Kolikrát jste byly na pohotovosti v těhu?
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, kolikrat jste byly na pohotovosti v tehotenstvi. Jsem 33+1 a uz dva dny citim slabsi pohyby, jak kdyby byl lenivy. Nerozhybe ho ani sladke ani studena voda ani pisnicky. Jsem z toho uz hodne nervozni, ale nejake pohyby citim nastesti. Dnes moje DR neordinuje ale chci zajet do MNO. I me neni ty dva dny nejak dobre, mota se mi hlava a je mi nevolno. Trpim na nizky tlak. Jednou uz jsem tam byla, tak doufam, ze me neposlou nekam. :(
2x, pokaždé to skončilo preventivní hospitalizací a podruhé se ukázalo, že to fakt není dobré a tak napíchali kortikoidy a císař. Obecně se říká, že raději 10x zbytečně než jednou pozdě a to mi říkali i v nemocnici, na kurzech (taktéž u nemocnice), prostě všude. 33+1 - to znamená, že v případě problémů mohou opravdu píchnout kortikoidy a dítko má velmi vysokou šanci být zcela zdravé (já rodila 32+6 a ty prognózy v tomto případě jsou opravdu už moc dobré).
Dvakrat. Poprve v prvnim tehotenstvi, kdyz se male dlouho nepohybalo cca ve 31tt, nastesti bylo vse poradku. Podruhe jsem byla ve 20tt. Male jsem dva dny necitila, obavy byly opravnene. Po zkusenosti bych jela treba stokrat, nam by teda stejne nemohl nikdo pomoci, ale vetsi miminko ma sanci. Jestli se vam neco nezda, jedte.
Asi třikrát a jela bych klidně 20x, kdybych měla pocit, že je něco špatně. Jeď.
Za dvě těhotenstvi doposud jen 1x - poprvé jsem v 7tt hodně krvácela červenou krví, byl to prasklej hematom. Ale já nejsem moc úzkostliva.
Radši 5 × zbytečně než jednou pozdě. Jela bych. Jinak já v obou těhotenství v začátku kvůli špinění.
pokud máš pocit, že něco není vpořádku, radši jed. I kdyby na Tebe byli nepříjemní, je lepší vědět, že je vše vpořádku..
Jestli se ti něco nezdá, tak radši jeď, maximálně tě sprdnou, ale pro klid duše...lepší než něco podcenit
Dvakrát. A zachránila si "pro divný pocit" zdravé dítě 🙂
Nikdy
Do 28tt zatim 3x jsem byla z toho 2x hospitalizace, prvni dve navstevy trochu neprijemny jako proc jdu zrovna k nim a ne ke svymu doktoru, treti navstevu uz jsem u nich byla asi “domaci” takze uz bez poznamek.
@rybkaryb Tak u mě byli všichni milí i poprvý, kdy jsem byla vlastně plašící prvorodička a jako co blbnu, když vše ok - dokud jsem mezi řečí neplácla, že jsem za 14 dní přibrala 8 kilo. Napodruhý doktor taky že vše ok, ale že když už tam jsem, by raději nové výsledky z krve, protože ty z rizikové poradny (kam jsem teprve měla jít na další prohlídku a kde by ty výsledky byly vidět) se mu nelíbí.
Ve druhém těhotenství 6x a z toho 3x to skončilo hospitalizaci....
Tak jsem si dala sprchu, ze teda pojedu, a ze jeste vyzkousim hroznovy cukr, a dostali jsme skytavku a vynahrazujem si to asi za cely den😄 Citim ho ted furt a hybe se. Takze uvidime kdyztak opravdu zajedu aspon odpoledne
at nas zkontrolujou.
Nikdy v žádném těhotenství
Ja v kazdem tehotenstvi asi 3x, vzdy 30tt a dal. A vzdy mi rekli, at radeji prijedu zbytecne, nez neco podcenit.
Nikdy, ale co se týká intenzity, tak to není směrodatné, ani důležité, důležitější jsou spíš epizody pohybů, což znamená jakékoliv tuknuti, pohyb jdoucí po sobě. Pokud to je alespoň 10x za den i když slaboucce je to ok.😊
Pracovala jsem na odd.rizikoveho tehotenstvi i na porodnim sala a pokud mas pocit, ze pohyby necitis/citis jinak nez jsi zvykla, tak jed. Je to dulezity ukazatel prckova zdravi. Nikdy nikdy nikdy jsem těhotnou neodbyla, kdyz prisla s tim, ze neciti pohyby, at to bylo ve 3 odpoledne nebo ve 3 rano. 🍀
Dvakrát, jednou kvůli podezření, že utíká plodová voda (tehdy se nepotvrdilo, to až později), podruhé, jsem necítila pohyby (monitory měly výkyvy, tak se vyvolávalo)
1x - zamlklé těhotenství
nikdy...ale kdyby se mi něco nezdálo jela bych raději 100x zbytečně, než jednou nejet...
1x ke konci prvního těhotenství (cca 38tt?)..a byla z toho těhotenská cholestáza a vyvolávaný porod
Ve druhém jen jednou že necítím pohyby nalej byl strašný aktivista tak jsem obrovský strach aono se ukázalo že jen tak tvrdě spí ale říkali mi radši 100xzbytecne než jednou pozdě
Za tri tehotenstvi 3x. S prvni jsem v 16. tydnu omdlela ve sprse a prastila se do bricha o rantl vany, u druhe jsem ve 32. tydnu uklouzla na ledu a spadla plnou vahou na zadek (au), u treti kontrola uniku plodovky.
Nikdy, ale jak pisou holky. Pokud se Ti neco nezda tak radeji vyrazit 🙂
Prvni asi 3x a s druhou hoodnekrat ona byla linejsi a znervoznovalo me ze se moc nehybe.... Nela jsem strach ale nela jsem placentu na predni strasne bricha a byla sem ooobrovska🤣a nikdo nikdy nic nereekl.. Astejne by me to bylo jedno je to moje mimi a ne jejich✌✌✌klido tam zajed....

Dvakrat, jedlo slabe spineni a krece v brise kolem 24tt - od te doby rizikove těhotenství, kazdy den jsem se modlila aby jeste chvili vydrzel. No pak 34+5tt akutní predcasny porod ;)
A minimalne bych si na tvem miste zavolala na nejakou gyn. pohotovost, treba poradi neco ;)