icon

Nejíst či jíst v těhotenství nivu a hermelín?

kachnik
1. čer 2007

Ahojky, teď mi říkala kamarádka, že by se v těhu neměla jíst niva a hermelín. Nevíte proč? Mě totiž hermelín hrozně chutná i při těch nevolnostech, co mám. Nivu nejím.

Strana
z6
kalo
4. čer 2007

Jo,jo uteče to! Jím nejvíc maso se zeleninou, což už je nuda. A ostatní si už taky sem tam dám, jen tak "vzorek" 🙂 Ale piju radši šumivý vápník z lékárny, protože ten to dítě ke konci těhu z těla přímo saje. Tak baštěte mlíko a jogurty ať má mimi porádný kosti (a mamky taky)!

butterfly
6. čer 2007

Kyri má pravdu, že listerióza je nebezpečná po celou dobu těhotenství. Infekce v pozdním těhotenství může způsobit porod mrtvého dítěte nebo jeho úmrtí během několika hodin po narození, přičemž úmrtnost je asi 50%. Listerióza u kojenců se může projevit jako meningitida.

spionka
13. čer 2007

Taky jsem to četla. A trpím jako zvíře, protože jsem naprosto sýrová. Je pravda, že nivu jsem ještě neměla, ale tomu hermelínu jsem neodolala. Jinak já mám knihu a tam je napsáno, že játra se doporučují jíst, protože jsou zdrojem železa, tak nevím, proč by se nemohly 😉

yenn
13. čer 2007

Spionka, protoze obsahuji vitamin A

kokino23
17. zář 2013

Plánujete-li rodinu nebo už jste v očekávání, plísňovým sýrům se zdaleka vyhýbejte. I když se tváří jako čerstvé, mohou obsahovat zárodky nebezpečných látek. Zdravé tělo se s nimi v nízké koncentraci vypořádá, avšak jejich konzumací můžete, třeba i nevědomky, ublížit svému miminku.

verisek91
18. zář 2013

ahojky,přidávám jen svůj názor..já osobně to nejím,protože se strašně bojím,taky se vyhýbám majonéze a tatarce.

elastiq
19. zář 2013

Holky, já jsem v těhotenství Hermelín, Nivu, ani jiné plísňové sýry raději taky nejedla, snažila jsem se vyhnout i té majonéze

sqita
3. říj 2013

Prdlajs, jím všechno, nic mi není... Plísňové sýry miluju, 3 msíce jsem se jim vyhýbala, teď už ne. Všeho moc škodí, ale kousek nivy na chuť, nebo hermoš......

sonia79
3. říj 2013

já jsem v těhu jedla obojí, ne samozřejmě po kilech, ale kousek tu a tam .. jenže já jsem se na těch 9 měsíců převtělila v otesánka, co bych bývala dala za jakoukoliv nevolnost .... 😉 ale asi bych to spíš nedoporučila, je to o náhodě, může být jeden kousek chycený listerií a je to v pytli ... pokud se mi podaří znovu otěhotnět budu se snažit krotit. ale spíš bych se bála tý majonézy než sýra. tu bych nejedla vůbec.

jennyska
19. lis 2013

Ahoj @sonia79 @sqita @elastiq @verisek91 @kokino23 @yenn @spionka @butterfly @kalo

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s jídelníčkem v těhotenství do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme? Stačí svou radu, tip, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/jidelnicek-v-tehotens... a pomoci tak všem ostatním těhulkám, které si právě prochází stejným obdobím a hledají, co jíst mohou, co ne, co je dobré apod. 🙂

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji fajn den.
Janča

PS: Přispět může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! 😉

kj
19. lis 2013

Ja hermelin ani nivu v tehotenstvi nejedla .......... nechtela jsem riskovat - proste mi to nestalo za to........ 🙂

Strana
z6