono to chce vybírat jiná jména k příjmení anglického původu než třeba ruského, nebo řeckého.
Jinak Tessa se mi líbí, je to taková mezinárodní verze Terezy. Pokud z komentářů chápu dobře, už doma máte Emily, k tomu by se mi hodila třeba Amelia nebo Samantha.
Mě se líbí asi obojí Tess je možné hezčí, težko říct kdy slaví svátek....
@gracinka7 jo Meda je podle mě taky moc hezké 🙂
@dendy1007
Jinak v rodině máme ještě Miu a Timeu...
Já měla u mladšího syna ještě vybráno - Adina, Bibiana, Lilien, Melanie, Noemi 🙂
@felixfelicis
dostihy se hraji porad,vedet to budou
@zelenaesmolda ale něco podobnyho najdeš skoro na každé jméno, když se budou jo chtít dítěti ostatní posílat. Barbora-brambora, Marek-parek, předtím se tu zas řešilo, že Mia je jméno pro psa. To by pro mě nebylo kritérium. Zase někdo tu psal, že Tessa mu připomíná Teslu nebo Timea Timotey a mě by to nenapadlo vůbec, to si nevyberes.
@gracetheworld příjmení máme Italského původu
@dendy1007 mě se Tess líbí. 🙂 Já mám dcery Nikitu a Lindu. Ještě se mi líbí jméno Luisa. 🙂

@orisek56 děkuju za názor. Jinak Tessa je jen jiná verze jména Theresa, Tereza apod..uvažujeme ještě nad Melissou, Laurou a Noemi (jen ty 2 poslední se manželovi moc nezamlouvaji:D