Odvoz do porodnice. Jak jste řešily bez partnera a rodiny poblíž?
Jak jste řešily odvoz do porodnice, když jste byly samy? Myslím tak, že bez partnera a rodiny poblíž. Zvládly jste se odvézt samy nebo volaly sanitku? Nebydlím v místě porodnice. Děkuji za odpověď.
@aaa Sanitku jsem asi teď vyškrtla ze seznamu 😅. Když vidím tu ochotu a pokoru. Takže tu asi klidně zburcuji sousedy a zaplatím jim za odvoz. 🤦🏻♀️
Hmm...ja porodila za 3 hodinky a stejne bych zvladla tech 10 min rychle odridit. Asi zalezi na vzdalenosti. Potom manzel, kdyby ani jeden z nas nemohl, volam rodine co je kousek, pak predem dohodnute taxi a az posledni moznost, kdyby byl pruser tak sanita. Nerada bych blokovala neco vazneho.
@maaaadlaaaaa Ja se odvezla sama, ale jela jsem tedy jen na kontrolu, netuse, ze uz si me tam nechaji a partner bude mit co delat, aby to druhym autem stihnul 😁
@j.a.n.i To by bylo fajn i pro mě se odvézt sama. 🙂
Děkuji všem za reakce. 😊
Hlavne tohle je tak individualni ze to clovek nemuze rict dopredu... Ja porodila od prasknuti vody za tri hodky ale do porodnice bych se sama neodvezla ani nahodou a to jsem tu nejblizsi mela cca 10minut, .. Kontrakce nastoupili hned po asi 4-5minutach a nez ohrozit sebe, dite a lidi na silnici, tak ta zachranka je podle me od toho.. A porod svyho ditete beru jako dost zavaznou vec na to aby me pripadne ta sanitka prevezla, nez aby se mu nebo me neco stalo..
Mě vezl manžel, protože to bylo v noci, jeli jsme okolo 2 ráno. Ale moc mě překvapilo a dojalo, že když jsem měla už velké břicho, tak za náma přišel soused a řekl mi, že kdyby to přišlo a manžel nebyl doma, že mě odveze on, že má čas skoro pořád, ať na něj zazvoním nebo zavolám a dál mi číslo. Bydleli jsme tu tehdy ani ne rok a vůbec se neznali.
@pipi_puncocha To je hezké. 🙂 Víc takových lidí, co si umí pomáhat aniž musí. 😉
Ať si tady říká každý co chce , ale já nejspíš sanitku volat budu i kdyby byl manžel doma , syn se narodil překotně a bojím se že se to může stát i teď takže jestli mi praskne voda a nastoupí kontrakce okamžitě volám - chci rodit aspoň pod dozorem zdravotníků ne někde uprostřed cesty sama a pokud porod začne bolestma tak to stejně nepoznám a stejně bporodim doma 😆 u syna jsem měla tak sylne posly že byly skoro stejné jako ty kontrakce 😆
@prejeta_zaba mam pocit, ze barulina je policistka (jen pro info)
Ja tedy mela nakonec odvoz u obou porodu, ale nemuselo to tak byt a min. u druheho bych volila rychlou. Prvni jsem porodila do hodiny a druhe cca za dvacet min. Vsichni v rodine rodily cca 30hodin. Puvodne jsem byla schopna jet i sama(pred 1.porodem). Ted uz vim, ze je to blbost a muze se stat cokoliv. Manzel byl jen u mladsi. Hlavni je, at jste v poradku. Na nicem jinem nezalezi.
Sanitka možná neslouží k porodu a asi by si ji neměla volat ženská, které tvrdne břicho a není si jistá zda vůbec rodí... Ale u mě nastoupili kontrakce po 5 minutách a byla jsem ponořena pouze do sebe.. Opravdu si nedovedu představit, že bych sedla za volant a ohrozila tak sebe, dítě a ostatní lidi. A taxík? Pochybuji že by mě vzal, vzhledem k tomu že jsem u o obou porodu zvracela... U druhého po cestě do porodnice.. Takže v nouzi bych samozřejmě volala rychlou..
@barulina jste policistka a jako příslušník policie víte,že se sanita volá i na opilce,aby je odvezli na zachytku. K rodičce se sanita normálně volá, jelikož i při bezproblémovém těhotenství mohou nastat komplikace. Mě třeba doma praskla voda,do nemocnice jsme to ujeli za 6min,jen díky tomu,že můj chlap jezdí se sanitou a ví,jak jet. Taxikář by byl akorát ve stresu,kdybych mu vzadu rozdychavala kontrakce. Být ve starém bydlišti, sanitka mě ani do porodnice nedoveze,porodila bych v ní,jelikož byla 40km daleko. Takže tenhle argument,že sanitka není pro rodící ženy, je zcestny!
@amazonkajanik jsem policista a vim z jakeho duvodu se vola rz. Urcite to neni kvuli beznemu opiti se, ale z duvodu obavy o zivot a zdravi. Pokud tento duvod neni, vozime ozralce napr. Na zachytku my. Asi tak. U porodu bez komplikaci, kde je predpoklad, ze potrva nekolik hodin Rychla zachranna sluzba nema co delat
@prejeta_zaba nejak nechapu dotaz, kam ja koho posilam. A pokud myslite, ze pokud me nwkdo zavola k nejakym komplikacim, tak nejsem lekar ani nemam zdrav. Vzdelani k tomu abych dokazala poznat co se kdy stalo. A jedem pouze dle infa lidi. A zdravotni komplikace pokud nedochazi k protizakonnemu jednani resi lekar, prip. Zdravotnik. Neni v mych schopnostech posoudit stari zraneni a kdyz si ztezuje na akutni bolest, nezlob, se ale nenecham se vyhodit, protoze vam se nechtelo ho zkontrolovat. Nebo ze ja ze solidarity k zdravotnikum radeji san. nezavolam. Pak tam exne a jsem v haji. Ne dekuji. Tak pokud to myslis takto a vadi ti to, muzes zkusit mou praci, to teprve uvids zbytecna oznameni
@maaaadlaaaaa prosimtě, barulina není nejostřejší tužka v penále, na tu se vyprdni. Za to, že si zavoláš sanitku k porodu ti nikdo hlavu neutrhne, ale první volba by to být taky neměla. Většina porodů opravdu nejsou překotné (samozřejmě může se stát). Domluvit nějaký kamarád nebo sousedka nejde? I ten taxík je v pohodě. Samozřejmě pokud kontrakce nastupují rychle, tak raději sanitu.
@maaaadlaaaaa Existuje převozová sanitka, je to sanitka pro neakutní případy, kterou si zpravidla platíš sama, v podstatě takové nemocniční taxi. Poptej se na možnosti přímo ve své porodnici.
@maaaadlaaaaa existují prevozove sanitky, pokud nejsou komplikace, tak bych taky záchranku nevolala, ta je pro život ohrožující stavy. Jinak mám kamarádku samoživitelku, rodinu nemá a do porodnice jsme ji vezli my, tak se třeba poptej i kamarádů 🙂
@rebe Děkuji, už si vyzjišťuji zda je to možné. 🙂
@agneska7 taky jsem měla první překotně, ale teď mám zkušenost se záchrankou a čekali jsme na ni hodinu a čtvrt, to už bysme byli v porodnici sami x krát, takže ne vždycky je to nejrychlejší řešení.
@barulina jo,u mě taky tvrdili,že jako prvorodička budu rodit několik hodin a ono ejhle. Ještě jsem málem porodila na vyšetřovně,pomáhali mi přejít na sál,tam jsem 2x zatlačila a bylo to. Jinak není snazší,než zavolat 155 a tam poradí, co a jak. Pak jsem prilozila odkaz na článek,kde radí přímo primář . Jo a jeden doktor,který jezdí přímo u RZP říká, že neexistuje marný výjezd. Raději jedou,než aby zjistili,že se někdo bál volat a pak se řeší,jestli zachránit matku,nebo dítě. Prostě těhotné nepodceňuje, za to jsou hvězdy, které si zavolaji,páč je bolí kotnicek,jelikož se ráno bouchli o postel,apod.
A ano,je možnost si nechat přistavit DZS,kterou si rodička jako samoplatce zaplatí. Jestli mám platit 500,- za taxi,nebo za DZS,kterou řídí proškolený řidič,volím variantu B.
@ariadna12 já jsem nepochopila, jakou přesně dělá
@barulina pozici, myslela jsem, že dispečer na zachránce, ale reaguju tady na její komentář, že sanitka nemá vozit k porodu. Vozí daleko větší nesmysly než porod. Samozřejmě rozumím tomu, že lidi přehánějí a zdravotníci se kvůli tomu kryjí, hezky tu problematiku řeší Vít Samek. Dál nebudu plevelit diskuzi. Je to o zdravém úsudku každého z nás.
@aguu samozřejmě, ze vozí. Mám info přímo z porodnice.

@maaaadlaaaaa Vezla me kamaradka. Ale pro sichr jsem si na zachrance predem zjistovala, kam by mne vezli a bylo mi receno, ze tam, kde jsem registrovana, pokud by meli plno, tak do nejblizsi volne porodnice. Nevim, zda tohle stale plati (pro Prahu), je to uz par let 🙂