icon

Neschopenka. Napíše praktická lékařka nebo gynekolog? A co vycházky?

kate_25
1. říj 2020

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat ohledně neschopenky zda někdo nevíte něco blíž...
Dělám chuvu 3 klukům , dva chodí do školy a 3 začal chodit do školky..nedávno jsem otěhotněla. Nemám ještě tehotenskou průkazku, za to mám nevolnosti.. dneska jsem to řešila s vedoucí a ta mi nabídla neschopenku s tím,ze když mi bude lip mužu do práce přijít a později neschopenku zrušit.
Moje otázka ale zní , muže mi napsat neschopenku moje praktická lékárka nebo jen gynekolozka? A jak je to s vycházky , musím mít nebo nejsou omezené vůbec?
Rozhoduju se jestli neschopenku přijmout nebo ne.... ale díky zodpovědnosti ,které vůči malému každý den mám , včetně řízení auta když ho vozim mi asi nic jiného nezbyde , jelikož mám nevolnosti opravdu cely den.
Moc dekuju za odpovědi!

Strana
z3
misina321
5. říj 2020

@tasimia ty to právě nezveličuješ, ale zlehčuješ.
Tvá slova: "jo tak já nevěděla, že nevolnost, kterou má každá druhá je zdravotní problém 😉."
"Když kolikrát čtu proč tady některé chodí na PN a ještě dobrovolně žasnu, já musela v pátém měsíci a ta nuda doma, hrůza. A tady se chodí dobrovolně jak na běžícím pásu."
"Pro mě prostě nevolnost není důvod."

Mně se takové vyjadřování nelíbí, to si žádná trpící žena nezaslouží.
Taky nezpochybňuji, že ty ses nudila doma, určitě pro to byl důvod. Tak nevím, proč tady zpochybňuješ, když na PN potřebují jiné ženy. A navrch toho říkáš, že nic takového neříkáš 😂
Ale evidentně už se ti to tu snažili vysvětlit a je to marné 😕

tasimia
Autor odpověď smazal
tasimia
6. říj 2020

@misina321 ach jo 🙈🙈 .. přeji klidné a hezké úterý.

vladienka
6. říj 2020

@drep ale to je trochu blbe nie?? Kratka prechadzka na cerstvom vzduchu mi velmi pomahala

drep
6. říj 2020

@vladienka Blbé je co, že je to na lékaři a není to povinnost napsat vycházky? Ptám se, jestli žijí sami a musí nakoupit, pak napíšu hodinu, pokud žijí s někým, tak klidový režim je prostě integrální součást léčby některých stavů, třeba akutního infektu nebo ústřelu nebo té těhotné, co je jí mocinky nevolno tak, že nemůže do práce, ale její největší starost je, jestli dostane celých šest hodin vycházek nebo nejlépe neomezené 🙈🤷‍♀️

emillyhk
6. říj 2020

@vladienka Já jsem poměrně dlouho považovala za procházku i "výlet" na balkon, kde jsem chvíli dýchala čerstvý vzduch a snažila se nachytat trochu vitamínu D. Pro mě byla výzva dojít i k lékaři (mám 2 minuty od domu), takže chápu, že někteří lékaři považují vycházky za zbytečné 🙄. Ale osobně s tebou souhlasím - pokud je chvilka, kdy se člověk jakžtakž zmátoří, tak přiměřený pohyb a pobyt venku udělá dobře. A když ne, většinou je kolem nějaké křoví 😉

misina321
6. říj 2020

@jjasmina A můžu se tě zeptat, po tomhle zážitku z těhotenství, chtěla bys mít ještě další děti? Ptám se, protože já se obávám, jestli bych tohle po druhé dobrovolně znovu podstoupila...

hezz17
6. říj 2020

@misina321 ja jsem treba mela 1.tehotenstvi hruuuza, problitych 25 tydnu, nebyla jsem schopna se ani postarat sama o sebe, děsila jsem se druheheho, jak se postaran o starsi. A úplně v pohodě. O 180° jine tehotenstvi, zadne zvraceni, zadne problemy.

jjasmina
6. říj 2020

@misina321 zůstáváme u jednoho, už když jsem byla těhotná, tak jsem říkala, že nevím jak bych to dělala kdybych měla doma ještě jednoho prcka, když jsem měla co dělat sama se sebou. Hlídání žádné nemám . A máme byt 2+1 a i tak je nám tesno tak se budem stěhovat do většího v průběhu dvou let, aby malá měla svůj pokoj, my ložnici a obývák a ten jeden nespavec mi stačí i kdyz teď se to zlepšilo 🙂

misina321
6. říj 2020

@hezz17 @jjasmina
Děkuji za odpovědi. Kéž by to tak člověk věděl dopředu 🙈 Manžel jak viděl, jak mi je, tak se mě teď docela často ptá o ujištění, jestli budeme mít ještě druhé dítě 😂 Já to upřímně zas až tak moc neřeším, zatím nemáme ani jedno a nevíme jaké to doopravdy je starat se o miminko. Pro mě teď vůbec není na místě řešit druhé, ale vždycky když se mě zeptá, tak si vzpomenu jak mi bylo a nemám mu na to moc co odpovědět.

nita1984
6. říj 2020

@misina321 první těhotenství jsem problila až do porodu.. porod katastrofa,malý skončil na JIRP... málem jsme tam zůstali oba. Syn má rok a já jsem 11tt... bleju zase, hlídání nemám a dá se to... jo, jsou lepší a horší dny, ale když musíš, tak musíš. Obstarávám k tomu barák, zvířata a chodím do práce 😀 Čím víc jsem zaměstnaná, tím je to "lepší", nemám čas přemýšlet o tom, jak zle mi je

jjasmina
6. říj 2020

@misina321 A hele jako neříkám radši nikdy, nikdy. Člověk může změnit názor, ale vcelku mi vyhovuje, že aspon dopoledne malá usne a já si zdřímnu taky, asi to takhle nefunguje všude, co vím od známých, ale u nás dobře funguje aj chlap skrz domácnost, takže si jdu klidně lehnout s malou . Jinak mi v létě bylo 36 a ve 40 druhé asi nechci už, jsem kolikrát vyřízená i ted . Každý mi říká, že každá druhá rodí i ve 40, ale to už si každá žena musí zvážit sama 🙂 Upřímně z tech nevolností a pocitech , že je to snad má poslední hodinka,byl porod pro mě vysvobození a každej jak se bál porodu, tak já jsem se na něj vyloženě těšila, ani porod nebyl tak hroznej jako to těhotenství 😀

jjasmina
6. říj 2020

@nita1984 Tak to všechna čest 🙂

nita1984
6. říj 2020

@jjasmina jako bylo to hodně rozumové rozhodnutí a těším se za 3-4 roky, až budou na dopoledne obě ve školce 😀 a já si zas budu chvíli připadat jako člověk 😀

Strana
z3