Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko
Jsem těhotná, ale stále není vidět srdíčko. Prosim má tu ňáká žena s tím už zkušenosti? Doktor mi dal ještě týden. Prosím napište mi. Děkuji Zuzka
@zuzana11kristofova je to test na určení hladiny hcg. Test si necháte udělat např. v pondělí a zopakujete ve středu, je to vždy ob jeden den. Hodnota by měla stoupnout např. z 1000 na 2000, ale jak jsem psala, mně to stoupalo o něco pomaleji a bylo to taky v pořádku. Pokud by se hodnota zvedala jen minimálně (třeba z 1000 na 1100) nebo naopak klesala, pak by to naznačovalo, že se těhotenství nevyvíjí.
Držím palce, mně má dr. dokonce odeslala na revizi a v nemocnici přišli na to, že to bylo předčasné a mimčo prospívá.
@zuzana11kristofova Test hcg je test z krve, dělají ho v odběrové laboratoři. 🙂
@zuzana11kristofova tak pokud tehdá nebylo nic moc vidět, tak bych tomu ten týden, jestli povyrostlo nechala a uvidíš. třeba já si nemyslím, že test na HCG má smysl, tím se hlavně potvrzuje, jestli to těhu vůbec je, když nic není vidět. Srovnání velikostí dle UTZ v rozmezí týdne by měla být dostatečná diagnostická metoda, aby šlo určit, jestli je to těhu prosperující. Můj doktor taky HCG neměří.
@bledulka84 to není pravda - potvrzuje se tím i to, zda těhotenství prosperuje.
Ano, stačilo by týden počkat, na druhou stranu ale chápu nervy tazatelky po takovém vyjádření lékaře a toto je možnost, jak to uspíšit.
@urtica
Moc děkuji
U nas dr vzdy tyden ceka, jestli je to opravdu zamlkle. U dvou tehotenstvi mi v 7 tt rekl, ze je to zamlkle a za tyden bylo videt srdicko.... A u prvniho i HCg z krve jsem nemela nic moc klukovi uz je skoro 9 😉
Po zkušenosti s dvěma zamlklými těhu (poprvé jsem chtěla počkat, ale rozjel se mi potrat, po druhé nejprve srdíčko bilo, ale na další kontrole už nebylo vidět) bych se na hcg vykašlala a ten týden prostě počkala. Hcg dá totiž jednoznačný výsledek opravdu jen když to neroste/klesá. Dokud alespoň lehce roste, pořád z toho může být normální těhotenství (stačí se podívat na rozptyl tabulky hcg okolo sedmého týdne). U mě třeba rostlo zhruba o 1,5 a stejně to skončilo revizí.
@zuzana11kristofova nečetla jsem diskusi. V jakém jsi týdnu? Ja osobně s tím zkušenost tedy nemám, pacto mi první utz dělali az při prvotrimestralnim screeningu. 😉 ale tady na konikovi jsem spoustukrat četla jak se objevilo později než jakou stanovil doktor časovou hranici.pze - upřímně - doktoři totiž neumí odhadnout všechno. Zkus se nestresovat, za mě - čekat klidně i do 10tt - na revizi se da jít vždycky. Držím palce 😘
@odula
Dobře, děkuji vám za podporu. Moc to teď pro mě znamená
@odula
Co je strašidelný???
@zuzana11kristofova Přečetla jsem celou konverzaci a přístup Tvého lékaře se mi zdá tedy hodně divný. A rozhodně bych zašla na náběr jako samoplátce, jak už tady uváděli některé mamky. A pokud by šlo o mně zašla bych si i k jinému lékaři třeba jestli máš poblíž genetiku zavolat si tam a domluvit si termín většinou na genetice jsou velmi přesní. V 8.týdnu už by mohlo být něco vidět já měla srdíčko teď u druhého miminka už v 5+5. Ale tím Tě vůbec nechci znepokojovat můžeš mít zakloněnou dělohu a není to vidět právě kvůli tomu. Rozhodně náběry HCG a zvážila bych konzultaci u jiného lékaře 😉
@zuzana11kristofova co psala @helcah. Jinak není vůbec zač, strašně moc na vás myslím. Držte se. Oba 🙂 dvě těhotenství jsem prožila v zahr a jak jsem psala - srdíčko se tady nehledá a podle mě je to lepší - mnohem menší stres. Ptala jsem se porodní asistentky proč - když přece může být zamlkle atd, a ona povídá že sice může, ale že se to tak často nestává a když se to stane tak si tělo častokrát poradi samo, takže se žena samozřejmě sleduje, pokud by byl nutný zákrok. A to je vše. Takové to rutinní posílání na revize do určitého termínu, který určí (rutinne) lékař, me strašně mrzí. Je to jenom šílený stres. A jak psala helcah, někdy to může být i předčasné :(
@zuzana11kristofova nemáš třeba napsáno ve zprávě děloha v RVF? To by právě znamenalo tu zakloněnou dělohu. Miminko je celkově pak hůře vidět.
@misackovomaminka
Doktor mi žádnou zprávu nedal ☹
@zuzana11kristofova já zase nechápu, proč doktoři s tím srdíčkem tolik straší...přesně si pamatuju, že mi ho nezaznamenali ve čtvrtek, ale odebrali krev a musela jsem čekat do pondělí - byl to nejhorší a nejdelší víkend a zbytečně jsem se v těhotenství stresovala. Takže bych se zatím snažila být v klidu a určitě to dopadne tak, jak má 🙂
@zuzana11kristofova co to je za doktora????
😲 lékař Ti nedal žádnou zprávu? tak k tomu už nemám co dodat. Možná by bylo fajn najít jiného lékaře. Já osobně bych si zašla k jinému doktorovi pro jiný názor a hlavně aby se Ti na miminko podíval ultrazvukem nikdo jiný. Na nic bych nečekala je možné že Tvůj lékař nelékař třeba něco i mohl přehlédnout. Šla bych klidně na nějakou gynekologickou ambulanci Pokud máš blízko nemocnici.Šla bych hned, jde přeci jen o Tvoje miminko a jeho zdraví. Co je víc? 👶 rozhodně ti nechci strašit ale radši půjdu 100x k doktorovi, než jednou litovat.
@misackovomaminka
Ano máš pravdu, zítra chci zkusit jiného doktora. Samozřejmě nechci jít hned na revizi. To bude až ta poslední možnost, ale chci zkusit všechno.
@odula
Tak to je dobrý že to v zahraničí tak nedělají. Je pravda že se žena tolik nastresuje. Mě doktor hned při druhé kontrole řekl že nevidí srdíčko. To mě už dost vyděsilo. Každý mi říkal že je ještě brzy. Nechápu proč mi to tedy vůbec říkal. Dneska mi to řekl znovu. Ale prý ještě týden počká . Mám z toho dost strach ☹
Věta " počkám ještě týden, že jste to Vy" je opravdu napřesdržku.
Když jsem měla já neprosperující těhotenství, tak moje mudr čekala ještě tři týdny i přesto, že já sama velmi dobře věděla, že je to špatně od začátku a SP/revizi se nevyhnu.... možná by čekala i déle, kdybych už to já sama po třech týdnech nerozhodla.
@helcah
Moc děkuji za podporu, hodně to pro mě znamená
@zuzana11kristofova revize je ta poslední možnost, není se zatím čeho bát nemáš vůbec nic potvrzené. Já bych neměla nervy čekat ani na ten zítřka, ale budu Ti moc držet palečky. Ale pokud jsi už v osmém týdnu myslím si že by jsi měla už dávno vědět víc. Přijde mi přístup tvého lékaře strašně laxní😠
@helcah
Ja už byla na kontrole 3x a ani jednou mi nevzali krev. Nechápu proč
ono záleží taky na tom, jak miminko na ultrazvuku vypadá od poslední kontroly. Já mám za sebou 5 těhotenství, to první před desíti lety, to bylo celé co se týče ultrazvuku v pohodě a dnes mám zdravého syna. Další 4 těhotenství jsem měla v průběhu posledního roku a půl, kdy tři byla zamlklá a jedno skončilo samovolným potratem v 6. týdnu. První zamlklý potrat - těhotenství rostlo, miminko zpočátku nebylo vidět, jen gestační váček, ale pak se ukázalo na další kontrole, přesto ještě v 10. týdnu nebylo srdíčko a musela jsem na revizi, na posledním ultrazvuku bylo jasné, že se srdíčko neukáže protože embryo se rozpadalo, ve váčku byly už jen kousky. Druhé zamlklé těhu bylo špatné od začátku, mimi sice rostlo a mělo srdíčko, ale slabé a sláblo až přestalo bít úplně a musela jsem na revizi v 9 - 10. týdnu. A teď moje třetí zamlklé těhu skončilo před měsícem revizí, kdy miminko krásně rostlo, bylo vše v pořádku, hcg krásné, srdíčko ťukalo a opět v 9. týdnu došlo k zamlknutí a v 10. proběhla revize. Takže z mých zkušeností bohužel nemůžu říct pozitivní zprávu, těch jsem tu také četla, když jsem řešila zda je mimi v pořádku a tak jsem doufala, ale stejně to nedopadlo. Ale neznamená to, že když mé těhotenství takto dopadly, že tak dopadne i to Vaše. Přesto si myslím, že už je to dost dlouho a srdíčko by mělo být vidět. Zkuste to HCG, to Vám jasně řekne, jestli je to dobré nebo ne. Stres asi těžko ovlivníte, rozumím Vám, ani nevíte jak, ale zkuste na to opravdu nemyslet tak intenzivně, vím že je to těžké, ale pokuste se udělat si přes den radost, zabavit se, ať se trochu uklidníte. Posílám hodně sil a držím palce. Přijde mi, že těch zamlklých potratů je poslední dobou nějak moc, už by se ta mince taky mohla obrátit, aby bylo dobře pro všechny snažilky.
Určitě sem pak dejte vědět, jak dopadnete na další kontrole. Držím Vám palce.
@misackovomaminka
Když ten doktor tam už dneska není, proto můžu až zítra ☹
@zuzana11kristofova a nemáš třeba poblíž nějakou nemocnici kde by byla gynekologická pohotovost?
@zuzana11kristofova z toho co tady píšeš je jasné, že Tvá vyšetření jsou od začátku divná, hladina HCG je základ při jakýchkoliv pochybnostech. Opravdu Tvého lékaře nechápu a co nejdříve zajdi jinam.

@zuzana11kristofova test na hcg. Hodnotu vám pak zdeli. Hcg by mělo stoupat má dvojnásobek co dva dny. Rozhodne ne po "par" jednotkách.