icon

Škodí kouření v těhotenství?

jitulinkaaa
6. zář 2014

Holky chtěla bych se zeptat na kouření v těhotenství. Jsem kuřačka dost sem to omezila, ale nemůžu bez cigarety být. Myslíte si že je to škodlivé pro miminko když kouřím deně 15 cigaret slimek? Já myslím že to neškodí ničemu a že zdravý miminka záleží na genech rodičů. Moje máma taky kouřila v těhotenství a sem zdravá. Můžete mi napsat svůj názor?

jess20
19. únor 2015

@p1983k no mas pravdu ale kdyz uz sme to vydrzely takhle dlouho tak uz nepovolime 🙂 ja sem si slibila ze si po porodu proste dam...beru to jako odmenu....s kojenim uvidim. Rozhodne nebudu kojit a kourit do toho to ne ale po tom porodu sem si to slibila., dam si jedno dve..tak uvidim jak me bude chutnat...ja mam prave problem ze sem nevolnosti mela ale chut na cigaro nepresla vonelo me to hrozne pak po nevolnostech porad chut na cigaro a ta chut me nepresla mam ji porad proto uz sem se vzdala myslenky ze prestanu uplne...vim ze zase zacnu ale az to nebude sobecke k mimcu...nebudu mu hulit pod nos a nebudu hulit jednu od druhe ale v pauze u kaficka si dam 🙂 ono je hodne nazoru kazdy me rika tak uz nezacinej kdyz si takhle dlouho vydrzela ale oni se mnou nezijou zejo sem hrozna pruda kdyz na to dostanu chut a takhle se trapit cely zivot teda nebudu...nekomu to jde prestat uplne a nekomu ne mam zas vuli silnou jinde kazdy mame sve spatne navyky a kdo nezna koureni tak to nepochopi a muze jenom odsoudit ... tak preju hodne sil ja sem na sebe hrda protoze sem kourila od 16 let tedy 15 let v kuse a ani na jeden den sem si nedala pauzu...takze u me je uspech ze sem prestala sice sem nekourila hodne do 10 cig denne ale stejne no v dalsim zivote uz snad nebudu tak blba a nebudu s tim zacinat vubec 😉

jitulinkaaa
autor
24. únor 2015

@jess20 A dáš si i trávu?

petullinka1
12. kvě 2015

Jako silná kuřačka, která dávala krábu i víc denně vím, jak je těžké přestat kouřit. Když jsem otěhotněla, měla jsem na výběr, buďto hulit dál a ohrožovat své dítě, nebo s tím seknout. Nevymlouvej se na to, že ti to nejde, nebo že nemůžeš přestat, ono to jde, já ze dne na den přestala, protože chci mít zdravé dítě. Najdi v sobě sílu a sekni s tím. Když budeš dál kouřit, narodí se ti dítě bez imunity, které budeš dopovat antibiotiky už od narození a to si myslím, že nechceš. Ano kouření má velký vliv na vývoj dítěte, kdo tvrdí že ne, tak je mimo. Držím palce

rozalia11
3. čer 2015

@jitulinkaaa no stim fajcenim vecinou zien fajci ..aj ja fajcim a vela o vela viac fajcim ako ti ...aj pri tehotenstve som vela fajcila da sa povedat ze som jedla tie cigareti s prvim dietatom som prestala fajcit a uplne pocas tehotensta som nefajcila lebo som chcela mat dieta zdrave nooooo cooooo ......nezalezi ze fajcis tak to nieeee.ja som nefajcila a narodilo sa mi dieta s aspou zeles mal na srdci a podobne nechcem to tu pisat... a nefajcila som pri prvom tehotenstvu ... a nielen ze aj som bola na rizikovom tehotenstve to nie cigareti robie urcite nie..... pri druhom tehotenstve som fajcila tak mer som ich aj uz jedla.... ano je to rizikove to je.... ale to druhe sa mi narodilo uplne zdrave nic nemalo len to ze malo alergiju na mliko uz ked sa mi narodilo.... a rodila som v 6 mesiaci a nebolo ani v inkubatore.... to fajcenie nerobi nic ... len to robi ze mozes byt na rizikovom tehotenstve.no ti sa musis rozhodnut ci prestanes fajcit alebo nie .... cigareti nezalezia na tom ze si tehotna ...to na tebe zalezi ci nie si chorlava a nie na cigareti len to ti viem poradit .

yelowangel
4. čer 2015

@rozalia11 ty seš fakt tele a ještě to tady šiř. Ničíš svoje dítě od chvíle kdys počala a budeš tady vykládat jak to neškodí. Takže podle tebe je naprosto v pořádku že dokud byl vevnitř si ho několikrát denně dusila. Je to ubohý. Ty šeš ubohá. Jsem všema deseti pro aby ti ho sociálka odebrala!!!

evulina77
4. čer 2015

@rozalia11 pokud je tento příspěvek není vtip, tak je to hodně špatné. Už jen gramatická úroveň psaní je zvláštní. Sice neumím slovenskou gramatiku, ale tluče mi to do očí. Ohledně kouření je každému, kdo má aspoň trochu rozumu, jasno, prostě to ničí zdraví a to všem. A dítě, který se narodí v 6. měsíci a nemusí do inkubátoru - prostě pokus o vtip, který se moc nepovedl...

rozalia11
4. čer 2015

@yelowangel nepoberam zadnu socialnu pomoc prepac ale pracuji a prepacte ze negdera se u vas nazlobila to ja nemislela som tak aby sa nekdo tak moc nahneval ...nechtela sem tak ...ale ja nevem ako to je u inych zien...no mamicky ajk som niektoru z vas urazila tak se nezlopte............

rozalia11
4. čer 2015

@evulina77 prepac neni to v tip ved by som tu u vas ani nezverovala ved len boh bol somnou prepac ale stale si budem trvat na mojom ze v 6 mesiaci som rodila ,,,,,,ta zena kto neveri nemusi lebo asi jedna s tisic zien sa stretne stym pripadom co som ja sa stretla nebol by porod len mi spadla cela placenta...a uz mi museli vyvolat ten porod a na stroji im ukazovalo ze by sa narodila v 9 mesiaci5200g.....no viem mamicky este ste sa tym nestretli ale este ras to tu zverejnujem ze som rodila v 6 mesiaci......vsetke tri porody som mala ryzikove aj tehotenstva aj po porodoch som bola ryzikova no viem neda sa to tak uverit ano....mozno ze ani ja by som to neverila ...ale zeny je to tak .......ja som to vela prezila ......a ze este tu som medzi ludi...aj ja sa cudujem.....

uzsezasenudim
7. pro 2015

Moje máma celé těhotenství se mnou, bratrem a mojí sestrou kouřila. Nikdy se neomezovala. Holt jiná doba nebo nevim. Bratr měl přes 4 kila, já pod 3, sestra nejak taky kolem 4.... nemyslim si, že by se to na nás nějak významně odrazilo. Všechny 3 těhotenství bez problémů. Všichni jsme šli včas a přirozeně ven. Pravda je, že vyrostlí všichni tři v kuřácké domácnosti, kuřáky jsme se stali né že ne. To mi vydrželo 12 let. Teď cca 4-1/2 roku nekouřim. Díky bohu to nepotřebuju. Mysl je silná. 🙂 Kouření je absolutně zbytečný nešvar a po těch letech cítím stále ohromnou hrdost, že jsem tuhle železnou košili shodila 😀 Věřim, že to v základu neni dobrý. Pokud bych měla říct, jestli si myslím, zda-li by matka měla či neměla kouřit. Je to jasný. Neměla by kouřit. Ale zas nahrazovat nikotin nějakejma suplementama jako jsou nějaký nicorette žvejkačky, je dle mě taky blbost. Je přece jedno z čeho je nikotin, jestli ze žvejky nebo z cigára. Ovšem na druhou stranu..když se žena dozví, že je těhotná. Má smysl se ihned dostávat do toho nelehkýho a nejistýho boje a celý těhotenství být jaksi ve stresu? Pro tělo to stres je a byly by kecy tvrdit, že ne. Ono se lehce soudí, když jeden nekouří. Narazila jsem tu na diskuzi o kávě. Všechny matky se tam více či méně podporovaly, jak je ok kafe pít. Já jsem ho např. nepila až do poloviny 3. trimestru. Proč taky. Nepotřebuju ho a nepotřebuju mít v břiše speedyho Gonzálese, co je najednou napumpovanej kofeinem 🙂 Bez kafe se dá žít stejně jako bez cigaret. Neodsuzovala bych matky, co kouří, stejně jako matky, co pijou denně kávu (kafe asi neni tak zlý, ale minimum lidí, co znám a pijou jí, umí kafe připravit a pijí kvalitní kávu), nebo ty, co jedí junk food. Když někdo bydlí při nejaký dálnici, věřím, že se nadýchá horších s***k. Cigára jsou pravda dost dobrovolná záležitost. Ale i tak... je to prostě mnohem komplikovanější, než se zdá. V poradně jsem se lékařky na tohle ptala, na změny zvyků atd. Prý je to spíš ke škodě, ale údajně vždy záleží na rozpoložení matky. Měla by dělat vše, co jí činní spokojenou, vyrovnanou. K čemu by bylo, kdyby típla cigáro a 9 měsíců si hryzala nehty a byla na ránu? Její tělo by rezonovalo neklidem a vším tím, co se děje, když se někdo nutí do nekouření, neb z vlastního okolí vidím, že to musí v jedinci asi nějak dozrát. Nejde to zlomit. Nebo jde, ale ty lidi chtěj pak kouřit pořád. A nejednou si lžou nebo lžou okolí. Taková úvaha, dle mě to neni tak jednoduše černo bílý 🙂 Peace

dameno23
6. bře 2016

Blbější otázku jsem tu snad ani neviděla.Z jakého důvodu si si pořídila dítě,když ho chceš ohrožovat už od samého počátku.Může se stát že mu nic nebude,ale také vysoce riskuješ že se narodí s trvalíma následkama a to teprv budeš čumět.

andrejka3741
6. bře 2016

Co je to za otázku? 😝

werik153
6. bře 2016

Jedna známá, naschvál nepíšu kamarádka.....Kouřila denně asi krabičku cigaret a to i když byla těhotná, pak jí přišli na to že má k miminku ucpanou cévu, asi nejspíš od toho kouření....Kluk se narodil v 38 týdnu, s váhou 1500g a 43 cm..Teď je mu 8 měsíců a čekají na to, jestli bude normální, protože ještě neleze a ani nesedí....já bych zas tak netvrdila, že kouření nevadí....

studentka123
6. bře 2016

Moc moc prosím o vyplnění dotazníku…POUZE PRO AKTUÁLNĚ TĚHOTNÉ ŽENY..každý vyplněný dotazník mě posune kupředu k vysněnému titulu, tak pokud máte 10 minutek času pomozte mi…velké dík!!! http://www.survio.com/…9U5D1Y0X6F0Q

izz76
6. bře 2016

Mám zážitek z porodnice,byla jsem na monitoru,ve vedlejší místnosti byla nějaká těhotná na ultrazvuku,dveře byly pootevřené,tak jsem dobře slyšela jak jí doktor nadával,že má hnusnou placentu ať přestane kouřit. Kouření je škodlivé v každém případě o tom snad nelze pochybovat.

loafeer
6. bře 2016

Ne, kouření v těhotenství vůbec neškodí 😀

werik153
6. bře 2016

@studentka123 Nejde mi to zobrazit, píše mi to že stránka nejde otevřít.

mishell56
6. bře 2016

@werik153 Náš malej taky v 8-mi měsících neleze a nesedí, teda jako sedí ale nesedne si sám a plazí se, ale po čtyrech neleze a na rhb nám řekli, že je v normě k věku 🙂

jitulinkaaa
autor
6. bře 2016

Holky, to je přece jasný, že to škodí, ale malej je naštěstí v pohodě, je mu rok a už i chodí 🙂

lajla
6. bře 2016

Bože co je to za hloupou otázku?
A ty co kourite, stydte se...to Vám na dítěti nezáleží? Oponovat tím, že naštěstí je dítě v pořádku je blbost největší...možná teď je , ale ty látky v něm jsou a je jen otázkou času kdy to praskne.. A pokud by se dítě už postižené narodilo, asi by argumenty nebyly, co..
Sekla jsem s cigaretou při první dceři, hned jak jsem to zjistila, nemám žádné pravo úmyslně poškozovat zdraví někoho jiného... A že to nejste schopný vydržet? K smíchu... Jen nechcete..

petrasipkova1
6. bře 2016

@werik153 nikdy jsem nemela v puse cigaretu a mala v 8mi mesicich taky neleze,nesedi . . . ale jinak vypada uplne normalne 🙂

lichtakova
6. bře 2016

To je vtip,tahle otazka,ne? Btw,mate to i na krabickach...

lajla
6. bře 2016

@rozalia11 a Vy jste mimozemšťanka? Nestacim se divit

veronikaajira
6. bře 2016

normalne tady moc nereaguji v diskuzich ale toto mi teda neda. To si fakt nekdo mylsite ze to nevadi? jako a proc jste si to dite delali? to ho chcete udusit? jako sory ale co je moc to je prilis, je mi strasne lito vasich deti, a jeslti si mylsite ze vy jste taky zdravi i kdyz vase matka kourila v tehotenstvi jo tak fajn ale proc mylsite ze taky kourite? protoze vam to proste chybi jste na to zvykli uz tehotenstvi vasi matky a nedokazete bez toho bejt, je ot strasny a kez by takovi lide nemohli mit deti vubec kdyz si nedokazou vazit lidskeho zivota uz od pocatku. Vemte si kdyby vam nekdo 15* za den pravidelne zacpaval nos i pusu aby ste nemohli dychat... fakt suepr a tohle presne delate vasim detem... zamyslete se proboha nad sebou.

veronikaajira
Odpověď byla odstraněná
studentka123
7. bře 2016

Moc moc prosím o vyplnění dotazníku…POUZE PRO AKTUÁLNĚ TĚHOTNÉ ŽENY..každý vyplněný dotazník mě posune kupředu k vysněnému titulu, tak pokud máte 10 minutek času pomozte mi…velké dík!!! http://www.survio.com/survey/d/D9D9A9U5D1Y0X6F0Q
teď už by snad měl být odkaz v pořádku ( je to potvora :D) moc děkuji za upozornění 🙂

studentka123
7. bře 2016

POZOR ZMĚNA!!!
Byla jsem bohužel donucena vytvořit dotazník v jiném programu!!!
Moc moc prosím o vyplnění dotazníku…POUZE PRO AKTUÁLNĚ TĚHOTNÉ ŽENY..každý vyplněný dotazník mě posune kupředu k vysněnému titulu, tak pokud máte 10 minutek času pomozte mi…velké dík!!! http://goo.gl/forms/lzvj867fJx

jitulinkaaa
autor
25. bře 2016

Nechápu lidi, kteří kouří ve společnosti dětí, opravdu, myslím, že je to sobecké.

sandra1254
21. dub 2016

Také jsem kuřačka ale snažím se nějak přestat 🙂 ikdyž je to těžké v práci jsem jich vykouřila 25 najednou jich mám jen 5 za den ani mi to tolik nechutná takže je daleko lepší přestat úplně. Za to co prokouříš by jsi měla za chviličku pěknou výbavičku pro mimčo

Strana