icon

Odvoz do porodnice. Jak jste řešily bez partnera a rodiny poblíž?

maaaadlaaaaa
27. pro 2020

Jak jste řešily odvoz do porodnice, když jste byly samy? Myslím tak, že bez partnera a rodiny poblíž. Zvládly jste se odvézt samy nebo volaly sanitku? Nebydlím v místě porodnice. Děkuji za odpověď.

Strana
z3
aguu
28. pro 2020

@veroniquecz a jak to udělají, když mají rozvážet plno objednaných pacientů? Já vím, že když objednáme prevozku, pacienti čekají i dvě hodiny 😉 třeba v noci to určitě půjde, ale v pracovní den, neumím si to představit. Ale určitě bych se taky zeptala.

barulina
28. pro 2020

@amazonkajanik ale ja chapu vsechny situace. Ale porod, pokud nejspu potize(samozrwjme vim, ze prekotny nepoznas, ale to pak je nejake to procento) do sanity nepatri. Njiste klidne si zavolej, my z izs musime vyjet ke vsemu, ale pak at nenadavate ze nebyli jinde fakt u potrebneho

barulina
28. pro 2020

@rebe samozrejme vim, ze existuje prevozka. Ale najdi mi napt. V ove misto v prwvozce? Maji naplanovane transporty

amazonkajanik
28. pro 2020

@barulina tak udam příklad, kdy mi bylo od svědka dopravní nehody řečeno,ať nikoho nevolam,že paní je v pohodě. Ve 100km/h náraz do stromu,bez pásů. Byla jsem v šoku,že frajerka sama vylezla. Krvacela z nohy a ruky. Původně jsem volala kvůli možnému poranění krční páteře. Adrenalin pracoval,paní si připadala v pohodě. Než přijela sanita,koleno jí krvacelo trochu víc. Měla na sobě speciální jezdecké kalhoty,které fungovaly jako komprese. Ukázalo se,že jí něco prorazilo koleno a pretalo uvnitř tepnu. Kdybych odjela a svědek také,tak by tam paní mezitím zkolabovala a našel by jí buď někdo jiný,nebo až partner,kterému po nehodě volala. Ale jelikož jsem sdh,dcera profi hasiče a partner je záchranář,bylo mi jasné,že následky nehody budou vážnější,než si paní a svědek mysleli! Jo a jsou případy,kdy jsou lidé přijati s podezřením na infarkt a jsou to zaražené větry! Jinak dotaz,jako příslušník policie,jste first responder?

agneska7
28. pro 2020

@veroniquecz no ty vole no to bych už porodila sama , u nás byla sanitka asi za 5 min. A za cca 10 min se malý narodil

maaaadlaaaaa
autor
28. pro 2020

Já se ptám jak jste to řešily, když všechno padlo. Samozřejmě budu mít rodinu a přátele zařízené, ale může to přijít když budou pryč nebo po nějaké akci, kdy si zrovna dali pár piv, když ještě nebylo kolem termínu atd. atd...prostě nikdo nikdy neví, tak zjišťuji. Já osobně bych si sanitku volala jen kdyby se mi to fakt nezdálo a bylo to všechno moc rychlý nebo bych silně krvácela a podobně. Takže pro mě by bylo fajn si do zálohy vzít číslo na rozvozovou sanitku přímo z nemocnice budu klidnější než se dát do rukou taxikáři a hlavně ten by jel že stejného místa jako ta sanita, takže dost zbytecny. To si zaplatím tu rozvojovou a budu víc v klidu. Děkuji moc za rady.🙂

rebe
28. pro 2020

@barulina @aguu To není tak úplně pravda, vozí nejen pacienty na pánovanézákroky, ale také pacienty po propuštění domů, to není nc naplánovaného dopředu, prostě se požádá o převoz, když je potřeba. Někde je třeba jedna sanitka na celou nemocnici a čeká se na ni pak i hodiny, jinde to mají vyřešené lépe a třeba porodnice mají domluvu, že opravdu fungují jako taxi. Proto jsem psala, že je potřeba se zeptat přímo v její porodnici.
@maaaadlaaaaa Systém není stavě na to, aby rodičky běžně k porodům jezdily sanitkami. Proto je vhodné předem, tak jako to děláš ty, řešit jiné možnosti, zjistit možnosti taxiskužby, oslovit přátele a známé. Nicméně pokud se ocitneš v situaci, že s rozjetým porodem nebudeš mít dostatečně rychlý odvoz, je zavolat sanitku zcela na místě. Každý záchranář raději odveze rodící matku než aby potom řešil porod ve vlaku nebo na autobusáku...

aguu
28. pro 2020

@rebe já vím jak prevozka funguje. A taky vím, že jsou věčně obsazení. Tudíž pacient je propuštěn a pak dvě hodiny čeká. Ale jak jsem psala... V noci a o víkendu by to nejspíš reálné bylo. Ale v pracovní den by bylo rychlejší taxi. Samozřejmě bych tam zavolala a zeptala se, líná huba, však to znáš 😉

maaaadlaaaaa
autor
28. pro 2020

@rebe jasný, děkuji za odpověď. Zrovna jsem koukala, že u nás na jihu je nějaká i nonstop na zavolání, když nepůjde zařídit rozvoz nemocnice. Samozřejmě budu mít několik čísel a tohle bude nouzové, když všechno padne. 😉

ito
28. pro 2020

@maaaadlaaaaa Nebyla jsem domluvena dopredu a pripominky vubec nebyli. Pan jen prohodil, to tu dlouho nebylo. 🙂 Ja si sama dala pod sebe nepromokavou podlozku, a mela swm nekolik porodnickych vlozek ale me nikdy voda sama nepraskla. Do porodnice to mam ale jen 10 minut. Autem sem si netroufla kvuli silnym kontrakcim a blbe se tam v noci parkuje.

barulina
28. pro 2020

@rebe jo samozrejme ze vim, jen jsemnto nerpzepisovala. Kazdopadne ja resim rzs ne prevozku, s prevozkou problem nemam

maaaadlaaaaa
autor
3. led 2021

@amazonkajanik Ne, ale taky to na mě vyskočilo. 😄 Doufám, že já nebudu v médiích a porodím v klidu.

amazonkajanik
3. led 2021

@maaaadlaaaaa uf,tak to jo. Já už se lekla,že jsem vám to přivolala 😊 v diskusi přispěla paní,co psala,že porodila před vchodem do nemocnice,taky v sanitě.

Strana
z3