Netradiční jména pro druhé dítě. Máte tip?
Pomalu zacinam premyslet nad jmenem pro nase druhe ditko. Prvni ma kratke mezinarodni jmeno, ktere neni tak bezne, ale take neni uplne nezname a kazdy kdo ho slysi nebo cte mu rozumi. Libi se mi ze jich neni ve skolce treba sest deti se stejnym jmenem. Prosim nemate tipy na jmena ktera se vam libi nebo treba i nelibi? Jmena vasich deti nebo treba kamaradu? Holcici i klucici? Aby se dalo dobre precist, kdyz ho nekdo uvidi napsane? Protoze treba Joshua je pekne, ale myslim ze pul naroda ho nebude umet precist. Dekuji za tipy!
A co tak Noah nebo Noe?
Neříkám, že se mi všechna líbí, ale čtou se zhruba jak se píšou a jsou netradiční a mezinárodní...
Aidan Finn Ronan Noah Luka Liam Oliver
Eliot Leo Luis Hugo Max Simeon Theo
Kiara Lucy Brída Marion Agnes Emily Olivia Eliza Esme Elsa Ida Lola Alma
skoda ze nam nereknete jake jmeno ma dite, od toho se to pak lip odvozuje a taky zohlednit to jestli mate ceske ci jine prijmeni. Me drasa kdyz slysim "Noah Procházka" :D...Ale je dost jmen se kteryma se da pracovat, treba Max, Lola..A taky myslet na sklonovani a nekomplikovat si zivot :D
Syn měl ve třídě dvojčata - kluk Leo a holka Mia. Jinak těžko radit, když nevíme pohlaví a nevíme ani jméno toho sourozence ani příjmení.
Mně osobně se líbí spíše tradiční jména, ale z těch méně tradičních a krátkých k tomu třeba Lea, Mia, Sára, Tea (Thea), u kluka Alex, Max. Sam (osobně bych to třeba nedala, ale když to slyším, tak se mi u těchto jmen neježí vlasy na hlavě jak u jiných 🙂 )
Nora, Lia, Zita, Zora, Lola, Lota, Lora, Lena, Rita. Klučičí mě tolik nenapadají, mě se z nich líbí zrovna ta delší🙂
Rita, Maya, Erin, Frida, Alma, Zaja, Lisa, Flora, Marla, Dita, Leo, Tim, Rob, Nick, Dan... Pro ty kluky jich úplně moc není
@marketanovakova14 Asi bych napsala, jaké to je jméno prvorozeného, aby se dalo odpíchnout.
My máme tři kluky - Maxmilián, Matyas a Tobias. Kdyby byla holčička, byla by Izabela, takže více jmen asi neposkytnu.
Když jsme rizhodovali u Tobíka o jméně, na seznamu měl manžel (třetího syna jsem mu nechala vybrat z jeho seznamu - jen jsem ho zkrátila na 3 jména), tak tam byl Samuel a Teodor.
Pak jsou i zkráceniny např. Max, Teo, Sam, Alex atd... Doporčuji na emiminu seznam jmen - vybereš jaký typ jména chceš, i počet písmen a ono ti to vyplivne jména. My jsme z toho čerpali u Matyho i Tobiho.
Pro kluka se mi líbí Johan, Ben, Oliver, Leo, Simon. Pro holčičku Valerie, Vanda, Viola, Berta, Nora.
Dcera mela na ZŠ dvojčata kluky Leon a Noel.
My máme Vincenta, kdy se nám líbí, že je to české jméno, které se ale ani ve světě neztratí 🙂 Jen doufám, že se nějak nevrtne do Francie, protože tam by byl "Vancáns" :D
Nicméně, připíchnu se, protože pro případného druhého moc nevíme..
Ale líbí se nám - Oliver, Artur.
Z dívčích hlavně Sofie, Julie, Agnes, Ester a tak.
Bydlím v zahraničí, tak napíšu pár pěkných jednoduchých jmen, které máme v okolí.
Luna, Marion, Karin, Leonie, Mona, Sandra, Timea, Medea, Mila, Alina, Amira
Amos, Luke, Bo, Lio, Nadim, Ben, Gabriel, Elias
Thea.
Mame ji doma, kratky, bez R, snadno vyslovitelne. S H jsme dali proto, ze pobyvame i v cizine a nechteli jsme, aby ho cizinci cetli jako "tý". Navic to v prekladu znamena bozi dar 🥰
Robin jak pro holku,tak pro kluka,Ronja, Leontýnka,Emilie, Matyáš, William
My máme Artura a Teodora 💙, holčičí jsme měli vybrané Stella a Laura.
Pro prvni jsme meli vybrana Linda a Lukas (bez hacku) a pro druhe Elias a Vanda
My jsme tedy Česko - Slovensko - Německo část rodiny ale u těchto příbuzných máme Agnes, Dominik, Samuel. Jména které dokáže vyslovit každý i Němec.
Máme Lunu. Nejkrásnější jméno na světě, podle mě. A lidem se strašně líbí, všichni mu rozumí, je zajímavé i když není "americké" a k nepřečtení. Žádnou jinou osobně neznáme, má ho v ČR asi 50 lidí 😀. Každý druhý komu říkáme jméno se pozastaví, jak je nádherné. A dcera ho miluje, vždycky ukazuje na měsíc, že to je ona 🙂.
A ještě jsem si vzpomněla,dcera ve škole má Valentýnku a taky za mě netradiční a krásné jméno
@marketanovakova14 Doma mám Lucase a Zoe. 😊
Dnes jsem fotila chlapce jménem Bren. To mě hodně zaujalo.

Mně se líbí třeba Robin, ale to asi nesplňuje tu podmínku, aby jich bylo málo... 🙂