icon

Netradiční jména pro druhé dítě. Máte tip?

marketanovakova14
27. kvě 2025

Pomalu zacinam premyslet nad jmenem pro nase druhe ditko. Prvni ma kratke mezinarodni jmeno, ktere neni tak bezne, ale take neni uplne nezname a kazdy kdo ho slysi nebo cte mu rozumi. Libi se mi ze jich neni ve skolce treba sest deti se stejnym jmenem. Prosim nemate tipy na jmena ktera se vam libi nebo treba i nelibi? Jmena vasich deti nebo treba kamaradu? Holcici i klucici? Aby se dalo dobre precist, kdyz ho nekdo uvidi napsane? Protoze treba Joshua je pekne, ale myslim ze pul naroda ho nebude umet precist. Dekuji za tipy!

majaveja
27. kvě 2025

Mně se líbí třeba Robin, ale to asi nesplňuje tu podmínku, aby jich bylo málo... 🙂

eliss232
27. kvě 2025

A co tak Noah nebo Noe?

reeeza
Autor odpověď smazal
reeeza
27. kvě 2025

Neříkám, že se mi všechna líbí, ale čtou se zhruba jak se píšou a jsou netradiční a mezinárodní...

Aidan Finn Ronan Noah Luka Liam Oliver
Eliot Leo Luis Hugo Max Simeon Theo

Kiara Lucy Brída Marion Agnes Emily Olivia Eliza Esme Elsa Ida Lola Alma

dyechampion
27. kvě 2025

skoda ze nam nereknete jake jmeno ma dite, od toho se to pak lip odvozuje a taky zohlednit to jestli mate ceske ci jine prijmeni. Me drasa kdyz slysim "Noah Procházka" :D...Ale je dost jmen se kteryma se da pracovat, treba Max, Lola..A taky myslet na sklonovani a nekomplikovat si zivot :D

ninive211
27. kvě 2025

Syn měl ve třídě dvojčata - kluk Leo a holka Mia. Jinak těžko radit, když nevíme pohlaví a nevíme ani jméno toho sourozence ani příjmení.
Mně osobně se líbí spíše tradiční jména, ale z těch méně tradičních a krátkých k tomu třeba Lea, Mia, Sára, Tea (Thea), u kluka Alex, Max. Sam (osobně bych to třeba nedala, ale když to slyším, tak se mi u těchto jmen neježí vlasy na hlavě jak u jiných 🙂 )

zuzkasim
27. kvě 2025

Nora, Lia, Zita, Zora, Lola, Lota, Lora, Lena, Rita. Klučičí mě tolik nenapadají, mě se z nich líbí zrovna ta delší🙂

ree_zi
27. kvě 2025

Rita, Maya, Erin, Frida, Alma, Zaja, Lisa, Flora, Marla, Dita, Leo, Tim, Rob, Nick, Dan... Pro ty kluky jich úplně moc není

martulka88
28. kvě 2025

@marketanovakova14 Asi bych napsala, jaké to je jméno prvorozeného, aby se dalo odpíchnout.
My máme tři kluky - Maxmilián, Matyas a Tobias. Kdyby byla holčička, byla by Izabela, takže více jmen asi neposkytnu.
Když jsme rizhodovali u Tobíka o jméně, na seznamu měl manžel (třetího syna jsem mu nechala vybrat z jeho seznamu - jen jsem ho zkrátila na 3 jména), tak tam byl Samuel a Teodor.
Pak jsou i zkráceniny např. Max, Teo, Sam, Alex atd... Doporčuji na emiminu seznam jmen - vybereš jaký typ jména chceš, i počet písmen a ono ti to vyplivne jména. My jsme z toho čerpali u Matyho i Tobiho.

jaja01k
28. kvě 2025

Pro kluka se mi líbí Johan, Ben, Oliver, Leo, Simon. Pro holčičku Valerie, Vanda, Viola, Berta, Nora.

felis
28. kvě 2025

Dcera mela na ZŠ dvojčata kluky Leon a Noel.

erchia
28. kvě 2025

My máme Vincenta, kdy se nám líbí, že je to české jméno, které se ale ani ve světě neztratí 🙂 Jen doufám, že se nějak nevrtne do Francie, protože tam by byl "Vancáns" :D
Nicméně, připíchnu se, protože pro případného druhého moc nevíme..
Ale líbí se nám - Oliver, Artur.
Z dívčích hlavně Sofie, Julie, Agnes, Ester a tak.

piggy123
28. kvě 2025
@felis

Dcera mela na ZŠ dvojčata kluky Leon a Noel.

@felis ha ha, Leon a Noel. Obojí přečtené pozpátku dá to jméno toho druhého 😂

piggy123
28. kvě 2025

Bydlím v zahraničí, tak napíšu pár pěkných jednoduchých jmen, které máme v okolí.

Luna, Marion, Karin, Leonie, Mona, Sandra, Timea, Medea, Mila, Alina, Amira

Amos, Luke, Bo, Lio, Nadim, Ben, Gabriel, Elias

kadla88
28. kvě 2025

Thea.
Mame ji doma, kratky, bez R, snadno vyslovitelne. S H jsme dali proto, ze pobyvame i v cizine a nechteli jsme, aby ho cizinci cetli jako "tý". Navic to v prekladu znamena bozi dar 🥰

martinka0209
29. kvě 2025

Robin jak pro holku,tak pro kluka,Ronja, Leontýnka,Emilie, Matyáš, William

ellyem
29. kvě 2025

My máme Artura a Teodora 💙, holčičí jsme měli vybrané Stella a Laura.

bh8
30. kvě 2025

Pro prvni jsme meli vybrana Linda a Lukas (bez hacku) a pro druhe Elias a Vanda

kolibricek36
30. kvě 2025

My jsme tedy Česko - Slovensko - Německo část rodiny ale u těchto příbuzných máme Agnes, Dominik, Samuel. Jména které dokáže vyslovit každý i Němec.

vitezove
30. kvě 2025

Máme Lunu. Nejkrásnější jméno na světě, podle mě. A lidem se strašně líbí, všichni mu rozumí, je zajímavé i když není "americké" a k nepřečtení. Žádnou jinou osobně neznáme, má ho v ČR asi 50 lidí 😀. Každý druhý komu říkáme jméno se pozastaví, jak je nádherné. A dcera ho miluje, vždycky ukazuje na měsíc, že to je ona 🙂.

martinka0209
30. kvě 2025

A ještě jsem si vzpomněla,dcera ve škole má Valentýnku a taky za mě netradiční a krásné jméno

mischel117
30. kvě 2025

@marketanovakova14 Doma mám Lucase a Zoe. 😊

kamino
30. kvě 2025

Dnes jsem fotila chlapce jménem Bren. To mě hodně zaujalo.