Přestat kouřit ze dne na den u silnější kuřačky
Ahojte, jsem úplně zmatená z diskuzí o tom, jak je špatné pro těhotnou závislou kuřačku přestat kouřit ze dne na den. Že to může vyvolat spontánní potrat, že je to špatné pro dítě ta stresová situace jako je absťák. Chtěla bych se zeptat kuřeček, jaké doporučení vám dal doktor a jak jste to zvládly. Přestat hned nebo postupně. Díky
Ahoj, já jsem kouřila tak12-15 cigaret denně. Po pozitivním těhotenském testu jsem do týdne přestala kouřit úplně, takže někdy v 5.týdnu. Každopádně si myslím, že miminku více ublíží kouření než to, že přestaneš ze dne na den.
Takze hlasim prvni nekuracky tyden za mnou. Citim se fajn..... A jedeme dal 🌞
super 😎 A jak to zvládáš?
@rexyi popravde....pred sedmi lety jsem byla dlouho v lecbe kvuli drogam...brala jsem sakra dlouho a zvladla jsem s tim seknout. Kourit jsem zkousela nekolikrat i pod dohledem tdrapeutu a zadny vysledek...kourim 25 let a co se tyka cigaret, jsem proste neukaznena...a vim to...ted na to zkousim jit jinak, misto ciga si jdu dat rajce nebo si uvarim caj....dneska jsem mela zatim tri a me je to vykon....stve me jak msm zakoureny tricko, stve me, ze po ranu kaslu....ale asi nejsem spravne na*rana...me to koureni stve uz dlouho, ted v tehu jeste vic, ale proste to nejde....uz jsem premyslela o biorezonanci-doporuceni od hodne znamych. Chci tam v pondeli zavolat jestli to muzu podstoupit i tehotna....jinak jsem zkousela vsechno ...zvejkacky, naplasti, eldktriku...po vsem je mi desne blbe...
Kouřila jsem 10 let. Jakmile jsem viděla // na těhu testu, okamžitě jsem s tím sekla. Dokonce žádný absťák. Byla jsem u tří gynekologů a sami mi řekli, že přestat hned. Že to jenom chtějí budoucí maminy kuřačky slyšet....6 týdnů po porodu jsem si zapálila, měla jsem chuť a zjištění? Nechutná mi to a jsem hrdá, že se držím 🙂
Ahojky..Tak já kouřila cca 8 let..v posledních letech to dělalo tak 8 cigaret denně. Miminko je vytoužené a ačkoliv jsem chtěla přestat hned po zjištění dvou čárek, bohužel to nešlo tak jak jsem si představovala a jen jsem počet snížila. Ovšem do okamžiku, kdy jsem viděla tlukoucí srdíčko na monitoru. To šla veškerá chuť na cigaretu stranou a od té doby jsem se toho nedotkla. A to manžel kouří dost, byl vyhnán na kouření ven a naopak mi postupem času ten kouř začal smrdět. Nemyslím, že už nikdy nezačnu, ale rozhodně si stojím za tím, že budoucí maminka je za mimčo zodpovědná už když je v bříšku a dobrovolně mu podstrkovat takové svinstvo i nadále bych si neodpustila a nechápu, kdo to může dopustit. Že to NEJDE je nesmysl. Já prostě jen chtěla víc zdravé dítě než cigaretu. Je to jen o správném přístupu. 🙂
Na to nebudu moc reagovat. poperu se s tim po svym 😎
@sereza biorezonance je dost ucinns, ale i tak musis byt ukaznens ☺ muj otec kouril 34 let a poslednich 5 let 60 denne. Byl na biorezonanci a je to uz 6 let, co si nedal ani jednu. Ted na terapii byl muj pritel a 4 dny je nekurak. Kdysi jsem na ni byla taky a nekourila jsem pul roku. Ale zacla jsem. Mlada a blba 😀 Jinak jsem taky v tehu nad tim premyslela ale v 1.trimestru to nedoporucuji. Ptala jsem se terapeutky proc a ona mi rikala, ze se muze stat, ze potratis a muzes jim pak vycitat ze za to mohou oni. Ale ona sama se na pristroji v tehu lecila z chripek a ruznych viroz. Ale urcite zavolej. Jinak klobouk dolu ✌. Zvitezit sam nad zavislosti musi byt narocne. Mam v okoli par znamych kteri maji s drogami problem a vim, ze je to pro nekoho boj s vetrnymi mlyny.
@jimichanga Nemyslim si ze mas uplne pravdu. Znam dost holek a to i ve sve rodine, kterym se proste prestat opravdu nepodarilo. A to ani s odborniky. Me taky trvalo 3 mesice nez jsem s tim opravdu sekla. Byla jsem zoufala. Myslim, ze je rozdil kourit 8 let 8 cigaret denne nebo treba jako ja kourit 15 let, ale nekdy i dve tri krabicky denne. Myslim, ze zavislost uz je pak jinde. A zenska se muze snazit jak chce, muze mit vycitky jake chce, ale proste se ji to nepovede. Jasne, cigarety skodi nejen nam natoz nenarozenemu diteti. Taky se nezastavam tehotnych kuracek, ale neodsuzuju je.
Moje vyhoda byla urcite ta, ze asi ctvrt roku jsem uz kourila mene nez za svou "nejlepsi" eru, ktera byla trochu divocejsi a rozmanitejsi nez u mych vrstevnic 😃
3 krabicky se mi povedly tak 2x za mesic pri celovecerni prilezitosti. Pozn.redakce 😊
@rexyi Ano je rozdíl kouřit půl krabičky a nebo dvě.. to máš pravdu.. Ačkoliv jsem měla také období, kdy jsem vykouřila i 20 cigaret denně, ale to sem pak byla ráda, když jsem udýchala cestu na autobus a to mi ze sebe bylo špatně. Nemyslím si, že mám silnou vůli. Kolikrát sem chtěla přestat a nešlo to. Ani zdraví ani peníze mě k tomu nedohnaly. Chtěla jsem zhubnout, nedokázala jsem to. Cokoliv jsem si předsevzala, nevydržela sem. Ale fakt si myslím že těhotenství už není jen o mně. Říkám..mně pomohlo vidět to cosi malinkaté na monitoru. Asi k tomu každá potřebuje jiný impuls, ale fakt nevěřím že to nejde.
Jak to tak ctu tak bych jeste chtela reagovat.Je rozdil i mezi fyzickou a psychickou zavislosti.A myslim ze hlavne s tou silnou psychickou neni tak snadny prestat.Fyzickou clovek nejak prechodi,par dnu bude zle a pak uz pohoda.Kazdopadne nikomu nic nepreji ale myslim ze i mensi zdrav.problem tomu pomuze.Ja prestala po zjisteni snizene funkce stitne zlazy.Bylo to jen lehke snizeni ale ten vikend ktery jsem musela preckat nez mi nasadili prasky byl rozhodujici.Precetla jsem si ze spatna funkce muze zpusobit retardaci a ja se bala.Uz v patek mi doslo ze ja debil se stresuju jestli je miminko zdrave kvuli stitnice ale sama mu tam posilam same hnusy.To mi pomohlo a od te doby jsem nemela ani jednu a nastesti je moje detatko zatim dle vsech vysetreni zdrave.Drzim pesti vsem ktere se snazi.Odsuzuju jen ty tehule ktere vyhuli krabku denne a zapijou to lahvi vina a je jim to jedno. 😉
Dr řekla přestat hned. Jsou to kecy že to nejde, měla jsem krabičku za den cca a jak jsem se dozvěděla že se zadařilo tak jsem okamžitě přestala a poctivě vydržela celé těhu a i následné 10m kojení. poté jsem znova začla. Teď při druhém těhu a kojení jsem to taky zvládla parádně a po kojení opět kouřim 😀 takže si myslím že jsem dost zavážný kuřák ale představa že to co cpu do sebe cpu i do něčeho tak malinkýho co se nemůže samo bránit je nechutná :-/ . Každopádně se nechci příspěvkem někoho dotknout jen nesnášim kecy že to nejde :-/
@metallico_mondo nebylo skoda znovu zacinat?
@anniesfibis samozřejmě že byla když už jsem to tak dlouho zvládla ale já se chtěla k tomu vrátit 🙂 sem blbá ale je to tak 😀
@metallico_mondo vazne skoda...ja jsem odnauceny kurak - ale kourila jsem jen trosku a strjne vylo tezke prestat jednou a uplne (i proto jsem ted uplny odpurce)...co te vedlo k tomu kourit dal? Bsbo jedna, tolik jsi dokazala s prestanim, vy..r se na to uplne ☺
@anniesfibis proste momentalne to nemam v hlave tak ze bych chtela s tim skoncovat uplne 😉 bavi me to, uklidnuje, kuracka cela rodina a ty chvile u cigara mi proste chybely 😀 proste jsem nekourila jen kvuli detem az to budu chtit dokazat kvuli sobe taky to pujde 😉
@metallico_mondo ja myslim, ze kazda matka si je vedoma toho jak to diteti skodi. I presto jsou takove, ktere prestat nezvladnou. Podle sebe vim, cim jsem si prosla a stejne tu chut mivam kazdy den. A nemyslim, ue by se mely kuracky odsuzovat. Myslim, ze se trestaji samy kazdym slukem, ktery si daji. Ja to tak mela
@rexyi ja proti kuřákům nic nemam jen nesnášim těhule který hulej a tvrděj že to nejde!
mam dotaz souvisejici s tematem. zatim se o ditko teprve tretim mesicem snazime, nicmene jsem kuracka. vykourim denne tak 6 cigaret, kdyz jdu do hospody, tak daleko vic (v tehotenstvi samozrejme do hospody nepolezu, nelezu tam ani ted v obdobi mezi OVU a MS).
moje otazka se tyka toho, jak vysvetlit v praci, ze nekourite, aby nikoho nenapadlo, ze jste tehotny? az najdu //, nejradeji bych to v praci ututlala tak ty 3 mesice. jenze uz jsem pred mesicem, kdy jsem si nebyla jista, jestli se zadarilo nebo ne, na tejden asi prestala a v praci hned milion kecu od sefa a kolegu, ze jsem urcite tehotna... jak jste to udelali? ted jsem aspon nadhodila, ze od ledna si davam predsevzeti a zkusim nekourit. s alkoholem to je v pohode, u nas se pije dost, ale mam v planu, az bude vecirek, jit za obsluhou a normalne jim rict, at mi daj nealko pivo do pullitru od normalniho a budu cumlat celej vecer dve, tim miminku neublizim a nikomu nic nedojde.
Mě se bohužel ze dne na den nepodařilo přestat kouřit… V rámci odvykačky jsem používala nikotinové náplasti. Zkus je, cena je tam srovnatelná s tím, co bys prokouřila…

@rexyi Jako bývalá kuřačka vám radím přestat hned. Vím že se to lehko říká ale hůř dělá, ale opravdu nestojí to za to aby se cokoliv stalo s mimčem. Ty co vám říkají že nepřestaly kouřit ani během těhu a mají zdravé děti mají hodně velké štěstí. Já jsem sice přestala kouřit už před otěhotněním, ale i tak to bylo těžké. Nejlepší máte když si za to uděláte náhradu, např. mě pomohlo když jsem dostala chuť tak jsem si vzala cucavý bombon, žvýkačku prostě něco abych měla v puse. Zvládnete to, máte motivaci-své dítě 🙂