Literatura o přirozeném porodu - co doporučíte?

lobella
16. črc 2018

Ahoj, chtela bych poprosit o tipy na knihy o prirozenem porodu. Jak se pripravit na porod, prubeh porodu, ruzne pristupy i alternativni, hypnoporod, atd. Rodit bych chtela co nejvice prirozene, chtela bych si vybrat polohu porodu, mrnouska mit hned u sebe... Muzete doporucit nejakou literaturu k tomuto tematu?

rebe
16. črc 2018

Hypnoporod od Marie Monganové. Samozřejmě je toho víc, co stojí za přečtení, ale tohle je podle mého základ.

jenny91
16. črc 2018

Já kromě Hypnoporodu doporučuju i Aby porod nebolel od Lucie Groverové, Znovuzrozený porod od Odenta a Gravidjógu od Natálie Makedonové. Osobně nemůžu říct, že by mi některá knížka pomohla nejvíc - spíš jsem si z každé vybrala něco a všechny mi dost daly. A z mého pohledu je klíčový výběr porodnice.

lobella
autor
17. črc 2018

Holky diky za tipy, urcite se na vsechno podivam...rodit budu v Mlade Boleslavi, mam to nejbliz a recenze jsou pozitivni, jen se zde neda rodit do vody, ale pokud mi vyjdou vstric ve vyberu polohy porodu, tak mi to nevadi, hlavne nechci starou klasiku, oholit, klystyr, koza a decko pryc

hz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lobella
autor
17. črc 2018

@hz dekuji za nabidku, jeste uvidim, ja prave dostala poukazky do knihkupectvi a bude jim koncit platnost, tak je chci utratit za temata k porodu, coz je ted aktualni

jenny91
17. črc 2018

@lobella Heleď u nás porod do vody byl možný, já si vždycky myslela, že bych to tak chtěla, ale nakonec (ačkoli v pokoji s vanou) mi to vyhovovalo jinak. Takže si myslím, že nemusíš smutnit, protože předem přesně nevíš, co budeš chtít. (Já si pak třeba vybrala polohu, se kterou bych nikdy "nepočítala", ale v tu chvíli mi skvěle vyhovovala.) Je to hlavně o tom personálu a já teda doporučuju vzít si s sebou někoho, kdo ti bude pomáhat o průběhu porodu diskutovat, bude tam při tobě atd. Já měla dulu a manžela a považuju to za nejlepší kombinaci.

lobella
autor
17. črc 2018

@jenny91 dekuji, prave ze pred tehu jsem mela predstavu, ze do vody a nikdy jinak, ted co uz cekam, mi to najednou tak fajn neprijde a radsi bych ne suchu, tak mi to ani nevadi, jen nechci tu kozu a zadek nahoru, to mi prijde jako kdyz ta zenska bojuje proti porodu...a manzel u porodu chce byt urcite, tak snad i bude, dulu neresim, snad mi sedne por.asistentka co me bude mit na starost, porodnici i personal si chvali, tak snad budu i ja spokojena

huggieska
17. črc 2018

Hypnoporod; Aby porod nebolel; Jemný porod, jemné mateřství; Zdravé těhotenství, přirozený porod, Znovuzrozený porod..

lobella
autor
17. črc 2018

@huggieska toto vse jste cetla? A co vam prislo nejprinosnejsi?

huggieska
17. črc 2018

@lobella Ano, četla. Něco ale už v prvním těhotenství. Nejpřínosnější asi Hypnoporod a Znovuzrozený porod. Jemný porod, jemné mateřství má zase statistická data a fakta např. o těhotenské cukrovce, "přenášení" apod.

lobella
autor
17. črc 2018

@huggieska dekuji za tipy, urcite se podivam

novissova
17. črc 2018

Za mě nejlepší Zdravé těhotenství přirozený porod

labijoux
17. črc 2018

Anna kohutova juknete na stránky da se stáhnout i blok

milada_r
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru