icon

Miminka nad 4 000 g, co jste jedly?

kachnicky
8. dub 2017

Ahoj holky, chtěla bych udělat malou anketu. Vy co jste porodili velké miminko, jaký jste měli jídelníček v těhotenství? Tz: chuť na sladké x slané
A popřípadě jakou váhu měl druhý sourozenec? Ptám se proto, protože by mě zajímalo, zda se to nějak dá ovlivnit nebo ne? Já osobně jsem jedla první i druhý trimestr hodně sladkého, pak jsem se začala omezovat, protože jsem tak nějak pořádně vykynula 🙂 A u porodu se nestačila divit, kolik ta moje holčička váží :D ( 4100g 53 cm a rodila jsem týden před termínem 🙂 )

Strana
z3
pavlinakm
8. dub 2017

ja v tehu mela chute hodne na sladke. pres leto jedla hodne ovoce a zeleniny. Nejedla jsem zadne vitaminove doplnky (udajne mohou zapricinit vyssi vahu plodu).celkove si myslim ze jsem se neprejidala. pribrala jsem 12kg a po porodu mela 8kg dole. Prenasela jsem a mimi melo 4140gr. Oba s manzelem nejsme zrovna drobni, tak uvidime co nam z ni vyroste...

kackakastanka
8. dub 2017

@blecha94 asi ano, mam kamarada, co je z dvojcat, oba jsou to ted v dospelosti obri chlapi, ale narodili se malinkati, a pry prave mamince spatne fungovala placenta, ale tenkrat se to jeste nesledovalo..., pry to prckove potom dozenou, maji-li to geneticky dane, ze budou velci, a nebyli pri porodu kvuli te placente..

absintka19
8. dub 2017

Ovlivnit se neda. Segra(moletka) jedla jak prase mala mela 3100g, kamaradka(stihla)-nabrala 20 kg, nedavno porodila holku-ujizdela na sladkem 3330g, kolegyne (tlusta) pribrala asi 30kg(na cc 130) a mala mela 2800g ale-snedla by i.kolegy 🙂

almara2
8. dub 2017

Při prvním jsem jedla na co jsem měla chuť a zajížděla jsem na hruškách,denně min jednu a malý měl 4000g. Při druhém jsem jedla denně 2pomerance,syn meln5180g. U posledního jsem nabrala 8kg, nejed?La jsem nic specifického a syn měl 5160g.

kimh
9. dub 2017

@almara2 Můžu se zeptat všchny tři jste rodila přirozeně? Syn měl 4000 g a ted čekam druhé, tak se trošku bojím váhy, když se řika, že druhe je větší.

ivet1987
9. dub 2017

to se určitě ovlivnit nedá. Já jsem malá štíhlá, nabrala jsem 18 kg, prcek měl 4400g, jedla jsem všechno, jsem teda závislák na čokoládě, ale i kdybych ji nejedla, tak by stejně byl určitě tak veliký, je po manželovi.

zuvi
9. dub 2017

Všechny tři těhotenství jsem měla stejné i váhový přírůstek byl max. 12 kg a první dítě mělo 3,24 kg, druhé 2,9 kg a třetí 4kg. Když mi doktor udělal odhad 14 dní před termínem tak jsem mu vůbec nevěřila a naštěstí se i tak sekl o půl kila odhad byl 4,5🙂

almara2
10. dub 2017

@kimh ano, jelikož byl špatně odhadváhy ze SONO, prostřední měl mít 4300g a měl 5180g, nebudu lhát, že to bylo peklo, ale jen mírný nástřih. Poslední měl odhad 4400g a měl 5160g, měla jsem vyvolávání, aby už nenarostl. Narodil se přesně na termín a paradoxně nejlepší průběh. Přeju malé miminko 🙂 nebo spíš tak akorát

kimh
10. dub 2017

@almara2 díky, tak to jste si užila, doufáme v holčičku a snad i menší váhu 🙂

kachnicky
autor
10. dub 2017

@almara2 ty brdo, klobouk dolu, jste fakt dobra, myslim ze jste si prosla u porodu.trochu peklickem.... Mate muj obdiv 😉

almara2
10. dub 2017

@kachnicky u toho prostředního a největšího to fakt byl masakr. Měla jsem i dost protivnou asistentku, která by mně nejradši přivázala k posteli s monitorem :( a měla furt blbý pindy. Syn byl dost otlačený, měl paretickou ručičku, naštěstí se to srovnalo. jako miminko byl hodně plačtivý, užili jsme si to fakt oba

anazuzzuzana
10. dub 2017

Mne nejaky doktor rikal nebo jsem cetla - to je jedno - ze porodni vaha ditete je hodne podobna porodni vaze matky a u mas to bylo na 99% 🙂 Ka 3750 s syn 3740... Taky jsem cetla, ze krome nejakeho velkeho extremu - treba kol 5kg - neplati rovnice male mimi-snadnejsi porod. Spis naopak, ta vetsi mimca se aktivneji derou ma svet. Je fakt, ze i ten muj mi prisel strasne malinkej a nedovedu si predstavit, jak bych manipulovala s mimcem treba jeste o kilo lehcim...

ivet1987
10. dub 2017

@anazuzzuzana 😀 Já měla 2,6kg a prcek 4,4 Kg 😀

anniesfibis
10. dub 2017

jedla jsem6drave a do 8m pribrala 8kg..do porodu dalsich 6kg (telo chtelo cukr- neovladatelne chute, ale drzela jsem se). Nemyslim, ze by to byl duvod velkeho mimi- muz je velky 191cm a ja 170 cm a v nasi rodine se nikdy nerodila mala mimca. Prvni dcera 3920g. A ted je fest- ale vubec ne spekata, proste pekne stavebe batole v 16m necelych 11kg. Myslim, ze na porodni vahu nema moc strava vliv. Kamaradka nabrala skoro 30kg a dite melo cca 2,8kg.

nijij
10. dub 2017

Nabrala nsem 12kg malý važil 4340 g porod parada 🙂

dosjan
10. dub 2017

Tak z mé zkušenosti se stravou váha miminka moc ovlivnit nedá - to by naše děti musely být obři🙂 Jsem strašně na sladké, během obou těhotenství jsem jedla úplně vše, kolikrát i hodně pozdě večer, vitamíny jsem brala vždy jen v prvním trimestru - v prvním těhotenství jsem nabrala 17 kilo, syn se narodil 3 týdny před termínem, měl 2680 g, v druhém těhotenství jsem přibrala při stejné "životosprávě" 12 kg (a to jsem kvůli problémům byla víceméně bez pohybu, ale při chuti🙂), 2. syn se narodil 10 dní před termínem s váhou 3020 g.
Oba jsme s manželem po porodu měli taky jen kolem 3 kg - tak možná ta genetika.

kachnicky
autor
10. dub 2017

@almara2 No ono když se najde takova jedna pinda na oddělení tak je to fakt "paráda" , ja jsem na jednu takovou natrefila a byla jsem z toho akorát tak vynervovaná, naštěstí se pak měnila směna tak jsem se ji zbavila... Od té doby jsem přesvědčená že si příště PA zaplatím a do porodního plánu napíšu že si ji u porodu (zda tam ještě bude) nepřeji, na to mám naštěstí nárok 🙂 Jinak já jsem přesvědčená že je lepší porodit velké díte sama než li jít na císař ( ale otázka, zda má teorie platí i na tebe :( ) Každopádně jsi opravdu šilkulka 🙂

almara2
11. dub 2017

@kachnicky určitě jsem byla raději, že to nebyl císař 🙂, on by to totiž byl, kdyby se nesekli ve váze, tak mi sami řekli, že by mi navrhli sekci, že dítě přes pět kilo by spontánně rodit nechtěli. Mluvila jsem s doktorem, co mi byl u porodu prostředního největšího syna, říkal, že to bylo dobrý, že si to pamatuje a klidně by si se mnou zarodil i posledního, ale nebyl tam a ten, co mně pak rodil se tam připletl dá se říct omylem, jelikož najednou to šlo rychle, tak ho sestry požádaly, aby zůstal, že doktorka je někde mimo a byl potěšen, že má rekordní dítě 😝Jinak musím ještě napsat, že naposled jsem rodila v době jarních prázdnin-byl omezený provoz, přijdu na sál a tam byla ta samá asistentka, co u prostředního, málem mě trefilo. Jenže nikdo jiný tam nebyl, druhá odkvačila na sekci. Ale musím uznat, že tentokrát byla skvělá, sama mní radila pohyb, nic nebyl problém, s monitorem nijak neprudila,...

kachnicky
autor
11. dub 2017

@almara2 Tak alespon že neprudila, ono mi jsme pak hrozně rozbitné, když rodíme :( Jinak taky dobrý s panem doktorem :D Alespon si tě bude pamatovat :D a miminko taky 🙂

elicek1977
11. dub 2017

i pres to ze mi bylo porad spatne ,jsem jedla vse ,anejvic teda sladke),za cele tehotenstvi jsem pribrala 8kg,s toho maly mel 4,850,,musim se smat ,kolik asi by vazilo dite ,kdybych mela jeste dalsi(to teda ne)prvni dcera 3tydne pred tp mela 2,9,druha v terminu 3,8,no a maly teda jeste vic,a u vsech jsem papala sladke)

kachenkaa
11. dub 2017

Všechny 3 děti narozeny týden před termínem. U každého jsem jedla prakticky vše na co jsem měla chuť. První dcera 3,80kg (přibrala jsem 9kg),syn 3,13kg (přibrala jsem 9kg) a dcera 3,19 kg (přibrala jsem 3kg). U sebe si myslím, že to zapříčinily těhotenské vitamíny,, které jsem brala jen u první dcery. Jinak mám spoustu prostorově výraznějších kamarádek co přibrala víc jak 10 kg a miminka sotva 2,5kg 😉

arutha
11. dub 2017

tak u prvního dítka sem neskutečně žrala a měl 4120g/53cm (přibrala sem 14kg) a u druhého sem držel přísnou dietu bez sladkého a tučného a mělo 4460g/53cm (přibrala sem 5 kg) :D

prdecek
11. dub 2017

u obou kluků jsem jedla normálně na co jsem měla chuť, přibrala jsem max. 4 kg u každého a oba měli přes 4kg porodní váhu 😀 první 4110g a 53cm a druhý 4200g a 52cm, oba okolo termínu vyvolávaný porod.

hanamartina
11. dub 2017

Já přibrala 12kg, bříško takové normální, ne velké a jedla jsem ovo a zel, v posledním trimestru hrozná chuť na twistera z kfc ale jinak žádný extra chutě. Přenášela jsem 9 dní a při posledním ultrazvuku v porodnici mi říkali, že má malej kolem tří kil, že je vše ok. No během týdne se narodil a musela jsem na císaře a když ho vyndavali, tak se doktoři normálně lekli...měl 54cm a 4,325kg. Nestačili jsme se divit...musel být v bříšku úplně zmáčklej, taky mi nožičkama pěkně dloubal pod žebra...myslim, že stravou to neni. Můj muž a jeho bratr byly prý taky velcí a já měla kolem tří kil...

kardol
11. dub 2017

Přeesně to jsem řešila, když jsem vybírala doplňky stravy v těhu. Prý v tom taky můžou mít prsty a při příjmu velkého množství všelijakých vitamínů a minerálů se pak můžou rodit velké děti. Proto jsem brala Ogestan a snažila se jíst zdravěji, ale ruku na srdce... :D Ogestan obsahuje jen ty topky, co nutně v těhu potřebujeme doplňovat, bez nějakých zbytečností (co si pamatuju, byla tam listovka, jód, omega mastné kyseliny...) a dcerka 3,1 kg 🙂

wildlive
11. dub 2017

Taky bych řekla, že jídelníček budoucí maminky nemá na váhu mimča vliv. Já jedla hodně zdravě, žádné chutě jsem neměla, spoustu ovoce, zeleniny, minimum cukrů, sladkosti opravdu vyjímečně, tučný věci taky ne,pečivo vyjímečně... měla jsem hodně pohybu a posledních šest týdnů jsem chodila každý den několik km. Přibrala jsem 12 kg a malá se narodila 5 dní po termínu s váhou 4060 g (na váhu mělo určitě vliv to že jsme přenášeli). S přítelem jsme oba vysocí a já sama měla porodní váhu 4100 g a 2 týdny po termínu :D Druhé zatím nemáme 🙂

onelove
11. dub 2017

Já se přežírala tak nějak normálně (prostě těhotná no 😀 ) a nabrala jsem 30kg 😂 a dítko mělo 4030g (41+6tt).. dr. mi říkala, že se to zas tak moc ovlivnit nedá... no jestli ještě někdy budeme mít další, tak se budu snažit tolik nepřibrat a pak dám vědět 😅y

andym28
11. dub 2017

Zdravim Vas devcatka☺ urcite to neni stravou...ja do sesteho mesice zvracela.Doktori me desili ze dcerka bude malicka a ono ejchle ...dcerka se narodila a vazila 4030g a mela 49cm.....takze stravou to opravdu neni....😋

ajinkafo
11. dub 2017

Dcerka 3380g, jedla jsem vitamíny a celkově se ládovala vším možným. Syn 4920g, vitamíny jsem nejedla, zvracela do 5. měsíce a snažila se jíst zdravě 😀

anuliina
11. dub 2017

Taky jsem rodila větší děti. První 3800g, druhé 4200g a třetí 4430g a to 10 dní před termínem. Další dítko mi lékařka nedoporučuje z důvodu právě toho, že hrozí vysoká váha mimča. Odhadují, že by mělo více než 5kg. Bylo mi řečeno od více lékařů, že strava to opravdu neovlivní. Je to dáno geneticky. Já sama jsem byla velké dítě (4100g). Pravděpodobně dědictví po mém otci 4500g porodní váha. 🙂
Sama jsem se o tom v těhotenství informovala, a bylo mi řečeno, že lépe větší dítko, než hypotonické, s čímž musím tedy souhlasit.

Strana
z3