Prenatální test otcovství, existuje?
Ahoj, chci se zeptat, zda existuje nějaká možnost zjištění otcovství před narozením dítěte? Pokud ano, máte zkušenosti? Zřejmě budete chtít vědět i proč mě to zajímá. Můj přítel má už dvě děti z předchozího manželství, obě přes ivf. Vyšetření spermio, které jsme podstoupili pár měsíců zpět, nám potvrdilo, že na IVF budeme muset i my. Jenže nějakým zázrakem se nám povedlo otěhotnět přirozenou cestou. Přítel věří, že je jeho, já jsem si tím stoprocentně jistá. S nikým jiným jsem nic neměla, ale ničí mě názory našeho okolí a jeho rodiny. Nikdo z nich mi nevěří a dělají ze mě dívku do větru, která si někde uhnala dítě a teď to hází na něj. Prosím, nepište mi sem ať se na to vykašlu a jsem v klidu, že my dva víme jak to je... opravdu je to psychický teror a já bych kvůli miminku všem chtěla dokázat, že to je tak, jak říkám a mít už konečně klid na šťastné těhotenství. Takže prosím ... k věci 🙂 Předem děkuji za odpovědi
Pokud ten test otcovství chcete podstupovat jen kvůli okolí, tak bych si ho sama vyrobila ve wordu, samozřejmě nezapomenout na logo nějaké existující kliniky a dostatek cizích slov 😉
@tulikiss evidentně jste nepochopila o co jde... drbny,... po ulici... jistě... tak za prvé přestaňte mě urážet, kdybyste si v životě prošla tím, čím já, mluvila byste jinak.. a za druhé už odmítám na cokoliv odpovídat... ruším diskusi, protože tohle nemá cenu... jste zlé..
Myslim ze takto neprejicni lide ti i ten test zpochybni. Navic to jim ho budes vsem ukazovat? Ja byt tebou zkusim šis tady vyhlasit ze shanus maminku co si podobnym testem prosla jesti by ti do soukrome zpravy nemohla poslat jeho kopii se zakrytymi osobnimi udaji a ty si v pragramu upravit podle sebe. Usetris a vysledek bude stejny
@stajnyyy Ahoj,nedelala bych to.Vzhledem k tomu,ze te jeho rodina nezna,tak nevi,co si o tom ma myslet,kdyz uz dve deti tvuj pritel ma pres IVF.Takze ja bych pockala,s jeho rodinou bych se co nejdriv poznala,aby pochopila,ze jsi fajn holka 😉 A kdyz to nepomuze,tak nepomuze ani test otcovstvi,protoze by si nasli zas jiny duvod,jak te prudit.Preji hodne stesti 🙂
@stajnyyy jako pokud je jendou z tech co to rozhlasuje tak ji nikdy nepresvedcite, nestoji vam za to, jako ano v zivote jste si prosla opravdu tezkymi vecmi, ale cekala bych ze to vas zocelilo a nebudete se stresovat tim ze nekdo neco o vas povida.... ja vzdy rikam ze "nepritele" nejvic naserete usmevem a stestim ktere mate. tim ze pristoupite na jejich hru to nikdy nezkonci, vymysli zase neco jineho, ze treba za vama kdyz je pritel v praci nekdo chodi nebo neco podobneho a to uz nepujde nijak dokazat. lidi umi byt zly, to uz jste si v zivote bohuzel mela moznost vsimnout.
@lrg ja fakt nechápu, o co ti jde. Ja jsem napriklad mela jedineho chlapa a to je muj muz. Mam s nim samozrejme svoje deti. Kdyz se narodil druhy, tak nebyl muzovi podobny. Svagrova mi psala, ze je to latino, apod. Desna sranda. Prestoze jsem vedela, ze je to nesmysl, tak me ty kecy srazely na kolena. Zrovna v sestinedeli to bylo hodne ozehavy tema. Tedka uz to beru s nadhledem, ale myslim, ze v tehotenstvi/sestinedeli je to hodne narocny brat s nadhledem a kaslat na okoli.
@stajnyyy tyjo, tady se to dobře rozjelo... No, vzhledem k tomu, že jsem koukla k tobě na profil a vím, jaký uměj bejt ex svině, asi chápu tvojí situaci a potřebu to takto rozlousknout... Prosimtě ignoruj ženy tady - třicet tisíc je pro někoho opravdu strašně moc peněz a nedokáží pochopit, že je někdo ochotný to takto investovat (nebo naopak závidí, že na to ty peníze máš). Mně ještě napadlo se podívat do zahraničí, jestli se to tam nedělá levněji, případně, když se tu mluvilo o falšování výsledků, tak bych použila opět zahraniční "papíry" - bylo by to hůř dohledatelné... Za mně doporučuji klídek a kus čokolády na nervy, aby prcek vůbec vydržel - a taky zavřít tuto diskusi :D
@stajnyyy ,.....................nedalo mi to a klikla jsem(po přečtení této diskuze)na Váš foblog a doslava mě umrtvilo zjištětí,že Vám byl patrner,se kterým čekáte miminko,nevěrný.Jestli je jeho rodina stejná a okolí také,myslím si,že by bylo nejlepší to vyřešit způsobem,který navrhuje @jamia a @leniczka23 .Žádné jiné zásahy do těla bych si nenechávala dělat-ten chlap za to prostě nestojí.Když má problémy(ať už jednorázové nebo ne)s věrností,automaticky z toho samého podezřívá ostatní,ikdyž z Vašeho pohledu k tomu nemá důvod. 😖
S manželem jsme byli v podobné situaci,když jsme čekali 1.dítě.Docházeli jsme před tím do CARu,kde nás pořád tlačili do IVF,protože měl i na tento zákrok velmi špatnou morfologii a když se nakonec zadařilo přirozeně,do narození miminka mě neustále podezříval z toho,že ho nečekám s ním.Bylo to vymodlené dítě a o to víc mě ta jeho reakce zamrzela.To,co si o mě myslelo okolí,se ke mě buď nedoneslo nebo nevím,ale já to v sobě prostě zlomila a řekla jsem si,že je pro mě důležitější zdravé dítě a to,že si to on kazí tou svou podezřívavostí,je jen jeho problém.Užívala jsem si těhotenství jen sama za sebe a do teď jsem ráda,že jsem na manžela přestala brát ohledy 😉
Bože řekněte mi ženské,jste tu opravdu většina z vás takové slepice,že nemáte co na práci a musíte se starat do vám naprosto neznámých věcí???To se tak nudíte a nebo jste tak pitomé,že musíte neustále vyhledávat témata kde si můžete rýpnout???Co je vám do toho,proč si zakladatelka chce nechat udělat test otcovství?Chtěla jen radu zda to jde popř kolik stojí. A opět se některé z vás neudržely a neodpustili si blbé kecy.Proč to raději neignorujete,když se vám to nelíbí?Já nechápu proč jsou ženské takové jedovaté kačeny. A šokuje mě jak moc jich přibývá.Kdysi byl koník o povídání,dobré náladě,radách maminek.dneska je to samá kačena co se nudí a prostě se potřebuje po někom svést.
@madre1 To ze byl neverny,jeste nesvedci o tom,ze musi byt spatny partner.Uklouznout muze kazdy.
@andrrriiik ,...................já jsem ale nic takového nepsala 😉
@stajnyyy Shodou okolnosti jsem ted cetla tvuj clanek a chapu, ze jsi ted ve velkem presu z mnoha okolnosti, ale ten test ti na klidu neprida a nic nevyresi.Ti, kteri tak radi pomlouvaji, budou stejne tvrdit, ze kdyby tam neduvera nebyla, nikdy by sis jej nedala udelat.Testem jim usta nezavres.
Snaz se vse odfiltrovat a byt v klidu-kvuli sobe i malemu.
Hodne stesti!
@ronyx Když někdo založí diskuzi, napíše svůj příběh, tak asi musí čekat nějaké reakce. Když se o tom nechci s nikým bavit, použiju snad jiné, serióznější zdroje nebo alespoň nepopisuju svoji dojemnou situaci. Mně zas přijde, že dneska si jde na koníka každý jen pro odpověď, která se mu bude líbí a když spustí vlnu kritiky, hned se uráží.
@madre1 tak to se omlouvam,asi jsem to spatne pochopila 😉
@lrg Zakladatelka slušně a pokorně poprosila o vynechání rad tohohle rázu,nechápu co je na tom nesrozumitelného a nechápu,že se někdo neumí udržet. V dnešní době aby měl člověk strach si založit nějaké téma,na něco se zeptat.No chraň ruka páně pokud nemá člověk totálně harmonický život a bezproblémový vztah,jinak takoví lidé jako ty člověka rozeberou jako puzzle a nenechají na něm nit suchou. Dala bych takovým nějakou krásnou roli v nějakým filmu ala Slunce seno,či Babovřesky,protože drbat už jak tak koukám není jen doména starých znuděných babek. Poslední dobou je to tu co téma to z 99% si to zakladatelka pěkně slízla a litovala,že se vůbec na něco ptala.Prostě HNUS
Holky, ale zakladatelka je opravdu v hodne velkem psychickem presu a jeji reakce jsou, pri znalosti okolnosti, pochopitelne.Predstavte si, ze jste tehotne, hormony maji pre, exmanzelka partnera a otce ditete vam lici detaily nevery, partner vam vse prizna a do toho na vas zacne utocit okoli a zpochybnovat otcovstvi...Ja jsem o vice nez deset let starsi, ale take bych nebyla schopna se uklidnit a resit situaci jen rozumem.V takovem psychickem rozpolozeni vas napadaji i reseni, ktera byste v jine situaci zavrhly.
@ronyx Sorry, tohle je prostě doba svobodného názoru. Když holka napíše, že potřebuju test otcovství, protože si sousedky myslím, že dítě není jejího partnera, tak prostě vyjádřím svůj údiv, byť je mi po tom prdlačka. Když jiná mamina napíše, jsem strašně nešťastná, ale kouřím v těhotenství a nemůžu přestat, tak jí taky budou všichni litovat a podporovat?
Ráda bych vás požádala, aby příspěvky byly slušné a k věci, pokud budou pokračovat urážky a napadání, diskuse bude uzamčena. Děkuji za pochopení.

@stajnyyy naprosto rozumím tomu, že tě prostě okolí štve, vytačí, je Ti to líto a uráží Tě to. Chápu, že chceš papír, kde je jasně potvrzené, kdo je otcem.
Na Tvem místě bych ale po této zkušenosti vyselektovala všechny na fc a rádoby kamaradky i kdybych mela byt jen já sama sesvými detmi a manželem. Všechny bych smazala a nereagovala. nečetla sms cizích čísel apod.
Co se týká rodiny od partnera/manžela, tak pokud už ted toto vykládají, nemysli si, že jim ukážeš papír a oni tě začnou mít rádi. najdou si něco jineho, popřípadě budou tak jako tak zpochybnovat "papír o důkazu otcovství". To neříkám abych tady do Tebe ryla, ale že si jen myslím, že takoví lidé si najdou vždycky něco....i kdyby ses na hlavu stavěla. Klidně řeknou, že takový papír si můžou vytvořit doma taky a že támhleten Luďa za prachy udělá na počítači taky kde co....to jen aby sis nemyslela, že takové chování či spory nějaký test otcovství vyřeší....
Za mě, já bych neriskovala, nikam nešla, houby jim je co potom...pokud pro ně jsi k-rva, promin za to slovo, nějakým testem se to nezmění. A ted to bude test, pak to bude něco jiného. Raději si zaplat dobreho psychologa, at Tě naučí, jak takovým věcem čelit....jak se chovat v takových situacích. Pomůže Ti to víc.
A je dobře, že máte miminko přirozeně, považujte si toho, zbytečně neriskuj....kdyby se nedej Bože něco stalo a o miminko jste přišli právě kvuli odberu plodovky, nebo mimi zemřelo což se stává, tak pak by zase vykládali, že jsi šla na potrat, protože se ukázalo, že mimi manžela není....zlí lidé si vždy něco najdou. Ty si střež s mužem soukromí. nikomu na nic neodpovídejte, nedávejte jim o sobě informace....a žijte si svůj život. K rdičům se chovejte oba slušně, jako inteligentní lidé, bez toho, jak se oni chovají k vám....vím, že to bolí, je líto, mrzí...ale stejne je nezmeníš.....i kdyby ses na hlavu stavěla....a zapoměn na to, že jim nějaký papír zavře pusu.