icon

NT 2,1mm ve 13+1tt dle UTZ

rolfinecka
15. kvě 2015

Ahoj holky, omlouvám se, možná zakládám novou diskuzi. Včera jsem byla na prvoscreeningovém vyšetření v 13+1 dle UTZ. Riziko vyšlo 1:10600
Přitom se jim nezdá NT, které je 2,1mm. Objednali mě na genetickou konzultaci a mám uvažovat o odebrání vzorku plodové vody. Máte některá zkušenost? Hrozně mě to děsí. Přitom riziko není tak zlé.

Strana
z2
mirusak1
17. kvě 2015

@rolfinecka Neboj, vysledky mas krasne 🙂 Oni si tim v Brne vylepsuji statistiku zachytu... Normu maji 2,5 (jinde je i vyssi) a navic vse, co je na 2 monitoruji... Ja mela pri prvnim taky 2,1 a cela vyplasena sla na genetiku a malem jsem se nechala uvrtat do odberu plodovky, no nastesti jsem se pak vzpamatovala a mam zdraveho skoro trileteho klucinu. U druheho mi namerili dokonce 2,6, ale vzhledem k tomu, ze u prvniho to bylo v poradku, tak jsem se nestresovala a rikala si, ze to tak nasi prdolove proste maji... No a mela jsem pravdu, i druhy je naprosto v poradku 🙂 Takze zadny stres a uzivej si teseni na miminko

rolfinecka
autor
17. kvě 2015

@mythologist Užasné... Tak doufám, že takhle nějak to bude i u mě... 🙂

rolfinecka
autor
17. kvě 2015

@mirusak1 Tak to je paráda... Odběr plodovky jsem byla už dávno rozhodlá, že nepůjdu... Proč taky? Bude mi 23let... Děkuju, jsem se o něco zase uklidnila. Půjdu na tu genetickou konzultaci a nechám si ještě udělat UTZ... A tím to končí...

rolfinecka
autor
17. kvě 2015

Já si myslím, že pokud je něco špatně... Tak se to vždy objeví v krvi...

minonnka
17. kvě 2015

@rolfinecka Myslim, ze vzdy ne, proto se dela UZ i testy z krve. Nekdy nepomuze ani jedno ☹ Taky je to hodne o doktorech, nekdo je peclivy a jiny to zanedba atd. Nejhorsi je, ze co Dr.to jiny nazor a my pak nevime co si pocit a kdyz do toho zapojime jeste info z netu, tak je to nekdy na maslu 😀 Potom pisni, jak jsi dopadla. Jestli ti to nejak vysvetlili, proc s takovym vysledkem nekam posilaji na genetiku atd.

rolfinecka
autor
21. kvě 2015

Ahoj holky. Dnes jsem byla na té genetické konzultaci. Genetička se mě nevěřícně ptala, zda mě tam p.Dr.poslala opravdu skrze šíjové projasnění a ne ještě skrz něco jiného. Řekla, že to nevidí nějak dramaticky. Že norma je do 3,5mm, ale nad 2mm už si to zaznamenávají. Prp odběr plodové vody neviděla důvod, pokud si to vyloženě nebudu přát. Mám se pobavit se s svým gynekologem co on si o tom myslí. A za 3 týdny mám jít na kontrolní UTZ. Tak jsem se uklidnila trošku a uvidíme na UTZ. Myslím si, že to bude naprosto v pořádku... Výsledky mám prej pěkné

minonnka
21. kvě 2015

@rolfinecka To je super! 🙂

gepe
22. kvě 2015

@rolfinecka no vidis 😅 super.

martap88
9. srp 2022

@gepe dobry den, muzu se zeptat, kolik jste mela NT? Mate dost podobne vysledky jako ja 🙂 Jen resim to NT, zda neni moc vysoke. V papirech mam 2,2 mm. Predem dekuji.

Strana
z2