icon

Odkládání těhotenství: Cítíte, že jste čekali příliš dlouho?

25. říj 2022

Mam pocit, že jsem s těhotenstvím čekala moc dlouho. Měla jsem otěhotnět dřív. Možnost byla, ale já chtěla mít lepší zázemí. A přitom by bylo lepší být na dítě mladší. Má někdo podobné pocity?

Strana
z2
maxulekapcule
26. říj 2022

Ano mám, a to jsem chtěla první do 30ti, druhý do 35ti a povedlo se. Ale občas si říkám, ze jsem je měla mít dřív, mam vcelku ráda klid, ticho 🤣 Mladší syn je velmi náročné miminko, bez mamky ani prd. Několikrát v noci kojení ( i devětkrát ). Ale jsem na ně sama a snažím se chodit do prace. Věřím, ze mít normálního chlapa, abych se mohla třeba v klidu najíst nebo osprchovat, bylo by to snažší. Ale jinak jsem samozřejmě šťastná, ze mam zdravá dítka 🙂

clairexr
26. říj 2022

Mela jsem prvni a zatim jedine v 32 (pred 2 lety, driv to neslo), a ac bych to ocenila urcite driv, tak nejaky coby kdyby absolutne nema smysl. Veci se dejou tehdy, kdy maji. A rozhodne nemam min energie nez driv, ba naopak i vic, do 40 to neni zadny stari proboha a clovek muze byt fit az az. Lepsi si pockat, nez riskovat neschopnyho "tatinka" a/nebo byt s deckem svorc 😉

izz76
26. říj 2022

No co,stejně už to nezměnís, 31 je věk úplně v pohodě,řekla bych že skoro odpovídá průměru prvorodiček v cr. Myslím,že ideal je porodit děti mezi 25-35, ale když to vyjde mezi 20-40 rokem,tak je to taky super. Já mám jedno dítě za mlada v 21,druhé za stara ve 37 a musím říct,že každý věk má něco do sebe 😉

moncheris
26. říj 2022

Je mi 31 a čekám druhé. Občas si říkám, že by bylo lepší, mít dítě dřív, ale dokud jsem byla na vysoké, tak bychom neměli vůbec žádné zázemí, začínali jsme s manželem od nuly a pak to zase nešlo hned. Tak jsem ráda za to, jak to je❤️. Déle bych čekat nechtěla. I když si dovedu představit "užívat si chvíli života"🙂 Třeba jedna moje kamarádka říká - do čtyřiceti času dost...je to každého věc a jak se cítí 🙂

palja
26. říj 2022

Ano, jenže dřív to prostě nešlo. Na těhotenství jsem čekala dlouhou a svůj ideální věk na první dítě jsem propásla.

sinicka
26. říj 2022

Ja měla prvni jako nactileta - uplne bez niceho. Musela jsem se z toho vylízat s miminem sama. Ted samozrejme se zazemim a velkym prvnim ditetem je to parada.. ale znovu bych pockala a klidne do 30.. je fakt, ze ted uz to telo hur snasi vse, nemam trpelivost.. oproti tomu prvnimu jsou tady dalsi hodne sizeny co se tyce moji energie :D ale proste budovat karieru s malyma deckama.. to me asi stve vlastne nejvic, ze sem limitovana tema detma, jejich rýmičkama, koníčkama.. kdybych si cosi vybudovala a pak měla deti, bylo by to lepsi. Mam praci, kde kariera jde budovat az do nejvyssich titulu.. toto by bez decek do 30 melo fakt velky vliv na zivot nás všech, nasi cele rodinky.
Ale je kariera a prachy vic nez decka? Neni..
Kazdy si rika co by kdyby.. jak bude mimco na svete, zapomenes na kdejaky uvahy a budes si uzivat tady a ted s tim vonavym uzlickem radosti

veronikav31
27. říj 2022

Dcera se nám narodila když mi bylo 33 po skoro 4 letech snažení,syn když mi bylo necelých 36,máme mezi nimi 2r 1m rozdil. Neměnila bych,ano,noci byly náročnější,ale co se týká doktorů, plánování času,umím si to lépe zorganizovat.pak jsme zjistili zdravotní problémy u syna,ne vždy je to sranda,ale nehroutim se z toho,nejsem hysterická.nektere o skoro generaci mladší maminky se hroutí když to či ono není podle jejich představ,ale žijeme jen jednou.muzu si to dovolit říct,bylo mi 40,dcera šla do 1.tridy,oba jsou chytří,naučila jsem se brát život jak jde,neřešit zbytečnosti, odpočívat když to jde

lucieevita
27. říj 2022

Já chtěla mít dítě kolem 27 let. Všechno mi vycházelo, chlap, svatba, byt, dobrá práce.. ale pak ve 29 rozvod a od znovu. Naštěstí jsem potkala chlapa, který po roce vztahu se mnou chtěl mít dítě, takže ve 33 letech první, teď je mi 35 a malé jsou 2 roky. Stále si myslím, že ve 27 letech by to bylo lepší.. na druhé už se necítím. Rodit ke 40 se mi už nechce.. kdybych měla dítě v těch 28 jak mi vycházel plán původně byla bych raději. Na druhé dítě bych myslím měla více síly 🙂😉

martulka88
27. říj 2022

Já chtěla mít děti ve 20. Ale osud tomu chtěl zcela jinak. Mého pravého muže jsem poznala před 31 rokem. Prvního syna jsem porodila loni v lednu a o toho jsme bohužel přiśli. Druhého syna jsem porodila letos v únoru. Nyní mi je 34, mám vícero nemocí, syn se poslední měsíc budí co hodinu, jsem unavená. Ač bych brala, kdybych měla o alespoň 5let méně, tak bych neměnila - syn je pro mne středobod Vesmíru a partner je ten nejlepší, jakého jsem si mohla přát a to čekání na něj se vyplatilo 😊

lenkalubina
27. říj 2022

@martulka88 půjdete ještě do dalšího prcka?

holkaokomodra
27. říj 2022

je ti akorat 🙂 ❤️

vitezove
27. říj 2022

Všechno přijde v tu dobu, ve kterou to přijít má.

urtica
27. říj 2022

Ohledně věku a těhotenství tyhle pocity nemám (byť jsem první dítě čekala ve stejné době jako Ty), ale myslím, že nějaké to "coby kdyby" si v sobě nese každý z nás.
Ano, občas přemýšlím nad věcmi, které jsem v životě měla udělat jinak, v jiném čase nebo je neměla dělat vůbec a také nad možnými důsledky svých činů, nad tím co to přineslo a v čem jsem chybila. Na druhou stranu, příliš se do toho nořit nepomůže - jsme jenom lidi, nežijeme život podle mustru a možná, že to , co nám teď připadá jako chyba, je ve skutečnosti naše záchrana.

martulka88
27. říj 2022

@lenkalubina Vždy jsem chtěla velkou rodinu, ale nejspíše zůstaneme jen my 3(4) - stalo se toho tolik (ať už jde o Maxíka, problémy v těhu u Matýska + doteď mám kousek přirostlé placenty, kterou musíme nechat odoperovat, mé zdravotní problémy a v neposlední řadě věk a stres, aby se už neopakovalo první těhotenství). Ale samozřejmě je ve mě stále i touha odnosit to úžasné stvořeníčko ❤️ Děti jsou neskutečný dar. A ikdyž je to někdy psychicky a i fyzicky náročné, jsem nejšťastnější máma na světě 😊

oplatecka
27. říj 2022

První dítě jsem porodila ve 29 letech. Pro mě ideální věk. Chtěla jsem mít před dítětem vystudovanou vysokou školu, mít pár let praxe, být vdaná, zabezpečená. Vše se povedlo 👍 Druhé dítě jsem měla ve 32 letech, třetí miminko jsem porodila letos v únoru v 36 letech. U třetího už cítím, že nemám tolik sil - mám za sebou strašně náročná těhotenství, která mi vzala spousty sil, všechny děti jsou nespavci, přijdu už si opravdu unavená a vyčerpaná. Po těch skoro osmi letech mám velké problémy se spánkem, už se to na mě pomalu začíná podepisovat i zdravotně. Ale jsem strašně ráda, že mám tři zdravé a úžasné děti 😊

pavca1982
27. říj 2022

Mému prvnímu dítěti bude v březnu 18 let.( bože jak to letí 😮)Strašně moc jsem toužila po dítěti a bylo mi 22 let. Měla jsem operaci a přišla o vaječník. Povedlo se. Potom jsem pro něj moc toužila mít sourozence bylo mi 24. (V březnu 16 let). Ve 34 jsem si pořídila třetí dítě a ve 36 čtvrté. Je mi 40 let a kdyby situace dovolila klidně si pořídím páté. Takže jsem si vyzkoušela obojí. Mít děti hodně mladá, ale i hodně zralá😊. Všechno má svoje.

jola777
28. říj 2022

První jsem měla ve 21 a teď druhé ve 33. Nemyslím že by to tenkrát ve dvaceti bylo lepší, jiné ano, ale vše má své pro a proti.

lvl16
28. říj 2022

Ano. Jsem se stejným klukem od 16 a první dítě jsem porodila až ve 28. Teď jsem na začátku těhotenství s druhým bobšem a je mi 31. Kdybych se rozhodovala znovu, tak bych to o alespoň o 3 roky posunula a začala se snažit hned po svatbě. Ale nenadělám nic, jsem šťastná, že mám zdravého chlapečka a modlím se, aby to klaplo i s druhým prckem.
Nicméně i tak jsem pořád ve svém okolí byla jedna z nejmladších, kdo měl dítě.

Strana
z2