icon

Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Nechat si dítě?

katkakaterina
23. led 2017

Ahoj,

cca před týdnem mi vynechala menstruace. Za dva dny jsem měla 6 pozitivních těhotenských testů....k doktorce jsem objednaná ve středu. Normálně bych se asi na miminko těšila, jenomže.....před vánoci jsme měli s přítelem docela kritické období. Probíhali nějaké hádky a my si dali pauzu. A já udělala tu největší blbost v životě. Vyspala jsem se s někým jiným. Bylo to po vánočním večírku, hodně se pilo, já byla nešťastná, doma to vypadalo na rozchod a prostě se stalo. Pyšná na to nejsem a vím, že to byla nehorázná blbost. S tím dotyčným jsme sice použili kondom, takže se neudělal do mě, ale co jsme tak poskládali ze vzpomínek tak přes nasazením minimálně dvakrát, třikrát "zajel" do mě bez ochrany. Bylo to dva dny před menstruací, kterou jsem dostala. Ve stejné intenzitě i délce. Po tomhle jsem měla velké výčitky, doma se to urovnalo, vánoce jsme oslavili a já si svatosvatě slibovala, že takovou blbost už neudělám (stalo se mi to poprvé v životě). S přítelem jsme spolu samozřejmě předtím i potom spali (přerušovaná soulož anebo s kondomem). Jenomže co se nestalo další měsíc měla přijít menstruace a nepřišla. Testy pozitivní a já teď nevím co s tím. Kdyby bylo dítě přítelovo, tak si ho necháme, jenomže tu jistotu asi nebudu mít nikdy. Je tu někdo, kdo řešil něco podobného? Ještě mám nejspíš čas jít na přerušení, ale to rozhodování je strašně těžké. Vím, že si za to můžu sama ☹

Strana
z3
tatiana888
24. led 2017

@katkakaterina je to vůbec možné otěhotnět a mít poté menstruace? 😕 do testu DNA za 30.000 bych určitě šla, kdyby to vyřešilo vsechny pochybnosti o otcovství. (Rodičovství vyjde na mnohem větší částky, a přece chceš mít jistotu, ze budeš investovat i svůj čas a energie do toho 'spravneho' dítěte, když to řeknu blbě. Konec konců, dítě je doživotní záležitost a zodpovědnost, takže 30.000 je ve skutku mizerná částka.) Jen ze ty mas to dítě jistě od přítele, pokud po sexu s tím jiným partnerem dostala menstruace...

astyna
24. led 2017

O nevere mu nerikej,vis,kolik chlapu zahlo na sve rozlucce se svobodou? Bude to pritelovo.

aleenka1234
24. led 2017

@katkakaterina doktorce to řekni, vyvrati ti ten sexik pred ms ;) ale nikdy nikomu jinýmu to nikdy neříkej, ano nej kamarádce. Je to pritelovo a je to.

aleenka1234
24. led 2017

Mám tam překlep. Ani nej kamarádce nic nikdy neříkej.

katkakaterina
autor
24. led 2017

Tak jsem byla holky na gynde dneska. Doktorka mi potvrdila 5 tyden ale rekla mi ze ta jistota otcovstvi tam neni protoze ten sex byl v rozmezi cca tydnu a ze ty spermie tam mohli prezit (i kdyz jsem dostala ms) tak mam dva tydny na rozhodnuti :( achjo moc mi nepomohla.

ttm
Autor odpověď smazal
helen_h
24. led 2017

@katkakaterina Myslím, že šance, že otěhotníš 2 dny před klasickou očekávanou menses je téměř stoprocentně nulová! S fyziologického hlediska téměř nemožné (a ještě ze 2 zásunů)... troufám si tvrdit, že dítě je určitě přítele - a z dalšího cyklu, takže plus 2 týdny, což ti za chvíli potrvdí i dr. z ultrazvuku.

helen_h
24. led 2017

@katkakaterina Mám pocit, že spermie v těle přežívají 2-3 dny... Ale že by přes týden a ještě přes menses??? To mi přijde opravdu podivné...

kulistice
24. led 2017

@katkakaterina Nevím kolik ti je let, ale určitě bych na přerušení nešla...myslím, že pravděpodobnost, že miminko není přítelovo je minimální a stejně by sis to vyčítala do konce života..pokud nyní s přítelem miminko chcete, tak bych si ho nechala a snažila se na ten úlet nemyslet...je to těžké rozhodnutí, ale pokud vedle sebe máš přítele, který tě podpoří, tak bych o tom, zda dát miminko pryč ani nepřemýšlela....

anetka1701
24. led 2017

Počkej počkej... Jednoduchej výpočet.... Jsi v 5tt? Je to tak? to znamená, že k početí došlo 3 týdny zpátky a k tomu sexu s kolegou ještě před vánoci. To je tak kolik, 5tejdnů zpět? 6?

Spermie mají životnost tak 4 dny. Ve vyjímečných případech tejden, 10 dní... ale furt, pokud jsi v 5tt, tak jsi ovulovala kolem 14 dne cyklu (14. den od začátku menstruace), takže to by museli přežít tak 16-17 dní... To fakt nedali... Mimčo je na 100% přítele, nevím co vymejšlí doktorka, spíš bych řekla že se kreje, ale jestli je to tak, jak jsi napsala, je to jasný...

martaska78
24. led 2017

Pokaždé jsem otěhotněla před očekávanou menstruací, ale tu už jsem nedostala. Myslím, že normálně silná menstruace by i kdyby oplodněné vajíčko prostě vytlačila ven. Buď v klidu, mimčo je určitě přítelovo, a pokud se budeš nervovat určitě to nikomu neprospěje.

helen_h
24. led 2017

@katkakaterina Jinak stáří 5. týden znamená, že jsi otěhotněla teď v půlce cyklu (počítá se to od 1. dne té poslední menses).
A i kdyby měly spermie šanci týden v těle přežít, tak ten úlet byl 2 dny před ms, ovulace bývá 12.-.15. den cyklu, takže by ty jeho spermie musel přežít v tobě více než 14 dní a to ještě mluvíme o spermiích, které do tebe nikdo nestříkl (protože to bylo s kondomem). Být těhotná z toho úletu by byl doslova zázrak.
Teď si spíš ujasni, jak jsi na tom s přítelem a zda dítě chcete nebo když byla krize, zda to směřuje k rozchodu...

helen_h
24. led 2017

@anetka1701 Mám stejné výpočty níže 🙂 Doktorka se asi opravdu kreje, protože jinak mi přijde, že je to úplný nesmysl, aby přežily přes 14 dní i přes klasický menzesový výplach... Je divné, že tou možností slečně motá hlavu, ale zas asi nechce něco tvrdit na sto procent...

cizinkaa
24. led 2017

@helen_h souhlasim. Podle vypoctu hloupost, aby dite nebylo pritelovo. Ale nechapu tu doktorku? 😣

olicka1
24. led 2017

Ahoj, co řešíš? Řekni přítelovi, že spolu čekáte mimi a je to. Nic jiného neřeš. Každé 5.dítě je kukačka( záleží kdo dítě vychová- ten je otec a koho žena za otce určí.) ale tohle je fakt přítelovo, těsně před menstruací není možné otěhotnět a ještě s kondomem, před tím nějaké zásuny... To není prostě možné. Tak se nestresuj a těšte se s přítelem na příchod miminka.

katkakaterina
autor
24. led 2017

No prisla jsem k doktorce v podstate mi udelala jen nejaky ster a vaginalni ultrazvuk a kdyz sem se ji zeptala v jakem jsem tydnu tak mi potvrdila 5tt s tim ze zatim vidi jen nejak ten gestacni vacek (nevim jestli to rikam dobre). Ptala sem se ji potom na pravdepodobnost toho otcovstvi. Rekla mi ze jsme nejspis pocali nekdy kolem zacatku ledna coz by i odpovidalo styku s pritelem. Rikala jsem ji ze jsem ty dva dny pred menstruaci cili 15.12. mela sex s nekym jinym byt z velke casti s ochranou a na to mi rekla ze 100% mi to samozrejme rict nemuze, ze je sice pravdepodobnejsi pritel, ale ze tam ty spermie prezivaji a ze se mam do dvou tydnu rozmyslet. Ta krize s pritelem se nastesti pres vanoce zazehnala. Bylo to narocny obdobi i v praci a prenaselo se to domu. Ted je to v pohode a pritel by chtel abych si to nechala.....

hekl
24. led 2017

@katkakaterina tak tomu veř a bude to tak!!!! 👍

msimankova
24. led 2017

@katkakaterina mne se kdysi stalo, ze jsem otehotnela ze sexu pred menses, ALE - prerusovana souloz jaksi nevysla, rozhodne to nebyly dva tri zasuny a kondom nebyl a menses uz neprisla. Takze pokud by dite nebylo pritele, hodne bych se divila.

kulistice
24. led 2017

@katkakaterina Tak v tomto případě bych řekla, že je dítě přítelovo určitě...pokud sama doktorka řekla, kdy k početí došlo, tak fakt pochybuji, že ty spermie byly tak dobrý a přežily menses a ještě 14 dní k tomu :D To by pro některé páry nebylo otěhotnění takový problém, kdyby měly takovou výdrž 🙂

helen_h
24. led 2017

@katkakaterina Pokud by bylo mimi z 15.12., tak je to již asi 8 týden těhotenství a to by už viděla srdíčko! Gestační váček je teprve první vývojová fáze zárodku a odpovídá tomu, když jsme měli na počátku ledna sex s přítelem.

leymea
24. led 2017

@katkakaterina pokud byl sex 15.12. a pak jsi za dva dny dostala MS, tak je to nemozne. Ano spermie prezijou, ale musi k tomu byt i prijatelne prostredi, pri MS by neprezili. A uz vubec by nevydrzeli cekat dva tydny. Ja mela ovulaci 11.12. a ted jsem v 9tt. O 4tt dal nez ty, tak tady i vidis, ze je to nemozne. Je to pritelovo mimco, radujte se a nepremejslej nad potratem 🙂

leymea
24. led 2017

@msimankova spis se Ti spozdila ovulace 🙂 bez vajicka nejde plodot. A oplozene vajicko musi mit pak minimalne 10 dni na uhnizdeni. Pred MS je to kravina. 🙂

tahejhula
24. led 2017

Spermie sice prezivaji, ale tezko nejakych sedmnact dni. Uz ten tyden je vec velmi vyjimecna.

mruk
24. led 2017

Buď v klidu, když to tady tak pročítám tak je určitě přítelovo. Já otěhotněla cca 10.12 a jsem teď v 9TT a je vidět srdíčko. Tohle těhotenství je určitě později počaté. Spermie určitě nepřežijí 14 dní. Přítelovi nic neříkej, ty se přestaň trápit a příhodu před vánocemi pusť z hlavy. Pokud miminko s přítelem chcete tak není co řešit. Přítelovo to je a nechápu doktorku, že ti toto řekla, protože je to nesmysl, že by to bylo toho druhého muže.

msimankova
24. led 2017

@leymea proc se mi to tedy stalo, kdyz je to kravina? Menses proste uz neprisla, telo vedelo, ze je neco jinak a kdyby tech moznych terminu bylo vic, nepisu to.

cizinkaa
24. led 2017

@katkakaterina Jo, z toho co říkáš a co říkala doktorka je mimi na 99,9 % přítelovo... takže bych se hodila do klidu, protože stresem si teď akorát ubližuješ, přítelovi bych to oznámila jako radostnou zprávu a na prcka se těšila. 🙂 Až budeš těhotná trochu dýl a budeš tady na MK aktivnější, tak pochytíš víc informací o tom, jak to vlastně s celým oplodňovacím procesem chodí a budeš si pak už taky sama jistá, vzhledem k informacím co máš, že je mimčo přítelovo. Uvidíš. 🙂 Jsem ráda, že to dobře dopadlo. 🙂

nutricnihodnota
24. led 2017

@katkakaterina V tom případě, je to 100% v pohodě. Tvoje doktorka nejspíš neumí počítat 🙂

marketa11112
24. led 2017

@katkakaterina takze je to vlastne super.. klid a užívej si.. miminko je pritele, vse uz je jasne...... teste se na mimco, prozivej kontroly jako kazda tehotna a za par tydnu uz zacni nakupovat výbavičku.. preji hodne zdaru ve vztahu s přítelem...

ps.. hlavne mu nic o jednom uletu nevypravej, stalo se a hotovo...každý ma sva mala tajemstvi 🙂

katkakaterina
autor
24. led 2017

Dekuju moc moc holky za uklidneni 🙂 jeste si doma o tom promluvime ale oba to male chceme a pokud bude vše ok tak bych si udelala test otcovstvi asi az po porodu anonymne. Nastesti o tom ten kolega vi takze od nej nebude vzorek problem a bud mi to potvrdi nebo vylouci. Dekuju vsem co mi pomohli 🙂

lenusaak
24. led 2017

@katkakaterina Kati doktorka se kreje, to je jasny. Počty jsou jednoduche jako facka. Spermie preziji 2-3dny vyjimecne o fousek dyl, s prichozi menstruaci nemely holky usaty šanci. Pokud to byla prava nefalšovana menstruace, embryjko by nemelo šanci, odkrvacela si cely jeho domecek, do ktereho Se melo chystat zavrtat a sliznice po menstruaci je nizoucka, k zahnizdeni embryjka dochazi tyden po oplodneni - to ti skoncila teprve menstruace a sliznice, ktera je potreba aby byla nejvyssi z celeho cyklu na uhnizdeni, je zrovna nejnizši( ano i tehu ženu krvaci v obdobi menstruace, sama jsem to pravidelne mela dom12tt, ale to bylo krvaceni na dva dny a s menstruaci to nemelo nic spolecného) potom tedy pocitani délky embryjka.
Jsi 5tt takze oplodnene je 3tydny. Kdyz doktorka premeri tehotenstvi z ultrazvuku a ukaze ji to 5tt a stejne tak vychazi 5tt dle vypoctu od posledni menstruace a neni tam vyrazna odchylka,znamena to, že ovulace probehla presne v polovine cyklu( toho po posledni menstruaci takze az po uletu) a v tu dobu taky doslo k oplodneni. Kdyby byla ovulace o tyden driv a tim i oplodneni, tehu by razem bylo 6tt, kdyby ovulace byla o tyden dyl nez v polovine cyklu, bylo by tehu z ultrazvuku 4tt,?takze k oplodneni doslo v polovine toho cyklu, takze embryjko se oplodnilo pred tremi tydny. Kdyby si otehotnela z uletu, tehotenstvi by bylo starši, dle techto vypoctu si neotehotnela s pritelem, ani z toho sexu po uletu ( jak si psala po tydnu?) ale az nejaky jiny sex co byl cca 14dni od prvniho dne menstruace.
Snad je to srozumitelne napsane? 🙂
Ten cervicek tam je ja vim, ale opravdu bude přitelovo

Strana
z3