Pomalý nárůst hCG
Zajímal vy mě Váš názor, jsem po KET, 13. den po transferu hcg 77j, 15. den 168j, 16. den 232j. Řekli mi, že se to nevyvíjí tak jak má, že by to mohlo být mimoděložní. Co si myslíte??? díky za názory...
@komorka roste ti to ,ale pomalu. ...Já to nevydržela a šla jsem na krev dnes ...Držím Ti pěsti
@ivetaconti a už víš výsledky?? taky držím pěsti!! já nemůžu sehnat doktora v sanusu, snad za hodinu, sestry se ptát nechci, aby mě zas zbytečně nevystresovala
@komorka vím jsem 21 den dnes a hcg 1200 Bereš utrogestan?
@ivetaconti tak to máš skvělý výsledky!! 🙂 utrogestan a estrofem, brala jsem ještě prednison
@komorka holka ne stresuj se musíš být v klidu všechno bude dobre 🙂)
tak Dr.v CARu řekl, že je teď těžko dělat závěry, že mám přijít ve středu na ultrazvuk a na krev, a můj nový gynekolog, ke kterému se teprv chystám, mi odpověděl celkem pozitivně, ale že vše potvrdí UTZ, což je pochopitelné...víte co je zvláštní? že mě vždycky nejvíc vystresujou názory sestřiček...
@komorka No tak super😊 No kaźdá sestřička má jiný názor. ..A kam chodi?
@ivetaconti sanus HK
@komorka Já chodím do genet Liberec 🙂
@ivetaconti tak to je krásná hodnota,já měla 20 den 886.Taky chodim do Gennetu Liberec 😉
@komorka přesně tak,jak jsem Ti psala,hcg může růst pomalu a vše bude dobré,podstatný je,aby bylo mimi na správném místě 😉
@zofka1 To je super, tak třeba se tam vídáme 🙂 Jak je to dlouho co jsi měla to mimodeložní těhotenství?
@ivetaconti včera to by týden,na ketu jsem byla 27.10. 😉
@zofka1 myslím na Tebe od té doby co jsi sem psala a neboj podaří se to ...
@ivetaconti jj,věřim tomu taky,prostě se stalo a je čas jít dál,nesmutnit dlouho,to člověka jen brzdí.Ted si užijem krásný vánoce a Silvestr a než se naděju bude čas si jít zase pro miminka🙂 Ted hl ať je vše dobré u Tebe,moc držim palečky.Kdy jdeš na utz?
děvčata, tak z pondělních 505j, je to dnes po 2 dnech pouze 612j...ráno jsem byla na ultrazvuku, Dr. nic neviděl, mám přijít v pátek znovu na krev a ultrazvuk, pokud nic neuvidí a hodnoty budou pořád stoupat, tak si mě tam chtějí radši nechat, já se teda modlím, páč je jasný, že je něco špatně, aby začlo hcg klesat a nechali mě na pokoji, hlavně aby mě nechtěli dělat revizi...snad si to tělo vyřeší po svým...
to mě budou chtít určitě zkontrolovat zevnitř...a to já právě nechci...co mám dělat??
po revizi dělohy budu zas odepsaná min. na půl roku...včera mi můj gyndař říkal, že pokud to půjde, ať se revizi bráním, že prý existuje i jiný způsob vyčištění, že zavedou něco do dělohy a ta se potom vyčistí, nevíte o tom něco??
@komorka aaaa to mi je lito, ale ještě pořád mas naději na to , že se to podaří
@komorka no mela by snad existovat nejaka latka ktera je schopna vypudit i mimideloz.zachumlany embrijko.Pry to v angl pouzivaj bezne ale jde to snad jen nejak v zacatku.Zkusim to pohledat.U me to bylo videt krasne,hcg me rostlo porad,v den laparky jsem mela hcg pres 9 tisic.Jdu pohledat.
@komorka no,ale taky to není teda uplně žádná pecka 😖
mimoděložního těhotenství
1.„Vyčkávací postup“
2.Léčba methotrexátem
3.Chirurgické řešení, nejčastěji laparoskopie
ad.1 - Vyčkávací postup: V některých případech velmi raného mimoděložního těhotenství je možné, že zárodek sám odumře a vstřebá se. Tento postup je však riskantní a těžko se odhaduje, u které pacientky takový scénář nastane. Průběžně se odebírá krev na zjištění hladiny hCG, která by měla klesat. Pro příliš vysoká rizika však je tento postup volen výjimečně.
ad.2 - Léčba methotrexátem: Tento postup je vhodný jen u cca 1/3 pacientek a při raném mimoděložním těhotenství. K léčbě se používá methotrexát, tj. cytostatikum používané v chemoterapii u onkologických pacientů. Účinnost této léčby je 90 až 95% a výhodou je zachování vejcovodu, avšak léčba je spojena s řadou vedlejších účinků podávaného léku, a proto se příliš nepoužívá.
ad.3 - Chirurgický postup*): Zdaleka nejčastěji využívaný postup, většinou se jedná o laparoskopický zákrok. Laparotomie, tj. klasický řez do břicha, se využívá jen při velmi závažných akutních stavech. Mimoděložní těhotenství je nalezeno a následně odstraněno třemi možnými metodami: salpingektomie, salpingotomie nebo milking out. Při salpingotomii je vejcovod podélně naříznut a zárodek se odsaje, zatímco salpingektomie znamená odejmutí celého vejcovodu i se zárodkem. Většina pracovišť upřednostňuje odstranění celého vejcovodu, neboť po předchozím prodělaném mimoděložním těhotenství zůstávají na vejcovodu změny, riziko opakování mimoděložního těhotenství stoupá na 15% a mohou vzniknout zánětlivé stavy a jiné komplikace. Dalším možnou metodou. leč ne příliš častou, je tzv. milking out, kdy tlakem na vejcovod dojde k vytlačení zárodku. Je zde však riziko prasknutí vejcovodu a tato metoda je možná jen při velmi raném mimoděložním těhotenství.
•) týká se nejčastější formy mimoděložního těhotenství, tj. ve vejcovodu.
já se právě modlím, aby hcg začlo klesat...aby se to vstřebalo samo

@komorka no hcg roste coz je dulezity😉 Hl.at je mimi v deloze a to pomalejsi hcg nebude takovy problem.No uvidis co Ti dr rekne,skoda ze uz se neda juknout na utz.