Po amniocentéze mi odtekla všechna plodová voda, stalo se to některé z vás?

lucousek81
25. říj 2018

Je to 14 dni,co jsem po vyvolanem potratu v 16 tt a porad se z toho nemuzu dostat.Par hodin po amnio,me odtekla vsechna plodova voda,musela jsem na vyvolany porat.Ta bolest v srdicku a bezmoc se neda popsat,cele dny v nemocnici jsem probrecela a porad se z toho nemuzu nejak dostat.Pry se tak deje,kdyz ma mimi nejakou vadu,jenze vysledky z plodove vody jeste nejsou.stalo se tu nekomu,ze po amnio prisel o zdrave mimi?

normalnimatka
25. říj 2018

samozřejmě, tohle riziko tam je. o tom jsi ale, předpokládám, byla informovaná. nicméně, dítě ti to nevrátí. mrzí mě to. doporučuju vyhledat terapeuta, pokud jsi na tom špatně.
je to sice asi na první nástřel samozřejmě hrozně nepříjemný slyšet, ale stejně to musíš přijmout tak, jak to je. dřív, nebo pozdějc. a čím dřív to bude, tím líp pro tebe.

sudylichozrout
25. říj 2018

@lucousek81 sledovala jsem te v jine diskuzi. Je mi to moc lito... Ale musis se z toho dostat, zajdi za psychologem, urcite ti s tim pomuze. S dobrym vedenim to prekonas, i kdyz to treba nebude hned. Je ti partner oporou?

zuzkabrum
26. říj 2018

Luci, to mě moc mrzí. Amnio je vždycky invazivní zásah a tohle se může někdy stát. 14 dní je ještě moc krátká doba, aby to přebolelo... Souhlasím s holkama, že je moc fajn si s někým popovídat. Ty psychologové to prostě umí. Nemyslím, že tě ze dne na den zbaví bolesti, ale dá ti to trochu nadhled. Drž se!

lucousek81
autor
26. říj 2018

@sudylichozrout dekuji za koment,oporu mam velkou v cele rodine i od partnera,ale nemluvim s nima o tom co se me honi hlavou.Kazdy rika,ze to tak asi melo byt,ze neco bylo spatne a ze to chce cas.Jen si porad rikam,co kdyz mimi bylo zdrave a ja to zavinila,kdyz jsem kyvla na amnio.Vysledky z plodovky jeste nemam.

sudylichozrout
26. říj 2018

@lucousek81 neobvinuj se, za to nemuzes. Pokud jsi mela hranicni hodnoty a amnio se takhle nepovedlo, je fakt velka pravdepodobnost, ze mimi bylo hodne postizene. Neco jsem o tom cetla a opravdu ty komplikace nastavaji v drtive vetsine pripadu prave u postizenych plodu. Opravdu to neni tvoje chyba, kdybych byla v tve kuzi, rozhodla bych se tez pro amnio.

priefi
26. říj 2018

@lucousek81 je mi to lito, sledovala jsem i predchozi diskuzi. A kdy budes mit vysledky z plodovky?

drex951
26. říj 2018

Já v prvním těhotenství před 8mi lety. Amnio a velký ultrazvuk bez odchylek, zdravý chlapeček...následoval postupný odtok plodové vody, zastavilo se srdíčko a ve 24tt jsem porodila... Doktoři tvrdili, že za to amnio nemůže, nikdo však nedokázal vysvětlit proč se to teda stalo když vše bylo ukázkové, já si myslím své.

lucousek81
autor
26. říj 2018

@priefi za 14 dni dalsi kontrola,tak uz by mel doktor mit vysledky u sebe,i on me utvrzuje v tom,ze neco s mimi bylo spatne.Nevim,no

gransgirl
27. říj 2018

Neboj bude lip psala jsem ti uz na minule diskuzy. Ja uz mam skoro 3 tydny po potratu/porodu a taky to jeste neprebolelo. Chce to jen cas a vybrecet se z toho budeme mit dalsi miminko a tentokrat to snad vyjde lepe. Ja musim taky cekat na vysledky genetiky a pitvy a bude to trvat dlouho a pak zas IVF. Drz se bolest nas prejde ale nikdy nezapomenem.

lucousek81
autor
27. říj 2018

@drex951 Tak to je moc smutne,mela jsi spatne vysledky,ze jsi byla na amnio?

lucousek81
autor
27. říj 2018

@gransgirl to me mrzi,ze jsi na tom stejne.Chce to asi opravdu cas,aby bylo lip☹drzim palce at uz je jenom lip🙂

drex951
27. říj 2018

@lucousek81 Měla jsem špatný jeden výsledek v triple testu...a protože bratr mojí mámy má Downův syndrom, tak mě hnedka posílali...tenkrát mě ani na chvilku nenapadlo tam nejít. Tehdejší vztah to nepřežil, podpora od partnera nula, naopak... Dneska mám zdravou holčičku a za pár dní se má narodit chlapeček, v obou těhotenství mi vyšly testy v pořádku, zaplatila jsem si screening v prvním trimestru a také vše ok... Dneska už jsem šťastná 🙂

lucousek81
autor
27. říj 2018

@drex951 tak to je krasny,preji mnoho zdravicka tobe i detem a jsem rada,ze i po te ztrate co jsme si prozily muze zase byt lepe.moc ti preji co nejlehci porod a tise zavidim🙂

drex951
27. říj 2018

@lucousek81 Děkuju... Neboj, i na tebe brzy čeká štěstí v podobě malého uzlíčku, jsem si tím jistá. Pak už nebude čas se trápit a všechno bude zase krásné, ač se to teď zdá nemožné - já vím, že to jde 🙂

jitulka87
27. říj 2018

@drex951 taky jsem prisla o plodovku. Asi se prestala tvorit v 23tt a v 26tt jsem mela sekci. Bohuzel malicky nam po par tydnech odesel...je to uz 10m. Nikdo mi nikdy nerekne, co se stalo. A to jsem na amnio nebyla, vsechny vysledky vcetne genetiky v 21tt ok. Ted jsem mela hafo vysetreni a taky vse ok. Pry je stale spousta veci, ktere medicina jeste popsat neumi 😢

lucousek81
autor
28. říj 2018

@jitul
@jitulka87 To me strasne mrzi,to si vubec neumim predstavit.Ta moje bolistka nema s tou tvou srovnani,je to strasne☹drz se a preji az bude dalsi mimi na ceste,at je vse v naprostem poradku.

mijecka
Autor odpověď smazal
Zobraz
mijecka
28. říj 2018

@lucousek81 já to mám za sebou a čekala jsem 6 dní než se voda doplní, vase mimi už nemělo srdldecni akcí že jste musela na potrat/porod? Mě dopovali ATB a čekali sme......

saminomimino
28. říj 2018

strašně mě tomrzí,já vůbec nechápu,že do toho lékaři pořád pacientky tlačí,když to jde dnes zjistit z krve,možná to stojí moc peněz,něco jsem zaslechla o 12tis ale pokud bych chtěla mít jistotu,raději zaplatím než podstoupit to riziko,že se tohle stane a třeba zdravému dítěti,to je prostě nepředstavitelné,nikdo ti krevní testy nenabídl??Neumím si ani představit jak strašně ti muselo být,mě stačilo i jen ZT ve 3 měsíci,přeji mnoho sil,čas toho hodně zařídí,i podpora okolí,ale to největší peklo si musíme každá bohužel projít sama v sobě,ale neskutečně nás to posílí,to mi věř

vendelinka08
28. říj 2018

@saminomimino doktori nikoho netlaci...krevni testy za 12tis nabizi a zalezi na kazde z nas co si vybere...

prcekverunka
28. říj 2018

@lucousek81 Mohu se zeptat, proč jsi šla na odběr plodovky?

lucousek81
autor
1. lis 2018

@saminomimino dekuji za komentar,placene testy me nikdo nenabidl ani se doktori nezminili.Prijde mi,ze to proste berou jako hotovou vec,neco neni podle tabulek a hned sup na amnio.Stale nemam vysledky,tak ani nevim co bylo spatne☹Snad uz je dr.bude mit pristi tyden,az pujdu na kontrolu.Ale to uz nic stejne nezmeni☹

lucousek81
autor
1. lis 2018

@mijecka Vam odtekla vsechna plodova voda?nebo jen cast?Me bylo receno hned po prijeti do nemocnice,ze je to mrzi,ale ze by se musel stat zazrak,byla jsem otevrena na spicku prstu,kdyz jsem se porad dokola ptala,jestli mam jeste nejakou moznost,kroutili hlavou,ze jen zazrak a stim se pry dr.za sve praxe nesetkal.Hned jsem dostala antib.a druhy den ultrazvuk a to uz mi obrazovku nechali vyplou,abych ho/ji nevidela a dr.zakroutila jen hlavou a zacala se mnou domlouvat vyvolani.ve zprave stalo,ze mimi uz bylo pri porodu mrtve.

mijecka
1. lis 2018

@lucousek81 mne odteklo komplet všechno, jak píší malá byla bez vody 6 dní....v pátek.jsem.byla na zákroku a za par hodin jsem začala téct....taky když mě přijali do špitálu říkali že je to špatné, ale dělali ultrazvuky a male bylo bez vody a ve středu večer poslední ultrazvuk a říkali že r stále je bez vody a už na ní začala tlačit deloha ať se nachystám na čtvrtek na zákrok....ten týden to byl peklo,stále za mnou chodili zda nechci léky na uklidnění ,psychologa a ke konci psychiatra,já žrala tuny čokolády, pila litre vody a modlila se jako nikdy,noci plné slz ....v noci jsem na ni pořád mluvila, šla.se nachystat na zákrok oholit se a tak a brečela jsem pořád, na začátku těhotenství umrel tatínek od manžela,ani netušil že jsem těhotná, 😥 a tak jsem ji prosila nech nám ji nebere..., Ráno jsem šla na poslední ultrazvuk a tam plno vody a vše v pořádku,šla nahoru říct sestrám i doktorům že nic nebude a jdu domů,no nikdo nechápal .....prostě zazrak

mijecka
1. lis 2018

@lucousek81 já byla i že synem na amnio a v pohodě tak jsem šla i s dcerkou a tohle😥😥😥😥 vím jak vám je....,držte se 💖💋

vendelinka08
1. lis 2018

@mijecka to je uzasne...ze i zazraky se deji...ale muselo zo byt psycho....

lucousek81
autor
1. lis 2018

@mijecka Ted nevim,co vam k tomu mam napsat,v hlave se me honi takove myslenky,jako treba co kdyby pockali i u me,treba by to dopadlo jak u vas.To uz je,ale jen kdyby☹uplne vim co jste prozivala,bez leku na uklidneni,bych to nedala.Vy jste dukaz,ze i zazraky se deji.

ilonne
1. lis 2018

@saminomimino Z krve nezjistis stejne informace jako z amnio. Co vim, tak tohle je zatim ve fazi studie. Resp. v r.2014 mi soucasne pri odberu CVS (totozne s amnio, jen drivejsti stadium tehotenstvi) brali krev, kdy jsem souhlasila se zarazenim do predmetne studie (zda se z krve daji zjistit stejne info jako z amnio). Z krevnich testu zjistis akorat ty tri trizomie, z amnio nebo CVS kompletni karyotyp. A ono to, ze ti vyjde z amnio nebo z krve napr. negativni DS jeste neznamena, ze nejsou pritomne jine zavazne vady.

vendelinka08
1. lis 2018

@lucousek81 mozna opravdu miminko nebylo v poradku...je to strasne tezka situace...stale jen otazky..co by bylo kdyby? Nekdy se stanou veci..na ktere neni odpoved...pro nas mamy..ztrata ditete bude vzdy strasny zazitek...at se to stane kdykoliv. I kdyz jsem zazila pouze zamlkle tehotenstvi...bylo mi receno...ze to tak melo byt...ze mi to melo neco dat...nevim co...ale presne o rok pozdeji a tim myslim uplne presne na den jsem zjistila ze k nam miminko opet naslo neplanovane cestu.

merope
2. lis 2018

@lucousek81 Pokud máš ve zprávě, že dítě bylo již při porodu mrtvé, tak to je možná důvod, proč ti ani neukázali ten ultrazvuk - prostě viděli, že šance není.

Mě takto umřela neteř - ve 40tt. Šílené. A po ní následoval zcela zdravý synovec a zcela zdravá neteř. Jen ta první měla srdeční vadu. Trošku na problémy to vypadalo, ale nikoli takto závažné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru